Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Sym Symphony St 200i

Pozdrav svima. 

Trebao bi mi mali savet. Dvoumim. Se između 350d i 350e. Relacija je kuća posao, Beograd, gužva, provlačenje. Probao sam 350d. Svidela mu se snaga i ubrzanje, ali bih opet poslušao savet nekoga, ko ima više iskustva od mene. Hvala unapred! 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3192 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
34 minutes ago, Mićun011 said:

Pozdrav svima. 

Trebao bi mi mali savet. Dvoumim. Se između 350d i 350e. Relacija je kuća posao, Beograd, gužva, provlačenje. Probao sam 350d. Svidela mu se snaga i ubrzanje, ali bih opet poslušao savet nekoga, ko ima više iskustva od mene. Hvala unapred! 

Ako mene pitaš E je bolji. Udobniji. Praktičniji. 

• Podržavam 1

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Sym Symphony St 200i
Pre 8 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Ako mene pitaš E je bolji. Udobniji. Praktičniji. 

Mene kod 350d jedino odbija prostor ispod sedište. Ne može da stane full face. Kakav je 350e,ato se tiče privlačenja po gradu? Ima dosta veće međuosovinsko rastojanje.... 

Ja ga nisam puno vozao, možda sat i po dva, dosta je širok, ali ništa šire od običnog motora, ali s obzirom da je tuđi, nisam se ni mangupirao po gužvi. Skuter kome ne može da stane kaciga ispod nema smisla po meni. 

• Drug član, 3840 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Negde sam pročitao, ne mogu sad da nađem, da je Zontes E350 namenio za ciljnu grupu kupaca od 31-40 godina, a D model za 30-ak i mlađe (i one koji se tako osećaju). To naravno, ništa nije zakucano, ali marketinške službe ipak znaju svoj posao, i dobro to targetiraju. Na primer, retko ko u 20-im kupuje Harley-a i slično.

Pa je i to pokazatelj, različite su percepcije različitih starosnih grupa. Ovi stariji, više će ceniti praktičnost E modela, bolju zaštitu od vetra, više komfora za vožnju u dvoje, a mlađima će možda biti više zanimljiviji fun factor manjeg modela...

Tako, da, moraćeš da sam rešiš šta ti više odgovara. Što se mene tiče, odavno sam prešišao obe ciljne grupe;) ali pre bih E model svakako.

Da mi treba mali skuter samo za po gradu, ne bih birao ovaj od 350cc i 37 ks u svakom slučaju, nego neki slabiji, jeftiniji za održavanje i tako to.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 341 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Zavisi koliko si sposoban za voznju, vise je do toga nego do motora. 350E je cigra po gradu bez obzira na gabarite ali sam po sebi nije gradski skuter, vise je mudjumesno-medjugradski.

Promenio član Zigi011

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Zdravo drugari, želim da postavim jedno pitanje na koje će možda iskusniji jahači moći više da kažu. Da li bi bilo dobro na 350E umjesto zadnje gume 140 širine staviti 150? 

Kontam da će bolje da izgleda, da će biti udobniji nazad i više gripa imati.

Sad mi vi recite negativne strane stavljanja malo šire gume nazad i da li je to neko već radio?

2 hours ago, Verdi350E said:

Zdravo drugari, želim da postavim jedno pitanje na koje će možda iskusniji jahači moći više da kažu. Da li bi bilo dobro na 350E umjesto zadnje gume 140 širine staviti 150? 

Kontam da će bolje da izgleda, da će biti udobniji nazad i više gripa imati.

Sad mi vi recite negativne strane stavljanja malo šire gume nazad i da li je to neko već radio?

Ne diraš ništa, ostaviš fabričku dimenziju. 

Gripa neće imati više sigurno, može samo da češe o airbox i pravi gluposti. Da ne pričamo o masi koja rotira i ostale filozofije... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 103 postova

Vlasnici Zontesa i motora generlno, da vas obavestim/podsetim da preko clanstva udruzenja NA DVA TOCKA imate 20%popusta na redovne servise u Autoprometu Beograd i u Plattner Novi Sad (ako ga oni servisiraju iz mog secanja)...a ko kupi novi motor u AP u Beogradu gratis prvi servis 🙂

Promenio član CuleBG
  • Sviđa mi se 5

• U prolazu, 15 postova

Pozdrav ljudi, od skoro sam vlasnik zontesa 350e. Pisao sam i u dilemama pri izboru maxi skutera i pored svega nekako sam zavrsio na novom Zontesu. Imam jednu nedoumicu. Kada zakljucam skuter a kljuc nije kod mene, leva pregrada na skuteru je zakljucana a desna nije. Da li neko zna o cemu je rec?

• Drug član, 1261 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

to ti je tako na mnogim skuterima, piše li šta u uputstvu

Promenio član Džim Džarmuš

• Svrati ponekad, 100 postova

I u desnoj imas vratasca mala za dva osiguraca i dzek za punjenje akumulatora. Posto si ga uzeo tek..stajao je, napuni ga par sati.

• Hvala 1

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X, Zontes E 350,Transalp 750

Leva vratanca su uvek zakljucana kada i motor. Desna su otvorena uvek u slucaju da ti otkaze baterija i da mozes da ocitas kljuc ( u gornjem delu police se nalazi oznaka IMMO i tu stavis kljuc ) i nastavis put.

• Hvala 1

• U prolazu, 15 postova
On 30. 1. 2025. at 15:57, nikmih je napisao:

I u desnoj imas vratasca mala za dva osiguraca i dzek za punjenje akumulatora. Posto si ga uzeo tek..stajao je, napuni ga par sati.

Hvala druze... Bio si u pravu, morao sam da napunim akumulator.. Kako ti sa akumulatorom preko zime? Meni rekao decko iz servisa da ga proverim na svakih 10ak dana (posto ga ne vozim sad) i kao dopunim ga ako se ispraznio..

On 31. 1. 2025. at 10:23, kovi je napisao:

Leva vratanca su uvek zakljucana kada i motor. Desna su otvorena uvek u slucaju da ti otkaze baterija i da mozes da ocitas kljuc ( u gornjem delu police se nalazi oznaka IMMO i tu stavis kljuc ) i nastavis put.

Hvala na detaljnom pojasnjenju!

Pa ja ga vozim svaki dan ali jednom u dve nedelje ga stavim na punjac..jer kratke voznje pa nema vremena da se napuni bas do kraja, kuca posao i posao kuca ...a olovni aku. voli da je napunjen do vrha..na nekih 12.8v

• Hvala 1

• U prolazu, 15 postova

Hvala puno! Pitanje za tebe i sve ostale, ima li neko iskustva sa ovim bocnim nosacima za torbe i kofere, sa Aliexpresa i Amazona? Nigde na googlu nisam mogao da nadjem da ih je neko ugradio, ako je bilo ovde na temi, izvinjavam se, procitacu je detaljno.

61inZGf8DgL.jpg

S41780e0dd21c46a2a43063601ea93d78M.jpg_640x640q90.jpg

Seba99144f5ff49c88efd35df8aa35e03T.jpg_640x640q90.jpg

S17b0265f4d97422082548d268d4adcd7G.jpg

E nisam upoznat sa nosacima, na kraju nisam ni kofer uzeo a hteo sam bar jedan da imam za jos jednu kacigu kada putujem sa lepsom polovinom, da stane sve kada je leto pa mi treba da skin i spakujem dve ff kacige i dve jakne. Ali kaparisao 368G pa cu na njega definitivno kofer i to onaj kao na GS1200 😂 Dobro mu stoji sa tim ostrim ivicama. Ako neko hoce polovan Zontes 350E zeleni najlepsi... koji se popeo na Transfagarašan 😂 Na prodaju je.. tek sto je napunio godinu dana.. nije presao ni 20 hiljada kilometara 💪🏼 Sad je na 18500 😂🥳

Promenio član nikmih
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 15 postova

Samo da se zahvalim svim clanovima koji su izneli svoja iskustva sa 350e. Resio sam da ne budem lenjem i da ne davim ubuduce sa pitanjima na koja su vec dati odgovori pa sam lepo na tenane procitao svih 38stranica, za sta mi je trebalo dobrih 3-4 sata pazljivog citanja sa pauzama 😂 tema je cesto znala da ode u off ali nema veze, procitao sam i druge korisne stvari a ove o Zontesu sam lepo screenshotovao i sacuvao za ubuduce. 

Nego, nadam se da ce mi neko odgovoriti da li je moguce na 350e postaviti bocne nosace. Ovi sa Aliexpressa su mi nepouzdani da porucujem jer nema nikakvih recenzija. 

Onda imam jos jedno pitanje, da li se gubi garancija postavljanjem bocnih nosaca? Koliko vidim oni sa Aliexpresa se srafe u dve tacke, prva je standardno ona gde ide nosac kofera a te druge nema na rukohvatu. Da li se ti nosaci mozda postavljaju nekim dodatnim busenjem? Video sam da ste pisali i da nosac kofera moze da se uradi kod Sebe a onda vidim i da pravi bocne nosace. Pa me eto zanima da li time moze da se izgubi garancija jer se valjda mora nesto i da se odsrafi i ponovo zasrafi..

Ili mozda imate neki predlog za one bocne torbe sto se samo postave preko sedista? Da li je s njima moguce ostetiti lak?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja