OgiBG 239 Napisano Jun 10 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Kad ce neki duzi solo off da cujemo utiske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 10 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Planirao sam već naredni vikend. Ićiću da gledam XrossHardEnduro trku na Zlatiboru, pa sam sebi već iscrtao rutu za Stroma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1572 Napisano Jun 18 Drug član, 795 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan AlpenMasters'23- A döntő - Motorrevü MOTORREVU.HU HEGYNEK FEL A KORONÁZÁSRA Az elődöntők párharcai véget értek. Nyolc motorkerékpár kvalifikálta magát az … Alpen Master 2023Sent from my RMX2202 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 18 (promenjeno) U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro off-vožnja, bez vizira, bez kofera i bez suvozača (odobrila je) Do tad evo jedan kratak klip, kako se motor vlada na deonici sa dubokim šljunkom i kamenjem. Naravno spora vožnja jer je vešanje pod opterećenjem. Vozili smo se sa Rajca prema Divčibarama pa smo malo skrenuli. Promenio Jun 19 član Airbourne Rocker 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 19 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan DRZ400 Rajac - Divčibare (po mom skromnom mišljenju, ovo nije vožnja za teže motore) P.S. Znam da nije tema "Strom" ali zbog ljudi kojima se svideo DRZ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Jun 19 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Bas se razmisljam da prodam svoj motorin i uzmem nesto ovako laganije. Ujedno da imam da se svrckam a i da moze na lep off da ode. Sto kolega u Tuareg temi kaze u idealnom svetu imao bih oba ali ne mozeee... Ionako mi se 90% voznja svelo na voznje od po 200-250km max Ovo sa snimka je cisto uzivanje, spoj coveka, motora i prirode. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 20 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000 drago mi je da ti se snimak dopao. Kada čujem da te privlači ovakav tip vožnje / spoj sa prirodom, znam da sam pogodio što sam snimio (mada postoje i bolji snimci iste ove ture koji su snimale naše kolege;). Da prodaš Afriku, a da uzmeš jedan motor za kombinovanu vožnju Problem #1 ovakvih tura je uvek težina motora. Moj DRZ je 130+ kg dok VStrom800de ima 230+ kg. Iskreno da sam dobio Stroma džabe i da mi neko kaže vozi ovu turu ne bi mi bilo svejedno. Ovako mi naravno ne pada na pamet Kad smo kod toga... koji ti modeli padaju na pamet kada kazes da bi menjao za manji/laksi motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano Jun 20 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @Airbourne Rocker Ako bih menjao onda bi taj motorin sluzio prvenstveno za takve voznje a asfaltom samo da se dodje do takvih staza... Ili da se dogegam do grada ~60tak km... Malo sam istrazivao ne preterano ali ne nadjoh nista posebno sto je dobro za offroad a ujedno se i registruje. Samo par crf 250l i 300l, slaba je ponuda kod nas nekako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Jun 22 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim utiske sa demo voznje Suzukija V-Strom 800DE Hvala ljudima iz Euro Sumar na organizaciji uvek znaci da se provoza motoro pre donosenja bilo kakve odluke. Mogla je voznja da bude malo duza, ali da ne cepidlacimo sad Motor nije imao pun rezervoar(Imao je jednu crticu) I moje iskustvo nije bog zna sta da imam iza sebe 15+ godi itd. Prvih 10-ak metara frkica nov motor, odziv na gas, kvacilo itd. posle tih 10-ak metara sve to nestaje i motor sam ide. Sto se tice voznje za neka moja ocekivanja motor je na mestu lepo skrece nije pretezak(pomerao sam ga dok nije bio upaljen) ipak ima 230kg. U voznji mi odgovara lepo vuce, posebno mi se svidja sto vuce na niskim obrtajima i u svakoj brzini. Pri nizim brzinama i do 90-100 lepo se ponasa u krivinama ali vec na preko 120 nekako moram malo vise da se potrudim da uradi sta zelim (subjektivni osecaj) mozda i nije tako mozda se nisam navikao. Probao sam i Hondu Transalp 750, na nizim obrtajima Suzuki mi se mnogo lepse ponasa nekako nemam potrebu da budem u nekim vecim. Sedenje je drugacije na Transalpu nekako sedite ,, u motoru" dok na Suzukiju sedite ,, na motoru" (ako neko moze da shvati sta sam hteo da kazem) Cini mi se da je taj faktor sedenja na motoru bolja opcija za voznju van asfalta. Vesanje na Suzukiju mi je cvrsce ne u losem smislu(verovatno ga je neko tako podesio taj deo nisam imao prilike da cackam nisam ni hteo da ih pitam ipak smo vremenski ograniceni za voznju) za nase puteve idealno nisam osetio ni jednu rupu a bogami do Avale i nije bas idealan asfalt. Nije bilo naglog kocenja da vidim koliko potone prednji kraj ali ovo sto sam probao iskreno sam zadovoljan. Ovo pisem zato sto sam na voznji Transalpa osetio da prednji kraj pri jacem kocenju hoce da potone. Na jednom delu NBGD sam imao naglo kocenje i zacudio se koliko je prednji kraj potonuo. Opet Suzukija nisam voizio po gradu pa necu da sudim... Sto se tice zastite od vetra sa fabrickim vizirom na to zaboravite (ja sam visok 189/190 zavisi od dana), vetar siba kao na naked-u kaciga, ramena itd. na nogama onako nisam bas primetio... E tu se Transalp pokazao mnogo bolje bije me vetar samo na vrhu kacige, zastita je mnogo bolja. quick shifter nikad pre nisam koristio pa necu ni da komentarisem reci cemo da je dobar Nije za poredjenje grejanje motora Hondu sam vozio na 20 stepeni Suzuki na 35. Na Suzukiju sam osetio da bije toplota na desnu stranu lista ali nista spec. za ove temperature. Sve u svemu svidja mi se kako je to sve odradjeno. E sad par nekih stvari koje mi se nisu svidele Zastita od vetra(ocekivao sam da je bolja) Vibracije na 5000 brtaja Mozda sam ja ocekiva da toga nema pa sam se iznenadio ali u 3-oj brzini na 5000 osete se na fuzasterima i osete se na kormanu i rucicama. @Airbourne Rocker da li je i kod tebe tako, iskreno sam iznenadjen na Hondi nije bilo tako. Polozaj fuzastera imam malo duze noge pa su za nijansu povijenije od onoga sto bih zeleo(naravno to se da resiti spustanjem i preradom sedista) I Polozaj fuzastera kad spustate obe noge(mozda je do mene) bas su na tom mestu tj polozaju gde bih priridno spustio noge dok stojim u mestu malo mi je to cudno odradjeno... Prekidac za signalizaciju skretanja levo/desno malo mi je cudno odradjen(ovde vec cepidlacim ) Kad se saberu utisci vise su nego pozitivni i drago mi je da sam imao priliku da probam motor, mislim da je dobra opcija za nekog kao sto sam ja ko voli da ubije u danu 600 km i da sidje na makadam i neki zemljani put ali i da se malo provoza po poljanama. Cini mi se da je Suzuki sposobniji za to u odnosu na Transalpa... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Jun 22 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da si vozio DE model, a ne običnu verziju, sa livenom felnom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Jun 22 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Milanezi said: Jesi li siguran da si vozio DE model, a ne običnu verziju, sa livenom felnom? Da siguran sam. Ne razumem cemu to pitanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Jun 22 (promenjeno) Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Razumeo sam ljude iz Eurosumara da imaju običnu RE verziju registrovanu za test vožnje pa mi bilo čudno kad kažeš da si vozio DE model. Ima razlike izmedju ta 2 modela pa su i utisci u vožnji drugačiji, zato pitam. Promenio Jun 22 član Milanezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Jun 22 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan Just now, Milanezi said: Razumeo sam ljude iz Eurosumara da imaju običnu RE verziju registrovanu za test vožnje pa mi bilo čudno kad kažeš da si vozio DE model. Ima razlike izmedju ta 2 modela pa su i utisci u vožnji drugačiji, zato pitam. Danas i sutra su demo dani, modeli za probu su stigli iz Madjarske. Ima reg. RE na bg table i on moze da se proba, ali samo ova dva dana moze DE da se proba kao i ostatak motora koji su tu za demo dane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Jun 22 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Da, da ukapirao sam sada. Drugar je uzimao taj RE za vožnju, nezavisno od organizovanih demo vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 22 (promenjeno) U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan @OgiBG Ukoliko drzis konstantu na 5000 obrtaja, desni fuzaster daje utisak kao da si nogom nagazio na ukljucenu brusilicu na max Ako brzo predjes 5000rpm nestaje, a ja 99% vremena drzim obrtaje ispod. Bitno je da smo iskreni, i da otvoreno kažemo da je to prisutno. E sad kod mene je korman konstantno miran, bez ikakvog zujanja i vibracija. Levi fuzaster kao da je sa drugog motora, veze nema sa vibracijama na desnoj strani. Proveravao sam, nije do sklapanja motora već je tako na svakom novom Stromu 800, svi imaju tu zamerku. Ja opet imam osećaj da ako se na Transalpu sedi 100% u motoru, na Stromu je to 50-75% u motoru, dok na Rally sedištima/motorima poput T7 sedim 75-100% na motoru Zaštita od vetra je fabrički naravno nepostojeća, ali mene na 184cm vetar nije udarao (to mi je bilo iznenadjenje), samo je bilo bučno jer kaciga šušti preko 70-80kmh. Imam turing vizir i rešena stvar. Mnogo je prijatna turing vožnja nakon stavljanja visokog vizira. Evo trenutno sam vrato fabricki vizir zbog nekih lokal voznjica po brdima Jos si upravu da se do 90-100, motor ponasa neverovatno po krivinama, trazi da se obara, a preko toga zbog 21" tocka napred sporije menja putanju. Ali to je kod svakog motora sa 21" napred. Sve u svemu motorić je ekstra, a bio bi bombonica da nije zujanja desnog fuzastera-nogostopa. Mene to mnogo cudi od Suzukija, toliko su se trudili da izbalansiraju motor, da bi na kraju dozvolili da ram nekako previse prenosi vibracije na nogostop sa desne strane... "Vešanje" je super, samo dok se čovek malo navikne na podešavanja može baš lepo da se "narikta" Smorio sam Promenio Jun 22 član Airbourne Rocker 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 23 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Bio juče na demo danu i probao običan Strom 800 s livenim felnama. Prednosti: - Motor je blesav kako vuče - Quick shifter radi perfektno - Modove vožnje gledam kao moje raspoloženje u zavisnosti kako se probudim. Lepo su naštelovani. Mane: - Preko rupa skače kao magare - Zaštita od vetra skoro pa kao naked. I sat i vizir nekako previše spušteni dole - Završna obrada od 1 do 10...nek bude 3. Bukvalno su na nekim mestima koristi armaturu od 3mm i prefarbali je u crno. - Krivine. Pruža otpor nije mi puno agilan. - Ja mislio VFR hoće da greje po nogama. Strom je rerna. Da dam context vozio sam skutere sve žive, Trabsalp 600, VFR 750, KTM640Adv i sada djiram Varadero litru FI. Prosto dal sam ispao iz trenda ali izgleda da za ovih 11k evra ovih dana dobiješ klot motor za završnom obradom ostavljenom na kupcu da je završi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 23 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Problem modernih paralel-twinova je u Euro regulativi... onda fabrika ide na max.kompresiju (12:1 - 13:1). Motori su ludi, ali samim tim proizvode i mnogo toplote, a videćemo koliki će im biti životni vek Što 'no rekli živi bili pa videli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Jun 24 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan On 6/22/2024 at 8:51 PM, Airbourne Rocker said: @OgiBG Ukoliko drzis konstantu na 5000 obrtaja, desni fuzaster daje utisak kao da si nogom nagazio na ukljucenu brusilicu na max Ako brzo predjes 5000rpm nestaje, a ja 99% vremena drzim obrtaje ispod. Bitno je da smo iskreni, i da otvoreno kažemo da je to prisutno. E sad kod mene je korman konstantno miran, bez ikakvog zujanja i vibracija. Levi fuzaster kao da je sa drugog motora, veze nema sa vibracijama na desnoj strani. Proveravao sam, nije do sklapanja motora već je tako na svakom novom Stromu 800, svi imaju tu zamerku. U toku voznje sam par puta drzao na 5000 i potpuno se slazem sa ovim sto si napisao za brusilicu. (Podsetilo mena na to kao nekad kad je deda ostrio noz za kosacicu a ja mali pa nagazim suprotni kraj da drzim) On 6/22/2024 at 8:51 PM, Airbourne Rocker said: @OgiBG "Vešanje" je super, samo dok se čovek malo navikne na podešavanja može baš lepo da se "narikta" Ovaj deo cekam kad ga budes probao solo malo van asfalta, da dobijemo informacije iz prve ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 24 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Pripremam tu off-road turu za Stroma, moram dobro da osmislim putanju da ne bude dosadno, a ni pre-opasno za nov motor. Nego pre neko veče sedim sa nekom ekipom, slučajno, a medju njima moj školski koji je mehaničar, čovek radi motore. Povela se reč uz pivkana, i pitaju me ljudi za iskustvo sa novim motorom... ja pomenem vibracije... Kad je školski skočio, skoči mu pritisak fazon: "Šta je s' vama ljudima, jel' vi vozite motore ili biste fotelje, pa normalno da vibrira kad sedite na agregatu, klipovima koji vrte 3-4-5-10000RPM... svi sad nešto preteruju oko toga!..." Unervozi se čovek totalno Kad se smirio, nastavili smo razgovor u smeru da je nezgodno kad odvojiš pare za novo, čak i neku novu tehnologiju, a ono nešto nisu rešili kako bi čovek očekivao... Nezgodno, more ne treba razmišljati puno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 24 (promenjeno) U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo, super je motor, treba ga uzeti u uži izbor i probati, 95% vremena nećete ni primetiti ovo o čemu mi pričamo ovde. (Osim vetra sa fabričkim vizirom) Promenio Jun 25 član Airbourne Rocker 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Jun 24 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Danas je bio 800DE kod Stavre da mu uzme meru. Motor je top i tačno je za ono za šta je namenjen a to je vožnja koju vozi kolega @Airbourne Rocker .Ko ne zna ko je Stavro, izvolite instagram: https://www.instagram.com/_stavro?igsh=MTYzYnNqc3MxejI4ZQ== Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 239 Napisano Jun 24 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, slobasuper9 said: Danas je bio 800DE kod Stavre da mu uzme meru. Motor je top i tačno je za ono za šta je namenjen a to je vožnja koju vozi kolega @Airbourne Rocker . Ko ne zna ko je Stavro, izvolite instagram: https://www.instagram.com/_stavro?igsh=MTYzYnNqc3MxejI4ZQ== U petak sam vec ocekivao da ce javiti kakav je po njegovom misljenju. Prodje vikend i nista... Kad ono danas vidim da je sa test primerkom 800DE i reko to je to ceeekamoo utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 24 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan Lelke Boške kad ga Stavrozinjo spraši jedva čekam da vidim neki lud snimak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jun 24 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan U subotu probah obicanu 800ku (sa livenom felnom). S obzirom da vozim 650ku bas me je zanimalo da uporedim, barem ovako na prvu loptu. Neka moja zapazanja su: - Mnogo bolje ogibljenje nego na 650. Tvrdje, ali opet udobno. Ceo motocikl je upravljiviji nego ranije generacije. - Agregat povlaci iz svih obrtaja. Das gas, a on ideee (ok, koliko moze za 80ks; sto je opet sasvim dovoljno) - Strom koji dobro koci Mnogo bolje kocnice napred nego na 650. - Bolji raspored tezine nego ranije, osecaj da je laganiji nego predhodne generacije (iako vaga ne pokazuje tako). - Sa elektronikom se nisam igrao tako da ne mogu to komentarisati, ali quickshifter (up and down) je lep dodatak. - Primetih grejanje sa desne strane (u subotu je svakako bio pakao napolju), ali nije ni blizu koliko se CRF300L greje (euro5 ) - Vibracije na tih 5-6k obrtaja (nisam bas zapamtio koliko tacno). Primetio sam ih na rucici kvacila i retrovizorima (pre svega na levom). - Znam da je malo individualno, ali agregat nema karakter kao V. - Quickshifter nije toliko tecan na nizim obrtajima. Nastavio bih da koristim kvacilo kao i do sada (za sve promene prenosa), te qs ostavio za vise obrtaje. Sve u svemu, to kratko sto sam imao prilike da ga probam, rekao bih da je 800ka ispunila ocekivanja tj. da jeste unapredjenje u odnosu na 650ku. Pozitivno me je iznenadila 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Airbourne Rocker 106 Napisano Jun 25 U prolazu, 51 postova Lokacija: Požega, Srbija Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE Prijavi odgovor kao problematičan https://www.instagram.com/reel/C8pzr5JsL8t/?igsh=MnI4a2h4N2htN3Vs _stavro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...