Pablo 1948 Napisano Avgust 30, 2006 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Eto zapoceta je i ova tema. Kao sto znate, cene ulaznica ove moto sezone su se kretale oko 300 dinara po osobi, mozda nekad manje za suvozaca. Sto se tice MAS-a, mislim da nije realno da se ogranici cena ulaznica upravo zato sto MAS nema nikakav instrument niti kontrole, a pogotovo ne kazne, a mozda ni legitimitet. Najpostenije bi bilo da motoristi ulaznice ne placaju, vec da se ogranizator moto skupa pokrije kroz materijal koji ce prodati ljudima (majice, klopa, moto oprema, delovi) i iz pomoci opstine u kojoj se odrzava moto skup jer moto skupovi defakto popularisu i mesto u kom se odrzavaju. A ulaznice bi mogle da se naplacuju pesacima, kao kad posecuju izlozbe i ostale manifestacije. Posto u Srbiji to sve nije slucaj (sto me uopste ne cudi ), onda je nekako najvise fer da organizatori skupova naprave cenu ulaznice u odnosu na program koji nude. Na zalost, ni to mnogi ne rade, pa zato i imamo javasluk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Avgust 30, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice MAS-a, mislim da nije realno da se ogranici cena ulaznica upravo zato sto MAS nema nikakav instrument niti kontrole, a pogotovo ne kazne, a mozda ni legitimitet. Dok sam radio kao portir najveci mi je porblem bio da objasnim ljudima kako je zabranjeno udju a vrata su otvorena(ako je meni vrucina zabrana i dalje postoji). Ja sam inace bio zacudjen naplatom uopste, niko ih ne tera da organizuju nista. Doduse ni mene da dodjem, ali ako nesto pojedem i popijem platicum, majke mi. Zasto nebi recimo ti naplacivao organizaciju predstojeceg skupa 50 kinti po coveku bez klope? Ili 300 ako je tako odredio MAS. Ovo bre treba da bude zabava a ne posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Avgust 30, 2006 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Najpostenije bi bilo da motoristi ulaznice ne placaju' date=' vec da se ogranizator moto skupa pokrije kroz materijal koji ce prodati ljudima (majice, klopa, moto oprema, delovi) i iz pomoci opstine u kojoj se odrzava moto skup jer moto skupovi defakto popularisu i mesto u kom se odrzavaju. A ulaznice bi mogle da se naplacuju pesacima, kao kad posecuju izlozbe i ostale manifestacije.[/quote']Ja ovako pricam vec godinama ali uzalud , nemam kome da pricam. Recimo ako neki organizator dovede YU griupu ili Neverne bebe u tom slucaju pesaci treba da plate ulaz 300-500 dinara (recimo) jer dolaze da vide 3-4 benda i to kosta. Motorasi nebi trebali da placaju jer su se vec bacili na trosak da dodju na skup i uvelicaju ga a ti isti pesaci ujedno uzivaju u razgledanju motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirat_ 0 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 7 postova Lokacija: Pomoravlje / Velika Plana Prijavi odgovor kao problematičan Eto zapoceta je i ova tema. Kao sto znate' date=' cene ulaznica ove moto sezone su se kretale oko 300 dinara po osobi, mozda nekad manje za suvozaca. Sto se tice MAS-a, mislim da nije realno da se ogranici cena ulaznica upravo zato sto MAS nema nikakav instrument niti kontrole, a pogotovo ne kazne, a mozda ni legitimitet. Najpostenije bi bilo da motoristi ulaznice ne placaju, vec da se ogranizator moto skupa pokrije kroz materijal koji ce prodati ljudima (majice, klopa, moto oprema, delovi) i iz pomoci opstine u kojoj se odrzava moto skup jer moto skupovi defakto popularisu i mesto u kom se odrzavaju. A ulaznice bi mogle da se naplacuju pesacima, kao kad posecuju izlozbe i ostale manifestacije. Posto u Srbiji to sve nije slucaj (sto me uopste ne cudi ), onda je nekako najvise fer da organizatori skupova naprave cenu ulaznice u odnosu na program koji nude. Na zalost, ni to mnogi ne rade, pa zato i imamo javasluk.[/quote'] Evo da prokomentarisem neke stvari u ovom postu... Prvo cu ovaj za opstine u kojima se odrzavaju moto skupovi koje bi trebalo da pomognu klubovima... Ajde ovako da pokusam... U normalnim zamljama je to tako.. A dali je ovo normalna zemlja??? Da li u normalnoj zemlji polavina stanovnista zivi u jednog gradu?? Da li je tolika centralizacija...??? Kakva pomoc opstina iz provincije kad te opstine ne dobijaju skoro nikakva sredstva od Vlada Republike... Evo u Velikoj Plani nema dobre vode za pice pa nekoliko cisterni svakog dana kruze planom da bi snablede ljude zdravom vodom... Ali niko iz republike se nije setio da pomogne pa opstina sama mora da to sredjuje... E sad da li ta opstina moze jos nesto da finansira pored toga??? Znaci nema sanse da se u ovj zemlju u kojoj je sav novac i moc , u jednom gradu nema sanse da ostali imaju PRIMARNE potrebe a kamoli da organizuju nesto tako Tako da ja potpuno razumem ljude sto naplacuju ulaz... Ja kao krenem na neki skup ja ponesem pare a kad ih nemam onda sedim kod kuce... A sto se tice legitimiteta MAS-a... Znam da mnogi ne smatraju MAS legitimnim ali... Mogu da vam kazem moje skromno misljenje MAS ovakav kakav je ako odete na sajt MAS-a i procitate njihov elaborat za razvoj... Shaticete da je to jedna od najboljih asocijacija srbije Ako ne i najbolja.... Da se ja nebi pravio pametan ili da neko ne pomisli da ja to zelim ja cu vam kopirati sta su pametni ljudi iz MAS-a napisali... ------------------------ I pored više pokušaja, nije došlo do ostvarenja ovih ciljeva. Klubovi van Asocijacije nisu poštovali kalendar susreta, ali ni èlanice nisu poštovale minimum koji je dogovoren prilikom godišnje raspodele termina. Sve ovo prouzrokuje opštu stagnaciju razvoja dovodeæi na tanku ivicu uopšte postojanje i klubova i asocijacije. Na godišnjoj sednici MAS-a 22.12. 2001. godine u Novom Sadu Predsedništvo je izašlo sa predlogom smernica razvoja MAS-a u narednom periodu. Predlog je jednoglasno prihvaæen. U osnovnim crtama on predviða dalji razvoj moto klubova u dva osnovna pravca: 1. Stvaranje uslova u osnovnim moto klubovima za samostalan rad u svojim sredinama pre svega na razvoju turistièkog motorciklizma u saradnji sa Ministarstvom turizma, i 2. Stvaranje mreže prodajno-servisnih centara èiji æe nosioci biti moto klubovi u saradnji sa Ministarstvom trgovine. Moto susreti bi se sveli na centralne moto-kulturne dogaðaje u jednom mesecu na prostoru cele regije ili, ako se radi o meðunarodnom terminu, na prostoru Srbije. Obuhvatili bi sve zainteresovane motorcikliste kao jedino dogaðanje tog meseca, a, pored ovog dešavanja, u saradnji sa Ministarstvom kulture, okupljanje bi obuhvatilo i rok-koncerte u sva tri dana, što bi znaèilo uèešæe mnogo šireg auditorijuma, sa mnogo više dogaðanja znaèajnih za ceo region, a opet, sve u cilju demetropolizacije (nije Srbija samo Beograd). text preuzet sa http://www.mas.org.yu/ -------------------------- E u Celom elaboratu se ne slazem sa tim da se skupovi ne poklapaju posto smatram da ako su skopovi na razlicitim krajevima zemlje onda i nije toliko bitno sto se poklapaju POZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirat_ 0 Napisano Avgust 30, 2006 U prolazu, 7 postova Lokacija: Pomoravlje / Velika Plana Prijavi odgovor kao problematičan Najpostenije bi bilo da motoristi ulaznice ne placaju' date=' vec da se ogranizator moto skupa pokrije kroz materijal koji ce prodati ljudima (majice, klopa, moto oprema, delovi) i iz pomoci opstine u kojoj se odrzava moto skup jer moto skupovi defakto popularisu i mesto u kom se odrzavaju. A ulaznice bi mogle da se naplacuju pesacima, kao kad posecuju izlozbe i ostale manifestacije.[/quote']Ja ovako pricam vec godinama ali uzalud , nemam kome da pricam. Recimo ako neki organizator dovede YU griupu ili Neverne bebe u tom slucaju pesaci treba da plate ulaz 300-500 dinara (recimo) jer dolaze da vide 3-4 benda i to kosta. Motorasi nebi trebali da placaju jer su se vec bacili na trosak da dodju na skup i uvelicaju ga a ti isti pesaci ujedno uzivaju u razgledanju motora Razumem ja to... Al budimo realni... Ulaz za obicne posetioce od 500 dinara za 2-3 dobra benda niko ne bi platio... U plani je ulaz za van gogh bio 100 dinara a mnogu su isli kroz sumu da ga nebi platili preko njiva i preko potoka... Nebitno sto ce se isprljati i biti mokri do gole koze... A tek o unosenju pica... To bolje da ne pricam... Sa gajbama su dolazili a sponzori su bili Jelen i coca cola... Znaci budimo realni bar malo.. I ja vozim motor i placam isto kao i svi vi... Nisam morao da platim 300 dinara na ulazu jer me znaju... AL kad sam cuo da dolazi van gogh platio sam iako nisam morao... Jednostavno hocu da podrzim dobru organizaciju... I moj moto je: Ako je cena da se jadan skup odrzi, da bude bolji, da bude organizovaniji... ako je to cena da ja platim 300 din ... PALTICU... jer znam da time pomazem i skup i klub i sve to... Prosle godine YU grupa uzela 2000 eur za svirku u plani... To mora da se nadoknadi i ja to razumem... Al ne razumem kad odem na skup koji dovede 3 nepoznata bedna za vece i naplati ulaz 300 din... Znaci to je neko uzeo pare za sebe... E to nepodrzavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 30, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Meni najvise smeta neinventivnost u organizaciji moto-skupova... Vecina skupova (cast izuzecima) nikako da se odmakne od shablona : livada-bacanje gume-pasulj-defile-pijanka "sa pevanjem i pucanjem". Zato se nadam da ce se u doglednoj buducnosti i MK BJB prihvatiti organizacije moto skupa , i pokazati svima kako se to radi :idea: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Avgust 30, 2006 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan Pablo MK BJB Najpostenije bi bilo da motoristi ulaznice ne placaju, vec da se ogranizator moto skupa pokrije kroz materijal koji ce prodati ljudima (majice, klopa, moto oprema, delovi) i iz pomoci opstine u kojoj se odrzava moto skup jer moto skupovi defakto popularisu i mesto u kom se odrzavaju. potpuno se slazem sa gore navedenim ali evo i par problema vezanih sa ovim, konkretno vezano za Sabac : 1. pomoc opstine VAZI i prosle i ove godine su nam naplatili mesto odrzavanja skupa i to ove godine 70.000 dinkica a prosle godine 40.000 ali smo morali da im ofarbamo ogradu oko celog kompleksa 2. prodaja moto opreme i delova pa to valjda svi znamo da ima par likova koji su redovni na svim skupovima koji trguju sa time i imaju obicaj da se bune oko placanja ulaza iliti ne daj boze da daju nesto kao poklon nekom od bajkera npr. prvodoslom najdaljem ili najmladjem 3.a ne bi bilo lose da kupljena majica bude automatska ulaznica posto znam da koliko god se majica uradilo za skup nikada ih nema dovoljno jer ih bas svi bajkeri kupuju.tako da bi i organizatori eliminisali stampanje ulaznica a uz prodaju majica smanjili organizacione troskove a bajkere obradovali sa smanjenjem troskova jbga karta 300 + majica 300 plus koje pivo i ode crvenkapica. znam da ce se neko nasmejati na crvenkapicu ( licno meni ne predstavlja problem ) ali pomislite na onih bar 50 posto bajkera koji stede svaku banku da bi dosli na skupove i onda ih tamo deru.eto za sada toliko a o MAS-u nekom drugom prilikom ( video sam kako je ove godine organizovan rally kroz Srbiju SRAMOTA ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Avgust 31, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Misirac, nije sada previse bitno da li MAS dobro nesto u praksi radi koliko je bitno da sve dobro zamisli i nastoji da se sprovede dobro. Ova tema je najverovatnije inicirana nekim mojim pisanjem o dogovorenim cenama ulaznica na pocetku godine u ovoj organizaciji ali tada sam ciljao samo na to da je pokusaj uspostavljanja odrdjenog rezima zahvaljujuci kome jedan motorista nece morati da ponese 500 dinara koliko ima na raspolaganju kada poplaca gorivo/ulje/putarinu i sta vec, i da se razmislja da li uopste ima dovoljno za ulaz pa ako mu se desi, kao u NS recimo, da toliko kosta samo ulaz, jednostavno pocne da trazi cesmu ako ozedni i da ceka sa naizvesnoscu red za pasulj i da vec smislja kako bolje da sator i ne postavlja jer je ostao bez banke. Zasto? Pa zato sto je ocekivao da ce cena od 300 dinara za ulaz na sve skupove biti ispostovana i smatrao da mu skromnih 200 dinara preko obezbedjuje dovoljan komfor za "izgurati" skup. E zbog toga treba sagledati ideju unifikacije pojedinih stvari kao dobar predlog bez obzira da li je predlagac dobar organizator relija ili ne, sve drugo, kao sto si rekao, je za neku drugu pricu i manje je bitno za ovo o cemu pisemo. Sto se tice opstina, one uglavnom ucestvuju u dotaciji skupova, sada citam da je Sabac izostao po tome ovaj put i to me iznenadjuje. To treba uzeti u obzir svakako ali kod organizacija skupova treba takodje imati u vidu i sponzorstva uglavnom pivara koje time obezbedjuju sebi ekskluzivitet za prodaju na tom skupu, takodje ne treba zaboraviti ni da je to samo jedan segment jer takodje to isto prihvataju i sladoledari a ne vidim razloga da se u takvu vrstu sponzorstva (mislim pod uslovima ekskluziviteta) ukljuce i rostiljdzije. Nadalje, svaki klub moze imati svoj stand koji donosi novac direktno iz dzepa motorista i sve to kada se sabere, zaista ne postoji ozbiljan razlog da se ulaz naplacuje vise od neke simbolike kojom bi se, recimo, pokrili troskovi komunalaca koji bi sredili sav nered nedeljom popodne itd. Jasna je stvar da sponzorstva postoje ali i da je u samoj organizaciji neophodno posedovati odredjena umeca da bi se izvelo da sve bude kako valja, potaman i motoristima ali i organizatorima. Easy, sto se tice novina na skupovima, imas kakav predlog mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Avgust 31, 2006 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam pravila problem oko platjanja ulaza na moto skup...Chak i kad poznajem organizatore, kao npr skup Arhangela, uredno platjam, Shapchani nisu naplatjivali devojkama, lep gest s njihove strane, ali i da jesu i tu bih dala 300din.Cela pricha oko naplatjivanja ulaza je pochela posle skupa u NS, jer su oni naplatjivali 500din... Naravno nije losha ideja da se ne naplatjuje ulaz bajkerima, nego da se to kompenzuje kroz majce, poshto stvarno skoro svi kupe majcu, i da se npr cena piva sa 50din podigne na 60din, i sokovi i ostalo za po 10din vishe...i to mu dodje to...Peshacima naravno naplatjivati ulaz! Stoji naravno da se svaki bajker ipak otvori za pare da bi doshao na skup...cena goriva do tamo i nazad, neka hrana [ne moze ceo dan da se izdrzi od tanjira pasulja], pa pitje...i troshkovi na kraju ipak budu vetji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Octobar 6, 2006 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas na motorijadi u Trebinju ne placaju ulaz oni koji dolaze na motoru,za suvozaca,za one koji su kupili majicu TNT kluba,samo placaju pjesaci,u klubu mislimo da je to fer,jer ipak koji ce to motorista doci a da ne popije unutra makar dvije ulaznice,a ipak je to neki najmanji gest koji mozemo da ucinimo pogotovo nekima koji su dosli iz recimo Beograda!? Nadam se da ce biti koji forumas vise sljedece godine! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metal4ever 0 Napisano Octobar 21, 2006 U prolazu, 2 postova Lokacija: Slo Kranj Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas se ulaznica ne naplaèuje bikerima a pešadija plaèa neki sitniš. Neznam zašto ulaznica pa nije to koncert.Ove godine sam bio i na Fakeer see moto skupu gde dolaze bikeri iz celoga sveta pa nije bilo ulaznica ali je cena za nas previsoka pivo veliko 5 euro. :boca: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 3, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan kod nas u hrvatskoj se ulaznice na moto susrete ne naplacuju za motoriste i za suvozace,naplacuju se samo za pjesake (u 99posto slucajeva). navest cu primjer mog kluba: tokom svih ovih godina prihod ostvaren prodajom ulaznica(samo za pjesake),prisivaka,majca...poklanja se u dobrotvorne svrhe(nekom djetetu kojemu je potrebna operacija,donacija bolnici za kupnju novih instrumenata...)jer jedino tako moze funkcionirati jedan moto klub u kojemu nije bitno koliko novaca ima u blagajni nego samo dobar provod,medjusobno druzenje i upoznavanje i prava slika o nama motoristima. a osim toga kada se zna gdje taj novac odlazi,nikome nije zao potrositi i koji dinar vise od planiranog zato je nas susret svake godine sve vise posjeceniji(prosli susret oko 3000 motora),oldbiker je objavio neke fotografije na forumu a ja sam poslao nekoliko dvd-a za bg.(ako nekoga zanima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Februar 3, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ...jer jedino tako moze funkcionirati jedan moto klub u kojemu nije bitno koliko novaca ima u blagajni nego samo dobar provod' date='medjusobno druzenje i upoznavanje i prava slika o nama motoristima.[/quote'] Da, sa ovim si dotakao poentu price. Prakticno se sve vrti upravo oko ovoga. Nekome ne mozes objasniti sta je cilj moto-skupa, isuvise se lako ljudi iskomercijalizuju pa zarada postane vaznija od samog osnovnog cilja, pa cak i od prestiza kluba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Februar 3, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost nasi skupovi su izgleda vise vasari nego ono sto bi trebali da budu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Februar 3, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost nasi skupovi su izgleda vise vasari nego ono sto bi trebali da budu. I meni se tako cini i neznam vise sta da radim.Dali da idem ili ne.Ali najvise idem da se vidim sa ljudima sa kojima se vidjam vec niz godina. Sama organizacija je na klubu,nasi opstinari koliko ja vidim nisu nesto voljni da pomognu naprotiv naplacuju prostor i to bas lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 3, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Nazalost nasi skupovi su izgleda vise vasari nego ono sto bi trebali da budu. sve dolazi sa vremenom,sto vise treba putovati po raznim dijelovima evrope,steci neka iskustva i ideje ali na kraju se sve ipak svodi na samo jednu stvar-LJUBAV PREMA MOTORIZMU,a ne prema parama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 3, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan znam da je organizacija skupa,i muzika i sve ostalo sto ide uz to ali dali se tko odrekao "viska para" kada je sve to na kraju bilo placeno? meni osobno nije problem platiti ulaznicu,ali ima ljudi koji nece radi principa. Moto klub je neprofitabilna organizacija i kao takva to mora i biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Februar 3, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan znam da je organizacija skupa' date='i muzika i sve ostalo sto ide uz to ali dali se tko odrekao "viska para" kada je sve to na kraju bilo placeno?meni osobno nije problem platiti ulaznicu,ali ima ljudi koji nece radi principa. Moto klub je neprofitabilna organizacija i kao takva to mora i biti[/quote'] To stoji Sale tacno je samo da napomenem da su se ulazi placali i u Francuskoj 1980 , 82 da bi i oni kasnije dosli na nivo da ne naplacuju ali posle 15-20 godina.Inace reli ili neki rondonee se placa i danas i to dosta kosta kod njih ako uporedimo recimo sa reliem kroz Makedoniju koji naplacuju nekih 15 ili 20 € Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 3, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan znam da je organizacija skupa' date='i muzika i sve ostalo sto ide uz to ali dali se tko odrekao "viska para" kada je sve to na kraju bilo placeno?meni osobno nije problem platiti ulaznicu,ali ima ljudi koji nece radi principa. Moto klub je neprofitabilna organizacija i kao takva to mora i biti[/quote'] To stoji Sale tacno je samo da napomenem da su se ulazi placali i u Francuskoj 1980 , 82 da bi i oni kasnije dosli na nivo da ne naplacuju ali posle 15-20 godina.Inace reli ili neki rondonee se placa i danas i to dosta kosta kod njih ako uporedimo recimo sa reliem kroz Makedoniju koji naplacuju nekih 15 ili 20 € mika,pozdrav,nadam se da me se sjecas jer smo se upoznali u kragujevcu u gornjem tekstu sam napisao da to dolazi sa vremenom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Februar 3, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan mika' date='pozdrav,nadam se da me se sjecas jer smo se upoznali u kragujevcuu gornjem tekstu sam napisao da to dolazi sa vremenom[/quote'] Repozdrav tebi , secam se. Sto se tice skupova kristalizovace se to, vec je pocelo da ide na bolje ali sporo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 3, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan mika' date='pozdrav,nadam se da me se sjecas jer smo se upoznali u kragujevcuu gornjem tekstu sam napisao da to dolazi sa vremenom[/quote'] Repozdrav tebi , secam se. Sto se tice skupova kristalizovace se to, vec je pocelo da ide na bolje ali sporo. nije ni bitno,ako se i razmislja o tome,vec je i to veliki pomak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Februar 4, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, eto, i ja se upoznah u Kragujevcu sa imenjakom a sa Mikom se promasio....sudbina ...ali kad malko razmislim, eto jos jednog pravog razloga da se ipak ide na skupove. Vasar je vasar ali najvise ako ga se tako dozivi, dobro drustvo i vlastiti standardi mogu ostaviti vasar na svega pola metra od onoga ko ga sebi ne dozvoljava, zavisi samo od cvrste odluke zasto smo dosli na skup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldbiker 11 Napisano Februar 4, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Umag Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system Prijavi odgovor kao problematičan Svaki klub ima svoju politiku: Neki rade skup radi para, neki jer se žele dobro provesti ( kad inaèe nigdje ne idu) .... itd Ali i kod nas u Hr pomalo je veæ postalo dosadno koliko raznih skupova ima. Ali ostaju uvijek najkvalitetniji i najjaèi klubovi ( èitaj: gdje nema svaða ). Ulaz ili ne ??? Nekada u 80' godinama ulaz je bio svugdje. Danas sve ovisi o jaèibi kluba i njegovih sponzora. Netko ih ima netko nema. Osobno me ne brine plaæanje ulaza ali osobno mislim da bi bilo lijepo imati free entry ( ako se može ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grunf014 31 Napisano Mart 18, 2007 U prolazu, 26 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan ...ali kad malko razmislim, eto jos jednog pravog razloga da se ipak ide na skupove. Vasar je vasar ali najvise ako ga se tako dozivi, dobro drustvo i vlastiti standardi mogu ostaviti vasar na svega pola metra od onoga ko ga sebi ne dozvoljava, zavisi samo od cvrste odluke zasto smo dosli na skup. U sustini procitao sam sve postove i sa svima se slazem donekle. Ja samo ne mogu da razumem pojedine klubove( ili u nasem slucaju pojedinca) koji se uporno trude zadnjih x godina da naprave nesto sto ce liciti na skup a ne uvidjaju da tim promasajima samo dublje srljaju i guraju, i ovako, nasu jadnu bajkersku scenu ka dnu i onom klasicnom vasaristu. Ko zna, mozda se oni uporno trude da nam nazuju opanke i zasviraju moravac?! Necu da budem kao i oni makar i ne isao kod nas na skupove!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4282 Napisano Mart 22, 2007 motoras, 2470 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je pocelo od skupa u Novom Sadu pre par godina kada su se preselili na Tvrdjavu.Nije problem platiti upad 100 ili 500 dinara,ali bar da se za to nesto i dobije.Na ulazu na pomenuti skup nas uvek doceka grupa jakih momaka koja grubim glasom kaze-"Momci,po 500 kinti za ulaz!"Pa dobro,ako neko mora da se pravda zeni gde je bio,za te pare dobice krunski dokaz svog boravka na skupu.Lepo bi bilo da su organizatori tog i slicnih skupova upoznati sa tim da ulaz moze da bude i free za bajkere,da se dzabe klopa,pije pivo...Sto se mene tice,ja sta pojedem i popijem,to i platim.Terba neko i da ocisti taj strv za nama,pa nije problem da se plati i ulaz,ali ljudi imajte mere!Ne mora valjda neko da od ulaznica kupi sebi motor!?Bas me nervira da me neko iskoriscava,pogotovo na nekom stvarima koje volim i u kojima uzivam maksimalno.Ja vac neko vreme na NS skup idem,ali samo do grada.I sa dosta bajkera sam pricao bas na tu temu.Niko ne zeli da udje na Djavu!Koncert? O cemu pricamo?Pa to je MOTO SKUP,ne koncert.Na koncert idem kolima i gledam koga hocu.Idem na Slayer,ZZ TOP,Metallicu...A kad idem na moto skup nece da platim 500 dindzi da gledam Van Gogh! Ili 75 eura za Roud fest u Zrenjaninu! Mani se bre,znas koliko je to benzina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...