Jump to content

Moto Zajednica

Sarajevo do izletišta Zeleni vir kod Olova

Recommended Posts

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: BMW K1100RS

Danas sam napravio vožnjicu do izletišta Zeleni vir kod Olova, 60ak km od Sarajeva, otprilike na pola puta prema Tuzli preko prijevoja Karaula. Na tom sam izletištu bio zadnji put prije 20ak godina, prije nego je komercijalizirano. U ljeto tamo bude gužva, sve zadimljeno od roštilja, najviše janjaca koji se okreću, trešti turbo-folk, haos na bazenima. Danas sam imao sreću da sam ga imao malne samo za sebe, sem mene svega još par ljudi.

Dionica od Sarajeva do Olova je u relativno dobrom stanju, premda su na nekim dijelovima, od Srednjeg ka Olovu, "grebali" asfalt pa nosa motor. Prilaz Zelenom viru se odvaja kod INA pumpe, asfalt je ali uzak, dosta oštećen i ima pijeska i šljunka po kolovozu.

Između Nišićke visoravni i Olova se skreće za Park prirode - pećine Bijambare, a sa samih Nišića se može i do Etno sela Begovo selo. Pećine sam već prije posjetio, za prilaz Begovu selu nisam bio siguran u kakvom je stanju (gdje ima i 10 m makadama, radije ne idem motorom) pa sam to ostavio za neki drugi put, kada budem sa autom...

IMG_20220918_1226220.jpg

IMG_20220918_1246245.jpg

IMG_9670.JPG

IMG_9671.JPG

IMG_9672.JPG

IMG_9673.JPG

IMG_20220918_1237404-panorama.jpg

IMG_20220918_1240414-panorama.jpg

IMG_9677.JPG

IMG_9678.JPG

IMG_9679.JPG

IMG_9680.JPG

IMG_9681.JPG

IMG_9682.JPG

IMG_9683.JPG

IMG_9684.JPG

IMG_9685.JPG

IMG_9686.JPG

IMG_9687.JPG

IMG_9688.JPG

IMG_9689.JPG

• Sviđa mi se 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Lepe slike lepa priroda a ima i viseći most. Dovoljno da te pitam za savet i krenem tvojim putem :) ...

Uskoro idem za vareš, kladanj olovo pa skrećem desno za oćevija i dalje ka tunelu.

Ono što me zanima je jel ovo skretanje za zeleni vir pre mog odvajanja za oćeviju ili posle.

Gledam na karti al sve je tu, na gomili. Pretpostavljam da ima putokaz al da pitam ...

Hvala ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja