Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc, curi gorivo

Recommended Posts

• U prolazu, 44 postova

Ovako vozio sam skuter i ugasio ga, od tada sam dobio probleme sa curenjem goriva iz karburatora. Skuter nisam palio 2-3 dana idalje kad mu sipam gorivo u rezervoar on sve iscuri kroz karburator. Menjao sam mu pre tri dana creva, ali ne pusta iz njih, pusta na onu dole pipicu za odvod goriva kada je karburator prepun, cak nekad i pusta gorivo na filter vazduha. Karburator sam rastavio celog i ocistio i sklopio pa me sad zanima da li to moze biti do pumpe goriva da se pokvarila pa da konstantno pusta gorivo i karburator pa se on prepunjava?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 44 postova

Bio sam skinuo lonce sa karburatora i duvao kroz crevo za vaduh i plovak zatvara na pola. Nego sam se nesto zbunio crevo za gorivo ide do filtera za vazduh ili do onog debelog creva sto vodi do klipa, cisto da proverim da nisam to pomesao ali nisam valjda

@N.F.S.

Promenio član Nikola19787
Greska

• Ne silazi, 4910 postova
Bio sam skinuo lonce sa karburatora i duvao kroz crevo za vaduh i plovak zatvara na pola. Nego sam se nesto zbunio crevo za gorivo ide do filtera za vazduh ili do onog debelog creva sto vodi do klipa, cisto da proverim da nisam to pomesao ali nisam valjda

@N.F.S.
До оног вертикалног улаза поред шибера или како га зовете. А на део где карбуратор улази у гумену спојку, после спојке је улаз за вакум.
Иначе може бити и вакум вентил/пумпа. Ако кроз уста вучеш црево за вакум и кроз њега долази гориво, вентил није добар.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• U prolazu, 44 postova
pre 17 minuta, Krokodilo je napisao:

До оног вертикалног улаза поред шибера или како га зовете. А на део где карбуратор улази у гумену спојку, после спојке је улаз за вакум.
Иначе може бити и вакум вентил/пумпа. Ако кроз уста вучеш црево за вакум и кроз њега долази гориво, вентил није добар.

Znaci nisam pomesao, idem jos jednom da proverim karburator dal zatvata, pa javljam sta sam uradio.

• Drug član, 2962 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Dovoljna je jedna truncica da se zalijepi na iglici, pa da ne zatvara plovak kako treba i preliva24dcf6a076ed918fdfa896cfb8dd944c.jpg

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Dovoljna je jedna truncica da se zalijepi na iglici, pa da ne zatvara plovak kako treba i preliva24dcf6a076ed918fdfa896cfb8dd944c.jpg

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

Баш тако

• Integrisan, 9613 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Cek da napisem, da ne pomisli neko da podjebavam...

"Mudasca" zargonski je beli plovak sa slike, on gura iglu da zatvori dovod i odrzava nivo unutar lonceta konstantnim.

maxresdefault.jpg

• Sviđa mi se 1

Cek da napisem, da ne pomisli neko da podjebavam...
"Mudasca" zargonski je beli plovak sa slike, on gura iglu da zatvori dovod i odrzava nivo unutar lonceta konstantnim.
maxresdefault.thumb.jpg.6f5d8ecbfb6f16f665568e2611015551.jpg
Јесте да, али раније кад су више звонила. Од када су пластична је реџи случај

• Sviđa mi se 2

• Vazlan(Zlatko), 374 postova
  • Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L

Skineš plovak i protresi ga ako čuješ ili osetiš da se nešto pomera to je najverovatnije gorivo koje je ušlo na neku pukotinu na samom plovku.

I da se nadovezem, mozda zatreba coveku.

Plovak drzi osovinica obelezena plavom strelicom, nju izguras malo pa izvuces, tako ces osloboditi plovak. Igla sa slike iznad ce ostati da visi na limenom delu obelezenom crvenom bojom. Budi pazljiv, krivljenjem tog limcica remetis nivo goriva u loncetu!

Neka univerzalna mera je 1mm ispod sastava lonceta i tela karburatora (umes li da nastelujes nivo?). 

Iglu i njen sic lepo i pazljivo ocisti, sama igla ima pin sa oprugom na mestu gde je plovak gura, proveri je li pokretna.

maxresdefault.thumb.jpg.6f5d8ecbfb6f16f665568e2611015551.jpg

• Sviđa mi se 1

P.S. Karburator sa slike ko zna od cega je, mzda ne zateknes isto ispod lonceta! Princip je isti, bio plovak okrugli ili od mesinga (ona jajca sto zvone :D ) 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja