Jump to content

Moto Zajednica

uvoz motora iz Nemačke

Recommended Posts

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

Zanima me ko se bavi uvozom motora iz Nemačke po principu, ja mu dam adresu gde se motor nalazi i oni mi dovezu motor u Srbiju

Preporučite mi samo sigurne i ozbiljne ljude sa kojima ste imali pozitivna iskustva

pozz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: VFR 800

www.motostar.org preko nji je boban sa foruma uzeo motor,nasao na internetu i njih kontaktirao oni sve odradili

Tako je Zlatko!  ;) 

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer

www.motostar.org preko nji je boban sa foruma uzeo motor,nasao na internetu i njih kontaktirao oni sve odradili

Tako je Zlatko!  ;) 

pa mogao bi za nas sa jeftinijim ulaznicama da das neku

specifikaciju troskova,ima dosta ljudi koje to interesuje...

poz!

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400

Nemci su dosta korektni, tako da mozas da se dogovoris sa prodavcem da te saceka jedno vreme dok ne organuzujes prevoz.

Ima dosta ljudi koji doteruju automobile iz Belgije i Nemacke pa se moze dogovoritu usput da natovare i motor. Moja preporuka je Mile iz Indjije, dugo radi taj posao i ima predvidjeno mesto na prikolici za motor. Iz Ninberga mi je dovezao motor za 150 eura. Da li je mnogo ili malo ne znam ali sve je uradio korektno, platio, napravio ugovor, ulaz u zemlju i predao na carinjenje.

Ako nekoga zanima poslacu mobil pa se dogovarajte.

gx3cWor.jpg

• Drug član, 2143 postova

Vrlo interesantna tema.

Napiste svoja iskustva i oko same varijante kupovine u Nemackoj preko neta: da li su motori u stanju kakvo je opisano u net oglasu, da li ima kojekakvih varijanti prevare i slicno.

;)

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

@Ticma

to je cena samo za dovoz,bez placanja dazbina na granici i sl?

Ja sam kontaktirao jednu firmu u vezi toga,i odg. je bio za npr. motor od 125cc,sa dovozom i svim papirima (meni samo registracija ostane) cena bi bila oko 600e.

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400

Njemu sam dao 150 kada je doterao motor, a sve sto je jos trebao da plati je oko 3.000 dinara za troskove na granici pri ulasku u zemlju. Tako da sam sve ukupne dazbine za motor dao 150 €(prevoz) +3.000 din (spedicija, taksa na ulazu, prijava za carinjenje)+ 110 € (spedicija, postupak carinjenja, skladištenje, u mestu carinjenja)+ ? (carina od 5% na procenjenu vrednost) i + porez od 18% na ukupnu procenjenu vrednost motora zajedno sa carinom.

Videcu od nedelje koliko će da procene pa javljam.

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

Nije švaba kao što je nekad bio, postali su prevaranti, naravno ne svi, ali treba biti oprezan.

Iskustvo od pre par dana.

Iskopao sam Varadero u Nirnbergu, god. 4/2008, cena 8290 eur. Slika motora na "mobile.de" kako iz bajke. Nazovem kevu i ćaleta da odu i provere motor, da ga pogledaju uživo. Keva nazove prodavca (velika firma prodaju motore i automobile i imaju servis) da pita da li je motor prodat i da li mogu da dođu i pogledaju. Prodavac kaže da je motor još uvek za prodaju ali da će on da nazove kevu za oko pola sata sat jer je sređuje neke papire !?  Švaba se uopšte nije javljajo do daljnjeg. Sutradan odu ćale i keva lično kod njih da provere o čemu se radi, već im je bilo sumnjivo. Kad su pogledali motor, a njemu sa spoljne strane desnog retrovizora tragovi od grebanja. Staklo istog retrovizor razbijeno. Desna strana oklopa gde dolazi koleno, izgrebana, odrana farba, malo, ali bode oči. Plastika donje zaštite motora sa desne strane odrana prilično. Zaključak, nekom je skliznuo motor, na desnu stranu. U oglasu ni traga u vezi te štete, na slikama se ništa ne vidi. Nisu zvali telefonom jer su žurili da poprave štetu kako matorci ne bi primetili, ali moji su ih iznenadili jer su odmah sutra dan pre podne došli da pogledaju motor. Motor je korišten kao probni motor i prošao je za manje od godinu dana 9600 km. Znači da je hakan maksimalno. Pre tri dana je gazdin sin na tom istom Varaderu skliznuo na bankinu i pao sa nekih 20-30 na sat. To naravno nigde ne piše u oglasu.Sad zamisli da sam poslao ljude odavde da preuzmu motor i kad motor stigne kući a ono vidiš da je neko pao. Nisam neka cepidlaka, ali je glupo da me motor košta preko 9000 evra, a da me čeka farbanje. Da je manja cena motora još bi progutao tu štetu, ovako...

Kao što rekoh, nije švaba kao što je nekad bio?

Evo tog oglasa:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=64912354&__lp=1&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelDescription=varadero&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&maxFirstRegistrationDate=2009-12-31&vatable=true&siteId=GERMANY&features=ABS&colors=BLACK&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&category=EnduroAndTouringEnduro&cubicCapacities=FROM_751_TILL_1000〈=de&pageNumber=1

• Svrati ponekad, 471 postova

koliko sam primetio cene su malo pale u nemackoj ili se pojavilo vise motora, jer kad sam pre neki mesec gledao mobile.de TA najjeftinije je bio 2500e a sada ih ima vec od 1900e od 94godista pa do 99, kilometraze od 30k do 60k

sto mozda znaci da su mozda i jos jeftiniji jer je mobile.de uvek bio skup

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

Nije švaba kao što je nekad bio, postali su prevaranti, naravno ne svi, ali treba biti oprezan.

Nisu to svabe, to su turci i ostali preprodavci :takoje:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja