Gost Napisano Januar 5, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze savet onih koji su vozili ove motore ili ih dobro poznaju. Razlike, prednosti, mane i sve vezano za njih. Koji izabrati i zasto? Sta gledati prilikom kupovine specificno za oba modela, sto nije vec klasika kod kupovine svakog motocikla? Pitam za druga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8360 Napisano Januar 5, 2023 (promenjeno) Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Kako mi je milo što si okrenuo situaciju, od izlaska iz sveta motora do nove aždaje. Sa srećom potraga. A što se tiče dvojbe moj glas za Hondu. Jbg nerazumem se mnogo u mašine ali onako po srcu. Promenio Januar 5, 2023 član shlem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Januar 5, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, shlem said: Kako mi je milo što si okrenuo situaciju, od izlaska iz sveta motora do nove aždaje. Sa srećom potraga. A što se tiče dvojbe moj glas za Hondu. Jbg nerazumem se mnogo u mašine ali onako po srcu. Pa cim je ostao XJR to znaci da moze umesto njega da dodje sutra XX ili ZZR. Samo kazem Svi su ti motori slicnog cenovnog ranga i godista. Al ovo me bas zanima jel vozio neko, neki od ovih modela, i ako moze da me malo uputi. Ovo su vec stariji motori isto kao moj XJR, ali mi se svidjaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8360 Napisano Februar 3, 2023 (promenjeno) Drug član, 380 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Zašto ti FJR-a nije u užem izboru? Promenio Februar 3, 2023 član shlem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10247 Napisano Februar 3, 2023 Drug član, 3375 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je @BokyBoy vozao nešto slično... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16863 Napisano Februar 3, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2350 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, shoyyka je napisao: Pretpostavljam da je @BokyBoy vozao nešto slično... Čuli smo se mi već van foruma i izmenjali iskustva... Inače, moje mišljenje, koliko god ja Kawasakijevac bio, izmedju ova dva motora moj izbor bi bio XX, lepši, bolje kocnice... Jos ako je crna, mmmm... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10247 Napisano Februar 3, 2023 Drug član, 3375 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednog kolegu i drugara,voza XXa... sa'će u penziju,nije deb'o ali pivski stomak...pa Pule promeni u nešto da sediš uspravljenije...what?On je voli,baš voli...kraljica je zovu,ne bez razloga,uostalom svi su ok iz te CBR serije(Super blackbird)...Mislim ko voli to ležanje na njoj!Jedino to mi malo... Sa srećom kupovina! PS- i ja reših da napišem oglas,upalio računar da ne čukam sat vremena na fonu,kad ono...update,poveći...kad ga upalih,ne znam posle kol'ko vremena!Već dvajes' min. drna...idi bre... Izvini na offu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10492 Napisano Februar 3, 2023 Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kanda je Kawa osetno udobnija od Honde, uspravniji polozaj sedenja. https://cycle-ergo.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Februar 4, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/3/2023 at 4:10 PM, shlem said: Zašto ti FJR-a nije u užem izboru? Tako ce verovatno i biti. Tesko je naci dobro ocuvane modele iz ove teme i slicne (i Hayabusu npr). Jako tesko, po mom merilu u skladu sa mojim budzetom. FJR vec moze da se razmatra. A ima ono sto mi treba. Polako jos je zima. Kad otopli pa udari kriza, bice zajebano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16863 Napisano Februar 4, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2350 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Pingvin37 je napisao: Tako ce verovatno i biti. Tesko je naci dobro ocuvane modele iz ove teme i slicne (i Hayabusu npr). Jako tesko, po mom merilu u skladu sa mojim budzetom. FJR vec moze da se razmatra. A ima ono sto mi treba. Polako jos je zima. Kad otopli pa udari kriza, bice zajebano Kad se vidimo, probaces ovo moje... I veruj mi, ništa ti vise nece biti isto, promeni se čoveku percepcija skroz, i nemoguće je vratiti se na bilo šta slabije i manje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Februar 10, 2023 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Moj burazer već 10-ak godina vozi XX-a. To je motor aždaja prava. U to vreme sam vozio 900rr koji je izgledao kao 600-ka nasprem XX-a. On je i visok čovek 2m+ i stoje jedan drugom baš. Par puta sam je vozio i nemam ništa za zameriti. Ako ima normalno očuvanih primeraka vredi uzeti. Koliko se sećam nije imao nikakvih problema, održavanje redovno i gas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21987 Napisano Februar 10, 2023 Integrisan, 9495 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam dugo vozio cbr1000f, srodio se sa njome, toliko da mi se cinilo kao da neku biciklu vozim, zasluzila je ta honda moje poverenje! Na njoj sam se osecao kao neki rukovalac "Ulte" Dodas gas i ona sa svojih 270kg i 136ks preskace sve na cetiri tocka, kada kombi preticem, ja njega zaljuljam! I tako, logican izbor posle nje je XX, nadjem u Kv jednu dooobru, crnu. Kada sa cbr1000f na nju sednes ne izgleda tako velika i teska. Prvo sto sam osetio su doobre kocnice! Jos me taj osecaj drzi... Pre cbr 1000f sa svojih 18 godina vozio sam suzuki gs1000g, kocnicu stisnes pa gde se zaustavis, prelaskom na Hondu i njene kocnice dobio sam osecaj sigurnosti za nepoverovati. Ove na XX-u su veci skok nego izmedju ta dva. Zaustavlja se kao neka sestotica od 160kg! CBS radi perfektno... Sledece, ciklistika! Tezak, veliki motor a povozan, niskim tezistem kilazu krije, i pri malim brzinama stabilan. O agregatu je suvisno pricati, Hondina perfekcija, menjac za pozeleti, kratkog hoda, precizaaaaaan. (Ali za razliku od ovog u cbf1000 nije "kasetnog" tipa i ne moze se izvaditi kompletan kroz bocnu deklu)... Vise nisam za taj tip motora, sada bih npr vise voleo X11 (i da joj klasican guvernal usrafim). Moj glas ide (naravno) za kraljicu motora 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Februar 10, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Bacam jos poglede i na ova dva modela al vec poprilicno ohladjen od kad sam prodao moj, jer nema ih ocuvanih kakve bih ja hteo, a motori imaju godina. Meni motor treba za put a ne do kafica i moto skupa samo, tako da mi je pored ocuvanosti, za ovo godiste potreban i vlasnik koji je ulagao u motor i bavio se njime temeljno. Zvao sam par oglasa, izmedju ostalog i za ova dva modela za neke koji su mi delovali pristojni al prica je sledeca: "Motor sam malo vozio, to je razlog prodaje. " Znaci i sami kazu, nisam ulagao (ulje i filteri stari po 3 godine), gume za zamenu, nisu radili servis ventila i karburatora nikad, nemaju servisne podatke, motor nije posteno majstor servisirao ko zna od kada. Retko ko da je nesto radio na njima ko zna od kada a da je to posteno uradjeno. To se vozi dok se ne pokvari skroz. Ali svi znaju 3500-4000 da traze, i naravno imaju slike ispoliranog motora. Dzaba majstore sto je ispoliran kad vidim potrosni materijal i da nista dugo nije radjeno, a digao si cenu. Ja znam kakav motor predajem mom kupcu i za kakve pare (uvek realan maksimalno). Ne moramo se sloziti oko cene, ako ti cenis tvoj vise. Dacu ti ja te pare, al za stanje - bez ulaganja. Ako ima ulaganja i vidim da nije to to, a nisi realan sa cenom, onda gubimo vreme. Zato sam se okrenuo prema Suzukiju, izmedju ostalog. Mada gledam sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16863 Napisano Februar 10, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2350 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Hoćeš Hayabusu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Februar 10, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, BokyBoy said: Hoćeš Hayabusu? Heheh, znam ja kad si ti mene pozvao da probam sta mene ceka, nema posle nazad, zato sam rekao, ajde polako sine vidi sta jos ima Motor ti je odlican, znam da ga vrhunski odrzavas, ali jos gledam, jos sam neodlucan za bas taj model iz vise razloga, zato sam i tu malo "prikocio". Posle toga verovatno si u pravu, sve ostalo su igracke, nema nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16863 Napisano Februar 10, 2023 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2350 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Bez zezanja, ne znam koliki ti je (budžet) ali znam da si veliki decko, mislim da bi ti na XXu bile previše savijene noge, ja sam 183/100 i na granici sam udobnosti, sve ostalo je super na tom motoru, izuzev sterilnosti tojest nedostatka eksplozije i onog WOW efekta koji ima Kawa. Moj savet je da ne zuris, da probaš što više modela i da tražiš sebe tj kompromis izmedju snage, udobnosti i svojih potreba, da se ne vezujes za brend. A 12-ica i Busa su ti 3 u 1 tj imaju sve, barem ono što meni treba, videces i sam da li i tebe to isto radi. Tu sam ako treba bilo kakva pomoć. Vidimo se Promenio Februar 10, 2023 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3967 Napisano Februar 10, 2023 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Pingvin37 je napisao: Heheh, znam ja kad si ti mene pozvao da probam sta mene ceka, nema posle nazad, zato sam rekao, ajde polako sine vidi sta jos ima Motor ti je odlican, znam da ga vrhunski odrzavas, ali jos gledam, jos sam neodlucan za bas taj model iz vise razloga, zato sam i tu malo "prikocio". Posle toga verovatno si u pravu, sve ostalo su igracke, nema nazad. Daj, ne zajebavaj no kupuj. Ako ga sada ne posedujes neces nikada, veruj mi imam iskustva. Ja tako pre K6 1000 gledao i merkao jednu zelenu 1400zzzzzr, pa odlucih da cu prvo da vozam Suzu. Kad sam isgustirao R vec je bilo kasno za Busu ili ZZR ,izgubio sam volju i predjoh na gerijatriju. Sto bi Srpska majka rekla- kupuj dok si mlad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16863 Napisano Februar 10, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2350 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Kupuj brzo, kajaces se polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3967 Napisano Februar 11, 2023 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, BokyBoy je napisao: Kupuj brzo, kajaces se polako... Posle kupovanje nema kajanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16863 Napisano Februar 11, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2350 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, vex je napisao: Posle kupovanje nema kajanje Aaa, neee, mislim da to važi samo za j*anje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7216 Napisano Februar 11, 2023 Drug član, 3011 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ... da izjavim za dnevnik: XX je najbolji motor koji je Honda ikad napravila. A spisak kod Honde nije mali. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16789 Napisano Februar 11, 2023 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. Kvalitet zavrsne obrade, malo kvarova, smooth engine, kocnice... Mozda poslednji hondin trzaj nakon cega krecu dosadni modeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10492 Napisano Februar 11, 2023 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7324 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče Honde, ja mislim da je nerešeno između VFR800FI ('98-'02) i CBR 1100XX ,mrtva trka, oba motora su vrh vrhova. Promenio Februar 11, 2023 član Disko Nindža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Februar 11, 2023 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan XX bez razmišljanja, performanse, kočnice, ogibljenje, sve je dovoljno dobro i za današnje standarde, a kamoli u vreme kada je izašla iz proizvodnje. Da sam na tvom mestu, obavezan bi bio model sa ubrizgavanjem goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Februar 11, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan 27 minutes ago, milomir22 said: Da sam na tvom mestu, obavezan bi bio model sa ubrizgavanjem goriva. Upravo sam o tome gore pisao, nema takvih modela dobro ocuvanih na oglasima uopste, sa EFI. Zadnji sam video u Tehnodromu 2008 pre 2 godine. A pre toga jedan plavi 2006. Da su izgledali dobro i bili vredni paznje. ZZR s obzirom na godine dolazi u obzir samo u vrh stanju. Ni toga nazalost nema trenutno. Polako sto kaze Boki, samo lagano...Cekam i vrebam. Tu su na spisku, bice i za 10 godina. Usput, jedan dobar tekst,koga zanima http://www.motorcycle.com/images/content/default-mo.jpg Honda CBR1100XX vs. Kawasaki ZZ-R1200 - Motorcycle.com WWW.MOTORCYCLE.COM These two lovelies were both cutting-edge big bikes built for the top-speed battles of the mid-1990s, until a bike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...