Miljko.83 1 Napisano April 17, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi nije taj agregat prezubio. Ko ti je taj majstor? Veze on nema ili pokusava da oklepa po usima. Glupo je da pricamo napamet, ti si bio na motoru ali ta prica sa lancem bregaste je bezvezna. Da li tebi sada motoric pali i radi? Ima li nekih zvukova, krljanja? Bas bas retko se desava da lanac prezubi, posle xxxxx kilometara pocne da se cuje malo, pa malo vise, pa lupa i tek onda pod opterecenjem moze da preskoci sa lancanika. Tu informaciju mi je rakao kad sam oterao motor ali dok ga ne rasturi nista nezna.E danas sam ja otisao da vidim motor i nije lanac na bregastoj pukao vec lanac pokretni koji se nalazi iza lamele i kaze da ga je narucio i da ce da me kosta sve ukupno sa rukom oko 100 eura Dva dihtinga poglopca sa obe strane 15 e ,i lanac i za ruku ce mi uzeti 40e.Dal je to mnogo nemam pojma sta je tu je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10473 Napisano April 17, 2015 Hronični Motociklopata, 7317 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi nije taj agregat prezubio. Ko ti je taj majstor? Veze on nema ili pokusava da oklepa po usima. Glupo je da pricamo napamet, ti si bio na motoru ali ta prica sa lancem bregaste je bezvezna. Da li tebi sada motoric pali i radi? Ima li nekih zvukova, krljanja? Bas bas retko se desava da lanac prezubi, posle xxxxx kilometara pocne da se cuje malo, pa malo vise, pa lupa i tek onda pod opterecenjem moze da preskoci sa lancanika. Tu informaciju mi je rakao kad sam oterao motor ali dok ga ne rasturi nista nezna.E danas sam ja otisao da vidim motor i nije lanac na bregastoj pukao vec lanac pokretni koji se nalazi iza lamele i kaze da ga je narucio i da ce da me kosta sve ukupno sa rukom oko 100 eura Dva dihtinga poglopca sa obe strane 15 e ,i lanac i za ruku ce mi uzeti 40e.Dal je to mnogo nemam pojma sta je tu je E ovo vec ima smisla, posto je znam da je ER masina puna lanaca, jer da je prezubio razvodni lanac to bi bilo mnoogo skuplja igranka jer bi tu popusili i klipovi i ventili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano April 17, 2015 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vidovit, ali mislim da je prolupao lezaj klipnjace.... Nadam se da gresim! Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 18, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari evo da se javim sa zadnjim informacijama.Motor sam uzeo od majstora,dovezao ga od njega do mene ima nekih 10 km.Motor ide i radi kao sto je pre kvara perfektno.A Tacan kvar, nije ni Lanac bregaste ni ona dva lanca sa leve i desne strane motora vec nesto oko korpe.Kaze da je nosio kod majstora na strug nesto da obradi gde mu je uzeo 20e i njegova ruka 40e.Kada sam ga pitao sta je tacno uradio rekao mi je da ne brinem,da su to majstorske cake, dao mi je garanciju na korpu.Ja mu dado 60 e a sta se konkretno desilo neznam ni sam.Mogao je da me izvacari pa da mi kaze da je zamenio i lanac i da mi uzve i onih 100e sto mi je rekao predhodni dan al nije a zasta mi uzmeo 60e tacno neznam.A i ne svidja mi se sto je nagadjao vise puta dok nije otvorio dekli gde je korpa.Generalno da su mi lanci OK I da mi motor radi kao i do sad .Toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 18, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Što mrzim te fore "ne brini"!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 102 Napisano April 18, 2015 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Druze,bez ljutnje ali da promenis "majstora" pod hitno ! Ni jedan pravi majstor ne bi odbio da ti kaze sta se zaista desilo...ova varijanta "daj pare i ne brini" mi jako lici na neku muljazu. Moje misljenje samo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 18, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan uh.. dobro je da nemas vecu stetu.. a "majstora" si definitivno promasio al sta ces svaka skola se placa.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 18, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Druze,bez ljutnje ali da promenis "majstora" pod hitno ! Ni jedan pravi majstor ne bi odbio da ti kaze sta se zaista desilo...ova varijanta "daj pare i ne brini" mi jako lici na neku muljazu. Moje misljenje samo.... To je bila slucajnost da mi se pokvario ispred njegovog servisa.A do sad nisam isao ni kod jednog majstora tako da nisam imao izbora .A naravno da kod njega ni u ludilu vise.! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ČIČA956 52 Napisano April 18, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan Tek večeras pogledah temu i prblem sa ER5 .Meni se slično desilo pre par god ali sobzirom da imamo neku radionicu a i ljudi koji se malo razumeju , skinemo dekl i vidimo da se na magnetu koji drže tri vijka dva odvrnula po malo a treći ispao skoro potpuno .Ne mora da znači da je kod tebe isto ali su siptomi bili slični .Samo smo zavrnuli te vijke i vratili sve na svoje mesto i er prede ko mače već tri čet ..god .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 18, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjicav sam. Los lanac bregaste pravi buku na leru, sve vise i vise da cak iako ne kontas princip agregata imas jasan znak da postoji problem. Inace, ne pucaju tako lako. Da li ti je zablokirao zadnji tocak kada se desila havarija? Ma kakvi zablokirao ,spustao sam se jos 100 metara i kad sam stao jos je u leru lepo radio.Do sada sam se sa mnogima konsutovao i sumljaju da je lanac bregaste.Sad sam zvao majstora kog do sad nisam ni poznavao i prica mi neke price zavlaci me kao rasturio sam ti motor pa me zovi sutra uvece,sumljiv sto posto Pa ako je rasturio motor, odmah bi trebao da zna da li je lanac pukao ili je samo prezubio!! Sumnjivo! Danas mi se posle duže vremena opet desilo ono sa trzanjem prilikom prvog ubacivanja u prvu. Ono sa blagim turiranjem kao što je predložio bigbag86 je dalo efekta No jutros zaboravih. Ako ga kad je ladan ubcujes na leru u prvu (a kad je ladan motor i ler je malo nizi) uvek ce da ti se ugasi. Samo malo gas i koknes u prvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 19, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan a sta kazete za zvuk lanca iz agregata? Da se javim,danas na voznji na Huji zamolio sam kolegu IgorXT da poslusa moju masinu i saopstio mi je da mi je sve ok sa motorom,ipak sam ja prso ,tacnije cuje mi se maalo lanac ali on kaze da je to za nas agregat normalno posto ih ima 3 kom i da moj zvuk daleko od zabrinjavajuceg,tako da se Spremam za sledecu nedelju za Bjb vikend voznju Istocna Srbija jel ide jos neko od nas ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 19, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan To je istina da se masine na ER5 i gpz uvek pomalo cuju tj. cuje se zvuk zveckanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 13 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko radio doradu sedista na Er-u? Moze li se uraditi da bude na dva nivoa. Originalno je prilično neudobno i klizavo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1263 Napisano April 20, 2015 Drug član, 829 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko radio doradu sedista na Er-u? Moze li se uraditi da bude na dva nivoa. Originalno je prilično neudobno i klizavo... Alekre ima radjeno sediste, nek slika u krupnom planu I nek kaze impresije o klizanju pre I posle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skroz zadovoljan svojim sedištem :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stilgar 1263 Napisano April 20, 2015 Drug član, 829 postova Lokacija: Beograd Motocikl: motora bez trenutno Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skroz zadovoljan svojim sedištem :D sad sam I ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad.M 13 Napisano April 20, 2015 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC700D Prijavi odgovor kao problematičan Da li kod vas ima lufta izmedju sedista i rama u zanjem delu, ili je moje nekako iskrivljeno. Kad ga uglavim (kad klikne) koro cm lufta !? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTs 6 Napisano April 20, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan Da li kod vas ima lufta izmedju sedista i rama u zanjem delu, ili je moje nekako iskrivljeno. Kad ga uglavim (kad klikne) koro cm lufta !? verovatno ti je nesto iskrivljeno, pogledaj malo bolje... imao sam i ja tako, one dve kukice na sedistu bili razabljene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano April 20, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Mozda neko voli da vidi sta sve ima unutar masine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 21, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Uuu super video.. kad gledam ovog izgleda mi kao da bih i ja mogao da zamenim lanac samo jedan kilo kljuc da se kupi i to je to.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 21, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan A što mu je sto super čist i onda na njemu otvara agregat iz kog curi ulje... i opet sl scena čist sto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 22, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kakva je potrošnja kad sipam na NISu. Sipao na autoputu, bivša ELP. Bio motor na ćopi, sad na MOLu, na centranom. 6,24l na 100 km. Uvek sipam od čepa do čepa, videću kakvo će stanje biti sl put. Dva puta za redom sam sipao na NISu pa sam zato i obratio pažnju sad kad sam dosipao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12605 Napisano April 22, 2015 Ne silazi, 7344 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas malo, ja sam oko 4.5 svakodnevne voznje, na otvorenom ode i ispod 4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 22, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam od 4,8l - 5,5l stim sto je 99% grad i imam otvoren izduv (kazu ljudi da to ima veze,ne znam) i uvek sipam pun na istoj pumpi na istom pistolju, pumpa Sponit u Borci .. dobar im je benzin.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 22, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stalno na 5.5, tu se vrti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...