Jump to content

Moto Zajednica

Koju letnju jaknu kupiti?

Recommended Posts

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Hocu dobru jaknu i znam da mora da kosta!

Ako ces da platis, preporuka ti je ova.

U njoj imas sve u jednom, bukvalno!  Ostaje samo stvar ukusa.

Kepo mudro zbori , sa ovom jaknom nemas promasaja ,  pase u svim klimatskim uslovima .

Takodje sam imao srecu da pre 4 godine kupim Taichi  letnju jaknu . I dan danas je nosim . Lepo izgleda i izuzetno stoji . Evo par slika od danas .

Katarina* zna li se cena jakne sa slike koju si postavio ?

post-4826-12879017123152_thumb.jpg

post-4826-12879017123709_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 146 postova

Uf, ovo je stari model ali koliko vidim jos uvek dobro ocuvana. Sada su ubaceni neki jaki protektori, ide skroz uz telo i prilikom svakog pomeranja prati polozaj tela. Ima vise modela.OD 140E do 200. Postoji jos jedna koja je papreno skupa i ima protektore za grudi,rebra,stomak....A cena  ???

Aj ako nekad svratis ponesi da vidim tu..

Pozz

Uf, ovo je stari model ali koliko vidim jos uvek dobro ocuvana. Sada su ubaceni neki jaki protektori, ide skroz uz telo i prilikom svakog pomeranja prati polozaj tela. Ima vise modela.OD 140E do 200. Postoji jos jedna koja je papreno skupa i ima protektore za grudi,rebra,stomak....A cena  ???

Aj ako nekad svratis ponesi da vidim tu..

Pozz

;D ;D  Pa ova i meni ide uz zmijsko telo  ;D ;D. Kupio sam je u Singapuru tacno pre 4 godine . Tamo je Taichi jako popularan na Tajlandu takodje  . Ja je obozavam jer je lagana a stitnici su dosta cvrsti , tako bar izgledaju a do sada sam imao srecu da ih ne probam . Jedino sam izbacio onaj sundjer iz grbe na jakni posto je samo koristim za gradske voznje gde i nije neka brzina .

• Zainteresovan, 599 postova

Hajde,moram i ja da se ukljucim u raspravu. Citam vase postove i cudim se. Mozda zato sto sam probao nekoliko vrsta jakni i sto je svaka na 35 stepeni bila zalepljena za ledja bez obzira na silne membrane,goretex materijale,cordure,itd.! Jedino sto se ne lepi za telo pri tim temperaturama je letnja jakna sa rupicastim - mrezastim materijalom na grudima i rukama kojha pri tome ima ugradjene sve protektore kao i obicna jakna. Cak, u zadnje vreme vidjam ljude koji preko obicne majice sa kratkim rukavima obuku komplet stitnika kao za moto-kros i u time se voze po visokim temperaturama.

Kazem na pocetku teksta da se cudim. Mozda zbog toga sto nisam probao Taichi jaknu na visokim temperaturama,ali koliko vidim na Mikulancevoj slici jakna nema mrezasu strukturu kroz koju ulazi vazduh i hladi telo.

Uzgred,ja sada nosim Modeku shild pro koja je od goretexa i koja se na 35 stepeni zalepi za telo i sav sam mokar. Bio sam prinudjen da uzmem letnju mrezastu jaknu sa svim protektorima i sa njom nemam nikakvih problema pri vrucinama.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Hajde,moram i ja da se ukljucim u raspravu. Citam vase postove i cudim se. Mozda zato sto sam probao nekoliko vrsta jakni i sto je svaka na 35 stepeni bila zalepljena za ledja bez obzira na silne membrane,goretex materijale,cordure,itd.! Jedino sto se ne lepi za telo pri tim temperaturama je letnja jakna sa rupicastim - mrezastim materijalom na grudima i rukama kojha pri tome ima ugradjene sve protektore kao i obicna jakna. Cak, u zadnje vreme vidjam ljude koji preko obicne majice sa kratkim rukavima obuku komplet stitnika kao za moto-kros i u time se voze po visokim temperaturama.

Kazem na pocetku teksta da se cudim. Mozda zbog toga sto nisam probao Taichi jaknu na visokim temperaturama,ali koliko vidim na Mikulancevoj slici jakna nema mrezasu strukturu kroz koju ulazi vazduh i hladi telo.

Uzgred,ja sada nosim Modeku shild pro koja je od goretexa i koja se na 35 stepeni zalepi za telo i sav sam mokar. Bio sam prinudjen da uzmem letnju mrezastu jaknu sa svim protektorima i sa njom nemam nikakvih problema pri vrucinama.

Pozdrav Dodo,

letos sam vozio ceo dan na 40 i preko stepeni, i nisam se znojio.

Kada se otvori 8 luftera na jakni, nema sanse da se znojis.

Duz "celog" rukava je šnir, na krudima imaju dva luftera, na stomaku sa strane dva i naledjima sa strane dva.

Kada se sve to zatvori, i ubaci gorotex koji je tanak kao papir, obuces ispod aktivni ves i majicu, mozes da se vozis "opusteno" na 5 stepeni.

Dodo ,lose se vidi na slici . Jakna je potpuno mrezasta , to jest air flow .

Da jakna jeste mrezasta, ali u dzepu jakne postoji paket 10cm x 5 u kojoj se nalazi 100% vind stoper jaceg kvaliteta. Model jakne i jeste uradjen po princpu  OKLOPA koji je ubacen u jaknu,s tim da se ispod toga nalazi dodatni penesti ulozak.Jakna je uzivo mnogo lepsa. Pokusacu da ubacim 3D sliku

Pozdrav Dodo,

Duz "celog" rukava je šnir, na krudima imaju dva luftera, na stomaku sa strane dva i naledjima sa strane dva.

Kada se sve to zatvori, i ubaci gorotex koji je tanak kao papir, obuces ispod aktivni ves i majicu, mozes da se vozis "opusteno" na 5 stepeni.

OK. Ostavljam mogucnost da to neka jakna i moze kao sto je ova na slici BMW u tvom postu. Medjutim,u ovom slucaju koji ti navodis ne igra igru "svemirski" materijal od koga je jakna napravljena vec 10-tak luftera kojhi su sakriveni sa snirevima. Nije sija nego vrat. Ta jakna kosta isuvise da bi obavljala funkciju letnje-mrezaste jakne na istom principu. Da si mi rekao da je to specijalni materijal u kome nema sanse da se oznojis leti ali da zato kosta 500-1000e,onda bih rekao :Pa dobro,mozda i vredi za one koji imaju para. Ali, da je jakna enormno skupa a da leti moram da otvaram luftere pomocu snireva ispod kojih je mrezasta postava?? Gde je tu smisao ? 

Postoje jakne koje u svomtkanju sadrze mikro kapsule sa zelatinskim materijalom koji je sposoban d absorbuje i ispusta energiju tokom 8 sati voznje,tj upotrebe. Leti,nekoliko sati pre voznje stavis je u zamrzivac,sadrzaj u kapsulama prelazi iz jednog agregatnog stanja u drugo i pri upotrebi vraca se gel u prvobitno agregatno stanje a za tu operaciju je potrebna energija koju uzima od tela i na taj nacin hladi pri visokim temperaturama.  Postupak zimi je obrnut i princip hemijske reakcije je obrnut.

Dalje,postoje jakne koje su se pojavile na nasem trzistu u zadnje vreme koje imaju tri sloja. Prvi do tela ili zimska postava,zatim nepropusna postava za kisu i vetar i na kraju spoljni materijal koji je mesavina mrezastog materijala i obicne kordure. Znaci; DVE JAKNE U JEDNOJ, zimsa i letnja. I ova kombinacija ima svojih nedostataka ,vise je letnja nego zimska!!  Ali zato ne kosta malo bogatstvo vec 130-170e !! 

Kada pogledamo i ostale komade opreme imamo istu dilemu :zimska,letnja ili neki mutant. Bili neki komentari nekih likova koji su dobili zuljeve jer su setali po moto skupu ceo dan u trkackim cizmama. I sada im te cizme ne valjaju,kao lose su. Pa te cizme  sluze za iskljucivu voznju motorom. Kada sidjes preobujes se u konvencionalnu obucu. Cudi me da skijasi nisu kudili neke pancerice jer ne mogu da setaju po Kopu,po kaficima i po hotelu !! 

Dodo ,lose se vidi na slici . Jakna je potpuno mrezasta , to jest air flow .

Miki,u tom slucaju moje izvinjenje tebi i ogromna krigla piva :)!!.  I ovo ide u prilog mojoj prici -- po vrucini bez rupicastog materijala nema zivota.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Pozdrav Dodo,

OK. Ostavljam mogucnost da to neka jakna i moze kao sto je ova na slici BMW u tvom postu. Medjutim,u ovom slucaju koji ti navodis ne igra igru "svemirski" materijal od koga je jakna napravljena vec 10-tak luftera kojhi su sakriveni sa snirevima. Nije sija nego vrat. Ta jakna kosta isuvise da bi obavljala funkciju letnje-mrezaste jakne na istom principu. Da si mi rekao da je to specijalni materijal u kome nema sanse da se oznojis leti ali da zato kosta 500-1000e,onda bih rekao :Pa dobro,mozda i vredi za one koji imaju para. Ali, da je jakna enormno skupa a da leti moram da otvaram luftere pomocu snireva ispod kojih je mrezasta postava?? Gde je tu smisao ? 

Postoje jakne koje u svomtkanju sadrze mikro kapsule sa zelatinskim materijalom koji je sposoban d absorbuje i ispusta energiju tokom 8 sati voznje,tj upotrebe. Leti,nekoliko sati pre voznje stavis je u zamrzivac,sadrzaj u kapsulama prelazi iz jednog agregatnog stanja u drugo i pri upotrebi vraca se gel u prvobitno agregatno stanje a za tu operaciju je potrebna energija koju uzima od tela i na taj nacin hladi pri visokim temperaturama.  Postupak zimi je obrnut i princip hemijske reakcije je obrnut.

Dalje,postoje jakne koje su se pojavile na nasem trzistu u zadnje vreme koje imaju tri sloja. Prvi do tela ili zimska postava,zatim nepropusna postava za kisu i vetar i na kraju spoljni materijal koji je mesavina mrezastog materijala i obicne kordure. Znaci; DVE JAKNE U JEDNOJ, zimsa i letnja. I ova kombinacija ima svojih nedostataka ,vise je letnja nego zimska!!  Ali zato ne kosta malo bogatstvo vec 130-170e !! 

Kada pogledamo i ostale komade opreme imamo istu dilemu :zimska,letnja ili neki mutant. Bili neki komentari nekih likova koji su dobili zuljeve jer su setali po moto skupu ceo dan u trkackim cizmama. I sada im te cizme ne valjaju,kao lose su. Pa te cizme  sluze za iskljucivu voznju motorom. Kada sidjes preobujes se u konvencionalnu obucu. Cudi me da skijasi nisu kudili neke pancerice jer ne mogu da setaju po Kopu,po kaficima i po hotelu !!   

Vodio sam se racunicom da bolje kupiti jednu univerzalnu i kvalitatnu,i vise platiti, nego dve koje isto kostaju kao ta  jedna.                                                                                                      

Naravno, ne zelim da raspravljam koja je jakna bolja, vec prenosim moja iskustva sa Rallye Pro. Mozda ce nekome znaciti.

Mozda moze ali nisam siguran. Evo zasto. Masa ljudi kada kupuje jaknu univerzalnu trazi nesto od gorotexa. Prodavac daje i kaze cena 100, ili 120e. Kupujes jaknu kojoj se skida podstava, ima luftere itd. Dodje leto, sve poskidas ,otvoris VRUCEE. vARKA JE STO TAKVE JAKNE NE KOSTAJU TOLIKO.

Sve je to Dupon, ili Ressia smrt za leto.Se tvojom pricom gorotex ima veze ali eto i cene..Molim te nemoj da se ljutis.Naravno da uvazavam tvoje misljenje. Pozdrav.

Evo i univerzalne ;)

post-5095-12879017146705_thumb.jpg

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Nisam protivnik imati dve jakne u jednoj ali nikada nije to to.

Ja zimi vozim motor u dukserici ili dzemperu (ispod toga normalno imam i majicu), pa postava od jakne pa jakna.

A onda dodje leto, ja skinem i duksericu ili dzemper i postavu i ostanem u majici i samo jedan deo jakne. I onda mi je jakna automatski veca dva konfekcijska broja i uopste se ne osecam prijatno u njoj. A da ne racunamo na znojenje i ostalo sto je vec pomenuo Doda.

A evo i slika koliko luftera poseduje letnja jakna:

Lufteri napred:

AOOjz_dscn1903largear8.th.jpg

Lufteri na rukama:

404.jpg

I na ledjima:

404.jpg

Prosto i jednostavno a zavrsava odlican posao.  :)

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

U hrvatskoj nema popusta za Alpinestar.

Ne znam da li ima sad, ali ja licno sam video da su all season jakne pred Novu godinu bile po 130-140 eur!!! Malo neverovatno, ali istinito!

• Zainteresovan, 719 postova
  • Motocikl: KTM ima

Ja, licno, kad god sam pokusao malo da pristedim, uvek sam se zajeb'o. Da l' sam kurate srece ili je to stvarno tako, ne znam. Uglavnom, vrlo cesto svesno platim vise samo da budem zadovoljan. Tako sam uzeo i ovu "Dainese" letnju jaknu, vozim je i na +40 i super je. Ima sve protektore, mestimicnu zastitu od vetra, dzepove, celo leto nisam izlazio iz nje, ali ona je samo za leto i kraj.

2z7en88.jpg

I dok sam ja tu namestao jaknu, okretao, prevrnuo dzepove i nadjem 50 evra!

344xj0y.jpg

Idem ja sad u kafanu. Sve vas mnogo volim, ustvari, najvise vas volim

vas vlilis

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Imam letnju jaknu Ixon Hacker, kupio sam je 2005. godine, i od onda me verno sluzi. Prezivela je jedan pad pre 2 godine, malo je iscepana na laktu, ali je ispod protektor tako da je i dalje nosim. Fenomenalna jakna. Platio sam je 9300 dinara u Kart-In u u Pancevu koji doduse vise ne radi, ai ne znam koja je trenutna cena te jakne. U svakom slucaju preporuka.

http://ktm.sk/library/images/Hacker_blouson_noir_1.jpg

• Zainteresovan, 560 postova

Ja, licno, kad god sam pokusao malo da pristedim, uvek sam se zajeb'o. Da l' sam kurate srece ili je to stvarno tako, ne znam. Uglavnom, vrlo cesto svesno platim vise samo da budem zadovoljan. Tako sam uzeo i ovu "Dainese" letnju jaknu, vozim je i na +40 i super je. Ima sve protektore, mestimicnu zastitu od vetra, dzepove, celo leto nisam izlazio iz nje, ali ona je samo za leto i kraj.

2z7en88.jpg

I dok sam ja tu namestao jaknu, okretao, prevrnuo dzepove i nadjem 50 evra!

344xj0y.jpg

Idem ja sad u kafanu. Sve vas mnogo volim, ustvari, najvise vas volim

vas vlilis

Koji je to model Dainese jakne?

Hvala...

• Svrati ponekad, 104 postova

Da li je neko probao ovu AGV Sport 9way koju markone prodaje u NS:

AGV%20Sport%20Evolution%209-way.jpg

http://www.pegaz-moto.rs/whole_info.php?artiklID=18

Gledao sam je kod njega i trenutno je na popustu.

Ima zimsku postavu, nepropusnu postavu, rupičastu jaknu sa svim protektorima na laktovima, ramenima i leđima, i prsluk sa milion džepova.

Čekam kintu da skupim i kupujem.

E da, ima i neke patente za dotezanje pa kad se leti poskidaš možeš da je prilagodiš svojim dimenzijama bez duksa i unutrašnjih postava.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja