Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• Zainteresovan, 583 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Danas sam radio servis i serviser mi kaze da je bolje da se ulje menja na manje km od propisanog, vec posle 3000. Motor ima malo ulja u karteru pa se brzo potrosi.
To su mi rekli i u Beta Motors u NS.
Po uputstvu je interval na 5000,
Inace je covek nahvalio ovaj model i Voge generalno, kaze jako malo problema sa tim motorima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Sym
On 23. 2. 2026. at 19:54, Naroz019 je napisao:

Kupio sam Voge 300DS početkom novembra i nakon samo 500km počelo kapljanje na otvoru vodene pumpe. Danas sam ga prevezao na prikolici u Car box u Nišu i cekam odgovor servisa.

Kupovina novog motora je po meni dobra samo ukoliko imate ovlašćeni servis u svom gradu.

Screenshot_20260216_160932_Gallery.jpg

Da li je servis resio curenje, jel bilo jos nekih problema?

Proslo je dosta vremena od ovog posta, al vidim da si i promenio motor od tad pa reko da vidim dal je samo ovaj kvar uticao na odluku :)

• Ne silazi, 3941 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
1 minute ago, Borkosan said:

Danas sam radio servis i serviser mi kaze da je bolje da se ulje menja na manje km od propisanog, vec posle 3000. Motor ima malo ulja u karteru pa se brzo potrosi.
To su mi rekli i u Beta Motors u NS.
Po uputstvu je interval na 5000,
Inace je covek nahvalio ovaj model i Voge generalno, kaze jako malo problema sa tim motorima.

Poslušaj ga. 

• BJB Maxi Scooter Club, 1366 postova

Meni je to baš malo, i ovo mi je previše često ali može da prodje... ne mogu baš 4-5 puta u sezoni.

Mada možda bih mogao sam da naučim nešto sem sipanja goriva i zavrtanja gasa:Joska:

Jel ok onda na 3000 sam zameniti samo ulje a na 6000 ful servis?

To deluje logicno resenje. Ulje se lako zameni a i staje ga prilicno malo pa i nije neki trosak. Ja malo prelazim, tek sam na 6.000 km za dve godine tako da se uklapam u tih 3.000 km. A i ako treba dva puta godisnje nije problem, jedino dok si u garanciji pa hoces u ovlasceni onda to poskupljuje proces, servis je nesto ispod 10k rsd kod ovlašćenih.
Jedino nisam siguran da su mi ikad menjali filter za vazduh, ne nadjoh to u izvestajima.

Ja sam prešao 2.5k a prošlo dve nedelje od servisa.. na 3k ulje i na 6 kod Ranka deluje kao ok rešenje :D

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5228 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Zavisi gde i kako voziš, nije samo kilometraža bitna. Ako se vrtiš po gradu, česta paljenja, kratke relacije, ili off-u, onda bolje češće.

Ako teraš više pravac i otvoren put, onda može i kasnije...

• Podržavam 1

Svega ima, ali je motor svakako u visokim obrtajima šta god da se radi.. do sad sam menjao na 5k, tako je kod nas po upustvu, na drugim tržištima je na 8-9, to svakako ne bih radio.

Malo da osvežim Vogea, zaslužio je. 

Ide novi set guma (isti model), verovatno ću ih do kraja sezone izvozati. 

Naručen lančanik, uzeo sam 42 zuba da probam pa ćemo videti. 

Skid plate, ona šira verzija, moraće malo da se kasape plastike kod ugradnje. 

Crash barovi idu na peskarenje i plastifikaciju, iskrivio sam ih pa su zardjali tu gde je spala farba. 

Planiram da odradim i vizir, bojim se samo da se ne zeznem pa dobijem vetar u glavu. Ovaj je nizak ali nemam nikakav problem sem insekata na kacigi, i pretpostavljam da bih dobio bolji zvuk u komunikaciji :lol:

• Sviđa mi se 1

Sa 42 zuba nazad efekat je odprilike kao da imas jednu brzinu više. I prva nije onako jako kratka. Neku razliku u ubrzanju i kod preticanja ja nisam primetio.

To sam i ja kontao, na 450MT mi se nisu svidele male korekcije u prenosu, ok mi je bilo to kad je bukvalno pomereno sve za jednu brzinu. Vozim dosta na otvorenom pun gas, trebalo bi da bude pun pogodak

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Moja honda je slična, s tim što meni fabrika kaže na 12k km zamena ulja, što je po meni isto ekstrem, više marketing nego realnost.
Moje mišljenje je da je možda preterivanje i 3k, ali je preterivanje i ono što kaže fabrika. Ali opet, najjeftinije je samo zameniti ulje i filter, pa je opet bolje uraditi to češće nego rizikovati skuplje probleme. Ali rasterećene su to dosta mašine, pa joj neće biti ništa i ako se jedan servis razvuče.
(nemam veze sa mehanikom pa nek me slobodno ispravi neko sam nešto lupio ili grešim)

Ja radim servis na 3-5k kod mene. Zavisi da li sam više vozio otvorene puteve ili maltretirao mašinu po terenu, u nižim brzinama (gde se ne može lepo hladiti) i po prašini. Svaki servis čistim filter vazduha (sunđerasti onaj, nije papirni), a nekad to odradim i češće ako se vozilo u prašini iza nekog.

Zamena tečnosti svake 2 godine (ulje u kočnicama i antifriz). Kontrola ventila na kilometražama koje kaže servisna knjiga. Sve ostalo prema potrebi.

Razmišljam i ja da se igram na hondi sa drugim lančanikom jer prvu brzinu skoro da i ne koristim, jedino možda kad krećem na uzbrdici. Van terena ne pamtim kad sam u prvu prebacio. Čak se ne sećam ni u neutral kad sam ubacio, jer pošto slabo koristim prvu, ni slučajno se ne dešava u neutral da udje. A na semaforima držim kvačilo, em je vrlo lagano kvačilo pa me ne boli ruka, em sam spreman u svakom trenutku da reagujem.
Ne znam jesu li ovo dobre navike, ali verujem da će me izluđivati ako nekad promenim motor. Na celom sajmu nisam video jedan motor sa mekšim kvačilom.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 5228 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

12.000 ili godinu dana, šta pre dođe, da ne zaboravimo. Taj ko pređe 12K za to vreme, verovatno onda vozi otvoren put i nadaleko i naširoko, pa kvalitetno ulje će moći to da izgura. Mada opet, ja biK to skratio na pola :) 

• Sviđa mi se 1

43 minutes ago, Skandi said:

Moja honda je slična, s tim što meni fabrika kaže na 12k km zamena ulja, što je po meni isto ekstrem, više marketing nego realnost.
Moje mišljenje je da je možda preterivanje i 3k, ali je preterivanje i ono što kaže fabrika. Ali opet, najjeftinije je samo zameniti ulje i filter, pa je opet bolje uraditi to češće nego rizikovati skuplje probleme. Ali rasterećene su to dosta mašine, pa joj neće biti ništa i ako se jedan servis razvuče.
(nemam veze sa mehanikom pa nek me slobodno ispravi neko sam nešto lupio ili grešim)

Ja radim servis na 3-5k kod mene. Zavisi da li sam više vozio otvorene puteve ili maltretirao mašinu po terenu, u nižim brzinama (gde se ne može lepo hladiti) i po prašini. Svaki servis čistim filter vazduha (sunđerasti onaj, nije papirni), a nekad to odradim i češće ako se vozilo u prašini iza nekog.

Zamena tečnosti svake 2 godine (ulje u kočnicama i antifriz). Kontrola ventila na kilometražama koje kaže servisna knjiga. Sve ostalo prema potrebi.

Razmišljam i ja da se igram na hondi sa drugim lančanikom jer prvu brzinu skoro da i ne koristim, jedino možda kad krećem na uzbrdici. Van terena ne pamtim kad sam u prvu prebacio. Čak se ne sećam ni u neutral kad sam ubacio, jer pošto slabo koristim prvu, ni slučajno se ne dešava u neutral da udje. A na semaforima držim kvačilo, em je vrlo lagano kvačilo pa me ne boli ruka, em sam spreman u svakom trenutku da reagujem.
Ne znam jesu li ovo dobre navike, ali verujem da će me izluđivati ako nekad promenim motor. Na celom sajmu nisam video jedan motor sa mekšim kvačilom.

Na tvojoj Hondi je menjano ulje prvi put na 1000km, i onda na svakih 3000..

Svaki put filter.. 

Do 16.000km.. 

Tad si je preuzeo. Drž se ti toga. 😉 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Drugar vozi crf450X , ima ga već 15 godina, motor je star skoro 20. Ne troši kap ulja i ne dimi. Jako kvalitetna mašina. Menja ulje na početku sezone. Ne vozi hard enuro već supermoto , 100% gradska vožnja. 

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

@Andrej_HotstepperZnam, zapamtio sam kada smo pričali. Isto sugeriše i moj majstor, pa se i okvirno držim toga. Jedan servis na kraju sezone pred parkiranje motora i jedan na pola sezone (nije baš striktno da gledam u kilometar više po tome kako sam koristio motor).

Za sad, skoro 32k, radi bez greške. U svakom trenutku mogu da krenem negde bez straha.

1.5L ulja... Ako ti se baš ne da, a ne menjaš brend i vrstu ulja već sipaš isto, možeš filter i svaki drugi put... Neće mu ništa biti. Ali sveže ulje je sveže ulje. 

Mala količina je, a pride 10w30, taj agregat vrti non stop.. 

Bolje da baciš još uvek dobro nego da ga osakati loše ulje. Jednom kad sklop dobije po nosu više nema nazad. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja