Jump to content

Moto Zajednica

Royal Enfield Meteor 350

Recommended Posts

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ako je ovde, pozdrav za vlasnika lepog žutog, pre "par" dana stajali na semaforu u Žarkovu zajedno, lepo motorče baš.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 435 postova
  • Motocikl: Royal Enfild meteor 350

Pa kolege ajde da vidimo ko je zainteresovan da se sutra malo provozamo do Kosmaja ili tu negde .Posto ja sutra radim mogli bi da se nadjemo na benzinskoj pumpi ispod Avale kod 1000 ruza oko 13 casova.Malo voznja neka pauza za kafu  druzenje da se upoznamo i razmenimo misljenja  o motorima. Naravno svi su pozvani ne samo RE zato svi zaintersovani za laganu voznju i druzenje su dobrodosli.Mozete povesti zene devojke  ,nazalost moja zena radi pa ne moze da dodje ali ce ubuduce sigurno ici sa nama na zajednicke voznje.Kad se nadjemo dogovoricemo se o svim detaljima voznje .

Pa izvolite ko je zainteresovan nek se pridruzi.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Meteor 350
Pa kolege ajde da vidimo ko je zainteresovan da se sutra malo provozamo do Kosmaja ili tu negde .Posto ja sutra radim mogli bi da se nadjemo na benzinskoj pumpi ispod Avale kod 1000 ruza oko 13 casova.Malo voznja neka pauza za kafu  druzenje da se upoznamo i razmenimo misljenja  o motorima. Naravno svi su pozvani ne samo RE zato svi zaintersovani za laganu voznju i druzenje su dobrodosli.Mozete povesti zene devojke  ,nazalost moja zena radi pa ne moze da dodje ali ce ubuduce sigurno ici sa nama na zajednicke voznje.Kad se nadjemo dogovoricemo se o svim detaljima voznje .
Pa izvolite ko je zainteresovan nek se pridruzi.
Bob brate, ja bi rado, ali idem danas za Rtanj

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Pre 3 sati, NightWalker je napisao:

Bob brate, ja bi rado, ali idem danas za Rtanj emoji17.png

Nista brate drugi put tek cemo da se vozimo sad ce lepo vreme pa cemo se organizovati.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
Nista brate drugi put tek cemo da se vozimo sad ce lepo vreme pa cemo se organizovati.
Cini mi se da sam te danas oko 13h video kako ides uz Bubanj Potok.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova

Pozdrav drustvo, evo samo da se javim i da napisem u kratkim crtama voznju koju sam imao 25.07. i 26.07.

Naravno da sledi detaljan opis voznje, kao i video snimci (u narednih par dana).

23.07. sam dosa sa odmora i zeljan motora i voznje, na brzinu 25.07. isplaniram neku rutu i oko 14h krenem na put.

Kreno sam iz Beograda (Zemun), preko Panceva, Kovina, Bele Crkve. Presao granicu sa Rumunijom u Kaludjerovu i spustio se Rumunskom stranom uz Dunav do Djerdapa 1. Tu sam presao nazad u Srbiju i u Kladusnici raspakovao sator i prenocio. Sledeci dan sam nasom stranom uz Dunav uzvodno dosao do Golupca, posetio manastir Tumane, pa posle Velike Gradiske posetio manastir Nimnik i preko Pozarevca nazad za BG.

Sve u svemu 590km u dva dana, na malom Meteoru.

Posto imam probnu vozacku za A, na granici sam se pravio lud, niko me nista nije pitao, presao granicu i sve ok. Jedino zezanje od Rumuna sam imao i na ulazu i na izlazu, jer su mi u pasosu videli pecate Manastira Hilandar i Sv. Gore (kao sta je ovo). Napominjem da sam u Grcoj na odmoru sa probnom vozackom rentao skuter od 200 kubika.

Sto se tice motora, imam primedbu na vizir, jako udara vetar u glavu i pravi vibracije. Utrnula mi je zadnjica koliko je sediste neudobno za duze putovanje. Gledao sam da na svakih sat vremena pravim pauzu. Bisage i Givi kofere sam porucio, cekam da mi stignu, pa ce i pakovanje biti lakse. A bilo sta drugo od osmeha na licu, nisam imao. Prava uzivancina.

Sto se tice kampovanja i spavanja u satoru, obavezno moram da nabavim podlogu za spavanje, bez nje NE vise. BTW, sator sam kupio onaj u Maxi-u uz skupljene nalepnice, kao i vrecu za spavanje.

Ali ljudi, koliko sam se lepo navozao, kako sam uzivao, koje lepote sam video... ova tura vredi kao putovanje od 2.000€.

Evo nekih fotki:

20240725_131711.jpg

20240725_150640.jpg

20240725_161145.jpg

20240725_183359.jpg

20240725_194900.jpg

20240725_195451.jpg

20240725_212443.jpg

20240726_072006.jpg

20240726_074702.jpg

20240726_083349.jpg

20240726_083758.jpg

20240726_092538.jpg

20240726_093559.jpg

20240726_113918.jpg

Promenio član NightWalker
  • Sviđa mi se 14

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Royal Enfield meteor 350

Jja sad upravo sa krace voznje. 
Svaka cast. Bas je dobra priroda s obe strane. I slike su odlicne. Mene taj put mami odavno,nikako da se odvazim. Nego jel treba za Rumuniju nesto “specijalno” sto se tice dokumenata? 

• U prolazu, 53 postova
15 minutes ago, Jokics said:

Jja sad upravo sa krace voznje. 
Svaka cast. Bas je dobra priroda s obe strane. I slike su odlicne. Mene taj put mami odavno,nikako da se odvazim. Nego jel treba za Rumuniju nesto “specijalno” sto se tice dokumenata? 

Nista brate moj. Ja sam poneo pasos, "probnu vozacku za A", saobracajnu, polisu osiguranja i to je to. 

Ako budes isao istom rutom, nemoj se iznenaditi krivinama cim udjes u Rumuniju, nesto prelepo, zao mi je sto mi kamera nije bila upaljena, lisice sam sreo, a da ne spominjem kornjace i jezeve. Prelepo i neverovatno uzivanje u voznji. Jedva cekam da ponovim istu turu.

Radim na klipu i kacim ga uskoro na YouTube. 

Bravo za turu.Za pocetak odlicno  ,sediste ako ti je tvrdo vidi sa Srdjanom iz Surcina da ti ga omeksa ja sam moje uradio i prezadovoljan sam.Eto moze se sa njim i na duze ture.Ja planiram TA i TG  u avgustu ako mi se uklope kockice .Postavi snimke da uzivamo .Pozdrav za sve  RE  motoriste.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
22 hours ago, bobbra said:

Bravo za turu.Za pocetak odlicno  ,sediste ako ti je tvrdo vidi sa Srdjanom iz Surcina da ti ga omeksa ja sam moje uradio i prezadovoljan sam.Eto moze se sa njim i na duze ture.Ja planiram TA i TG  u avgustu ako mi se uklope kockice .Postavi snimke da uzivamo .Pozdrav za sve  RE  motoriste.

Hvala brate Bobane. Ne bi jos uvek da ga cackam jer je jos uvek pod "garancijom". Nasao sam da kupi gelpad za sediste, pa cu da probam sa njim.

Nadam se da cu snimak za vikend zavrsiti i kacim ga.

• U prolazu, 53 postova

Pozdrav drustvo, evo link https://youtu.be/GHLnOWx32EI?si=bH0JCSA9oQLlIEQO za video sa moje turice Djeradpom. Ovo je prvi dan, od dva ukupno. Uskoro cu skockati i drugi dan.

Posto iskreno nemam nesto para za novu opremu, tipa novi GoPro, Media Mode, mikrofon itd, prastajte sto je video u glavnom bez mnogo price. Dace Bog pa cu sledece godine nabaviti potrebnu opremu, pa ce i klipovi biti sadrzajniji.

Opis ture u kratkim crtama:

Dan 1, posao sam iz BGa, pa preko Panceva, Kovina, Bele Crkve, preko Kaludjerova usao u Rumuniju. Po ulasku u Rumuniju uzbrdo pa nizbrdo obodom nacionalnog parka Cheile Nerei-Beușnița, nizvodno Dunavom do Drobeta-Turnu Severin. Tu sam vecerao u Srpskom restoranu Taverna Sârbului, presao preko Djerdapa 1 u Kladusnicu. Tu sam prenocio u kampu Rankine kolibe. 

Ukupno za prvi dan 290km, na Meteoru 350.

Jos jednom prastajte sto nema puno price u klipu.

Svako dobro braco.

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 53 postova

Drustvo, evo drugog dela ture, tj povratak kuci.

Ne cu mnogo da pisem, ko ima strpljenja moze da pogleda.

iskreno se nadam da ce mi se jos neko pridruziti na buducim turama.

Svako dobro...

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Royal Enfield meteor 350

U nedelju se organizuje voznja do Kosmaja u organizaciji Royal Enfield-a. Hoce da ide ko? Vreme ce biti idealno. 

• U prolazu, 53 postova
1 hour ago, Jokics said:

U nedelju se organizuje voznja do Kosmaja u organizaciji Royal Enfield-a. Hoce da ide ko? Vreme ce biti idealno. 

Ja bi brate vrlo rado isao, ali moram nesto hitno za Rumuniju i vracam se bas u nedelju, ali pitanje u koliko sati stizem u BG.

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Super Meteor 650

Имао сам Метеор 350 једно 2 године.

Мотор је врх за град и нешто мало даље ван града (ишао сам једном са њим 200 км у једном правцу). Провозао скоро целу Војводину. 

Прелеп мотор.

Једино чудно што са провалио, барем код мене, када држиш гас на неких 80-82 на сат (небитно да ли је 4 или 5 брзина) константно 3-4 минута мотор креће да цима, као да штуца 😐 Буквално као да сам погодио неку тачку па онда смањим брзину или повећам изнад 90.

То је једино било чудно код мене. Тражио сам на нету нешто више о томе и нашао на исти проблем код неког индица. Причао да им је то била нека грешка у некој серији 🤨

Све у свему мотор за почетнике, за људе што се возикају по граду али да не буде скутер и да изгледају ретро.

Препоручио би свима!

Screenshot_20240910_200648_Instagram.jpg

IMG_20241007_110014_318.jpg

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 53 postova
5 hours ago, Скелетор said:

Имао сам Метеор 350 једно 2 године.

Мотор је врх за град и нешто мало даље ван града (ишао сам једном са њим 200 км у једном правцу). Провозао скоро целу Војводину. 

Прелеп мотор.

Једино чудно што са провалио, барем код мене, када држиш гас на неких 80-82 на сат (небитно да ли је 4 или 5 брзина) константно 3-4 минута мотор креће да цима, као да штуца 😐 Буквално као да сам погодио неку тачку па онда смањим брзину или повећам изнад 90.

То је једино било чудно код мене. Тражио сам на нету нешто више о томе и нашао на исти проблем код неког индица. Причао да им је то била нека грешка у некој серији 🤨

Све у свему мотор за почетнике, за људе што се возикају по граду али да не буде скутер и да изгледају ретро.

Препоручио би свима!

Screenshot_20240910_200648_Instagram.jpg

IMG_20241007_110014_318.jpg

Pozdrav druze, sto se tice cimanja, ako je bilo onako blago, moze da se desi da ti je lanac bio malo opusteniji i da si mu pogodio bas neki momenat i da osetis to blago cimanje.

• Sviđa mi se 1

Postovane kolege evo da osvezim temu.Presao sam 15 000 km i vreme je za servis.prethodni vlasnik je stelovao ventile na 7800 km pa sam bio u dilemi da li samo da zamenim ulje ili  i da stelujem ventile.Posto je motor u garanciji  nisam hteo da se zezam a i sam majstor u servisu je bio treba, netreba  pa sam ipak i nastelovao ventile.Javili su mi iz servisa da su mi i prednje plocice otisle pa sam i to zamenio.Znaci servis mali zamena ulja  1,8 litara 3250 dinara ,zamena filtera za ulje 1450 din prednje plocice 4000 din,dihtung ventila 4700 din ovo su cena za materijal, sve ukupno 13 400 dinara.Cena servisa za usluge  2,5 radnih sati ukupno 10 000 din.

Sve ukupno 23 400 dinara.

Cisto da imate predstavu o  cenama. 

Inace motor radi savrseno  nemam nikakvih primedbi sa nekom lakom voznjom do 100 km  trosi oko 3 lit.

Za sada sam prezadovoljan.Narucio sam bisage  doduse manje pa cemo videti kako ce izgledati  sa njima.

Pisite kakva su vasa iskustva sa ovim motorom , pozdrav za sve .

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 53 postova

Hvala Bob na infu. BTW i ja sam uzeo nosac bisaga i bisage tj kod mene su bocni koferi, evo ga link za video 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650
Pre 5 sati, bobbra je napisao:

Postovane kolege evo da osvezim temu.Presao sam 15 000 km i vreme je za servis.prethodni vlasnik je stelovao ventile na 7800 km pa sam bio u dilemi da li samo da zamenim ulje ili  i da stelujem ventile.Posto je motor u garanciji  nisam hteo da se zezam a i sam majstor u servisu je bio treba, netreba  pa sam ipak i nastelovao ventile.Javili su mi iz servisa da su mi i prednje plocice otisle pa sam i to zamenio.Znaci servis mali zamena ulja  1,8 litara 3250 dinara ,zamena filtera za ulje 1450 din prednje plocice 4000 din,dihtung ventila 4700 din ovo su cena za materijal, sve ukupno 13 400 dinara.Cena servisa za usluge  2,5 radnih sati ukupno 10 000 din.

Sve ukupno 23 400 dinara.

Cisto da imate predstavu o  cenama. 

Inace motor radi savrseno  nemam nikakvih primedbi sa nekom lakom voznjom do 100 km  trosi oko 3 lit.

Za sada sam prezadovoljan.Narucio sam bisage  doduse manje pa cemo videti kako ce izgledati  sa njima.

Pisite kakva su vasa iskustva sa ovim motorom , pozdrav za sve .

Šta ti je tačno naplaćeno kao "dihtung ventila"? Ako je u pitanju dihtung poklopca ventila kao što mislim, onda su te izradili isto kao i mene, jer on uopšte nije predviđen da se menja prilikom svakog štelovanja ventila.

Promenio član Urban Rider

Pre 20 sati, Urban Rider je napisao:

@Zog

WWW.OANDA.COM

Use our free currency converter. Get accurate and reliable foreign exchange rates, based on...

Malo jace od 200 eura

Pre 21 sati, Urban Rider je napisao:

što mislim, onda su te izradili isto kao i mene, jer on uopšte nije predviđen da se menja prilikom svakog štelovanja ventila.

U servisu tvrde da se menja na svako stelovanje ventila i jos neki majstori su to rekli  jbg da je jeftiniji tipa 2-3 hiljade niko ne bi pravio pitanje ovako bas je dranje.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja