Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 147 postova

Pa hajde da se ja opet umesam,i opet ce poceti prepucavanje  ;D ;D ;D ;D

Koje ulje koristite za vase transalapače,i koliko ulja staje u motor sa filterom? Mislim bitnije mi je kolicina ulja,da znam koliko kupiti,ali voleo bi da cujem i sta vecina koristi u TA,pa da pocnem i ja. Vlasnik ne zna koje je ulje u motoru,tako da mu onda u istom i nije mesto(bilo bi mi zao ako je 300V)pa mora da leti :) Danas sam video pored sajma jednu zelenu TA,izgleda extra,mozda je to bio neko od vas...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Motul 3000, mineralno ulje, savrsheno se ponasha TA sa njim, meni ne troshi uopshte (tj da budem iskrena na 5000km eventualno 200 grama)

Sa zamenom filtera 2,4 l

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Pa ti Mina, pojma nemaš sa tehnikalijama ... tako bar neko reče! ;D

E nek' si im rekla, opet! ;D

Pa ti Mina, pojma nemaš sa tehnikalijama ... tako bar neko reče! ;D

E nek' si im rekla, opet! ;D

Ma da...nishta ja ne znam... bitno je da svi oni znaju koliko zuba imaju moji lanchanici... vidoviti ljudi...shta cesh...

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Uz svo postovanje prema tvom vozackom umecu (kakvo god da je), bilo bi pozeljno i minimalno razumevanje u tehniku, barem u tehnicka ogranicenja, (i postovanje istih) odredjene masine/motora, kako hoces.

Znam da rizikujem da budem okarakterisan kao zenomrzac (sto nisam), ali kad cujem da se prodaje neko vozilo koje je "zena vozila", ja elegantno i bez komentara zaobidjem u sirokom luku.

Srecno!

Ja sam od zene kupio motor!!!! I do 00 je!

Slazem se da treba nesto malo znati mehaniku ,cisto da zbog banalnosti ne ostanete "in the middle of the nowhere"...ali ovolika palamudija oko toga.... koliko zuba ima prednji,a koliko zadnji...drz mi nane glavu! Motori treba da se voze...srcem,i sa uzivanjem i osecajem.Samo vi gledajte u cajgere pa se javite kad ispravite krivinu

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ja i Svetac smo išli u Švajcarsku po TA koji je vozila žena. Neviđena pedanterija, počev od servisne knjižice preko atesta za nosače bočnih kofera,  pa sve do generalnog stanja motora i njegovog izgleda. A u pitanju je stariji model, sa dobošem pozadi. Toliko o tome da li izričito ne treba kupiti vozilo koje je žena vozila. Ne samo Transalp. Bilo koje prometalo....

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Motul 3000, mineralno ulje, savrsheno se ponasha TA sa njim, meni ne troshi uopshte (tj da budem iskrena na 5000km eventualno 200 grama)

Sa zamenom filtera 2,4 l

Eto rekla ti Mina. Kao i bar 90% vlasnika TA ja sipam ipak pulusintetiku. Konkretno ja sipam Motul 5100 ali i svaka drguga polusintetika poznatog proizvodjaca (naravno original) ce ti raditi posao. Zamena ulja na 5-6k i obavezno zamena filtera pri svakoj zameni. Sintetika je cisto bacanje para a i uopste ne znaci da ako sipate tipa 300V radite dobar posao.

Gradacija ulja je fabricki 10w40 i prilagodjena je temperaturama naseg podnevlja, a ako bas ocekujete duze ture po extremnim vrucinama mozete sipati i 10w50 ili 15w50 pa cak i 20w 50. Bitno je samo da ako vozite zimi ne vozite sa ovim guscim uljima nego 10w40.

PS. Skinite Haynesov manual sa neta. Tu vam pise sve ovo sto ste pitali kao i jos gomila toga i kako se sta radi. Ako neko ne zna da nadje manual dacu mu ja (ali tek posle 27og jer idem sutra na put pa se tad vracam).

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Evo da se i ja ubacim.

Nasledio sam od prethodnog vlasnika Motul 5100. Jesenas sam zamenio ulje i nastavio sa Motulom 5100. Generalno nije los, ali daleko da je savrsen. Ne trosi ga, cak i kada se vozil preko 6k (testirao sam prosle nedelje kad sam isao u Petrovac na Mlavi).

Menjac solidno radi ali  je nekako bucan ponekad i hoce malo da brlja.Bogu hvala kvacilo ne kliza.

Prijatelji koji voze Honde (medju njima je dosta Afrikanaca i Transalpovaca) preporucuju MOTOREX polusintetiku 15W50.

Njihova iskustva su jako pozitivna, ne trosi se, kvacilo ne kliza i menjac radi perfektno, bez udara.

Sudeci po njihovim iskustvima sigurno cu preci na MOTOREX. Cuo sam da je preporuka KTM-a, BMW-a i Honde da se koristi motorex.

Sto se tice intervala zamene 5-6k ili jednom godisnje (sta bude pre).

Sipam Ipone 15W-50 polusintetika. 3250 dinara u KDM-u 4 litra. Preko 120  km/h hoće malo da ga pijucne.

A kako ti radi menjac i kvacilo?

• U prolazu, 12 postova

Koje god ulje sipali dobro je, samo da ga ima

Ako trosi dolivajte, ako ne trosi super

Ako krenete na put ponesite litar za nedaj boze

Ono sto ja radim je da izbegavam motul u sirokom luku, koje god da je gradacije ili baze a sta cete vi raditi samo je vas izbor

Inace Motorex je odlicno ulje i nije skupo a sada imate i izbor ulja pa slobodno experimentisite i vidite sta najvise odgovara vasem motoru

Ok,pomoglo je ovo,nego za ipon znam gde ima,ali za motorex ne znam,gde se moze kupiti,i ko je proizvodjac motorexa(koja zemlja)?

Koliko sam procitao u uputstvu,za zimsko doba,oko 0 temperature,koristiti 10-40w za normalne preko 20c 20-50w,dakle,motorex ili ipone ce da padne uskoro. Hvala.

Ok,pomoglo je ovo,nego za ipon znam gde ima,ali za motorex ne znam,gde se moze kupiti,i ko je proizvodjac motorexa(koja zemlja)?

Koliko sam procitao u uputstvu,za zimsko doba,oko 0 temperature,koristiti 10-40w za normalne preko 20c 20-50w,dakle,motorex ili ipone ce da padne uskoro. Hvala.

Motorex se pravi u Svajcarskoj.

Ima da se kupi u CENTRU S, u BG u Trise Keclerovica, i oni su zvanicni uvoznici (to pise i na sajtu motorexa), s toga preporuka je da samo tamo kupujete, ako imate mogucnosti.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Ono sto ja radim je da izbegavam motul u sirokom luku, koje god da je gradacije ili baze a sta cete vi raditi samo je vas izbor

Isto vazi i za Motul, generalni zastupnik i uvoznik je Mass Company, Jovanke Radaković br. 25

Pa kome se sta svidja!

• U prolazu, 12 postova

Isto vazi i za Motul, generalni zastupnik i uvoznik je Mass Company, Jovanke Radaković br. 25

Pa kome se sta svidja!

A sta ces da kazes ako ti kazem da sam bas kod njih uzeo 2l fals ulja? Ili ces da mi kazes da sam trebao da pozovem insprekciju ili da sam trebao da se zalim njima?

Pa necu ni da zovem inspekciju ni da se zalim, jednostavnije mi da ne kupujem i to im je veca kazna jer gube musterije nego da se zajebavam sa svim onim stvarima, a inace motul na mnogim testovima nije ni blizu recimo bardahl ili bal ray uljima koja su jeftinija i sto bih se mucio da jurim orginal motul a i iz  louis-a moze da se naruci castrol koji je isto odlican pa cak i dosta bolji od motula

• . . ., 172 postova
  • Motocikl: Japaner

Tu mora da je nesto bitno drugacije kod tebe  3000 obrtaja kod mene je 90, 4000 100km/h a na 5000 je vec ohohoo. Uostalom neko ko je vec strucniji sto se tice ovog pitanja ce se sigurno vec javiti i pomoci.

edit:

a jel to u trecoj...probaj da saltas do pete?

Kako?

ko da odgovor ima 100e

90kmH/3000rpm=30kmH na 1000rpm

• . . ., 172 postova
  • Motocikl: Japaner

Ako je odgovor od ovde ponudjenih NE dobija se 100e

Mozda sa koriscenjem nekakve tabele sa nekakvim faktorom mnozenja ili variomatski menjac,ili mozda automatik

Pa kome se sta svidja!

A sta ces da kazes ako ti kazem da sam bas kod njih uzeo 2l fals ulja? Ili ces da mi kazes da sam trebao da pozovem insprekciju ili da sam trebao da se zalim njima?

Pa necu ni da zovem inspekciju ni da se zalim, jednostavnije mi da ne kupujem i to im je veca kazna jer gube musterije nego da se zajebavam sa svim onim stvarima, a inace motul na mnogim testovima nije ni blizu recimo bardahl ili bal ray uljima koja su jeftinija i sto bih se mucio da jurim orginal motul a i iz  louis-a moze da se naruci castrol koji je isto odlican pa cak i dosta bolji od motula

Pazi, nisam zastupnik ni Mass Compani-ja, a ni Motula i za oboje  me bas briga, ali kako si majke ti zakljucio da je ulje fals, odnosno, kako znas da je neko pravo? Molim te uputi me (nas), ja sam prvo, kada sam kupio ovaj motor sipao Motul, pa onda Ipone, sad gledam sta cu. Imam neko misljenje o ovim uljima, ali ... ne znam, ajd kazi!

Pazi, nisam zastupnik ni Mass Compani-ja, a ni Motula i za oboje  me bas briga, ali kako si majke ti zakljucio da je ulje fals, odnosno, kako znas da je neko pravo? Molim te uputi me (nas), ja sam prvo, kada sam kupio ovaj motor sipao Motul, pa onda Ipone, sad gledam sta cu. Imam neko misljenje o ovim uljima, ali ... ne znam, ajd kazi!

Pa verovatno isto tako kao shto si ti zakljuchio moj broj zubaca na lanchaniku, moje znanje mehanike itd itd itd  ::) ::) ;D

• Svrati ponekad, 227 postova

Koliko je normalno da TA potrosi ulja kada ga drzite 400km autoputem izmedju 6500 i 7000 obrtaja? Meni je potrosio oko  2,5dcl  (ako je od min do max pola litre), a do tada jedva da mi je trosio ulje.

To je malo onda,nesto tu ne valja,na to klanje bi trebao bar vise potrositi  ;D ;D ;D

Koliko ti je goriva potrosio na 100km,isto kao i kad normalno se vozikas?

Ja sam sad napravio 100km,i fali ulja,ne znam koliko,nisam tacno merio,ali je potrosio,a to ne valja,ali bas me briga,uz inat cu mu ja sipam koliko god on trosio  ;D ;D ;D ;D

Pa verovatno isto tako kao shto si ti zakljuchio moj broj zubaca na lanchaniku, moje znanje mehanike itd itd itd  ::) ::) ;D

Ja??? Kada? Gde to pise? Ajd kvotiraj, majke ti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja