Jump to content

Moto Zajednica

Пин лок и магљење

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Имам пин лок и опет магли визир.Може неко мишљење,искуство или савет.

Promenio član NONAN

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova

Проверићу све само ми није јасно то да је пре све било у реду и задњи пут кад сам возио,додуше била је магла,тотално замаглио визир и цуре капљице са унутрашње стране.Скроз немогућа вожња.Јуче по сувом времену у граду замаглио а на отвореном путу ништа.

Promenio član NONAN

• Drug član, 2320 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Проверићу све само ми није јасно то да је пре све било у реду и задњи пут кад сам возио,додуше била је магла,тотално замаглио визир и цуре капљице са унутрашње стране.Скроз немогућа вожња.Јуче по сувом времену у граду замаглио а на отвореном путу ништа.
Oštetio se ivični silikonski prsten koji naleže na vizir i sprečava da vazduh struji kroz taj deo.
U principu zreo je za zamenu...

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 3 postova
Pre 6 sati, mick je napisao:

Oštetio se ivični silikonski prsten koji naleže na vizir i sprečava da vazduh struji kroz taj deo.
U principu zreo je za zamenu...

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR 2016

Osim dihtovanja postoje jos dva faktora koje retko ko spomene sto se tice pinlocka.

#kvalitet:

- Pinlock 30 is the entry level of fog resistance and is great for the occasional rider.

- Pinlock 70 is better suited for commuting riders as it offers longer and higher performance.

- Pinlock 120 is the top of the line of Pinlock’s lenses and offers their best performance for fog resistance. This is the go-to Pinlock for some of the biggest names in MotoGP, WSBK and Isle of Man TT competitions.

#potrosenost - sam hemijski premaz zahvaljujuci kojem najvise sprecavamo magljenje se potrosi od pranja/brisanja/vlage. Kada se pere pinlock on se ceo kao "smezura", to je reakcija tog hemijskog premaza. Proizvodjac takodje preporucuje susenje od minimum 4h pre voznje ako ste prali pinlock.

U prevodu dihtovanje samog pinlocka (izolacija i spravljenje dzepa) je samo jedan deo price i to bar a bar sa ova dva druga faktora.

• Hvala 1

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ajd da ovde pitam... Koliko pinlock deformiše sliku? Ipak je to još jedna površina za prelamanje svetla. Ionako sam ćorav, pa još jedna prepreka mi baš ne bi prijala. A čist vizir bi mi prijao :D:D:D

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 29 minuta, misa-pei je napisao:

Ajd da ovde pitam... Koliko pinlock deformiše sliku? Ipak je to još jedna površina za prelamanje svetla. Ionako sam ćorav, pa još jedna prepreka mi baš ne bi prijala. A čist vizir bi mi prijao :D:D:D

Iz mog iskustva, ne deformiše nimalo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Ice Fluo (2020) / Yamaha Ténéré 700 - Ceramic Blue (2021)

@misa-pei U većini slučajeva ne deformiše, ali postoje kacige, odnosno viziri koji su takvog oblika da može doći do pojave deformiteta, prelamanja svetlosti, duginih boja itd.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Rallye
On 2.12.2022. at 0:13, misa-pei je napisao:

Nisam primetio bilo kakve deformacije.

• Drug član, 987 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.
On 12/1/2022 at 11:41 PM, stegula said:

Osim dihtovanja postoje jos dva faktora koje retko ko spomene sto se tice pinlocka.

#kvalitet:

- Pinlock 30 is the entry level of fog resistance and is great for the occasional rider.

- Pinlock 70 is better suited for commuting riders as it offers longer and higher performance.

- Pinlock 120 is the top of the line of Pinlock’s lenses and offers their best performance for fog resistance. This is the go-to Pinlock for some of the biggest names in MotoGP, WSBK and Isle of Man TT competitions.

#potrosenost - sam hemijski premaz zahvaljujuci kojem najvise sprecavamo magljenje se potrosi od pranja/brisanja/vlage. Kada se pere pinlock on se ceo kao "smezura", to je reakcija tog hemijskog premaza. Proizvodjac takodje preporucuje susenje od minimum 4h pre voznje ako ste prali pinlock.

U prevodu dihtovanje samog pinlocka (izolacija i spravljenje dzepa) je samo jedan deo price i to bar a bar sa ova dva druga faktora.

Ja vozim s pinlock 30 već nekoliko godina i nikad nisam imao potrebe da ga skinem i perem, ne znam zašto bi to iko radio. Što se tiče goreizlistanih kategorija, nisam znao za njihovo postojanje. Ali znam da nikad od kad sam stavio pinlock nisam imao problema sa magljenjem ni po kiši ni po hladnom. 

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja