Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Mr., 561 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,
On 5/21/2024 at 5:47 PM, OgiBG said:

Po onome sto se pisalo, mislim da ce vecina da uradi vise od jednog servisa godisnje. Servisni interval je na 5000km, ako sam dobro video...

Sve u svemu 16700 je previse za takav interval, po meni je realna cena 100€ zbog kraceg intervala... Ali u svakom slucaju motor je pod garancijom, platis malo vise i ne boli te glava samo dodjes das kljuceve i kazes resi 😎

S obzirom da je mali servis za 1250 GSA 125 Eura a radi se na 10,000  ovo je stvarno preskupo na motoru gdje su servisi obaveza na 5,000.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2986 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 5/21/2024 at 10:53 PM, pronto said:

Ako si ti sebe pronašao u tome...to je tvoje. Ja ni na koga nisam uperio prstom, već generalno imam jako loše mišljenje o tome.

Primećujem da je stavljanje kojekakvih cevki uzelo toliko maha, da je to prosto rečeno jedna zaraza i da ljudi kao papagaji rade isto što i gomila drugih, uopšte ne razmišljajući....pa, o mnogo toga

Naročito su mi super oni koji bi da im se kinez 125 čuje kao Harley...

Neka baci kamen ko je bez greha. 

Lično sam na VFRu imao Race Ada karbon, prelep zvuk... To je tutnjalo.

I onda dobio dete. Jedan dan šetamo ulicom, mali spava u kolicima, prolazi kolega na Vstrom1000 dva karbon ovala.. I on lepo tutnji. Projurio pored nas a moj mali od par meseci se streso u kolicima od zvuka, probudio, plač...

Došao kući, rovari traži gde si bacio dbkiler... I tako vozio dok ga nisam prodao. Shvatio sam da moj merak nije svima merak i da je vulgarno. 

Pitanje je MOG vaspitanja ako drugima smeta a ja toga svestan i idem svima uzqrac. Živi i pusti druge da žive. 

I sad, samo što tiši, već 5 godina i 3 motora kasnije, nekako mi prija. 

Što bi rekli Ameri:

"Nije muzika glasna, nego si ti mator". 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 6

On 5/23/2024 at 12:34 PM, kaichi.xo said:

Zatezanjem kvacila nista nisu postigli. Mi smo stelovali papucicu menjaca i cini mi se da se sada dosta manje desava da ispadne(ispao je jedom-dva puta) . Moguce da moramo papucicu jos malo da cacnemo da nadjemo idealnu poziciju.

@alexanto a koliko si visok pa si podizao korman? Ja sam ga gurnuo malo napred da dobijem na visini , podizanjem se bojim da cu ga pribliziti sebi previse. Ja sam 185cm

Po ovome što čitam, to se dešavalo i na CRF, moraš u tom trenutku kad neće menjač ni gore ni dole samo malo da pomeriš motor napred nazad. Drugo, isto tako se meni na CRF dešavalo da ispadne iz šeste... Ode u false neutral...

I nije do menjača, već do vozača. 

Ti menjači zahtevaju malo "odsečeniju i čvršću" nogu.

Znam znam, i meni je posle VFR i klik klik klik bilo jako čudno, al mi kolege dale savet "moraš kao sa ženom, grubo al sa osećajem" i bili su u pravu 😂

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: MT450
1 hour ago, Andrej_Hotstepper said:

Neka baci kamen ko je bez greha. 

Lično sam na VFRu imao Race Ada karbon, prelep zvuk... To je tutnjalo.

I onda dobio dete. Jedan dan šetamo ulicom, mali spava u kolicima, prolazi kolega na Vstrom1000 dva karbon ovala.. I on lepo tutnji. Projurio pored nas a moj mali od par meseci se streso u kolicima od zvuka, probudio, plač...

Došao kući, rovari traži gde si bacio dbkiler... I tako vozio dok ga nisam prodao. Shvatio sam da moj merak nije svima merak i da je vulgarno. 

Pitanje je MOG vaspitanja ako drugima smeta a ja toga svestan i idem svima uzqrac. Živi i pusti druge da žive. 

I sad, samo što tiši, već 5 godina i 3 motora kasnije, nekako mi prija. 

Što bi rekli Ameri:

"Nije muzika glasna, nego si ti mator". 

Slazem se ja sa svim ovim samo ja auspuh nisam stavio iz djira vec iz sigurnosnih razloga, ja sam dosta u Beogradu a Beograd je dzungla za voznju, meni je ovo prvi motor, ne bih bas da mi bude i poslednji. Vratili smo i mi dbkiler odmah drugi dan jer smo skontali da je bilo bas preglasno, malo smo ga obuzdali.

EDIT: sve to nekako povlaci jedno drugo, vozaci auta nemaju obzira prema motoristima - motoristi traze nacine da budu uocljiviji pa onda ispadne da motoristi nemaju obzira prema drugima , zacarani krug...

Promenio član kaichi.xo
  • Podržavam 1

• čeka dobru titulu, 1375 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Zabluda je da ''Loud pipes save lives'', niste ništa više sigurni kada imate glasan izduv.

Promenio član Nimmin
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

Just now, Nimmin said:

Zabluda je da ''Loud pipes sve lives'', niste ništa više sigurni kada imate glasan izduv.

Pa ja se ne bih slozio jer sam i ja sam primetio razliku u ponasanju vozaca 

• Podržavam 1

Diskutabilno je. Da te čuju čuju te. 

Mene je veći strah od debila što ne ispuštaju telefone dok voze - neverovatno kolko ljudi pilji u ta govna, plus, čim stane na semafor skrola Instagrame... 

Inače, u BG kad god vozim, ljudi se pomere da te propuste, obraćaju pažnju, daleko više nego u NSu. Ovde mi se jako često dešava da mi namerno zatvaraju autom prolaz između dve trake da mi ne da prođem, kompleksi šta li je... U redu je zemljak, imam i ja auto, oš i ja da ti budem još jedan u gužvi? 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Meni je melodija sto izlazi na cevku melem. Nista lepse nego kad kruziras i slusas onaj konstantan zvuk, kontam da me bensedin ne bi tako umirio. Šum vetra plus detonacija dva cilindra jedan za drugim🎼🙃

E sad treba postojati granica, kao i u svemu. Slusam kvadove kad prolecu ulicama, ok meni ne smeta ali sto je kolega gore rekao, deca se stresu od straha, starijim ljudima smeta, sta ces...

Drugar na xj6 ima neki otvoren izduv, ne znam kako mu bubne opne ne eksplodiraju... Treba biti umeren u svemu.

S druge strane pretih izduv je bas smor, meni ubija tu car voznje totalno...

@Andrej_HotstepperJuce u gradu idem za likom, covek iz grada do autoputa ne ispusta telefon iz ruke, prelazi u zaustavnu traku i umalo izlece sa autoputa... I sta reci...

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
2 hours ago, kaichi.xo said:

Slazem se ja sa svim ovim samo ja auspuh nisam stavio iz djira vec iz sigurnosnih razloga

Ko vas ovome uči jbt??? Stavio si jebenu cevku kojom mlateretiraš sve oko sebe i to si stavio iz "sigurnosnih razloga". I ne da nisi jedini nego vas je takvih samoživih i bahatih svaki dan sve više. Ludilo!

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 4

2 hours ago, Nimmin said:

Zabluda je da ''Loud pipes save lives'', niste ništa više sigurni kada imate glasan izduv.

Džabe im pišeš. Do mozga im to ne dopire. Vole oni da se čuju a što to malteretira druge zabole ih. Izmislili i izreku da opravdaju bahatost.

Promenio član ekozelj
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
3 hours ago, Nimmin said:

Opasnije sa glasnim, samo iznerviras druge ucesnike nepotrebno.

• Drug član, 1888 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

O, evo našeg glavnog internet ratnika @ekozelj da ostavi svoj trag (jel neko rekao da usere ?) i ovu temu :D

Jel to znači da si već rešio problem enduro vožnji po Rtnju, a i da si se izborio za manje cene treninga bezbedne vožnje, možda i oragnizovao neki trening, pa su sad na red došli glasni topovi?
Svaka čast,
nije mala stvar, samo nastavi! Izgleda da je vređanje i prozivanje ljudi na moto forumu stvarno pravi način da se nešto u našoj zemlji promeni na bolje. :lud:

edit:
Ima mnogo tema na forumu o glasnim izduvima, istraživanjima , mišljenjima - pa ne vidim razlog zašto ova diskusija ne bi mogla da se nastavi tamo. Npr:

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 1501 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 4 sati, kaichi.xo je napisao:

Pa ja se ne bih slozio jer sam i ja sam primetio razliku u ponasanju vozaca 

If Loud Pipes Save Lives, imagine what learning to ride that thing could do

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

2 hours ago, ekozelj said:

Džabe im pišeš. Do mozga im to ne dopire. Vole oni da se čuju a što to malteretira druge zabole ih. Izmislili i izreku da opravdaju bahatost.

Ko li tebi drma kavez ….

• Haha 1

1 hour ago, kaichi.xo said:

Ko li tebi drma kavez ….

Ne drma druže meni niko kavez nego bolje nauči da voziš to što imaš od motora, poštuj propise i zakon pa češ biti i sam bezbedniji. To što voziš motor čijim zvukom izazivaš traume prolaznicima i drugim učesnicima u saobraćaju te nikako ne čini bezbedijim a buđave izreke koje su izmišljene da opravdaju bahatost ostavi po strani. 

• Podržavam 6

• Andragog, 4958 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Bilo bi dobo da za glasan auspuh teraju na vanredni tehnički. To je pošteno ! :oda2:

Možemo pisati ministastvu da poradi na tome ! :lol:

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

2 hours ago, živke said:

O, evo našeg glavnog internet ratnika @ekozelj da ostavi svoj trag (jel neko rekao da usere ?) i ovu temu :D

Niti sam "Internet ratnik" niti sam "glavni" samo kad vidim budalaštinu ne volim eto da je prećutim. 

Loše je što negodujem u nekoj temi jer vozite motore na Rtnju po PEŠAČKIM planinarskim stazama i  malteretirate ljude koji ih koriste za ono za šta su namenjane samo zato jer eto vi to volite??? Ma da, važi...

Loše je što se među mlađom moto populacijom širi mišljenje da ih glasni izduvi čuvaju i spašavaju koristeći buđavi strani slogan koji veze sa istinom nema, opet eto jer neko tako voli ali ne razmišljajući da većini  to smeta??? 

1 hour ago, ekozelj said:

Ne drma druže meni niko kavez nego bolje nauči da voziš to što imaš od motora, poštuj propise i zakon pa češ biti i sam bezbedniji. To što voziš motor čijim zvukom izazivaš traume prolaznicima i drugim učesnicima u saobraćaju te nikako ne čini bezbedijim a buđave izreke koje su izmišljene da opravdaju bahatost ostavi po strani. 

Prvo niti si video , niti si cuo auspuh uzivo, niti me znas, niti me poznajes ali si uspeo sebi u glavi da nacrtas sliku o meni kao liku kome nista do mozga ne dopire. Ne znam sta te tacno trigeruje ali ima tu nesto sto bi trebalo da se pogleda.

Drugo nemoj da pricas o bahatosti kada si ovako bahato nevaspitan, skaces sebi u stomak.

A trece, proveri ti ipak oko kaveza. Malo si  delulu ako mislis da cu da slusam savete lika koji se trigeruje ako neko nema isto misljenje kao on.

Ja se izvinjavam sto odoh off ali me covek napade iz cista mira pa moram i dogledno da odgovorim.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

Molim admine da skolne ove nepotrebne komentare koji nemaju veze sa temom.

Takodje molim ekostarzu da ne smara .

• Sviđa mi se 3

17 minutes ago, kaichi.xo said:

Prvo niti si video , niti si cuo auspuh uzivo, niti me znas, niti me poznajes ali si uspeo sebi u glavi da nacrtas sliku o meni kao liku kome nista do mozga ne dopire. Ne znam sta te tacno trigeruje ali ima tu nesto sto bi trebalo da se pogleda.

Drugo nemoj da pricas o bahatosti kada si ovako bahato nevaspitan, skaces sebi u stomak.

A trece, proveri ti ipak oko kaveza. Malo si  delulu ako mislis da cu da slusam savete lika koji se trigeruje ako neko nema isto misljenje kao on.

Ja se izvinjavam sto odoh off ali me covek napade iz cista mira pa moram i dogledno da odgovorim.

Pa sam si napisao da si kupio prvi motor u životu i prvo što si mu uradio, umesto da naučiš da ga voziš i uživaš u njemu je da mu skineš prigušivač "iz sigurnosnih razloga" jer eto Beograd je zaboga džungla za vožnju. 

Po ovome "delulu" i "trigeruje" kapiram da si klinac i poveo si se za budalaštinama koje se već dugo provlače po ovom forumu da će vas maltertiranje drugih preglasnim izduvima kao nešto spasiti.

Neće sine, samo će vas mrzeti i gledati kao poslednje šabane. 

Alergičan sam na takve pa to ti je jbg.

Apropo saveta, podržavam. Nemoj nikad ničiji savet da poslušaš. Naučićeš i bez saveta. Jeste da uglavnom bude bolno ali jbg, polako i nauči se sve.

Promenio član ekozelj

12 minutes ago, ekozelj said:

Pa sam si napisao da si kupio prvi motor u životu i prvo što si mu uradio, umesto da naučiš da ga voziš i uživaš u njemu je da mu skineš prigušivač "iz sigurnosnih razloga" jer eto Beograd je zaboga džungla za vožnju. 

Po ovome "delulu" i "trigeruje" kapiram da si klinac i poveo si se za budalaštinama koje se već dugo provlače po ovom forumu da će vas maltertiranje drugih preglasnim izduvima kao nešto spasiti.

Neće sine, samo će vas mrzeti i gledati kao poslednje šabane. 

Alergičan sam na takve pa to ti je jbg.

Apropo saveta, podržavam. Nemoj nikad ničiji savet da poslušaš. Naučićeš i bez saveta. Jeste da uglavnom bude bolno ali jbg, polako i nauči se sve.

U redu je bratski moj, iz ovog komentara sam shvatio da nisi ni ispratio sta sam ja uradio na svom motoru, niti da citas sta ti se pise.

Ljubi te brat napusti nam temu, dosao si samo da je batalis …

Promenio član kaichi.xo

6 minutes ago, kaichi.xo said:

U redu je bratski moj, iz ovog komentara sam shvatio da nisi ni ispratio sta sam ja uradio na svom motoru, niti da citas sta ti se pise.

Ljubi te brat napusti nam temu, dosao si samo da je batalis …

"Slazem se ja sa svim ovim samo ja auspuh nisam stavio iz djira vec iz sigurnosnih razloga, ja sam dosta u Beogradu a Beograd je dzungla za voznju, meni je ovo prvi motor, ne bih bas da mi bude i poslednji."

Wtf???

Mali hint: Đir je krug, hir je već nešto drugo. 🙃

Promenio član ekozelj
  • Tužan 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja