malitomic 1734 Napisano Mart 4, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, severian je napisao: Uh, na jednoj od mojih Beta svojevremeno zalomio sam svećicu. Mečku je rodilo 5 drugara i pola grada majstora da rešimo. Agregat je vađen iz rama iz rama zbog toga. Kažem ja, ludu sreću sam imao što je sve prošlo kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Mart 23, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko vreme da sam registrovao motor i sad se 'legalno' vozim. Motor se vozi kao san i ne skidam osmeh sa lica kad sam na njemu. Umem bas da se zaigram, pa ima tu malo i ludiranja. Pri sporijoj vvoznji motor deluje da je tvrd, jer skakuće i oseti svaki kamencic i rupu. Čim ga malo podbodem, zalepi se za asfalt I ustvari je udoban I jako lepo amortizuje. Snaga motora je sasvim dovoljna da vozača ne dovodi u velike probleme. Da je jaci, bilo bi problema, znam sebe, bolje ovako Nikakve zamerke nemam, nista vise ne curi.. rezervoar je mali pa češće moram na pumpu. Mozda moze 200-220km da dobaci max. Pominjani EGR sam isključio i zapusio izbusene rupe na air boxu. Sad bi svećka trebala da potamni malo, jedino me strah da je opet skidam.. Uzeo sam i zadnju gumu u propisanoj dimenziji 150/60-17, kao nova je, samo me nesto sad mrzi da je menjam, jbg. Ovu je omlatio lanac, i nek je ostruze još malo pa ce u kantu 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Vozim se sa Betom sve prsti, ko sprint na Gp-u Predjosmo do sad nesto preko 1500 km, poslednjih par vožnji po preko 200km u komadu. Danas bas završio jednu, ali sam u jednom momentu, vozeći neku makadam deonicu stekao utisak da se motor pregrejao. Kvacilo je postalo jako loše i on je sav nesto počeo da skljoca. Kasnije kad sam izašao na asfalt I malo ga produvao, i opet se utisao i radio normalno.. Trenutno je u njemu Silkolen Comp4 10w40 polusintetika. Pominjao sam već da Beta predlaže gradaciju 15w50, dok Suzuki kaže 10w40 Ja sam se zbog razrade motora i hladnijeg perioda godine odlučio za ovo redje. Budući da je motor već dobrano razrađen i da ulazimo u period toplo/vrelog leta , presao bih na gušće ulje, baš to od Bete preporuceno 15w50 Grešim li negde ili je to ok? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6399 Napisano Maj 5, 2024 Enduraš, 6385 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sto bi grešio ako je to proizvodjač preporučio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Maj 5, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, aca-pn je napisao: Sto bi grešio ako je to proizvodjač preporučio... Pitanje je više priče radi.. Redja ulja lakse teku kroz motor pa ga i bolje hlade, a ovde se cini mi se desilo pregrevanje pa se bojim da to retko i ne izgubi svojstvo podmazivanja zbog temperature. Verujem da će gušće ulje bolje da ga zastiti.. Napravicu još 1000km, pa cu ga onda zameniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6399 Napisano Maj 6, 2024 Enduraš, 6385 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Teba da bas dosta maltretiras motor u mestu da bi ga pregrejao, ja se vozim sa drugom koji ima DR350, cesto zabasamo u nepristupacne terene koji su po konfiguraciji blizu hard endura i nikad mu se nije desilo da mu se pregreje motor. Na voznji po makadamu ako je sve ispravno nemoguce je da se pregreje motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Maj 6, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, aca-pn je napisao: Teba da bas dosta maltretiras motor u mestu da bi ga pregrejao, ja se vozim sa drugom koji ima DR350, cesto zabasamo u nepristupacne terene koji su po konfiguraciji blizu hard endura i nikad mu se nije desilo da mu se pregreje motor. Na voznji po makadamu ako je sve ispravno nemoguce je da se pregreje motor. Biće da si skroz u pravu. Nisam nikakav enduras pa nemam iskustva sa teškim terenom, ali dobro čujem i osetim šta mi motor govori. Makadam deonica nije bila duža od 2km, ali mi je kvacilo bas tad loše radilo(nisam mogao da nadjem ler) I motor je pozeo da ima malo metalniji zvuk. Upravo nesto slično mi se jednom desilo kad sam Xl600 uterao u neko siprazje i dok sam ga ja izokretao i iscupao on je izgubio kvacilo skroz i zvonio ko crkvena zvona Za tad znam da je bilo silovanja i pregrevanje je bilo neminovno, ali sam se sad malo uplašio pa cu da ga čistim novim uljem. Inače po putu Betu prasim ko da je tudja. Juce od Rudnika ka Belanovici, pored onog zmijarnika na Ostrovici, bilo klizanja lepog, dobro pretekoh. Za takve puteve je izmisljena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Maj 19, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Današnji dan poceo je lepo, šetnjom psa u prirodi.. Čim zadjosmo malo dublje u sumu nabasasmo na zmiju. Kad već nisam pao mrtav, zastasmo te ona prodje. Glupavi labrador je ne bi video za tri života još, iako sam mu glavu ka njoj okretao. Dođosmo kući živi i zdravi, te skocih na motor i posle par sati opet bih okružen divnom prirodom. Potez je blizu Ravne gore i Koštunica. Ima neka česma.. pa tu i neka kućica na vrh brda.. okolo nista..sjajno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Maj 19, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan A sad malo majstorisanja Znaci, tura od 350km na klupici od sedišta je ipak podvig. Slušam motor sve vreme..razni se zvukovi čuju.. Promenio sam kacigu, tek je sad ludilo. Pre svega motor ide i vozi se savrseno.. Na puštanju gasa pa i najmanjem, pri promeni brzine, pućine iz auspuha, nizbrdo pućka sve dok gas opet ne dodam. Ovo se dešava od samog pocetka. Auspuh je originalan, nije busan nigde koliko vidim, svećica karamel boje. Rekao bih da nema problem sa viškom vazduha u smeši. Jako lepo ide ne stucka nista Puckanje je bilo simpatično sve dok danas 7-8sati nisam morao to da slusam. Ništa, stigosmo kući te resih da mu pustim ulje dok je vruć da se lepo iscedi. Opet je palo seciranje uljnog filtera ali sam ovaj put već jako zadovoljan. Bukvalno po koje zrnce opiljaka sam našao. Istocio ulje koje je takodje bisto i lepo. Sledi nabavka gušćeg 15w50 Comp4 Silkolene. Smatram da je do sad, posle znaci, 2000km predjenih, motor savrseno razrađen I da moze da ide na preporucenu gradaciju 15w50 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Octobar 3, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Evo predjosmo još 1000km od poslednjeg javljanja i zamene ulja, što mu dodje 3000km od remonta masine. Sve je super kao što je i bilo. U poslednje vreme se i ne vozim mnogo motorom, ali sam juce imao mozda i jednu od najlepših vožnji ove sezone. Antistres voznja od 3-5 popodne, apsolutno bez gužve po putevima. Svi su valjda u to vreme zaglavljeni u gradovima u koje nisam ni zalazio. Samo lokalni putevi kroz sela i prirodu. Ona, 'Black Betty' snalazi se na njima kao riba u vodi. Sve motore koje sam imao tuda vozim, ali se ona najbolje drži, daje 100% svojih mogućnosti. Mnogo volim ovaj motor 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1734 Napisano Decembar 22, 2024 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Napolju hladno i nije za voznju, ali se oko motora nesto mora raditi. Našlo se nekoliko slobodnih sati pa su se davno nakupljeni delovi ugradili na motor. Sve je skoncentrisano na upravljački deo, zarad boljeg položaja u voznji i zaštite od vetra i eventualnih padova. Ugrađeni su Fat bar volan od 80cm sirine na distancerima 2.5cm, Ariete gripovi Acerbis stitnici rucki Puig mali vizir. Sve je prošlo manje vise lagano, osim pasovanja volana na rajzere gde sam silno vreme i trud uložio da ih obradim da mogu lepo da prihvate upravljac. Jako sam zadovoljan urađenim, i nadam se da ce se osim lepog izgleda i u praksi pokazati dobro 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...