David17 5 Napisano Octobar 9, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: BiH Motocikl: Tomos A5 Colibri, Keeway Matrix Prijavi odgovor kao problematičan poz momci jucer sam u svog tomosa usuo malo jacu mjesavinu nego inace i malo mi slabije vuce od tada. jel moguce da je to do mjesavine ili je doslo vrijeme da mjenjam klip i karike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Octobar 9, 2022 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Не може клип и карике баш од јуче. Него криза је и гориво је пуно воде, биче и горе јбг.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
David17 5 Napisano Octobar 9, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: BiH Motocikl: Tomos A5 Colibri, Keeway Matrix Prijavi odgovor kao problematičan Eo sad sam se provoz'o da vidim koliko ce mi trebati dugo da prebaci u drugu brzinu, ni sekunde u drugoj brzini bio nisam. Al motor kao da pocne vibrirati kad dam pun gas. Imam neki osjecaj da bolje ide na pola gasa nego na pun. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8026 Napisano Octobar 9, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se muči da prebaci u drugu,onda je stradao igličasti ležaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Octobar 9, 2022 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Игличасти лежај у корпи има везе само са паљењем јер је једносмерни. Шалтање има везе само са ролницама и и њиховом лежишту нитованом на зупчаником за прву брзину. Ако "жичани упитник" ниије поломљен нормално.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Octobar 9, 2022 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Meni kad matik nije hteo lepo da prebaci iz prve u drugu problem sam rešavao zamenom rolnica i venca koji ih drži na zupčaniku prve brzine. U početku malo zatrese i prebaci ali vremenom sve mu više treba da prebaci u drugu i na kraju zamena. Privremeno sam stavljao jaču oprugu tzv znak pitanja i to je ponekad za kratko rešilo problem a nekad ne. Davno beše kad sam se borio sa automatikom ali najslađe vozanje, tu smo sticali prva iskustva na dva točka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8026 Napisano Octobar 9, 2022 Drug član, 2115 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Zato je tu doktor Krokodilo da daje rešenja.Ako ode znak pitanja,zna da trza poprilično,ali svojevremeno zamenom igličastog rešavalo lošije promene.Ili sam ja nešto pomešao.Davno bilo.Krokodilo pomagaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Octobar 9, 2022 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato je tu doktor Krokodilo da daje rešenja.Ako ode znak pitanja,zna da trza poprilično,ali svojevremeno zamenom igličastog rešavalo lošije promene.Ili sam ja nešto pomešao.Davno bilo.Krokodilo pomagaj.Ето помажемSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Octobar 9, 2022 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato je tu doktor Krokodilo da daje rešenja.Ako ode znak pitanja,zna da trza poprilično,ali svojevremeno zamenom igličastog rešavalo lošije promene.Ili sam ja nešto pomešao.Davno bilo.Krokodilo pomagaj.Кад оде игличасти може само да пропада курбла или, у лошијем случају да нема лер позицију него гураш пали, станеш гаси.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
David17 5 Napisano Octobar 10, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: BiH Motocikl: Tomos A5 Colibri, Keeway Matrix Prijavi odgovor kao problematičan Potrosio sam ovo gorivo i sipao klasicno kao uvijek i sada mi je sve normalno. Hvala sto ste pisali savjete, mozda nekad zatreba :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kele101 39 Napisano Mart 14, 2023 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Bac Motocikl: Piaggio X9 180, SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu. Menjao sam lezajeve na radilici i semeringe, promenjen je i iglicasti kvacila i sad kad sklopim desnu stranu i stavim deklu nesto blokira. Kurbla ide tesko, a i kad je podizem nesto preskace. Sve je vraceno kako je bilo, svaka platna je na svom mestu. Bez dekle sve se vrti slobodno bez blokiranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Mart 23, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu. Menjao sam lezajeve na radilici i semeringe, promenjen je i iglicasti kvacila i sad kad sklopim desnu stranu i stavim deklu nesto blokira. Kurbla ide tesko, a i kad je podizem nesto preskace. Sve je vraceno kako je bilo, svaka platna je na svom mestu. Bez dekle sve se vrti slobodno bez blokiranja.На осовини за курблу имаш један део са машом која мора да упадне у блок. Ако није упала дешава се баш то што описујеш. Исто, на уласку осовине у погонски зупчаник има подлошку коју мора да има, ако нема симптоми су исти.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Mart 23, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Маша упадне где је стрелица али са друге стране.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kele101 39 Napisano Mart 29, 2023 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Bac Motocikl: Piaggio X9 180, SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. To sam resio, platna je bila problem- izoblicila se i zaglavila se do unutrasnjeg lezaja pa je blokirala kurblu. Ostao mi je i dalje problem da motor nece da vuce kad se optereti, za zamenu je ostalo samo jos opruga i rolnice(valjci prve brzine), ako nije do toga onda nemam vise sta da menjam i nemam resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6609 Napisano Mart 29, 2023 Ne silazi, 6528 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mogući uzroci: Zapušen auspuh, previše goriva (iz raznih razloga), promašena tačka (pred)paljenja, dotrajao sklop cilindar - klip. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Mart 29, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. To sam resio, platna je bila problem- izoblicila se i zaglavila se do unutrasnjeg lezaja pa je blokirala kurblu. Ostao mi je i dalje problem da motor nece da vuce kad se optereti, za zamenu je ostalo samo jos opruga i rolnice(valjci prve brzine), ako nije do toga onda nemam vise sta da menjam i nemam resenje.Ваљци прве брзине и лежиште кад су аут онда мотор избацује(дајеш туражу а он врти као у леру, чак зна да изненадно убаци што је доста незгодно). Провери ламеле и опруге на истим, предпаљење исто, ауспух, карбуратор. А5 најбоље иде са Делортом о то.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kele101 39 Napisano Mart 29, 2023 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Bac Motocikl: Piaggio X9 180, SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Lamele su kao nove. Stavljen nov klip, lezajevi radilice, semerinzi, auspuh ociscen... Motor pali i da desava se da prima gas ali ne ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Mart 30, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако је оно "као у лер", онда обавезно ролнице, упитник и лежиште. Олакшавајуча околност код А5 је што није нитовано, веч улази на жлебове. Среџује се и старо лежиште али то је комликовано за оног што нема искуства.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6609 Napisano Mart 30, 2023 Ne silazi, 6528 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nov klip na dotrajao cilindar...ko čiste gaće na smrdljivo dupe. Nađite na netu kako da postavite ploču paljenja i naštelujte sve po knjizi. Platine, položaj klipa, položaj bobine....ploča može i treba da se pomera i za to nije potrebno skidati magnet. Samo se malo popuste šrafovi (3 kom.) i nađe pravi položaj. Kada je sve kako treba, obično je negde na pola tog prostora gde su ti šrafovi....ali to nije više pravilo. To što baca varnicu (gde god da je ploča, to će da se dogodi) nije dovoljno, potrebno je da se ona dogodi u pravom trenutku. Ne zaboravite da ih stegnete. Svašta se već dešava sa tim motorićima i delovima za njih. Možda je oštećen prostor kajle na magnetu, pa se prilikom zatezanja pomeri ili je možda i sama radilica problem....bilo ih je sa potpuno pogrešnim mestom za kajlu....i tako. Nije sve samo skini, stavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano Mart 30, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Код пумпе/пенту 3,8/4/4,8 и А3/А5/Т14/Т15 кајла није на истом месту.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kele101 39 Napisano Mart 31, 2023 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Bac Motocikl: Piaggio X9 180, SV650S Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 3. 2023. at 10:48, pronto je napisao: Nov klip na dotrajao cilindar...ko čiste gaće na smrdljivo dupe. Nađite na netu kako da postavite ploču paljenja i naštelujte sve po knjizi. Platine, položaj klipa, položaj bobine....ploča može i treba da se pomera i za to nije potrebno skidati magnet. Samo se malo popuste šrafovi (3 kom.) i nađe pravi položaj. Kada je sve kako treba, obično je negde na pola tog prostora gde su ti šrafovi....ali to nije više pravilo. To što baca varnicu (gde god da je ploča, to će da se dogodi) nije dovoljno, potrebno je da se ona dogodi u pravom trenutku. Ne zaboravite da ih stegnete. Svašta se već dešava sa tim motorićima i delovima za njih. Možda je oštećen prostor kajle na magnetu, pa se prilikom zatezanja pomeri ili je možda i sama radilica problem....bilo ih je sa potpuno pogrešnim mestom za kajlu....i tako. Nije sve samo skini, stavi. Cilindar je odlican, sve je to provereno pre ugradnje novih delova, motor pali na zub i sa podignutim zadnjim tockom prima gas kao lud, ali cim se optereti dernja se u mestu ali nece da krene, tako da su verovatno rolnice u pitanju. Uzeo sam danas nove pa cu da ih zamenim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...