Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• Ne silazi, 4021 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

To me i odbija kod ovih i sličnih skutera. Brdo jeftine elektronike, koja samo čeka kad će da gecrkne :( 

Nedavno sam proverio gume, nakon 100 dana nevožnje. Na istoj pumpi\aparatu kao i uvek, prednja je izgubila 0,2, a zadnja 0,3 bara. Uzo lepo pa dopumpao. Ne, to nije dovoljno, sad ti kao treba senzor pritiska i prikaz u realnom vremenu, na televizoru. Na skuteru. Budalaštine!

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3234 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
22 hours ago, boza_kg said:

To me i odbija kod ovih i sličnih skutera. Brdo jeftine elektronike, koja samo čeka kad će da gecrkne :( 

Nedavno sam proverio gume, nakon 100 dana nevožnje. Na istoj pumpi\aparatu kao i uvek, prednja je izgubila 0,2, a zadnja 0,3 bara. Uzo lepo pa dopumpao. Ne, to nije dovoljno, sad ti kao treba senzor pritiska i prikaz u realnom vremenu, na televizoru. Na skuteru. Budalaštine!

Nije o tome reč. Već ako pokupiš ekser i kreneš da gubiš vazduh da možeš da vidiš na vreme. 

Mani sad, ni ja ne volim proseravanja, ali ovo je ok imati, pogotovo u 21. veku kad to košta kikiriki. 

Mislim da ne radi to baš u realnom vremenu, a ako ozbiljno propušta, primetićeš već. Senzor svakako ne može da ti zakrpi i napumpa gumu :) Al zato može itekako da ti daje lažne uzbune i prijavljuje probleme i kad ih nema.

• Podržavam 1

• U prolazu, 2 postova
On 2. 10. 2024. at 12:20, Zigi011 je napisao:

Neko je negde napisao, ne mogu sada da nadjem, da ne moze da se otvori sediste dok motor radi. Kod mene moze ali treba 2-3 puta zaredom dugme za otvaranje da se pritisne. 

Druga stvar, uspeo sam 1 token (keyless kljuc) da izgubim. Situacija je sledeca: postoje 2 vrste tokena- tanji i deblji. Tanji je otprilike debljine narukvice, a deblji je ovaj sto ima budzu gore iznad narukvice. Ako se izgubi tanji onda mora cela centrala da se menja, sto je poskupo. Ako se izgubi deblji token onda moze da se ukodira novi, kao na autu. Ali mora prvo da se naruci ako ga nemaju na stanju. Deblji token kosta 6810 dinara + rad 2000 din. Ovo su informacije od servisera iz Autoprometa na Bezaniji.

Inace sinoc sam imao i peh da mi skuter padne u mestu. Bio je na blagoj nizbrdici, rucna je bila zategnuta na drugi zub ali je ipak polako mm po mm klizio nizbrdo dok se copava nije vratila i pade u stranu na neki betonski stepenik. Blago je napukla prednja bocna plastika, ova velika glatka ispred levog kolena, zadnja bocna plastika, sajtna i malo rukohvat. Nije nista specijalno ali vidi se steta, nije neprimetno. Srecom imam kasko pa cu to gledati da resim preko njega tokom zimske sezone. Videcemo kako ce to ici, kad budem imao neki info podelicu.

BTW, da li je neko nabavio Termoscud? Gledao sam na Tucano Urbano sajtu, imaju neki polu-univerzalni model E29 koji odgovara za Zontes, Voge i jos jednu marku, ali nije bas namenski 100%.

Dosta dobrih stvari moze da se nauci od ovog coveka koji putuje sa Zontesom 350e i koji pokazuje kakav je motor posle 5000 i 10000km unutar masine. 

On je imao taj slucaj bas na ovom video snimku da je stavio motor na uzbrdici na rucnu kocnicu i motor mu je pao. Rekao je da rucna po njegovom misljenju moze da drzi neko krace vreme i da posle postepeno pada pritisak u cilindru jer je kocnica na hidrauliku i da bi vise voleo da je na sajlu posabno samo za rucnu.

Na 45minuti moze da se pogleda to o cemu govori ( uz CC prevod)

• Hvala 1

• U prolazu, 4 postova

zdravo drustvo,pozdrav iz Makedonije....imam Zontes 350 e vec 1 godinu tacno,nisam imao nikakvih problema do sad,sve radi kako treba,prosao sam 5500 km.Pre neki dan sam prao motor kao uobicajeno sa smrkom od dalljine....rutinski i ranije sam radio to,ali ovaj put ukljucivao mi se alarm....4 puta zvizdi....posle toga kada sam prelazio sa krpom da ga osusim,opet se ukljucivao 4 puta kada bih ga malo zadrmao...nikad do sad mi se ovo nije desavalo....motor je iskljucen kao i stalno....moze savet sta bi moglo da bude

A šta bi moglo da bude - ušla voda gde ne treba, i kratkospojila neke kontakte najverovatnije. Uzmi lepo prosuši motorin na promaji, pa probaj dal će i dalje da zeza. Da je sreće, trebalo bi svi kontakti da budu nekako zaštićeni, al ebiga.

• U prolazu, 4 postova

kako sto rekoh....nije mi prvi put da radim isto...nikad se nije ukljucivao alarm,i kag ga brisem sa krpom i kad ga malo naglo guram u mesto....iako je zakljucan.....hm,bas cudno...nije da je usla voda....jer svaki put od tada ako ga malo zaljuljam u mestu dok je parkiran....proslo je 5 dana od tada....on pisti 4 puta

• Drug član, 1352 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

@siltonNapravi video zapis da vidimo simptome.

Promenio član Džim Džarmuš

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Meni se slicno desavalo .. probaj da skines desne prekidace.. i one gumice u njima ocisti i prebrisi.. meni je od kise  ( jer ga vozim svaki dan ) to izgleda pravio kratak spoj pa mi sam otvarao gepek kada pridjem i pistao.. i samo sam to sve ocistio za minut i posle bilo sve ok.

• Sviđa mi se 1

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 184 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

@silton cudno zato sto on nema alarm, a to sto se oglasava i blinka uvek je samo kad  palis ili gasis  kontakt ili se samo odaljis od ugasenog motora tad najvise pisiti i pogasi kontakte tako da to sto ti 4 puta pisti moze biti indikator nekog kratkog spoja u prekidacu za kontakt ne za verglanje... u sustini ja bih ti savetovao pravac servis dok se jos to dogadja da mozes da demonstriras i taman prenesi iskustvo... 

• U prolazu, 4 postova

prijavio sam u servisu,kazu videcemo,da pitamo....pojma nemaju...ovo se desava kad je zakljucan  motor(ili ugasen kontakt)....inace on nema nikakvih drugih problema,palim i gasim normalno....vozim non stop i po kisi...tesko da cu moci sad da ga snimam dok ga perem...obicno posle 2 nedelje radim ciscenje,ali sada mi je nekako strah da ga perem sa smrkom(perem iz daljine)...hvala na paznji i pisacu ako se bude nesto promenilo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja