galebgd 42 Napisano Jun 6 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan On 6/4/2026 at 5:35 PM, galebgd said: Samo da se nadovezem posto sam zaboravio - imam i originalni branik za 890 ADV R, profi prefarban iz narandzaste u original belu boju, vrlo malo koristen, i one originalne narandzaste fendere sto idu uz njega. Artikal number: 63508910144AB. Cena samo za ljude koji prate ovaj topic sve zajedno 60e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24577 Napisano juče u 04:05 (promenjeno) Integrisan, 7936 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Detaljno objasnjeno. Odlican klip. Promenio juče u 04:05 član Motorcyclist 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 914 Napisano juče u 06:11 (promenjeno) Drug član, 1495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar video koji pokriva sve moguce uzroke, mada treba biti uvak obazriv sta se prica (mora da se poznaje deo mehanike da bi filtrirao ono sto mozda nije tacno), kao ova prica oko curenja usisa, pa valjda bi pre otisli zidovi cilindra sa risevima i habanjem nego gornja galerija sa camshaft gde prasina moze da ode samo kroz kratko otvoren ventil sto mi opet nije jasno jer vakum je u cilindrima. Nemoguce je da od prasine strada bregasta a ne istovremeno i cilindar. Znamo to oko cilindara na drugim motorima koji imaju los airbox. Generalno gledano izgleda da postoji problem sa dizajnom motora u smislu podmazivanja i u kvalitetu nekih delova. Kako je moguce da "oil pump relief valve" tj opruga nije dobro dimenzionisana ili su menjali dobavljace tog dela pa kvalitet prema spec varira. Sve mora da bude u syncu, iako nisam mehanicar jasno je da ako se digne pritisak ulja preko odredjene mere da to ima i neke negativne efekte, gusce ulje 10W60 takodje... Ja vidim da i spaner lanca razvoda losije radi a posto je hidro sve je to povezano sa samim spanerom kao resenje plus pritisak ulja. Stavio sam manuelni spaner i sada ga vise ne cujem, taj deo price zatvoren (SMT890) Proveriti zaptivanje airboxa, koliko je cista airbox strana iza filtera prema usisima, takodje poznat problem na drugim motorima koji nisu KTM a gde i dodatno stavljaju high flow filtere zbog performansi koji ne zadrzavaju finu prasinu kako treba. A ulje podrzavam da treba cesce da se menja, camshaft problem je bio i na 1290 ali ne ovako masovno mada je i uzorak manji verujem zbog broja prodatih komada, servisni interval ovde na 15000km je prodajni trik oko kalkulacije troskova odrzavanja ali izgleda da motor nije koncipiran na taj nacin. Poznato je slicno i na drugim, vozilima, autima. Ulje i filter ulja cesca zamena nije veliki trosak. Suzuki Vstrom 800 kao primer a koji ima jako dobro dizajniran motor prema spec zamena ulja na 6000km Promenio juče u 08:02 član GixxerK6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17660 Napisano juče u 07:29 (promenjeno) Integrisan, 8700 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje bi im bilo da se vrate tradicionalno Rotaksu koji ume da napravi fenomenalan agregat umesto ove kutije za šrafove, svećice, šelne i ostali otpad iz radionice. Hoće da prave i prodaju motocikl iz više klase a izbacili Rotax i gurnuli neki napregnut polu kineski defektni agregat. Ko ne zna, Rotax pravi i avionske klipne motore. Stvarno klasa. Nije ni čudo što propadaju. Sad će neko da kaže, eeee pa znaš to se vozi lepo, zabavno je, emocija... Jeste slažem se. Kao dobra ženska, pršti sve, emocije, strast pa je jedan dan zatekneš sa dugim pa isto imaš emocije Mada što kaže jedan moj drugar: Bolje da podelim tortu nego sam da jedem pomije Promenio juče u 09:51 član Alekre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 914 Napisano juče u 08:09 Drug član, 1495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan I ja verujem da ako ima poteskoca oko pouzdanosti/popravke/servisa bez obzira na robnu marku nije to za svakoga, moras da znas da se nosis sa tim i dodjes do resenja. A motor (agregat) je po performansama odlican , 890SMT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2814 Napisano juče u 08:30 Drug član, 1670 postova Motocikl: Suzuuuuki (Address 125, V-Strom 800) Prijavi odgovor kao problematičan Odličan agregat, a i ti ga teraš za sve pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 914 Napisano juče u 09:37 Drug član, 1495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Milanezi je napisao: Odličan agregat, a i ti ga teraš za sve pare Ej lepo se ispricasmo i provozasmo onaj dan. Nadam se da si i ti zadovojan sa Vstrom 800, tu nema greske jer je jedan vec prosao kroz nase ruke, i on ide odlicno za svojih deklarisanih koliko bese 83KS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2814 Napisano juče u 09:52 Drug član, 1670 postova Motocikl: Suzuuuuki (Address 125, V-Strom 800) Prijavi odgovor kao problematičan 62kw, ide lepo, subjektivni utisak da ima i neki poni više, zadovoljan sam baš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galebgd 42 Napisano juče u 09:52 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, GixxerK6 said: Dobar video koji pokriva sve moguce uzroke, mada treba biti uvak obazriv sta se prica (mora da se poznaje deo mehanike da bi filtrirao ono sto mozda nije tacno), kao ova prica oko curenja usisa, pa valjda bi pre otisli zidovi cilindra sa risevima i habanjem nego gornja galerija sa camshaft gde prasina moze da ode samo kroz kratko otvoren ventil sto mi opet nije jasno jer vakum je u cilindrima. Nemoguce je da od prasine strada bregasta a ne istovremeno i cilindar. Znamo to oko cilindara na drugim motorima koji imaju los airbox. Generalno gledano izgleda da postoji problem sa dizajnom motora u smislu podmazivanja i u kvalitetu nekih delova. Kako je moguce da "oil pump relief valve" tj opruga nije dobro dimenzionisana ili su menjali dobavljace tog dela pa kvalitet prema spec varira. Sve mora da bude u syncu, iako nisam mehanicar jasno je da ako se digne pritisak ulja preko odredjene mere da to ima i neke negativne efekte, gusce ulje 10W60 takodje... Ja vidim da i spaner lanca razvoda losije radi a posto je hidro sve je to povezano sa samim spanerom kao resenje plus pritisak ulja. Stavio sam manuelni spaner i sada ga vise ne cujem, taj deo price zatvoren (SMT890) Proveriti zaptivanje airboxa, koliko je cista airbox strana iza filtera prema usisima, takodje poznat problem na drugim motorima koji nisu KTM a gde i dodatno stavljaju high flow filtere zbog performansi koji ne zadrzavaju finu prasinu kako treba. A ulje podrzavam da treba cesce da se menja, camshaft problem je bio i na 1290 ali ne ovako masovno mada je i uzorak manji verujem zbog broja prodatih komada, servisni interval ovde na 15000km je prodajni trik oko kalkulacije troskova odrzavanja ali izgleda da motor nije koncipiran na taj nacin. Poznato je slicno i na drugim, vozilima, autima. Ulje i filter ulja cesca zamena nije veliki trosak. Suzuki Vstrom 800 kao primer a koji ima jako dobro dizajniran motor prema spec zamena ulja na 6000km Ako je prodajni trik svakako nije samo kod nas, to im je globalna politika. Evo isti su intervali za LC4 jednocilindras u 690. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 914 Napisano juče u 10:15 Drug član, 1495 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan @galebgd Da, i ne odnosi se samo na KTM, svi pisu dugacke servisne intervale oko zamene ulja gde se na nekim motorima vise rizikuje a ne nekim manje, mi nemamo pojma gde je rizik veci jer ne znamo da li je motor svojim dizajnom manje ili vise afektiran Da ne pricamo o kolima, pogotovo modernim dizelima sa recirkulacijom izduvnih gasova gde se ulje katastrofalno kontaminira a menja se na 30.000, a onda se na globalnim forumima savetuje za isti motor zamena na 10.000 Svejedno ulje pogotovo danas kada je novac obezvredjen nije skupa investicija (ne racunam radni sat servisa, to je posebna tema) BTW ako ga menjas na 15000 mozda se nikada nece desiti bas nista a ako ce da se desi vrv nece na tih 15-20.000km vec kasnije tokom eksploatacije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...