Jump to content

Moto Zajednica

Sicilija 2023 u sastavu 4-1 (20.04-03.05 2023)

Recommended Posts

• Drug član, 577 postova
  • Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016)

Сјајна тура, пре 34 године прођох сицилијом мотором са тројицом другара али нисмо имали толико времена за обилазак целог острва, били у Палерму и до самог врха Етне, прошли региу Амалфи, каква је била пре 34 године и како видим по обиљу слика на нету иста је и сада, ту као да време стоји само су кола модернија, ал оно на чега сам најљубоморнији је посета Помпеји, ми дошли, бем ли га понедељак ил уторак, био нерадан дан а бих тамо i 1997ме неким послом у Напуљу и ајд да сад посетим напокон и опет пољубих капију, штрајк туристичких радника, тако да ми је то онако баш велики жал за тим историјским локалитетом.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

Bio je užitak čitati i pratiti tok putovanja.

Sicilija je izuzetno lepa, zanimljiva i bogata antičnom istorijom. Cela Sicilija je muzej. 

Vaš povratak opisao si veoma kratko, kao da je "vamo bliže nego tamo" 8)

Nadam se novim putopisima.

Pozdrav mla(đ)oj generaciji!

• Hvala 1

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: BMW R1250RT
Pre 9 sati, nemo je napisao:

Bio je užitak čitati i pratiti tok putovanja.

Sicilija je izuzetno lepa, zanimljiva i bogata antičnom istorijom. Cela Sicilija je muzej. 

Vaš povratak opisao si veoma kratko, kao da je "vamo bliže nego tamo" 8)

Nadam se novim putopisima.

Pozdrav mla(đ)oj generaciji!

Pozdrav, u pravu si za sve. Italija, Sicilija su mnogo lepe i  potrebno puno više vremena, da ne kažem godina da se sve obidje. Ovo za povratak sam se slatko nasmejao, zato što sam i sam to pomislio... Čudno je to, ne znam kako da opišem. Teško je izbalansirati emociju, inspiraciju na ovako velikim turama i držati tempo zapažanja... Iskreno, nisam nešto vičan pisanju putopisa, malo mi se sve i pomešalo u glavi... previše svega za kratko vreme. I sam sam pomislio kako sam kraj smandrljao u dve rečenice, a realno je i tu bilo puno toga za napisati... 

Trudiću se da sledeću turu "ispoštujem" bolje. :)

Vidim da si u Ljubljani. Moj sin je isto tu, pa postoji šansa da popijemo kafu za 15tak dana:cirka1:

Promenio član zeljko.petkovic

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV
Pre 8 sati, zeljko.petkovic je napisao:

Pozdrav, u pravu si za sve. Italija, Sicilija su mnogo lepe i  potrebno puno više vremena, da ne kažem godina da se sve obidje. Ovo za povratak sam se slatko nasmejao, zato što sam i sam to pomislio... Čudno je to, ne znam kako da opišem. Teško je izbalansirati emociju, inspiraciju na ovako velikim turama i držati tempo zapažanja... Iskreno, nisam nešto vičan pisanju putopisa, malo mi se sve i pomešalo u glavi... previše svega za kratko vreme. I sam sam pomislio kako sam kraj smandrljao u dve rečenice, a realno je i tu bilo puno toga za napisati... 

Trudiću se da sledeću turu "ispoštujem" bolje. :)

Vidim da si u Ljubljani. Moj sin je isto tu, pa postoji šansa da popijemo kafu za 15tak dana:cirka1:

Bilo bi mi zadovoljstvo...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova
On 13. 9. 2023. at 12:14, JevtaNS je napisao:

@zeljko.petkovic 

Ako možeš bili bi zanivljivo imati neku rekapitulaciju troškova ovog putovanja

Pozdrav,

izvinite što kasno odgovaram.

Da se ne vraćam sada i tražim tačno koliko smo šta gde plaćali, generalno za ovakvo putovanje računajte prosečno 120-130e dnevno.

U to ulazi smeštaj, hrana, gorivo, trajekt, ulaznice, putarina i sve drugo što je redovan trošak na putu.

Ako putujete u paru to je negde oko 150e dnevno.

Može se poprilično uštedeti ako nosite hranu ili ako se redovno snabdevate istom u marketima. Mi smo se pretežno hranili u restoranima. Par puta smo kupovali u marketima i to smo koristili kao neke užine usput. Ogromna je razlika u cenama.

Ako treba neka konkretna informacija ja sam na raspolaganju.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008.

Svaka čast na avanturi i na putopisu, već na pola sam počeo da maštam o Siciliji :)

Nego, mogao bih da se zakunem da sam ti motor video već negde, ali uživo i to par puta. Pada mi na pamet raskrsnica Goce Delčeva i Pariske komune, tamo preko puta Devete gimnazije gde je Dunav osiguranje. To bi bilo pre godinu-godinu i po dana. Pamtim da sam bio oduševljen sedištem :) 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova
On 3. 10. 2023. at 13:07, Forsberg je napisao:

Svaka čast na avanturi i na putopisu, već na pola sam počeo da maštam o Siciliji :)

Nego, mogao bih da se zakunem da sam ti motor video već negde, ali uživo i to par puta. Pada mi na pamet raskrsnica Goce Delčeva i Pariske komune, tamo preko puta Devete gimnazije gde je Dunav osiguranje. To bi bilo pre godinu-godinu i po dana. Pamtim da sam bio oduševljen sedištem :) 

Hvala. Siciliju obavezno upisi kao sledecu destinaciju za narednu sezonu.

Mi smo preliminarno izglasali Sardiniju... videcemo...:)

Trenutno se koplja lome Albanija, MK, Grcka itd kao zavrsna za ovu godinu...:)

Upravo sam procitao tvoj putopis. Odlicna tura i svaka cast na hrabrosti da krenes sam na tako veliki put.

Motor moguce da si tu vidjao. Dolazio sam u Goce Delceva par puta,  a moguce je da ima tu negde brata blizanca :)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja