Jump to content

Moto Zajednica

Majstori za izbjegavati

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 151 postova

Pozdrav ekipo, ako vec postoji tema zamolio bih admina da tamo prebaci ovaj post. Post ce biti malo duzi, zelim samo da vam ispricam moje iskustvo sa "majstorem".

 

Naime, kupio sam Kymco Xciting 250 2008 godiste u Avgustu 2021 godine. Posto sam perfekcionista, otisao sam u Grga Moto u Podgoricu, (inace sam iz CG) da bi mi odradio komplet servis, znaci ulje,antifriz, trazio sam orginal kais, rolnice, tecnost za kocnice bas sve, uzeo motor i posle 2 mjeseca se cuje lupkanje, skinemo deklo, matica koja drzi zvono i kvacilo je bila odvidana i pojeden navoj, tako da se izrazim.

 

Naravno zvao sam Grgu cuvenog, ona fora majstorska, a kako to, ne mogu da vjerujem, uglavnom nista, sredim sve kod drugog majstora, kod drugog mi puklo kvacilo, kaze ovo ti je zbog Grge. Odem kod treceg kaze mogu ja to da ti sredim za 40e i imas garanciju, zavario on kvacilo, ja 100km od PG tj na Moracu put Kolasina, puce kvacilo opet, zovem treceg kaze kais ti ne valja. Kupim opet novi kais i rolnice malossi, ista stvar, na kraj skinem kvacilo ubacim u auto i odnesem trecem majstoru, on ga tu zavari opet jace i kaze nece ovo vise da popusti nema sanse, ali ja ne mogu tako da vozim, volim da je sve novo i da ne razmisljam.

 

E tu pocinje glavna prica. Cujem ja za nekog Dekija iz BG koji nabavlja i servisira Kymco skutere, Dejan Milosevic, pozalim se ja njemu na sve, on kao, to je najbolje da sve novo stavis, izaci ce ti 330 eura komplet orginal kymco kvacilo sa zvonom. Ok, kad sam dao 200, racunam jos 330 i miran cu bit, tu pocinje pakao.

 

Rekao mi je za 15 dana da mi stize sve to komplet, nista mi javljao nije, sezona pocela ja skuter ne mogu da vozim, tj mogu na zavareno kvacilo, ali me frka. Posle mjesec i nesto dana posalje on meni novo zvono, kvacilo, i kaisnice one dvije, ja namontiram sve sam, sve ok radi, ali primecujem da motor nema to neko ubrzanje, brzi je na vareno kvacilo, rekoh mozda dok nalegne. Nakon mjesec dana cuje se kais da klepece jako, odem do jednog majstora u PG, skine pogleda, ispadne da zadnja kaisnica ili stablo kako ga ko zove, nije od 250cc nego od 300+ cc ili od nekog drugog Kimka, rupa je 22mm za xciting 250 a on mi je poslao 25mm, znaci ima luft 3mm.

 

Zovem ga nece da se javi, saljem poruke ne odgovara, tu nadjem polovno stablo 22mm za 20eura ali se cuje lezaj, rekoh bolje. Posle nekoliko dana javio se Dejan, kaze kao nije znao da je 25mm da se to desava(mislim se kako moze da se desi nekome ko godinama radi sa tim ali ajde), kaze da ce mi nabavit dio sto prije. Posle 2 mjeseca zadesi se da idem za Bg poslom nesto, zovem ga da vidim za taj dio, kaze da ga cekam do 21h da ce mi dati dio, cekam ja do 21h na kraj mi se vise nije ni javljao, tu sam prodimio, sacekao sam par dana i dalje se nije javljao, e onda sam uzeo sve u svoje ruke, dao sam mu rok da mi nabavi dio ili vrati pare a ja njemu sto je poslao djelove, ako ne ispostuje milom onda ce silom!

 

Posle tih poruka me pozvao i poceo da drzi predavanje i uglavnom na kraj se dogovorimo da mi naruci novo stablo od 22mm za xciting 250, posle mjesec dana mi poslao, namontirao sam ali sva prilika da me opet zeznuo, cuje se lezaj da cvili, podmazao sam tovatnu mast crvenu(on mi rekao) za visoke temp, prestane da cvili neko vrijeme, a onda opet cvili.

 

U sustini, nisam lik koji voli da pljuje, uvjek volim da pomognem svima, ali danas je toliko neljudi da samo gledaju da te za*ebu. Zbog ovih "majstora" sam htio da batalim skroz dvotockase, ali sam kupio alat i sad sve sam radim, servise i sve ostalo.

 

Ne bi volio da se neko drugi za*ebe kao ja, pazite ko vam dira motore.

 

Živjeli

  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3062 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja recimo imam dobra iskustva sa Dejanom, što se nabavke delova tiče. Ali uvek sam mu naručivao po šifri dela. Lepo pogledam u šifarnik online šta mi treba, tačno za moj model skutera, pošaljem mu poruku, on kaže tad stiže po toj ceni. I to je to.

Nije mi ideja ikoga da branim, ali samo kažem, minimizujte rizik u nabavci delova tako što naručujete konkretno, po šifri.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 151 postova

Ja nemam nista protiv njega, ali nije korektan ispao.

Prvi put mi je poslao pogresno stablo koje sam platio u kompletu 330 eura, onda me vrtio za drugo stablo 2 ili 3 mjeseca iako je njegova greska.
Nije cak htio da mu vratim staro stablo od 25mm nego da narucim drugo novo 110 eura kao cijena za mene, umjesto 330 eura ja sam 440 eura platio sve tuđom greškom.

Da se razumijemo, kapiram da se greske desavaju, ali se svaka greska prihvati i da ispravit, slikao sam i saobracajnu, znaci imao je komplet podatke o skuteru, broj sasije, sve, i poslao mi stablo od nekog drugog motora, jos nece da se javi, u BG sam ga cekao do 21h a trebao da krenem za CG, i tu me ispalio.

Ne krivim samo njega, vec poznati kod nas Grga Moto je isto teski smecar, a ja sam debil sto sam uopste isao kod njega, dosta znam oko mehanike sto se automobila tice, sam odrzavam svoja auta, mogao sam i kais da zamjenim i sve ostalo kao sto sad radim, ali jbg, dok dodje iz dupeta u glavu potrebno je vremena :)

Sad me muci ovo cvilenje u prenos, varijator sam stavio novi malossi kao i rolnice, zutu oprugu na kvacilo, svee je novo stavljeno, a cuje se cvilenje, kad podmazem lezaj na stablo neko vrijeme se ne cuje a onda opet isto, nemoguce da lezaj crkne za 3 mjeseca a podmazao sam sve kako treba?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 373 postova
  • Lokacija: Stara Pazova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD

Par puta proživljeno slično. Žao mi je što je to nekako standard postalo - neprihvatanje odgovornosti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 297 postova
  • Lokacija: Bačka Palanka
  • Motocikl: Honda SW 400

Tesko je s majstorima ako nemas nekog proverenog s preporukama i tradicijom. Evo ovde imas clanova koji su i majstori, mnogima sa foruma odrzavaju motore, imaju preporuke od mnogih clanova ovde, nema da se zezaju. Svaki majstor moze da pogresi, da mu nesto promakne, ali najbitnije je da ne izbegava da to ispravi, da se javi kada ga zovete, da vas ne izbegava, da ne vrda. 

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 377 postova
  • Lokacija: Zemun-Beograd
  • Motocikl: Honda nc750,Xevo 400

Zdravo svima, da ne otvara novu temu u vezi preporuke za dobrog i temeljnog majstora za maxi skutere, lokacija Beograd,konkretnije Zemun.

Neko kod koga kad odvezem motor na konstataciju problema želi da pristupi i pogleda o čemu se radi, nakon toga zakaže kad mogu da dovezem na popravku u nekom razumnom razdoblju ( ne za mesec ili dva).

 

Vozimo(ja i supruga) stalno(i zimi i leti) ne radimo dostavu ali mi je motor glavno prevozno sredstvo za grad ,te stoga  imam 2 skutera (piaggio 400ccm i hondu 750) na oba tukano urbano i nema zime.

Promenio član dr_kolew

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja