Jump to content

Moto Zajednica

Obuća za leto - kompromis dva sveta (vožnja i hodanje)

Recommended Posts

• Drug član, 1289 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
1 hour ago, RankoBg87 said:

…znam da cu da se kuvam ali mora se misliti i o sigurnosti. IMG_20230412_182500.thumb.jpg.aa6166fa50a34e8520a43650a3bf124f.jpg

Kako to misliš? Za ovaj model kažu da je jedan od boljih što se tiče toga, budući da u đonu ima kanale za ventilaciju, plus goretex kao jedan od najboljih membranskih materijala.

Što se zaštite tiče, ne bih baš bio tako siguran sa tvrdnjama da je zaštita na nivou obične zimske čizme. Sigurno da ima moto čizmi koje imaju bolju zaštitu, ali…

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1624 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Pa u gradu na 35+ ce i obicnom patikama biti vruce al mora se gledati sigurnost, meni se svidja cizma kako izgleda, ne znam karakteristike osim da je gorotex. 

• Ih što volem testo s makom.., 583 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

Ja sam jedne TCX moto duboke patike već potrcao a sad sam na drugim novim, ponovo TCX...imaju sve potrebne zaštite, zglob, prsti itd a udobne su za prošetati u njima..

tcx_rush_wp_boots_black_300x300.jpg

Pogledaj u https://maxmoment.rs/

Promenio član pitans
  • Sviđa mi se 1

Pogledacu, nesto sam vise za cizme, one su mi kao preporucili posto je i motor kao u turing fazonu, posle prvog cu gledati sta cu, jos mi to ostalo da uzmem. 

• Drug član, 1289 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2
15 minutes ago, RankoBg87 said:

Pa u gradu na 35+ ce i obicnom patikama biti vruce al mora se gledati sigurnost, meni se svidja cizma kako izgleda, ne znam karakteristike osim da je gorotex. 

Pa to stoji, ali kontam ne planiraš valjda u gradu da vozaš ove čizme? :D

Imam neke slične, membrana, ali nije goretex. Inače sam neko ko se znoji dosta, ali ne mogu da se požalim na toplotu, čak i na 35+. :) A ove TCX su verujem još i bolje što se tiče toga.

E sad ostaje još to za bezbednost da vidiš.

Pa do grada imam 20km, malo Ada pa sajam i onda auto put do laste tako da imam otvorenog puta vise nego samog grada, vise sam za cizme, samo videti sta ce da zavrsi posao i da bude sigurno. 

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pa do grada imam 20km, malo Ada pa sajam i onda auto put do laste tako da imam otvorenog puta vise nego samog grada, vise sam za cizme, samo videti sta ce da zavrsi posao i da bude sigurno. 
Pa vidi šta imaju od zaštite, nađi specifikacije

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Integrisan, 8293 postova

Ove čizme imaju prilično slabe zaštite (meki prsti, meka peta, skoro bez zaštite potkolenice). Ako te već zaštita zanima i sviđa ti se taj brend, uzmi neki od TCX turing modela. Na žalost, izgled kod moto opreme ne igra bukvalno nikakvu ulogu i ne gledaj po tome. Najbolje moto opremu shvatiti kao radnu odeću i kao takvu je i nabavljati (od interesa su samo karakteristike i cena). Uklapanje boja, izgled i ostalo tog tipa je skroz sekundarno.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 5

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 19 sati, Disko Nindža je napisao:

Onda bolje uložiti u dobar širok crashbar na motoru.

Ovo je i, ne ili.

Po meni je redosled, ako su pare problem, čizma pa kreš bar.

Promenio član Gordak985

Pre 1 sat, severian je napisao:

Ove čizme imaju prilično slabe zaštite (meki prsti, meka peta, skoro bez zaštite potkolenice). Ako te već zaštita zanima i sviđa ti se taj brend, uzmi neki od TCX turing modela. Na žalost, izgled kod moto opreme ne igra bukvalno nikakvu ulogu i ne gledaj po tome. Najbolje moto opremu shvatiti kao radnu odeću i kao takvu je i nabavljati (od interesa su samo karakteristike i cena). Uklapanje boja, izgled i ostalo tog tipa je skroz sekundarno.

Nisam mislio lepa u smislu uklapam uz motor itd, od svih koje sam pogledao na brzinu na polici ove su lepse i bolje, treba uskoro da im stigne jos nesto tako da ce biti jos bolji izbor, ovo i spada u turing cizmu. 

• Drug član, 4124 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Iz tebe govori mudrost i iskustvo.

Puno ljudi iz “regiona” jako često kod kupovine polažu svu pažnju na izgled umjesto na funkcionalnost i praktičnost.

Badžo moj veli nebi nipošto obuka prave moto hlače i čizme.
Samo moto patike, moto jeans, kožna jaketa i agv.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9

Pa to malo zavisi i sta i gde vozis. Malo je bzv da na skuteru u svakodnevnoj gradskoj voznji nosis moto cizme i moto pantalone. Nekako je zgodnije neke moto patike, sa kakvom-takvom zastitom i neke moto farmerke. Jakna sa stitnicima je ok, jer ima dosta nekih neutralnih pa mogu da prodju kao obicne. Pametnije je nositi pravu opremu al nekako ne ide bas uz skuter i svaki dan

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7309 postova
  • Motocikl: TDM 900

Što je glupo? Ruši ti koncepciju što moraš da oblačiš i svlačiš po 15 minuta ili skuter nije ozbiljna sprava?

Tako su i meni pričali glupo je da nosiš fullface na 50cc. Pa sam shvatio da nije kad sam fasovao glavu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1128 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja Imam Vanucci VSB-2 Moto patike, one su bulvalno skracene moto cizme i imaju sasvim korektnu zastitu, mislim da se tesko moze naci patika sa boljom zastitom za taj novac, mislim da sam ih platio nekih 130-140 evra

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9
Pre 2 sati, Alekre je napisao:

Što je glupo? Ruši ti koncepciju što moraš da oblačiš i svlačiš po 15 minuta ili skuter nije ozbiljna sprava?

Tako su i meni pričali glupo je da nosiš fullface na 50cc. Pa sam shvatio da nije kad sam fasovao glavu.

Pa nemam pojma... U pravu si ti, sto se tice bezbednosti... Ali meni svaka priprema za paljenje motora traje 5 minuta, a nekad i sama voznja posle toga. Nekoliko puta su mi rekli da bih autom vec stigao za vreme koje mi treba da krenem skuterom. A i zamisli ceo dan po gradu u cizmama, leti... FF kacigu nosim, i jaknu, ok, al za ostalo... To mi izgleda kao kad bi auto vozio, gde god da krenem, u trkackom kombinezonu:)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Zivim van grada tako da kad idem na posao moram sve, da krenem do grada ovako opet bi sve, sta me briga ko ce me gleda, dosao sam motorom, da idem po selu da nesto zavrsavam sigurno ce auto posto stoji napolju i mogu da ga vozim kako hocu i u cemu hocu, bilo gde da krenem ispod 10-15 km nemam, cekam jos neko vreme da opet stigne neka oprema, Moto Land nema na stanju skoro pa nista, Maxmoment ima ono sto sam okacio i jos nesto slicno, Garage ms, ima nesto sto bi moglo da mi prodje, kao i kod DD Moto u S. Mitrovici. 

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

Skuter i motor podrazumevaju isti stepen zaštite.

5 minuta ili pet sati,moraš se isto obući (bezbedno)

Moto patike su tek nešto malo bolje od obične obuće i to je ta "siva" zona koju proizvođači gađaju.

Ako nisi full obučen i po pravilu, pristaješ na neki stepen rizika,tu svi kalkulišemo i tu se svi razlikujemo.

I nema tu mnogo filozofije ,samo je pitanje koliko smo stvarno svesni opasnosti,koliko smo hazarderi.

Bilo bi korisno da nam neko objasni oznake i stepen zaštite po zvaničnoj nomenklaturi i standardu.Kako koji standard i stepen trpi i štiti u realnim okolnostima na realnim primerima .Kao što je to npr.IP sertifikat kod hidro zaštite .

Pricam sa drugarima koji voze motore, kazu da ce ti biti muka nositi čizme posle nekog vremena pa ces traziti nesto plice a njih nositi kad bas krenes negde dalje ili ceo dan u voznju, takav sam da cu trpeti čizme i na 40c ali znam da ih imam i da sam se obezbedio bar nesto bolje, sad me nervira kaciga sa D kacenjem i na sve to moje naocare za vid, skini, stavi kacigu, vezi, stavi naocare, al sta da se radi, tako i precice u naviku pa ce biti lakse. 

Nov sam i sve me to zanima i gledam sta je ok, cizma sto sam okacio mi se svidja ali je nisam kupio, trazim sta je ok i sta ce mi zavrsiti posao, nije to civilna stvar pa fazon nosicu kakva god da je. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja