GIK 8 Napisano Septembar 26, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, živke je napisao: Problem kod ovakvih tema je što samo pisac zna šta je tačno zamislio - a svi mi zamišljamo nešto drugo, iz svoje perspektive. Ja pretpostavljam da će početnik od 60 godina krenuti vrlo oprezno i lagano da ulazi u moto svet, a pogotovo u svet off-roada. Dakle makadam, neki lagani šumski putevi, a ne kozje staze, blato i kamenjari Nema priče, lakši motor je svakako bolji za to, ali kad u jednačinu ubacimo saputnicu povremeno, i neke duže ture ? KLE i Trandža su vrlo sposobni motori van puta, ali sa odgovarajućim gumama kao što već rekoh. Evo i nekih lepih Gliginih putopisa koje je napravio vozeći KLE, da se podsetimo: Da, baš tako. Tvoja procena je tačna. Nemam namere da se lomatam motorom na neki ekstremniji način. Motor će mi služiti za uživanje po prirodi, i van nje. Ali ne izbegavajući i možda neki potok, kamenjar koji bi prešao pažljivo. Znači, ne sportska offroad vožnja, jer me to ne zanima. Jednostavno motor kojim ću stići od tačke A do tačke B po raznim terenima uz max. opreznost. Dosta je bilo jurnjave, vreme je za uživanje.Zato i mislim da bi neko allround rešenje bio neki od ova dva motora. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Septembar 26, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Teneraaaaaaaaa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIK 8 Napisano Septembar 26, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, GIK je napisao: Da, baš tako. Tvoja procena je tačna. Nemam namere da se lomatam motorom na neki ekstremniji način. Motor će mi služiti za uživanje po prirodi, i van nje. Ali ne izbegavajući i možda neki potok, kamenjar koji bi prešao pažljivo. Znači, ne sportska offroad vožnja, jer me to ne zanima. Jednostavno motor kojim ću stići od tačke A do tačke B po raznim terenima uz max. opreznost. Dosta je bilo jurnjave, vreme je za uživanje.Zato i mislim da bi neko allround rešenje bio neki od ova dva motora. Pogledao sam prilog koji si poslao. Gligin putopis. Otprilke bi to bilo to. To su offroad tereni koji me zanimaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Septembar 26, 2023 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, živke je napisao: Dakle makadam, neki lagani šumski putevi, a ne kozje staze, blato i kamenjari Kako ono kažu, pretpostavka je majka... pre 14 minuta, GIK je napisao: Zato i mislim da bi neko allround rešenje bio neki od ova dva motora. Očekujemo putopis sa sve slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Septembar 26, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ne kapiraju da covek hoce da vozi sa zenom a oni zajedno sa opremom na sebi imaju minimum 150+ kg. A iz njegovog opisa vidi se da ce vise stremiti ka putevima nego sto ce biti van puteva. Mislim da je Transalp, a pogotovo KLE nedovoljan za takve voznje, il ce u nekom momentu postati nedovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1886 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad se pomene Transalp, ja moram da se umešam. Srbiju sam obišao uzduž i popreko na TA600, sam ili sa suvozačem. Ni malo mi nije stran silazak sa asfalta, sve dok je put normalan. Neko moje poređenje bi bilo: tamo gde ide polu terenac sa prednjom vučom i povišenim klirensom, ide i Transalp. Gde treba Lada Niva, nemoj. Najduža tura sa suprugom je bila 4.000 kilometara po Grčkoj. Dakle može i to. Autoput 120 km/h, uživanje. Može do 150 ali oseti se da mu ne prija. Stric mi vozi KLEa, što se tog motora tiče,iznenađenje mi je bilo kako taj motor ide. Isto kao TA koji je jači. Jedino verujem da se oseća manjak snage natovaren sa dvoje na njemu. I lakši je,što je na lošem putu vrlo važno. Moje mišljenje je da je TA650 prava stvar. Ja samo igrom slučaja nisam ponovo kupio Transalpa,toliko volim i verujem tom motociklu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8316 Napisano Septembar 27, 2023 Solo Rider, 3190 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @ironhorse Ovo za Ladu Nivu je živa istina. Čak sam negde objavio..."Ne veruj nikome u Ladi Nivi da može da se prodje". Jedva sam se izvukao 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1886 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ironhorse je napisao: Svaki put kad se pomene Transalp, ja moram da se umešam. Srbiju sam obišao uzduž i popreko na TA600, sam ili sa suvozačem. Ni malo mi nije stran silazak sa asfalta, sve dok je put normalan. Neko moje poređenje bi bilo: tamo gde ide polu terenac sa prednjom vučom i povišenim klirensom, ide i Transalp. Gde treba Lada Niva, nemoj. Najduža tura sa suprugom je bila 4.000 kilometara po Grčkoj. Dakle može i to. Autoput 120 km/h, uživanje. Može do 150 ali oseti se da mu ne prija. Stric mi vozi KLEa, što se tog motora tiče,iznenađenje mi je bilo kako taj motor ide. Isto kao TA koji je jači. Jedino verujem da se oseća manjak snage natovaren sa dvoje na njemu. I lakši je,što je na lošem putu vrlo važno. Moje mišljenje je da je TA650 prava stvar. Ja samo igrom slučaja nisam ponovo kupio Transalpa,toliko volim i verujem tom motociklu. Ja sam 183, 95 kg. A supruga 178, 60 kg. Dakle nismo baš zanemarljiv teret. +repna torba od 100l, + oprema za kampovanje ona najjeftinija i najteža. Sve stalo na magare. Gde čeljad nisu besna, kuća nije tesna. Više sam pojeo smokvi po Grčkim selima bez asfalta nego šljiva u svom selu. Dobro, makadam moga sela i grčki makadam nisu ni blizu ista kategorija, ali motor je za avanturu i više nego dovoljan. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu al' smo se raspisali, covek oziveo forum da zapljunem i ja obzirom da sam vozio i jedno i drugo, no misljenje je subjektivno, meni gabariti nisu bili problem u tom momentu sam imao 180 i nekih 75kg pakovao sam se lagano na oboje, kako neko pomenu obzirom da se radi o motorima 20+ godina gledaj da budu u sto boljem stanju (kle obavezno juri isopd '95 godista zbog magneta koji je bio mana generacijama ispred), sto se odrzavanja i potrosnje tice KLE solidno ispred, po meni jednako pouzdan kao i trandza iako 100cc manje mnogo vise zivahan, na otvorenom ako zagazis na 5k obrtaja polece, transalp koliko god zavrnes ide svojim tempom, oba troma sa dvoje i ptrljagom, za makadam takodje glas kleu jer je dosta responzivniji na gasu od nule. Transalp je gabaritniji, zasticeniji si od vetra izgleda mnogo ozbiljnije. Ja sa transalpom 600 nisam bio nesto zadovoljan sa tom ispostavom snage iz agregata mnogo vise mi je prijao KLE, doduse cuo sam da je transalp 650 malo drugacija prica da osetno bolje ide od 600 nisam probao, voleo bih. Suma sumarum ovde moj glas za KLEpetalo. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1886 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo, sad gledam sliku koju sam objavio iznad i setih se. Možete primetiti da na ovoj slici se krećem brzinom od 30 na sat uzbrdo a obrtomer stoji na nuli. Na samom polasku, u Skoplju, izgubim obrtaje i shvatim da mi je crkao jedan CDI. Neki kineski koji sam stavio nekoliko godina ranije. Prećutim ženi i nastavimo put. Toliko bez para, da ako mi motor crkne mogu samo da ga surduknem u more i da stopiramo kući. Motor kad je vruć vergla po deset sekundi pa onda upali, počeo da troši više... Ali stao nije. Stari Transalp. Jbt ja moram da napišem ovaj putopis. Kupi Transalpa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1597 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam KLE-a i slične poglede i prohteve za vožnju. Ja sam sasvim zadovoljan sa mogućnostima ovog motora. Ako će dominirati vožnja po prirodi KLE, ako bi bilo više asfalta onda honda, ipak je udobnija i komfornija. U svakom slučaju, kao što je već rečeno, nije greška ni jedan ni drugi. Pitanje izbora je stanje konkretnih primeraka. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIK 8 Napisano Septembar 27, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, velimirjevtic je napisao: Auuuu al' smo se raspisali, covek oziveo forum da zapljunem i ja obzirom da sam vozio i jedno i drugo, no misljenje je subjektivno, meni gabariti nisu bili problem u tom momentu sam imao 180 i nekih 75kg pakovao sam se lagano na oboje, kako neko pomenu obzirom da se radi o motorima 20+ godina gledaj da budu u sto boljem stanju (kle obavezno juri isopd '95 godista zbog magneta koji je bio mana generacijama ispred), sto se odrzavanja i potrosnje tice KLE solidno ispred, po meni jednako pouzdan kao i trandza iako 100cc manje mnogo vise zivahan, na otvorenom ako zagazis na 5k obrtaja polece, transalp koliko god zavrnes ide svojim tempom, oba troma sa dvoje i ptrljagom, za makadam takodje glas kleu jer je dosta responzivniji na gasu od nule. Transalp je gabaritniji, zasticeniji si od vetra izgleda mnogo ozbiljnije. Ja sa transalpom 600 nisam bio nesto zadovoljan sa tom ispostavom snage iz agregata mnogo vise mi je prijao KLE, doduse cuo sam da je transalp 650 malo drugacija prica da osetno bolje ide od 600 nisam probao, voleo bih. Suma sumarum ovde moj glas za KLEpetalo. Hvala. Ja jesam nov u ovome, ali sam tehnički dobro potkovan u mnogim oblastima. Tvoj komentar se slaže sa mojim dosadašnjim da kažem teoretskim analizama. Ne mora da znači da sam u pravu. Ipak, 60 god. života (aktivnog u mnogim oblastima) nešto znače. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIK 8 Napisano Septembar 27, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, VLAD81 je napisao: Imam KLE-a i slične poglede i prohteve za vožnju. Ja sam sasvim zadovoljan sa mogućnostima ovog motora. Ako će dominirati vožnja po prirodi KLE, ako bi bilo više asfalta onda honda, ipak je udobnija i komfornija. U svakom slučaju, kao što je već rečeno, nije greška ni jedan ni drugi. Pitanje izbora je stanje konkretnih primeraka. Da. Tako i ja mislim. Samo šta će prevladati, to ne znam. Za sada, biciklom više uživam na zemljanim putevima u prirodi. I uvek idem sam. Jeste rizično, sa motorom bi bilo još više, ali to je moj izbor. Ne volim da pravim kompromise. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Septembar 28, 2023 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, GIK je napisao: Jeste rizično, sa motorom bi bilo još više, ali to je moj izbor. Ne volim da pravim kompromise. Opremu obavezno, čizme odgovarajuće, protektori za laktove, kolena, ramena, gladijator za grudi i leđa, rukavice, itd. Tu gde nameravaš nema signala mobilnog, a padovi su garantovani. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17306 Napisano Septembar 28, 2023 Integrisan, 5126 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Transalp. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5809 Napisano Septembar 28, 2023 (promenjeno) Drug član, 2029 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, mradomir said: Opremu obavezno, čizme odgovarajuće, protektori za laktove, kolena, ramena, gladijator za grudi i leđa, rukavice, itd. Tu gde nameravaš nema signala mobilnog, a padovi su garantovani. Ovo je, po mom mišljenju i bitnije od izbora motora. Važi naravno i za asfalt, ali pogotovo za vožnju van puta: Ne kreći ni kilometar ako nemaš svu opremu na sebi. Meni je bilo potrebno par povreda (koje se verovatno ne bi desile da sam nosio opremu) da konačno usvojim ovo što pišem, i što su i meni govorili, ali ja sam znao bolje Padovi van puta sa ovim teškim motorima su uglavnom pri malim brzinama, često u mestu, ali veruj mi da želiš da imaš svu moguću opremu kad ljosneš na jedini kamen u krugu od 10metara, ili kad ti motor od 200kg padne na nogu. A kad padaš, nikad ne pokušavaj da zadržiš motor, nego da skočiš i pobegneš od njega. Promenio Septembar 28, 2023 član živke 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIK 8 Napisano Septembar 28, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na izdvojenom vremenu i odgovorima. I dalje pratim. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 323 Napisano Septembar 29, 2023 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Imam prijatelja 188/110, 67 godina. Fizički vrlo jak i odličan vozač. Vozi oko 40 godina. Iskusan. Vozamo se skupa u ekipi. Vozio svašta. Od navedenih: Krenuo sa Kle. Vozio ga 2 godine. Probao Strom 650 oduševio se i zamijenio. Vozi ga 3 godine. Prije oko mjesec dana probao TA 700 abs i ode Strom na bubanj. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1886 Napisano Septembar 29, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan On 26. 9. 2023. at 22:11, Alekre je napisao: A onde bi i IŽ Planeta prošla. Zna se da je IŽ najbolji motor posle GSa. Čime su zamenili GSa kamermanu kad se pokvario na putu oko sveta u Long Way Round? A? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 29, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan zna se da samo rusi znaju da vare pod vodom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...