Nikola19787 5 Napisano Octobar 18, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako vozio sam skuter i ugasio ga, od tada sam dobio probleme sa curenjem goriva iz karburatora. Skuter nisam palio 2-3 dana idalje kad mu sipam gorivo u rezervoar on sve iscuri kroz karburator. Menjao sam mu pre tri dana creva, ali ne pusta iz njih, pusta na onu dole pipicu za odvod goriva kada je karburator prepun, cak nekad i pusta gorivo na filter vazduha. Karburator sam rastavio celog i ocistio i sklopio pa me sad zanima da li to moze biti do pumpe goriva da se pokvarila pa da konstantno pusta gorivo i karburator pa se on prepunjava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Octobar 18, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ne zatvara plovak u loncetu druze. Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Octobar 18, 2022 (promenjeno) U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam skinuo lonce sa karburatora i duvao kroz crevo za vaduh i plovak zatvara na pola. Nego sam se nesto zbunio crevo za gorivo ide do filtera za vazduh ili do onog debelog creva sto vodi do klipa, cisto da proverim da nisam to pomesao ali nisam valjda @N.F.S. Promenio Octobar 18, 2022 član Nikola19787 Greska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2823 Napisano Octobar 18, 2022 Ne silazi, 4910 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam skinuo lonce sa karburatora i duvao kroz crevo za vaduh i plovak zatvara na pola. Nego sam se nesto zbunio crevo za gorivo ide do filtera za vazduh ili do onog debelog creva sto vodi do klipa, cisto da proverim da nisam to pomesao ali nisam valjda @N.F.S.До оног вертикалног улаза поред шибера или како га зовете. А на део где карбуратор улази у гумену спојку, после спојке је улаз за вакум. Иначе може бити и вакум вентил/пумпа. Ако кроз уста вучеш црево за вакум и кроз њега долази гориво, вентил није добар.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Octobar 18, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Krokodilo je napisao: До оног вертикалног улаза поред шибера или како га зовете. А на део где карбуратор улази у гумену спојку, после спојке је улаз за вакум. Иначе може бити и вакум вентил/пумпа. Ако кроз уста вучеш црево за вакум и кроз њега долази гориво, вентил није добар. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Znaci nisam pomesao, idem jos jednom da proverim karburator dal zatvata, pa javljam sta sam uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 697 Napisano Octobar 23, 2022 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan @Nikola19787 E sta bi na kraju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7786 Napisano Octobar 23, 2022 Drug član, 2962 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljna je jedna truncica da se zalijepi na iglici, pa da ne zatvara plovak kako treba i prelivaПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2823 Napisano Octobar 28, 2022 Ne silazi, 4910 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljna je jedna truncica da se zalijepi na iglici, pa da ne zatvara plovak kako treba i prelivaПослато са Redmi Note 8 помоћу ТапатокаБаш такоSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Octobar 28, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pazi sad...I od busnih mudasca ume da preliva Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Octobar 28, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cek da napisem, da ne pomisli neko da podjebavam... "Mudasca" zargonski je beli plovak sa slike, on gura iglu da zatvori dovod i odrzava nivo unutar lonceta konstantnim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2823 Napisano Octobar 28, 2022 Ne silazi, 4910 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cek da napisem, da ne pomisli neko da podjebavam... "Mudasca" zargonski je beli plovak sa slike, on gura iglu da zatvori dovod i odrzava nivo unutar lonceta konstantnim.Јесте да, али раније кад су више звонила. Од када су пластична је реџи случајSent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Octobar 28, 2022 Vazlan(Zlatko), 374 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Skineš plovak i protresi ga ako čuješ ili osetiš da se nešto pomera to je najverovatnije gorivo koje je ušlo na neku pukotinu na samom plovku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Octobar 28, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I da se nadovezem, mozda zatreba coveku. Plovak drzi osovinica obelezena plavom strelicom, nju izguras malo pa izvuces, tako ces osloboditi plovak. Igla sa slike iznad ce ostati da visi na limenom delu obelezenom crvenom bojom. Budi pazljiv, krivljenjem tog limcica remetis nivo goriva u loncetu! Neka univerzalna mera je 1mm ispod sastava lonceta i tela karburatora (umes li da nastelujes nivo?). Iglu i njen sic lepo i pazljivo ocisti, sama igla ima pin sa oprugom na mestu gde je plovak gura, proveri je li pokretna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22417 Napisano Octobar 28, 2022 Integrisan, 9613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Karburator sa slike ko zna od cega je, mzda ne zateknes isto ispod lonceta! Princip je isti, bio plovak okrugli ili od mesinga (ona jajca sto zvone ) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Novembar 2, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 23.10.2022. at 3:14, matke92 je napisao: @Nikola19787 E sta bi na kraju ? Nisam ni ulazio na forum, resio sam tako sto sam kupio novi skuter 125ccm. Pa neka se neko drugi bakce sa tim proslim(kinezom 50ccm) 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...