Kadezi 1228 Napisano Octobar 31 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @sreckovicrobert EMC shock absorber - 675 eura sa shippingom. Carinu, iskreno, se ne secam koliko sam platio. Matris fork kit 400eur sa carinom i shippingom, jer mi je to stiglo u Hrvatsku, pa su mi doneli ovde. Proizvodi, carine, shipping, majstor, sve skupa oko 1300-1400 eura. Pricam o amortizerima. Zadnje plocice EBC u Motolandu su 3000 din. Masjtora sam platio za i ugradnju i za redovan servis, tako da ne znam koliko bi to kostalo samo za ugradnju. Druge stavke su kao obican redovan servis. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1228 Napisano Octobar 31 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da moja žena ne čita ovo .Sent from my Mi 9T using Tapatalk 3 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Octobar 31 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bas fino ulaganje, zanima me kakva ce biti razlika sa tim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21545 Napisano Octobar 31 Integrisan, 9412 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Druga dimenzija voznje (ako se podesi ispravno, samo zasrafiti nije ok). Ocekujem utiske 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Octobar 31 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan E jos da smisle da se ubaci i drugi disk i onda je pravi, to sto fali malo snage moze da proguta 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1228 Napisano Octobar 31 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 kao sto rekoh, bilo je dosta razmisljanja da li preci na veci i jaci motor koji je sigurno podesniji za putovanja ili ostati na NC-u. U korist NC-a je presudila vecina argumenata. A medju prvima je i finansijski aspekt. Naime, motori koji su meni bili interesantni (Triumh Tiger 900, Honda NT1100) su bili van mog cenovnog ranga, Bila je ideja prodam NC-a, pa dignem kredit i uzmem neki od navedenih. Ali onda opet ide jos ulaganja u opremanje i nema kraja. Ja sad od opreme na motoru imam sve i nakon ovog zadnjeg ulaganja mogu samo da razmisljam o redovnom odrzavanju (kad bi to islo tako, bilo bi super). Meni odgovara DCT menjac zato sto svaki dan idem do posla po gradu i jednostavno sam se navikao na njega. Sto se tice snage, naravno da zafali, narocito kad je motor natovaren. Ali opet nikad ne jurcam a i bolje da me "hardver" ogranici kad "softver" zabrlja. Tako da, iako gorepomenuta cifra nije mala, ovo je jeftinija varijanta, sa kracom otplatom kredita i nadam se, duzi period. Sto se tice ugradnje drugog diska, negde sam citao o tome, da o svom trosku ugradis, ali da su cifre ogromne i za ovakav budget motor apsurdne. Mislim da je i Satelis pisao o tome u nekom trenutku. @N.F.S.Utisci svakako slede, a sto se podesavanja tice verujem i uzdam se u Rankovo znanje i umece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Octobar 31 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sto se tice cene nekog drugog, al kako vidim i ja cu da uradim ovako nesto i da uzivam u voznji. Meni bi prvo bilo zao bunkera pa svega ostalog. Razmisljao sam o Transalpu ali je to daleko od mene, sam ima jacu cenu i gde jos neka osnovna oprema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5930 Napisano Octobar 31 Drug član, 2771 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vozao, ali static merenja, rebound, i sam osecaj kad se sedne na motor je druga dimenzija. Emulatori delju jako ozbiljno (za razliku od k-tech na primer). S tim da nema podesavanje sem da se menjaju shimovi. Naravno, sama opruga je vec druga dimenzija naspram fabricke progresivne. Rekoh kolegi da se ponasa i postavi kao da je seo na skroz drugi motor dok se malo ne prilagodi. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5930 Napisano Octobar 31 Drug član, 2771 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan I da, na tom NCu nema vise sta da se doda. Mislim da je @Kadezi napakovao sve sto moze i sto jedan all rounder motor treba da ima. Ozbiljno spakovan motor. Verujem da je ulog u rangu cene jednog finog polovnjaka, ali sam siguran da je to sad potpuno spakovan motor po meri (onako kako njemu odgovara) I zaista mislim da ce slatkih kilometara da se navoza/ju. Jos jedna opaska i necu vise: Milina je raditi na motorima koje vlasnik ceni i postuje. Hvala na ukazanom poverenju! Bilo nam je zadovoljstvo! 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 42 Napisano Novembar 1 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, jos jedan NC750XD u NS, juce preuzet u Stojanovu Za sada, samo centralna nogara jer su samo nju hteli da postave, za ostalo ... slagace se do proleca. 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreckovicrobert 9 Napisano Novembar 1 U prolazu, 23 postova Lokacija: Belgrade, Rakovica, Petlovo brdo Motocikl: HONDA NC 750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan On 10/31/2024 at 5:24 PM, Kadezi said: Nadam se da moja žena ne čita ovo . Sent from my Mi 9T using Tapatalk Hvala, i sorry ako sam napravio neku problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAR'C NS 58 Napisano Novembar 5 U prolazu, 73 postova Lokacija: Južno-bački okrug Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Od 2025 2 disca. Ostalo nisam baš razumeo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Eto dočekaste 2 diska. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Novembar 5 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ako je tako ima da bude potražnja prednjih viljuski i kocnica da se pakuje na starije Ovo mi ne deluje kao prava slika, promenjen je i izgled. Neki dan sam bukvalno razmisljao, ako se pojavi nov koji ima dva diska prodao bi moj i opet uzeo nov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1029 Napisano Novembar 5 (promenjeno) Drug član, 371 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Slika je realna, evo video sa oficijalnog kanala Honda Italia. Dobro su se setili, ovako sam kočio nogama ko Kremenko. I izgleda se loš glas daleko čuje, deluje da su promenili gume na kojima fabrički dolazi. Promenio Novembar 5 član vucko23 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Novembar 5 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Videh, sad da vidimo kad ce se pojavi i koje su to izmene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Novembar 5 (promenjeno) Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ili je vozac pigmejac ili je se NC malko udebljao. U sustini lepe promene, dobio je 2 diska, onaj digitronski displej zamenjen TFT-om, jbg Honda odavno ne fura kazaljke, novi far, vizir podesiv, deflektori vetra za ruke... Mislio sam da ce mozda dobiti kojeg konjića vise ali ipak je sve ostalo isto sto se toga tice... Promenio Novembar 5 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Novembar 5 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo da stigle pa da se visi razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 23 Napisano Novembar 5 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750x Prijavi odgovor kao problematičan Dupli disk a konjići ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam imao prilike da probam nc750x ali verujem da i sa ovih 58ks ide sasvim korektno, ko ne juri laptime naravno... Ja sam sa sadasnjih 71ks na Stromu bas zadovoljan, kad mi bude bilo do jurcanja kupicu motor za stazu. Nasi putevi i trenutna situacija u saobracaju je toliko zabrinjavajuca da ti je i sa 300cc glava u torbi... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djurcinovski 3 Napisano Novembar 5 U prolazu, 2 postova Lokacija: Nadalj Motocikl: nista jos uvek Prijavi odgovor kao problematičan I Jos jedno 800-1000 e vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Novembar 5 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Rider000 je napisao: Nisam imao prilike da probam nc750x ali verujem da i sa ovih 58ks ide sasvim korektno, ko ne juri laptime naravno... Ja sam sa sadasnjih 71ks na Stromu bas zadovoljan, kad mi bude bilo do jurcanja kupicu motor za stazu. Nasi putevi i trenutna situacija u saobracaju je toliko zabrinjavajuca da ti je i sa 300cc glava u torbi... Paaaaa ide ok, vade ga Nm, na tezinu sto ima valjalo bi jos 10 ks da bude jos bolji, fali i malo obrtaja, vrti se do 7k, sto je malo, brzo se ispuca. Vozio sam malog Stroma i svidja mi se kako se vozi. Meni zavrsava posao, jos mi nije dosadio al bi voleo ta dva diska napred. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šoomi 23 Napisano Novembar 5 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750x Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa @RankoBg87, fali mu malo konja i obrtaja, nisam nesto iskusan ali meni to tako deluje. Pred kraj leta sasvim slucajno sam uzeo na probnu voznju GS 800 87ks, druga dimenzija, a i upravljivost neverovatna. Sto se upravljivosti tice ja imam te toliko cenjene Dunlop fabricke gume, mozda je i zbog toga dosta laosija upravljivost na mom NCu, ponekad se osetis nesigurno. Kupio ga u maju, prvi motor, do sada 4.500km ja sam zadovoljan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2671 Napisano Novembar 5 Drug član, 1620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bukvalno jedan dan ako se opet bude vozilo dam ti moj da probas, druga dimenzija vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1188 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 761 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan E pa sad... Nije prvi put da se porede motori od 8k eur sa maltene duplo skupljima... Budite realni malo... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...