Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki bandit s 600 2001.

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1716 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Kao što naslov kaže, prodajem bandit, s model sa poluoklopima iz 2001. godine.

U zimu 2014/2015 sam ovaj motor kupio od člana foruma sashac (Bole37), tako da je motor u mom vlasništvu bezmalo 9 godina. Ono što sam saznao o motoru je da je krajem 2012. uvezen u Srbiju (podatak sa očitane saobraćajne), drugu istoriju nisam znao, čak ne znam ni ko je bio vlasnik pre Saleta.

Na km satu je pisalo 25 000km ali to zasigurno nije prava kilometraža. Pri kupovini motora, sa mnom je bio i majstor Bokilić koji je rekao da je agregat zdrav i da nema greške.

Motor sada ima na satu nešto preko 75 000 km (mislim oko 77 000 ali je motor garažiran, a trenutno ne mogu da idem do sela da proverim), moja procena (slobodna procena je u pitanju, zaista pravu km ne znam) je da motor ima pravih 120 000-150 000 km.

Odmah posle kupovine, uradjeno je sledeće: 

-Zamenjene su lamele i medjuploče, kao i opruge kvačila (stare su proklizavale i bile upaljene, stavljen je brend Lucas), od kada sam stavio nove opruge kvačila i lamele, kvačilo je nešto tvrdje dok se motor ne zagreje, od tada sam prešao preko 50 000km i nijednom mi se više nije desilo da je kvačilo proklizalo.

-Zamenjene su svećice, karburatori su očišćeni i sinhronizovani, ventili naštelovani.

Zamenjena je fabrička slavina sa fabričkom slavinom yamahe r6 prve generacije, tako da sada, nova slavina, ima samo položaj on/off. Kupac uz motor dobija i original slavinu, pa može da joj reparira membrane ukoliko to želi. Ja nisam to hteo, jer nisam imao poverenja da će takva slavina uvek zatvarati gorivo. Originalna slavina je zamenjena jer motor, kada je rezervoar ispod polovine sa gorivom, nije išao kako treba, jer su se membrane lepile i zatvarale gorivo i kada treba i kada ne. Posle zamene, motor ide normalno i uvek isto, bez obzira na količinu goriva u rezervoaru. Muka je što stalno mora da se okreće on/off.

-Zamenjeno ulje i filter ko zna koliko puta, filter vazduha isto (imam svesku u kojoj sam sve beležio bukvalno od prvog dana, odradjeno je milion stvari za tih 52-53 000 km, sve potrošni delovi, ne mogu svega ni da se setim, a i da ne davim ovde).

Motor mi se nikada nije pokvario, ostavio na putu, zezao, nikada me nije izdao, a vozio se na daleke puteve i tek će, ako se ne proda.

Nije nov, ima tragove korišćenja, ali treba pogledati uživo, na slikama se ne vidi. Sve na motoru je fabrika (ne mislim da je motor u fabričkom stanju, posle 22 godine korišćenja, naravno da nije, već ništa nije stavljano naknadno, svi delovi su fabrički - retrovizori, auspuh, ručice, migavci, plastike,...) i nema ništa od dodatne opreme sem kappa nosača kofera i kappa kofera od 46 litara koji idu uz motor.

Ono što treba zameniti odmah po kupovini su lanac i lančanici, sve ostalo je ok i ne traži zamenu minimum 1 ili 2 sezone, zavisno od toga koliko km se predje.

Aku je star 6 godina, ali i dalje bez problema pali, ako kojim slučajem baš sad izda, ja ću taj trošak podneti i kupac dobija novi. Poslednjih par sezona ga obavezno testiram kod lika koji se bavi prodajom i do sada je uvek bio više nego dobar.

Cena, prednja, zadnja, prva, poslednja i jedina je 2000 evra. Kome je mnogo, ne mora da kupi, kome je malo, neka višak potroši kako želi, ja se ne cenjkam.

Razlog prodaje je to što mi je ušla voda u uši da uzmem suzuki gsf/gsxf 1250, već dugo ih merkam.

Molim vas da, ko je zainteresovan, me pozove od 8:00-13:00 radnim danima, ili vikendom 8:00-23:00. SMS, viber može bilo kad, ali dok sam na poslu, neću odgovarati na pozive i poruke.

Telefon je 064/2621501 Branko.

91649677_889208728254196_6317275393468399616_n.jpg

91783295_205939827516978_2410989765739413504_n.jpg

91879611_799504510576547_4214308518850723840_n.jpg

DSC04321.JPG

DSC04322.JPG

DSC04769.JPG

DSC04793.jpg

Promenio član milomir22
  • Sviđa mi se 15

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Registracija ističe početkom juna, 10. ili 11. 6. 2023.

Inače, zaboravio sam da napišem da sam ulje menjao na oko 7000-8000 predjenih km, sipana je repsol full sintetika 10w-40. (Par puta sam sipao motul polusintetiku, tada je menjano ulje na max 6 000 km). Svaki put je uz ulje promenenjen i filter ulja (MANN sam koristio). Motor za tih 7000-8000 potroši 500-700 ml ulja, toliko je dolivano da bi nivo uvek bio na sredini ili nešto malo preko sredine. Mnogi majstori su mi rekli da bi trebalo preći na malo gušće ulje (15w-50), ali pak, s druge strane, neki drugi majstori su mi pričali da uljano hladjeni agregati bolje oslobadjaju toplotu ako je redje ulje u njima. Ja sam se držao fabričke preporuke, a i na čepu dekle gde se sipa ulje piše 10w-40.

Brat na bmw k1200r koji je prešao pravih 18 000 km doliva skoro ceo litar izmedju servisnog intervala, pa ja ovu potrošnju nisam shvatio alarmantnom da bih prelazio na gušće ulje. Za 50 i kusur hiljada km, potrošnja ulja se nimalo nije uvećala. Primetio sam samo da potrošnja malo zavisi i od stila vožnje, npr na auto-putu, dok dušmani nisu stavili kamere, pri konstantnoj brzini 160-200 km/h srkne nešto više ulja nego li pri nekim umerenijim brzinama.

Agregat ne dimi, ne puši, ne lupa. Nije upaljen od novembra meseca, akumulator je skinut i dopunjava se 1 mesečno. Zvalo me je već par kupaca, prvi koji bude došao da pogleda motor imaće priliku da upali hladan agregat koji nije paljen 2-3 meseca.  

• Sviđa mi se 6

Istekao oglas na polovnim automobilima, nešto mi se nije obnovljao. Zvali su me njih trojica i još trojica pustili sms, u suštini sam svima rekao da, po mojoj proceni, motor ima 125-150 000 km i time sam odbio dečka iz Niša koji je dolazio da gleda motor i bio spreman da plati 2000€ za ono što je video. Izgleda da ljudi zaista misle da je životni vek motocikla 100 000 km.

Stoga, hvala puno na pažnji, motor se povlači iz prodaje, a oglas zaključava do daljnjeg.

Meni prodaja zaista ne ide od ruke, o tome govori i činjenica da sam x9 u dobrom stanju, moj prethodni motorić, prodao bratu.

Bandit ću da vozim dok se ne raspadne, a onda ću ga ili pokloniti nekome, ili prodati u delove...

Pozdrav i vidimo se na drumu!!!

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 3

Osvežavam oglas ponovo, sada je na satu negde 82 000 km ili nešto malo preko toga, nisam 100% siguran, nisam u blizini garaže pa da potvrdim. Motor je u istom stanju kao i pred prodaju prošle godine, trenutno su obe gume na više od 60%, naravno dot je mlad, prednja je mitas sport force, zadnja je pirelli angel ST, ja volim da mixujem napred čisto sport gumu, pozadi sport-touring i ta kombinacija mi se pokazala kao win-win po tome kako motor drži i kako duže traju opanci. Treba servis da se radi ovih dana, mali, kupio sam materijal, ako kupac hoće, mogu pred njim da odradim isti, taman da sutra ne baca pare, jer je prosto da prostije ne mož' biti.

Od ulaganja, lanac i lančanici, još ih nisam zamenio, ne zato što su loši, nego su puno prešli tako da je moj savet svakako novom vlasniku da ih promeni, ostalo je sve i više nego ok od potrošnog materijala. Kažem, mali servis je od mene gratis i obuka kako da kupac u kućnoj radinosti radi isti, što uz zamenu filtera za vazduh predstavlja 80% održavanja ovog jednostavnog motora.

Upalile su mi se uši za jedan z1000sx koji idem da pogledam ujutru.

Evo još par sličica, prošle sezone iz Crne Gore i sa Kopa i Banskog, lepo smo se vozikali.

Cena je snižena na 1800 evra ili 1700 evra bez kofera i ploče, nosač ide uz motor (original kappa).

432834504_722709919762937_1519032830970741733_n.jpg

432951132_790673092449600_8500925192929532011_n.jpg

433033448_1115815726286163_117427130597693752_n.jpg

• Sviđa mi se 5

Da, zaboravih i da je akumulator stavljen nov sredinom prošle sezone i da sam posle nekoliko meseci pauze prošli vikend napravio lepih 240 km, tako da je motor paljen ove godine.

Sada radim 😀  od pon-pet 07:30 do 15:30 tako da nisam uvek u mogućnosti da se javim dok sam na poslu. Zovite od 7 do 23h, može sms, viber, whats up... Telefon je 064/2621501 Branko.

• Sviđa mi se 1

Samo da ispravim cenu, ona iznosi fixno 1900€ i motor ide zajedno sa koferom, pločom i kappa nosačem kofera za ovaj model. 

Danas sam provozao suzuki posle mesec dana otprilike. Na žalost, uz triumph i nema neke velike želje za vožnjom bandže, jedino što se po gradu definitivno lepše i mekše vozi. Ide mu registracija za koji dan, pa se premišljam šta da radim, niti da registrujem, niti da ostavim da propada.

Inače, interesovanja je bilo, zvalo me je njih desetak, ali niko nije došao da pogleda motor. Kao da je uklet jbt. Ubedjen sam da prvi koji bude upalio motor da proba kako radi, će i biti kupac.

Cena, ako je previše, vičite, mada ne verujem da sam zacepio previše.

Hahahaha, pa sta je 120 000 za Bandita vazdusaru. Pa to je tek razradjeno jbt...

Nisu ti uljare vozili pa ne znaju nista. Za 1800e ovo je motor prva liga, ja potpisujem, a vozio sam dosta uljara, iskljucivo karburator. 

Ni dinar ispod 1800e. Ni evro. 

Ne vredi objašnjavati ljudima koji misle da je životni vek ovog motocikla 100 000 km. Ja predjoh 60 000, motor se u dlaku isto vozi, pali radi, ide kao i prvog dana od kada je kod mene. Potrošnja ulja ista, oko 700 ml izmedju servisa, ali jbg, digao sam ruke, svi misle to se pregreva, nema antifriz...

pre 5 minuta, milomir22 je napisao:

Ne vredi objašnjavati ljudima koji misle da je životni vek ovog motocikla 100 000 km. Ja predjoh 60 000, motor se u dlaku isto vozi, pali radi, ide kao i prvog dana od kada je kod mene. Potrošnja ulja ista, oko 700 ml izmedju servisa, ali jbg, digao sam ruke, svi misle to se pregreva, nema antifriz...

Ma, budale...

• Integrisan, 5242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Jbg ljudi su sad u adventure fazonu a hoce i nešto novije ili potpuno nove stvari. Ne svi ali dosta njih.

Meni je Bandit uz Horneta jako lep motor, 4 cilindra al pomalo tezak za mene. 

Da pazarim definitivno bih pogledao i probao ali rekao sam dok ne probam sv-a ne odlucujem :).

Srecna prodaja.

• Sviđa mi se 2

U toj klasi jeste težak, cbf 600 n je za njega igračka što se tiče veličine i težine, a jako slični motori, makar na papiru. 

Jbg, da ne provodim toliko vremena van grada na motoru i da mi dnevne ture nisu po 500-600 km, verovatno ga ne bih ni prodavao, ali uhvatio sam se u društvo sa nekim GS-ovcima, a svi teraju ove 1250 i ne mogu da ih ispratim više na bandži, em mi trebalo nešto jače, em udobnije.

Za nekog ko tera do 300 km dnevno, ovo je babaroga, prost kao nakovanj, isto tako i pouzdan, jeftin za održavanje, razuman potrošač, a kada se tresne po gasu, ume jako lepo i da povuče. Estetski je lepuškast i savremenijeg dizajna u odnosu na konkurenciju iz 2001. 

Da ne bude sve hvalospev, njanjav je na ogibljenju, mada ko me poznaje i vozio je sa mnom, zna da sam iz ove konfiguracije izvlačio max, naročito na Ibarskoj🤓, kočnice su lošije od konkurencije (cbf i fazer su bolji ovde), jednom rečju, motor o kome se vodilo računa, nikada zavrnut na hladno, makar dok je bio u mom vlasništvu.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7489 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ko hoće pravi pravcati motocikl, jeftin i pouzdan, sa Banditom 600 nema greške. Taj motor će nadživeti mnoga sranja. Samo da mu ne sipaš šećer u rezervoar. Kome treba motor da se vozi. Skoro beše neki tekst na polovnim automobila, top 10 motora do 2000 i tu beše bandit.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 234 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Danas, za ove pare, džabe. Prosto mi je neverovatno da nije otišao. 

Samo konstantno aktivan oglas na Polovni automobili i eventualno na Kupujem prodajem, i trebalo bi da ode. 

Nemam kome da preporučim, ja sam inicijalno razmišljao o banditu, ali mi je presudio SV. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1028 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
On 1. 2. 2023. at 12:48, milomir22 je napisao:

Muka je što stalno mora da se okreće on/off.

Zbog čega mora da se okreće? 

Zato što je to sada mehanička slavina, a ne vakum kao stara. Pritom, vakum slavinu u životu više ne bih vratio na motor, negde mi je u selu, ako je nadjem, daću je uz motor, pa kzpac može da je reparira ako bude želeo. Mnogi su ubacili elektroventil, mene nije mrzelo da odvrćem i zavrćem.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 817 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

Nije cbf 600 stari ni lakši ni upravljiviji od bandita.bolje koči cbf.

Sent from my RMX2202 using Tapatalk

• Integrisan, 5242 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 minute ago, idanijel said:

Nije cbf 600 stari ni lakši ni upravljiviji od bandita.

Sent from my RMX2202 using Tapatalk

Na koje godiste Horneta mislis?

• Hronični Motociklopata, 7374 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder
pre 8 minuta, Motorcyclist je napisao:

Na koje godiste Horneta mislis?

Hornjava je "CB600F" , a "CBF600" je drugi model, udavljen na 77ks.

Što se tiče slavine, nije to loše rešenje sa mehaničkom, samo ja bi ostavio fabričku vakumsku i ubacio mehaničku kao dodatnu sigurnost, set za reparaciju je oko 3-4000din

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7489 postova
  • Motocikl: TDM 900

Vremenom na tim motorima u jednom trenutku treba da se izmenjaju sve linije za vakuum i gorivo. Tj. da se stave nove šelne, nova creva za vakuum i benzin i kupi nova slavina. To nije neka investicija i može svako da je odradi. Ispravni karburatori i taj motor će da se vozi još narednih 30 godina.

Jednostavno, na njima nema šta da se pokvari a ima jedan od najboljih agregata ikada proizvedenih. E sad, ko želi više od toga, to je već druga tema. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Ovaj moj primerak ima jako lep rad na leru, to su komentarisali i majstori koji su imali priliku da ga provozaju. Podrazumeva se da ide kroz ceo raspon obrtaja bez ikakve zadrške, knedle i sl. Takav rad agregat nije mogao da ostvari bez ove slavine.

A sam agregat je zaista biser moto industrije...

• Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja