BaneVuk58 7889 Napisano April 19, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Meni su Landport trajali 5 god. A sada treća godina Unibat agm. Mišljenja sam da dosta na njih utiču i pametni punjači preko zime ili dugog stajanja.Edit. Ja volim da dopunjavam Aku da ne bih stresirao reglerBane solorider 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano April 19, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Neopravdano skuplja, zato i koristim tretutno landport, pa i 3 da kupim to je 6 godina garancije Kumu landport izdržao jednu sezonu i bio za bacanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2532 Napisano April 19, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sad zamenio Vartin aku koji je radio 4 sezone bez problema. Poručio sam Yuasu i platio je 7,400. To je grubo oko 80% skuplje od ovih navedenih koliko sam ja upratio cene. Neka firma, mislim iz Kragujevca, imaju aku servis ovde kod mene u Zemunu. Idem u junu na malo dužu turu pa ne bih da me iznenadi aku, da nije toga ostao bi i ovu sezonu u motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3565 Napisano April 19, 2023 Malinar u pokusaju, 1703 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, vrlo interesantno, ok, fabrika je i treba da košta, da je aku 100 ili 150 evra, ok, ne kupuje se svaki dan. Ali tražiti nekom 500-600 ili 1000 evra za akumulator, je po meni, van mozga i bezobrazluk fabrike-ovlašćenih prodavaca i svih u nizu. Eto sitnica koja mi je ogadila ovaj, do malopre, jako lep motor. Na motoru iz 2001. vozim vartu kupljenu u martu 2016. i plaćenu 30 evra. Zaista ne shvatam kuda ovo ide, brat na novom gs-u pola sata drnda čep rezervoara ne može da otvori da sipa gorivo, zabagovala bravica, ovamo deru gde god stignu, sve prave da mora original, a original ne da je preskup, već se gubi svaki smisao. Nadam se da nećemo biti osudjeni da teramo sovrakele od 30 godina zbog ovakvih gluposti. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2532 Napisano April 19, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @milomir22 Zbog tih stvari ja i ne razmišljam o zameni motora, odgovara savršeno mom stilu vožnje, dovoljno mesta za mene i ženče,ne kvari se, ma volim ga 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7889 Napisano April 19, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @milomir22 Zbog tih stvari ja i ne razmišljam o zameni motora, odgovara savršeno mom stilu vožnje, dovoljno mesta za mene i ženče,ne kvari se, ma volim ga :jee:U trenutku "ludila" stavim bandita na oglas. Hvala Bogu pa niko se i nije javio....mada sam i rekao "Molim Boga da ga ne prodam"...kao 'ajde da pipnem puls. Čovek čita, gleda recenzije pa kao 'ajde da napredujemo. Ne znam šta mi bi...Bože me sačuvaj....ne znam šta mi bi. Motor perfektan ..tekuće održavanje smejurija...nije štucnuo. Imam utisak da nas fabrike gledaju kao ovce za šišanje Bane solorider 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano April 19, 2023 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' samo da se nadovežem i zamolim za mišljenje...oko proizvođača. Pošto je nekoliko predloga ovde u temi i meni odgovarajuće (baš taj akku i meni treba), šta bi vi izabrali: Exide Varta BS Landport ili Yuasa Cene variraju od 50 do 150eur za istu stvar. Interesuje me koliko je u pitanju kvalitet a koliko marketing i 'stara slava'.Baš tako kako si ih poredao.YUASA već odavno nije ona od nekad prije.Na jednoj treneri, na XLV750 i na K1200RS imam Intact Gel baterije. Prije par godina kad su se pojavile bile su zakon na testu a sad već nije to/to. Održavan ih sa C-Tec punjačem, dokle ide/ide.Na drugu Tenere sam postavio SHIDO lifepo4.Vrime će pokazat.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1291 Napisano April 19, 2023 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je da mi je svaki aku, prilikom otkazivanja, pokazao najavu problema, i otkazao isti dan, ili u roku dan dva. Jedino Yuasu sam nekoliko meseci terao i pokazivao je nesigurnost prilikom paljenja, ali nije odustao nijednom. Zamenjen preventivno sa istim novim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano April 19, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Proveriš da l su ćelije u dobrom stanju vizuelno, zameniš kiselinu, probaš Teraj dalje, dok ne pokrivi ćelije akumulator će da služi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano April 19, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, PremieRacing je napisao: I ja sam tako mislio... al' evo šta Dare Satelis gore kaže, Yuasa mu izdržala 3god. a sada Exide 5. A meni Exide jedva 2 i to uz drkanje i punjenje da dobaci do zime... Da li je DANAS Yuasa opravdano 3 puta skuplja? Nisam usamljen slucaj po pitanju koliko je izdrzala Yuasa na istom bajku, davno ne vredi te novce za koje se prodaje. Banner, Exide ili Exide pa Banner (oba su dobra), posle njih Fulbat. Bas ti kratko traje aku, nesto tu nije Ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzoniV 124 Napisano April 20, 2023 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam video ovu temu, i jos uvek sam pod utiskom, da traze petnaesti deo motora za akumulator. Nesto sto je potrosni materijal i sto relativno cesto se menja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano April 20, 2023 Vazlan(Zlatko), 373 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Honda CRF 1000 L Africa Twin 18 Lithium Ion Battery By Electhium Parts at Wemoto - The UK's No.1 On-Line Motorcycle Parts Retailer WWW.WEMOTO.COM Online shop for Honda CRF1000 L Africa Twin 18 Picture of Honda CRF 1000 L Africa Twin 18 Lithium Ion Battery By Electhium Motorcycle parts and accessories 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Asfalt 29 Napisano April 23, 2023 U prolazu, 25 postova Lokacija: Liman/Novi sad Motocikl: Yamaha i jos neki Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih u tom slucaju odneo akumulator u firmu koja pravi baterije u Ns ima jedna Agena prave razno razne baterije akumulatore pa probati sa njima mozda moze da se napravi nesto da radi lepo neki pojaviac rele sta li ja znam da drzi napon. Ali probati sa nekim ko pravi baterije akumulatore i ta cudesa i resiti problem. To ne ozbiljan problem za sve koji su kupili hondu u zadnje vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Maj 2, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekog stanja iz prve ruke po pitanju baterije.... ima razlike dct vs manuelni. Jedna crna iljadarka iz 2017 DCT model, druga ADV iz 2018 klasik menjac. DCT verzija prva stvar... bespotrebna kutija za alat koja ide pre baterije bolje da su iskoristili prostor za vecu bateriju ovde je vec neko zamenio lani sto implicira da je bilo neke muke nisam je vadio, rekao bi da je marke Shido početni napon napon pri verglanju je na samoj granici, ode li ispod 10V eto mogucih problema punjenje odlicno Misljenja sam da ovaj aku nece jos dugo, mozda jos ova sezona il do prvih hladnih jesenjih dana i to je to. Cuje se i po verglanju da nije to to kako treba biti. Drugar je hteo alarm da ugradimo al kad je video stanje .... promenio je misljenje, sad ce mu trebati neki pametni punjac da odrzava koliko toliko bateriju. sad ide adv oem baterija ali ne znamo da li je prva ili druga ugradnja sad ide cudno desavanje sa merenjem napona pocetni napon napon pri verglanju (najnizi) dobar ali zato pri punjenju je konstantno ovih vrednosti bez obzira imao il nemao opterecenje potrosaca (svet. signalizacija, vent. hladnjaka, halogene maglenke) U ovom slucaju sa ovakvim punjenjem, pocetni napon a tek napon pri verglanju trebao je biti nizih vrednosti. Ova baterija ce potrajati, dokle videce se.... toliko za sada, ako budem imao neka nova saznanja.... kucam slovo. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Maj 3, 2023 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se ova tema ponovo danas povela, setio sam se da pogledam šta je kod mene. Normalan akumulator u DCT NT1100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Maj 3, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jes cenovno normalan, nema brige ali voleo bi da je jači Nego, ne vidim dobro dal ima podloške pod sraf + kleme? Ako nema.... odvi, ubaci podlošku na sraf, zakreni kabal na gore i onda stegni (ključ 10). Kad nema podloške hoće pri stezanju kleme da rascepi nožice papučke, par puta tako i puca. Ako ima podlošku zanemari pisanije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1933 Napisano Maj 3, 2023 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam na originalnoj slici, čini mi se da nema. Staviću hvala na savetu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_lala 5 Napisano Maj 4, 2023 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio mp3 Prijavi odgovor kao problematičan Merkam te 2017-2020 DCT Afrike i sta sada raditi? Poneti unimer? Sta gledati, osim standardnog? @Satelis Da je DCT Arfika tvoja, isplati li se ta budzevina? Mnogo sam zainteresovan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Maj 4, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ispod sedista mesta nema suvise je plitko Nema trika da bi dao tolike novce za bateriju, budzio bi da je moj bez pardona. 50-60e je ok dati za akumulator, pa i 100e ajd progutacu .... sve preko toga jok brale. Nabudzi se neka 14-ca minimum i za ostatak para odo na....... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2324 Napisano Maj 5, 2023 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, mali_lala said: Merkam te 2017-2020 DCT Afrike i sta sada raditi? Poneti unimer? Sta gledati, osim standardnog? @Satelis Da je DCT Arfika tvoja, isplati li se ta budzevina? Mnogo sam zainteresovan! Samo ostavi pored kupovine sa strane jos 1000-1500e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja96 17 Napisano Maj 5, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ6 Prijavi odgovor kao problematičan Hej ljudi, Ne vozim Hondu i nisam upoznat sa ovim Africa Twin modelom, po pitanju odrzavanja, mana i vrlina tog motora. Vozim yamahu FZ6, ali mi je privukla paznju ova tema, kad sam video cenu akumulatora morao sam malo da potrazim na internetu i proguglam iz radoznalosti. Naisao sam na sledeci link, pa ako ovo moze da ti pomogne super. Baci pogled posto vidim da pise da je akumulator za Hondu Africu Twin CRF1000 (2018-2019). Lithium battery for Honda Africa Twin 1000 & 1100 from 2018 to 2022 WWW.AFRICA-TWIN-SHOP.COM Ecothium lithium battery for Africa Twin CRF1000 (2018-2019) and CRF1100 (from 2020). 12V5Ah LiFePO4 battery, characteristics compatible with the original... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3565 Napisano Maj 5, 2023 Malinar u pokusaju, 1703 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem naći zamensku bateriju za 100-150 evra, problem je nači zamensku bateriju koja će držati napon i trajati duže od godinu dana, ako sam dobro razumeo problematiku i Satelisovo testiranje nekoliko postova iznad. A ako nema adekvatnog napona, izmedju ostalog, brljavi i DCT. Sve u svemu, ne znam šta im je to trebalo (mislim na HONDU). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_lala 5 Napisano Maj 5, 2023 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio mp3 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Hvala mnogo na odgovoru i na fotkama. U svakom slucaju tema za razmisljanje, ili kako to uraditi, ili, da li odustati od DCT-a. @lestra Ostavljen, slican iznos. Ali nije bio predvidjen za akumulator :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6029 Napisano Maj 5, 2023 Drug član, 4135 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Problem kod te baterije je njen menadžment.Brljavi.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skuteras 73 Napisano Jul 13, 2023 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se oglasim kao neko ko je imao priliku da zameni originalni aku odnosno bateriju. Srecom kada je crkla prva baterija bila je u garanciji (na samom isteku), pa je zamenjena u garantnom roku. Inace motor pre toga nije dugo paljen i pored toga umesto da ga napunim ja sam pokusao da upalim i isprazio ga do kraja. Nakon toga je umro. Litijumska baterija ima zastitu od samozapaljenja, posto litijum kada se zapali ne postoji nista sto moze da ga ugasi. Moja Aftika je 2019 god adv sport a te litijumske baterije su poceli da stavljaju na modele od 2018 pa nadalje. Crna Afrika koju Satelis pokazuje 2017 god. Skoro pa da sam siguran ima obican gel akumulator, plavo bela ima litijumski pa je mozda zbog toga razlika u ocitavanju? Ovu Shido batteriju dosta hvale po stranim forumima ona je cak i jaca po amperazi od oreginalne. Kad dodje ne daj boze vreme za zamenu javljam utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...