Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650
6 hours ago, alexanto said:

To cimanje i ritanje pri malim obrtajima def postoji i ne znam što se prave mutavi... Mene čeka sad servis na  6K i insistiraću da se učita ta nova mapa.

I ja takođe hoću da se zahvalim @živke na trudu i cimanju :care:

Mislis na 5k servis?
Meni su rekli na 1k, 5k, 10k, 15k...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6012 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ja sam prvi servis radio u TagoMoto Centru u NS i niko mi nije pominjao da dodjem za 4K km a u Owners manualu koji sam dobio uz motor piše da su servisni intervali na 5K km nakon prvog servisa.

E sad, kad odem, videćemo...

• Drug član, 1981 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Pa zar ne reče ti da ti se već upalila lampica za servis?

U knjizi piše na 1000 km pa na 5000km, pa 10. Ali nebitno, oni svakako resetuju brojač. Kad se upali lampica to je to.

Pazi samo da ne bude problema zbog garancije.

Kako bude biće... Lampica se upalila žuta. U servis manualu piše da su žute lampice, preventiva a crvene upozorenje. Nema logike da mi javlja za servis kad već prodje rok. Svakako, javiću šta se dešava...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT

Znam ko je imao problem sa garancijom, "preterao" je servis za 600, 700km, ako se dobro sećam...

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

51 minutes ago, alexanto said:

Kako bude biće... Lampica se upalila žuta. U servis manualu piše da su žute lampice, preventiva a crvene upozorenje. Nema logike da mi javlja za servis kad već prodje rok. Svakako, javiću šta se dešava...

Kad uradiš servis oni ubace u softwer koliko ima do sledećeg servisa - 5000 km u našem slučaju. I onda se ta brojka smanjuje. Čak mislim da negde u meniju može da se pogleda koliko imaš do servisa. Kad dođe do nule - pali se lampica. I to je to.
Nema mnogo veze koliko je ukupna kilometraža, neće svakom da bude 5, pa 10, 15 ...
Evo ja sam vozio dosta zahtevnog offroada, i smatrao sam da je bolje da promenim ulje ranije, pogotovo što je agregat još uvek na početku. Tako da sam promenio na 3500 km. Očekujem da mi se na 8500km upali lampica, ako već ne zamenim pre toga.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2313 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 12 sati, admiki je napisao:

Ma redovni servisi su OK, to svakako plaćaš, šta ako ti rikne klipnjača?

Zašto bi otišla klipnjača? Ti znaš nešto što mi ostala buranija ne znamo??? :D 

Pre sat vremena, admiki je napisao:

Klipnjača je uzeta bez razloga, može biti puno toga. Poenta je da će servis najvjerovatnije odbiti garanciju.

Evo primjera....

https://ridersrecycle.com/blog/engine-autopsy-ii-what-happened-to-this-v-strom/

Heheh pa rekoh...servis je radio servisiranje nakon svega bez ikakvih problema...veći sam problem imao što su dodatna svetla ugrađena nego sve ostalo.

Pri tome motor je dobio nova podešavanja hlađenja tako da je agregat bio rasterećeniji pored nove mape usled ubogog mapiranja kako bi zadovoljio euro normu. Taj motor se i sad vozi sa istim podešavanjima, prolazi tehnički bez problema i prede kao mačka :) 

Realno...niti jedan naš diler ako se baziramo na kineske brendove NE DAJE garanciju već se ponaša kao proxy kineske fabrike. Ako ti se bilo šta desi sa motorom (naravno malim slovima piše da je garancija gotovo samo na agregat) diler kod nas ne radi ništa već uočen problem prosleđuje kineskom partneru koji tad određuje da li je to za garantni rok ili nije. Tako da je sve to kod nas siva zona pa kako se zalomi...

Zato imamo probleme sa nabavkom delova, nepostojanje lagera i slično u Srbiji. Prosto tako je dozvoljeno da se radi...

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

U prve dve godine moraju da poštuju pravila o saobraznosti, tu nema šta da spada ili ne spada, roba mora biti ispravna i bezbedna za svoju namenu. Tek posle toga zakonskog perioda može da se priča o garanciji i šta po proizvođaču spada u garanciju.

Takođe u prvih 6 meseci možeš da biraš između popravke, zamene, raskida ugovora i povraćaja novca i pravičnog umanjenja cene. U narednih 18 ne možeš da biraš, mora popravka ali samo jednom, ako se isti kvar ponovi opet možeš tražiti raskid ugovora. Naravno i u slučaju da kvar ne može da se otkloni.

Oko ovih stvari jako je bitno znati svoja prava, prodavci su skloni prevarama na ovom polju. Čast izuzecima naravno.

Ovo što sam pisao uzmite kao povod da izučite svoja prava i obaveze, možda ovo moje nije tačno 100%

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
On 8/27/2024 at 2:38 PM, mick said:

Cimanje i ritanje je zbog loše mape koja je napravljena zbog euronormi u EU. O tome je dosta pričao @Jovan Ristic

Rešenje je u custum mapi koja može da se fino podesi po želji vozača...ja sam to na TRK uradio i pride dekatalizaciju. Mnogo je bolji odziv gasa bio, motor je dosta stabilnije radio i nije bilo missfire problema koji su se javljali a servis je to prebacivao na loše gorivo. 

Samo dobra MAPA...ali ne Gevarina :) 

Društvo ,a ekologija? pa nije valjda taj euro 6 izmišljen tek tako? ili je ovo kao i uvek balkan pa ajd ko ga šiša.. a sad neka me neko opovrgne pa mi kaže da nije bar jednom prilikom SVAKE vožnje poslao u tri lepe nekog "pametnog" koji je skinuo katalizator, i sve što je mogao na dizelašu dok ste gutali tonu čađi iza njega? i to da bi dobio neki sitni procenat koji može samo da se izmeri a ne i oseti.ili da uštedi neku siću.I pritom svi očekujemo da dileri ispoštuju garanciju a radimo svesno nešto  na šta mogu da se pozovu i da nas "otkače"  Iskreno nisam za to..Bez namere da ikog uvredim, samo naglas razmišljam :) :)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Andragog, 4987 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Džaba katalizatori i norme, kada imamo Drmno, Kolubaru i ostale i 19/20 veka 😆

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Pre 7 sati, eurokrem je napisao:

Društvo ,a ekologija? pa nije valjda taj euro 6 izmišljen tek tako? ili je ovo kao i uvek balkan pa ajd ko ga šiša.. a sad neka me neko opovrgne pa mi kaže da nije bar jednom prilikom SVAKE vožnje poslao u tri lepe nekog "pametnog" koji je skinuo katalizator, i sve što je mogao na dizelašu dok ste gutali tonu čađi iza njega? i to da bi dobio neki sitni procenat koji može samo da se izmeri a ne i oseti.ili da uštedi neku siću.I pritom svi očekujemo da dileri ispoštuju garanciju a radimo svesno nešto  na šta mogu da se pozovu i da nas "otkače"  Iskreno nisam za to..Bez namere da ikog uvredim, samo naglas razmišljam :) :)

Nije problem u ekologiji na tu temu možemo prilično da polemisemo i svi ćemo se sloziti.

Problem je što fabrika skrlja mapu samo da “ispoštuje norme” jer u Kini i USA naravno te norme niko ne poznaje. Umesto da se pozabave time oni drmnu neki okvir softverski, uguše agregat i to je to. Zato imamo te sitne trzalice…

Inače na merenju izduvnih gasova nakon mapiranja TRK bez katalizatora prolazi tehnički.

• Sviđa mi se 2

@eurokrem

Ja za svog veka do sad ne videh nijednom motocikl da je izbacivao ni malo a kamoli tonu čadji iza sebe :neznam:

... na drumu naravno...

• Haha 2
  • Podržavam 2

• Nemanja Stojanović, 1395 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

I nova mapa poštuje euro norme, samo je urađena bolje :) 

Iz prve ruke, juče su mi instalirali novu mapu.

Nisam se vozio mnogo, samo do kuće i posle u bioskop, ali na prvu deluje primetno bolje.

Rešeno je trzanje u 1. i 2. prilikom ubrzavanja ali rekao bih da što je veći prenos, to je bolje.

Naročito kada se vozi konstantno na nižim obrtajima.

Na primer u 4. ili 5. stepenu prenosa pri brzini od 50-60km/h (to je oko 3 hiljade obrtaja) radi glatko.

Ne kažem da treba da se vozi tako, nego da je tu moglo najlakše da se vidi, i sada da ja najbrže testiram da li je promenjeno :) 

Kad uhvatim vremena da odem malo na off, preneću utiske i odatle.

Malo je gužva trenutno u Gevara servisu. Meni je bilo planirano da odem da mi buše rupe od kada je izašao opoziv za to, pa sam imao sreće da je u međuvremenu i ovo došlo.

Moram da ih pohvalim da su me ovaj put ispoštovali maksimalno Ognjen i Aleksandar iz servisa.

I ako se ne varam samo u par država u Evropi za sada rade ovaj update.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

pre 27 minuta, alexanto je napisao:

@eurokrem

Ja za svog veka do sad ne videh nijednom motocikl da je izbacivao ni malo a kamoli tonu čadji iza sebe :neznam:

... na drumu naravno...

Mlađan si ti 😂 one dvotaktne mašine su bile kao lokomotive!!! 😂😂😂

Inače, poslao sam mail u Guevaru sa opisom "mog slučaja" tj da sam trenutno na 5700 km predjenih jer u Owners Manualu stoji da je servisni interval posle razrade 5K km ili 6 meseci vremenski i da mi u TaGo Moto centru nije rečeno drugačije a da je par forumaša dobilo info posle prvog servisa u Guevari da je sledeći posle 4K km a tek posle na 5K km.

Pitao sam da li sad imam problem sa garancijom pa čekam odgovor. Ako se razilazimo da bar bude zvanično  :dil:

Upravo sada, mick je napisao:

Mlađan si ti 😂 one dvotaktne mašine su bile kao lokomotive!!! 😂😂😂

Jeste, one su se ubile od Euro normi, sve je prštalo... <_<

• Drug član, 859 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ma kakva ekologija. Motori nisu ni kap u moru sto se zagadjenja tice... Pogotovo kod nas gde na 50 auta ide 1 motocikl.

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 395 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
2 hours ago, mick said:

Nije problem u ekologiji na tu temu možemo prilično da polemisemo i svi ćemo se sloziti.

Problem je što fabrika skrlja mapu samo da “ispoštuje norme” jer u Kini i USA naravno te norme niko ne poznaje. Umesto da se pozabave time oni drmnu neki okvir softverski, uguše agregat i to je to. Zato imamo te sitne trzalice…

Inače na merenju izduvnih gasova nakon mapiranja TRK bez katalizatora prolazi tehnički.

Bas sam hteo da kritikujem skidanje katalizatora. Ok mapiranje, glavni uzrok trzanja je "throttle cut off" funkcija kod mape, i jos neki detalji oko ubrizgavanja pri malom davanju gasa.

Ali katalizator skinuti je neprihvatljivo, jako smrdi iza motora. Sad bas u subotu je bila grupna voznja, kada sam u par navrata vozio iza ljudi bez katalizatora, muka ziva. 

Cesto ni sagorevanje ne bude idealno ali mapa se adaptira (ko ima wideband O2 senzor je bolja situacija), ali opet smrdi iza i kada je sagorevanje savrseno. Nije problem globalno, vec lokalno :)

Promenio član Blackened

1 hour ago, Skittles said:

I nova mapa poštuje euro norme, samo je urađena bolje :) 

Iz prve ruke, juče su mi instalirali novu mapu.

Nisam se vozio mnogo, samo do kuće i posle u bioskop, ali na prvu deluje primetno bolje.

Rešeno je trzanje u 1. i 2. prilikom ubrzavanja ali rekao bih da što je veći prenos, to je bolje.

Naročito kada se vozi konstantno na nižim obrtajima.

Na primer u 4. ili 5. stepenu prenosa pri brzini od 50-60km/h (to je oko 3 hiljade obrtaja) radi glatko.

Ne kažem da treba da se vozi tako, nego da je tu moglo najlakše da se vidi, i sada da ja najbrže testiram da li je promenjeno :) 

Kad uhvatim vremena da odem malo na off, preneću utiske i odatle.

Malo je gužva trenutno u Gevara servisu. Meni je bilo planirano da odem da mi buše rupe od kada je izašao opoziv za to, pa sam imao sreće da je u međuvremenu i ovo došlo.

Moram da ih pohvalim da su me ovaj put ispoštovali maksimalno Ognjen i Aleksandar iz servisa.

I ako se ne varam samo u par država u Evropi za sada rade ovaj update.

Treba imati u vidu da Nemanja vozi 15t lančanik napred, verovatno je i to donekle uticalo na smanjenje trzanja i cimanja. Kod nas sa fabričkim 14T je verovatno više izraženo.

• Drug član, 859 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 8 minuta, Blackened je napisao:

Bas sam hteo da kritikujem skidanje katalizatora. Ok mapiranje, glavni uzrok trzanja je "throttle cut off" funkcija kod mape, i jos neki detalji oko ubrizgavanja pri malom davanju gasa.

Ali katalizator skinuti je neprihvatljivo, jako smrdi iza motora. Sad bas u subotu je bila grupna voznja, kada sam u par navrata vozio iza ljudi bez katalizatora, muka ziva. 

Cesto ni sagorevanje ne bude idealno ali mapa se adaptira (ko ima wideband O2 senzor je bolja situacija), ali opet smrdi iza i kada je sagorevanje savrseno. Nije problem globalno, vec lokalno :)

Ovde ima istine. Drugar ima kompletno otvoren izduv na XJ6, kad stanem iza njega na semaforu, davim se. 😅

Promenio član Rider000
  • Haha 1

2 hours ago, mick said:

Tehnički prolaze i svi ti dizeli koji ni u Africi ne bi mogli na ulicu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

2 hours ago, alexanto said:

@eurokrem

... na drumu naravno...

a ono što ne vidiš, što nema miris  i što nije manje kancerogeno, naprotiv : npr Ugljovodonici (HC) ,Azotni oksidi (NOx)

• Sviđa mi se 2

Ma sve se slažem ali me niko ne može ubediti da u globalnom zagadjenju motocikli učestvuju ni 1%

Putnički avioni za jedan dan zagade Srbiju više nego motocikli za 10 godina. O Kolubarama i Kostolcima da ne govorim. Bor, Majdanpek, Smederevo, šta to beše...

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja