revolution 52 Napisano Januar 17, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mito_Maniac //Hvala na odgovoru...E sad a jel postoji mogucnost da pomocu PC te "silne" konje spustim na malo nize obrtaje...Da imam vise snage na manjim obrtajima pa makar ih izgubio posle???// @mcm je upravu, Motor ce za nijansu bolje primati gas, mozda ces ipeglati neku "knedlu" ali za ulicu nista spektakularno.. Ako ti je bitna snaga sa donjih obrtaja i neprovodis mnogo vremena na auto putu zrtvuj krajnju brzinu, stavi jedan zub manje na prednjem zupcaniku... Slažem se , ali je bolje dva zuba više na zadnjem zupčaniku, jer što je manji zupčanik više napreže lanac ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Januar 17, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Eto resenja,kupim zadnji zupcanik sa dva zuba vise i to je to...Kad mi treba snaga na niskim obrtajima stavim taj,a kad hocu vratim onaj... XEXE ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Januar 17, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Eto resenja,kupim zadnji zupcanik sa dva zuba vise i to je to...Kad mi treba snaga na niskim obrtajima stavim taj,a kad hocu vratim onaj... XEXE ;) vidi nabudzi kao na biciklu da imas oba zadnja pa samo prebais lanac kad ti treba ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Januar 18, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto resenja,kupim zadnji zupcanik sa dva zuba vise i to je to...Kad mi treba snaga na niskim obrtajima stavim taj,a kad hocu vratim onaj... XEXE ;) vidi nabudzi kao na biciklu da imas oba zadnja pa samo prebais lanac kad ti treba ;D Ali mora biti original Shimano. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fireblader 323 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Sprint Pulser 125. MTS 1260 Enduro. Husky TE 250tbi Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu,jer je ova mnogo zanimljiva. Koliko se dobija sa Dino Jet setom dizni za karburatore i da li se sta gubi na nizim obrtajima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu,jer je ova mnogo zanimljiva. Koliko se dobija sa Dino Jet setom dizni za karburatore i da li se sta gubi na nizim obrtajima? Osnovni setup treba da bude jednostavan ali nikako ne ide da se menjaju samo dizne. Dizne se menjaju jer si pre toga malo dao motoru više da diše tj više vazduha tako što si ili stavio protočniji filter za vazduh ili modifikovao usis, otvorio auspuh. To je za mene osnovna postavka. Ako si mu dao više vazduha znači treba i goriva pa se zato radi jetting. Ne mogu da tvrdim šta će se desiti u nižim obrtajima ali sam siguran da ako se uradi sve kako treba da ćeš možda malo da izgubiš dole ali zato srednji i viši obrtaji će biti drugačiji. Imaćeš utisak da je motor pokretljiviji, živahniji. To sve može da se vidi na probnom stolu ako neko želi da ide u detalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1241 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Naravno kad stavljas dizne trebao bi da stavis i druge igle u karburatore..... Kao sto je Gixx rekao ovo raditi samo ako menjas filter i auspuh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja da dodam. Ako si se odlučio za Dynojet, oni za većinu motorcikala ima STAGE I,II i III setove. Moje iskustvo je dqa se više dobija (bar što se upotrbljivosti tiče) sa STAGE I nego sa ovim drugima. Nekako osećaš promenu, dok kod većih su nijanse u pitanju, i mislim da su upotrebljive samo na stazi. U setu ti stižu :dizne, iglice šibera, cevčice i nešto sitnih zajebancija. Inače bez stola, ne preporučujem ugradnju. Nije da nisam ubacivao setove, ali je velika zajebancija da uopšte dobiješ motor da radi kako treba, pogotovu ako su karbovi već bili u maleru, pa ih vadiš iz mrtvih. Pri tomi veći STAGE zahteva bolje gorivo i češće zaliva svećice na paljenju, zahteva hladnije svećice...........nikad kraja. Moja preporuka je STAGE I, KN filter (ili neki sličan), i dobar otvoren auspuh (bez samogradnji molim) i podešavanje na stolu. Doićeš u svim režimima po malo, odn. vrlo malo u niskim, dosta u srednjim i malo u visokim obrtajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Revolution, da li bi dobio mozda (uz ugradnju protocnog filtera i izduva) nesto snage na srednjim obrtajima ako bi mu obogatio smesu dizanjem fabrickih igli? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan smem i ja malo da dodam kad ste vec svi nesto ;D MAKI ... igla je inace "glavni" deo za srednji deo obrtaja na motoru ali dizanjem i spustanjem jgle dobijas-regulises samo smesu u srednjem delu a oblik igle (znaci konus igle) utice dali ce to poceti npr. od 2000rpm ili 3000rpm. To izgleda odprilike ovako Sa podesavanjem: Osnove (oni srafici koji se okrecu krug,krug ipo itd.) utice do 1/4 gasa Lerdizna utice od 0 do oko 1/3 gasa Igla od 1/4 do 3/4 gasa Glavne dizne od 2/3 gasa pa do max Radi "presecanja" tih raznih "sitema" (mislim na dizne i igle) treba dosta vremena (naravno i iskustva) da se dobije najidealnija varijanta. Revolution je u pravu i ja tako mislim da treba koristiti STAGE 1 ostalo je nepotrebno uglavnom vam Dyno-Jet za STAGE 2 i 3 posalje samo vece dizne. Dosada u koji god motor smo ugradili Dyno-Jet dizne i igle ljudi su osetili "jaku" promenu od 2000rpm pa nadalje.Svi kazu da im motor bolje i lakse povlaci sa manjih obrtaja nego ranije. Mi smo na mom "TRKACU" uspelu sa pogresnim da kazem "setupom" na karburatorima da KS sa 143 spustimo na 121 KS....pa ti vidi sta znaci kad se karburatori dobro ili lose podeseni ;D ;D. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala MCM! Ja za karbove nisam ekspert, i sve sto sam radio na njima bilo je po knjizi- nikakvih egzibicija, ali znam da stari majstori imaju foru da kazu otvoren lonac i igla gore i da vidis kako ce da ide. Nasao sam zanimljiv tekst na motori.hr pa mi zato i palo na pamet ovo da pitam. http://www.motori.hr/Teorija_rasplinja_269_a_135.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Vidis i sam po slici kako se "presecaju" pojedini da kazem "sistemi" tako da je stvarno nauka da se to sve podesi najbolje sto moze.Sa PC je mnogo "lakse" najvise iz razloga sto nemoras da skidas i rastavljas karburatore nego ga prikopcas samo na racunar i promenis parametre.Samo je kod PC problem sto mozes menjati na bukvalno stotine parametara a na karburatoru ima 4 stvari koje trebas da ukombinujes. U evropi nemas 20 probnih stolova gde bi moga da podesis PC da bude perfektno.Nije ni Dyno-Jet glup ;D napravili su PC i napravili su SOFTWARE za njihov probni sto tako da samo na njihovom stolu i sa njihovim softwarem mogu da odrade posao najbolje sto moze.Za nas probni sto isto postoji varijanta PC samo sto se zove OPTIMAP cak je i bolja od PC zato sto sve odradi 100% automatski znaci nema ubaci ovaj ili onaj map.Kutiju kacis kao PC izmedju ECU i ubrizgavanja motor na probni sto konektujes kutiju na racunar sa probnog stola pustis motor max 5 puta na stolu on sam programira kutiju najbolje sto moze i gotovo.Nemas da experimentises ova map pa dodaj broj ovde na ovim obrtajima ili polozaj klapne itd.Samo sto je to neisplativo.Taj software i prateca oprema za to je nekih 5000-7500 evra. Mozda uzmem ako svi nasi trkaci i barem 500 vas sa foruma potpisu da ce ugraditi OPTIMAP ;D ;D ;D....salim se.Prevelika je investicija za nase uslove.Lako je onima preko oni za podesavanju u proseku naplate 300-400 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fireblader 323 Napisano Januar 22, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Sprint Pulser 125. MTS 1260 Enduro. Husky TE 250tbi Prijavi odgovor kao problematičan Ajde i ja da dodam. Ako si se odlučio za Dynojet, oni za većinu motorcikala ima STAGE I,II i III setove. Moje iskustvo je dqa se više dobija (bar što se upotrbljivosti tiče) sa STAGE I nego sa ovim drugima. Nekako osećaš promenu, dok kod većih su nijanse u pitanju, i mislim da su upotrebljive samo na stazi. U setu ti stižu :dizne, iglice šibera, cevčice i nešto sitnih zajebancija. Inače bez stola, ne preporučujem ugradnju. Nije da nisam ubacivao setove, ali je velika zajebancija da uopšte dobiješ motor da radi kako treba, pogotovu ako su karbovi već bili u maleru, pa ih vadiš iz mrtvih. Pri tomi veći STAGE zahteva bolje gorivo i češće zaliva svećice na paljenju, zahteva hladnije svećice...........nikad kraja. Moja preporuka je STAGE I, KN filter (ili neki sličan), i dobar otvoren auspuh (bez samogradnji molim) i podešavanje na stolu. Doićeš u svim režimima po malo, odn. vrlo malo u niskim, dosta u srednjim i malo u visokim obrtajima. Radi se o tome da vec imam BMC filter,NGK Iridijum i Flash racing top.Motor odlicno ide samo mu fali malo snage na visim obrtajima. A posto za par hiljada treba da radim veliki servis,izmedju ostalogi ciscenje i stelovanje karburatora mislio sam da mu odmah zamenim i dizne. E sad gde kod nas mogu da se kupe i po kojoj ceni (naravno onaj osnovni set:STAGE I)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Za nas probni sto isto postoji varijanta PC samo sto se zove OPTIMAP cak je i bolja od PC zato sto sve odradi 100% automatski znaci nema ubaci ovaj ili onaj map.Kutiju kacis kao PC izmedju ECU i ubrizgavanja motor na probni sto konektujes kutiju na racunar sa probnog stola pustis motor max 5 puta na stolu on sam programira kutiju najbolje sto moze i gotovo.Nemas da experimentises ova map pa dodaj broj ovde na ovim obrtajima ili polozaj klapne itd.Samo sto je to neisplativo.Taj software i prateca oprema za to je nekih 5000-7500 evra. Mozda uzmem ako svi nasi trkaci i barem 500 vas sa foruma potpisu da ce ugraditi OPTIMAP ;D ;D ;D....salim se.Prevelika je investicija za nase uslove.Lako je onima preko oni za podesavanju u proseku naplate 300-400 evra. Video si varijantu za 700usd PC5 sa Autotune ili Bazzaz ZFI+ZAFM, O2 sonda na auspuh realtime ti pravi average koji možeš da posle očitaš i snimiš, to mnogo olakšava stvar tunerima mada opet moraš da imaš probni sto. Savet bilo kome da se ne zaluđuje bezveze oko PC3 jer nije trik u PC3 nego u mapi koja košta više nego PC3, sve ostalo je pucanj u mraku. Iz moje perspektive nikada ne bih menjao AF ratio a da ne znam kako to zapravo izgleda na dijagramu. Zato je malo skuplja varijanta i mnogo bolja od jeftiniije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za nas probni sto isto postoji varijanta PC samo sto se zove OPTIMAP cak je i bolja od PC zato sto sve odradi 100% automatski znaci nema ubaci ovaj ili onaj map.Kutiju kacis kao PC izmedju ECU i ubrizgavanja motor na probni sto konektujes kutiju na racunar sa probnog stola pustis motor max 5 puta na stolu on sam programira kutiju najbolje sto moze i gotovo.Nemas da experimentises ova map pa dodaj broj ovde na ovim obrtajima ili polozaj klapne itd.Samo sto je to neisplativo.Taj software i prateca oprema za to je nekih 5000-7500 evra. Mozda uzmem ako svi nasi trkaci i barem 500 vas sa foruma potpisu da ce ugraditi OPTIMAP ;D ;D ;D....salim se.Prevelika je investicija za nase uslove.Lako je onima preko oni za podesavanju u proseku naplate 300-400 evra. Video si varijantu za 700usd PC5 sa Autotune ili Bazzaz ZFI+ZAFM, O2 sonda na auspuh realtime ti pravi average koji možeš da posle očitaš i snimiš, to mnogo olakšava stvar tunerima mada opet moraš da imaš probni sto. Savet bilo kome da se ne zaluđuje bezveze oko PC3 jer nije trik u PC3 nego u mapi koja košta više nego PC3, sve ostalo je pucanj u mraku. Iz moje perspektive nikada ne bih menjao AF ratio a da ne znam kako to zapravo izgleda na dijagramu. Zato je malo skuplja varijanta i mnogo bolja od jeftiniije. Motorciklizam je skupa zabava, a trpanje para u njega izgleda kao bacanje novca u bunar bez dna. Savremeni motori obično mogu više nego što prosečan vozač može (uključujem tu i sebe), i 90 % stvari koje se montiraju na motor su uglavnom estetske i/ili emotivne prirode. ONIH PREOSTALIH 10% KOŠTAJU KAO SVETOG PETRA KAJGANA. Moja preporuka: 1.Stavite neki otvoreniji auspuh 2.Stavite dobre nove gume 3.Stavite teflon creva alko ih serijski nemate 4.Stavite kvalitetne pločice (ali ne trkačke koje nikada nećete zagrejati na radnu temparaturu) 5.Kupite White Pover opruge za vaš motor 6.KN filter 7.Ostatak para utrošite na gorivo od 100+ oktana Verujte da ćete za cenu PC+setovanje motor bolje da leži i koči , i verovatno bolje da ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Januar 23, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan A sta ako imas sve to, pa jos nesto ,i opet nije dovoljno,a neces hiljadarku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan A sta ako imas sve to, pa jos nesto ,i opet nije dovoljno,a neces hiljadarku pa onda se zapitaš šta hoćeš? ili kupiš gsxr 750... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 24, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan A sta ako imas sve to, pa jos nesto ,i opet nije dovoljno,a neces hiljadarku pa onda se zapitaš šta hoćeš? ili kupiš gsxr 750... Nije trik u tome. Alex R6 bi to isto radio na 750 i na 1000 Moje mišljenje iako sam momka video 2x Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ali mu na 75o ili 1ooo sigurno ne bi falila snaga. u tome je trik. ali nebitno. nastavite vi o PC-u i Dyno Jet-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jako je bitno da spoznamo da li problem tehničke i psihičke prirode. Ako mu je motor namenjen za trkanje po pisti, mislim da PC nije pravo rešenje, pošto ima sprava koje mnogo bolje odradjuju posao (doduše dosta su skuplje). A ako mu služi za vozikanje po gradu i okolinu, uu obilno raspredanje o tome šta je ko stavio na motor u društvu istih onih tehnomana koji su u stanju tri sata da pričaju o mobilnim telefonima najnovije generacije, onda je obavezna oprema sve LEDovi ovog sveta, minimum Terminjoni, magnezijum felne, karbon diskovi, racing bregaste, karbon oklopi.............kraja nema, jer tu nisu primarne performanse i upotrebljivost motora za neku svrhu, vec samo KIĆENJE i priča o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1241 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Jako je bitno da spoznamo da li problem tehničke i psihičke prirode. Ako mu je motor namenjen za trkanje po pisti, mislim da PC nije pravo rešenje, pošto ima sprava koje mnogo bolje odradjuju posao (doduše dosta su skuplje). A ako mu služi za vozikanje po gradu i okolinu, uu obilno raspredanje o tome šta je ko stavio na motor u društvu istih onih tehnomana koji su u stanju tri sata da pričaju o mobilnim telefonima najnovije generacije, onda je obavezna oprema sve LEDovi ovog sveta, minimum Terminjoni, magnezijum felne, karbon diskovi, racing bregaste, karbon oklopi.............kraja nema, jer tu nisu primarne performanse i upotrebljivost motora za neku svrhu, vec samo KIĆENJE i priča o tome. Potpuno se slazem. Preveliko ulaganje love u dodatnu opremu za neku gradsku voznju je glupost. Sigurno da bilo ko od nas nemoze u gradskim uslovima ili i na auto putu da iskoristi ono sta pruzaju 750 i 1000cc. Iz toga sledi da su neka prevelika ulaganja za ulicu besmislena. Najaci su mi likovi koji mi kazu slab mi je motor od 600 ili 750.Po meni to su vec kompleksi. Englezi su radili jednu zanimljivu studiju. Doveli su na stazu 3 vozaca koja se bave amaterskim trkama. Netreba napominjati da su ti "amateri" babaroge za sve nas. I doterali 4 motora, Yamaha FZR1000 EXUP 1992, CBR 900 1994, Kawasaki ZX-7R 1996 i Suzuki 1000 2003 . Netreba napominjati kolika je razlika u snazi, u ogibljenju, kocnicama suzukija k3 i ostalih motora starijih preko 12-13 godina. A razlika po krugu je bila 2 sekunde izmedju exup-a i suzukija k3. Iz toga se treba zapitati koliko se stvarno moze iskoristiti snaga jedne hiljadarke ili 750cc. Naravno sada ce neki reci "mi to neradimo radi performansi vec zato sto volimo", ali upravo iz ove recenice se moze izvuci zakljucak da ta stvar koja je stavljena na motor nedoprinosi mnogo nego sluzi da bi se o njoj pricalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo taj test koga ARES pominje, samo nemojmo da previse offujemo temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1241 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Evo taj test koga ARES pominje, samo nemojmo da previse offujemo temu. Svaka cast Maki nisam znao da postoji klip, ja sam procitao ovo iz nekog engleskog casopisa. Na klipu je yamaha yzf750r iz 93 a ne 1000 kao sto sam ja naveo i suzuki k6. Ocigledno je podatak u tekstu koji sam ja citao los. Razlika cak po krugu nije 2 sec nego 1.6. @Maki je upravu da smo skrenuli sa teme. Zato mislim da je pametno da otvorimo novu temu "Mozemo li iskoristiti sve te konje i da li su nam zaista potrebni". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 820 Napisano Januar 25, 2009 Drug član, 1440 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Odosmo tamo gde ne treba, ja teme sa ovakvim sadržajem preskačem jer su subjektivne i teško mi je da razumem barem u ovoj temi kome ove priče trebaju. Izgleda da smo potrošili sve resurse oko PC... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...