Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 147 postova

Reci cu vam samo josh da sam sve svoje TA isto vozila (zovite te slobodno agresivnom i brzom voznjom, kako vam volja) i ni na jednom TA nikada nisam imala kvar, niti je troshio ulje, niti je troshio gorivo vishe od onoga koliko inache troshi...ma nishta ni jednom nije falilo...

HONDA je to!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Uz svo postovanje prema tvom vozackom umecu (kakvo god da je), bilo bi pozeljno i minimalno razumevanje u tehniku, barem u tehnicka ogranicenja, (i postovanje istih) odredjene masine/motora, kako hoces.

Znam da rizikujem da budem okarakterisan kao zenomrzac (sto nisam), ali kad cujem da se prodaje neko vozilo koje je "zena vozila", ja elegantno i bez komentara zaobidjem u sirokom luku.

Srecno!

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Uz svo postovanje prema tvom vozackom umecu (kakvo god da je), bilo bi pozeljno i minimalno razumevanje u tehniku, barem u tehnicka ogranicenja, (i postovanje istih) odredjene masine/motora, kako hoces.

Znam da rizikujem da budem okarakterisan kao zenomrzac (sto nisam), ali kad cujem da se prodaje neko vozilo koje je "zena vozila", ja elegantno i bez komentara zaobidjem u sirokom luku.

Srecno!

niko nece reci da si zenomrzac al da umes da lupis to bi se vec moglo nekom omaci...

Nista ne treba generalizovati, pa tako ni zenama vozacima. Slazem se da vecina nema pojma, ali ima onih kojima se mora skinuti kapa. Samo oni koji pate od balkanskog sindroma (citaj, muda mi se vuku po asvaltu kad hodam) to nece da priznaju, a na crtu ne bi smeli da stanu pod raznim izgovorima naravno.

Ajd sad lepo da zavrsimo sa offom. ko ce kako da vozi je njegova stvar. Utvrdili smo koji lancanici idu napred i pozadi fabricki i koliko motor otprilike treba da ide pri nekim obrtajima, a za ostalo idite provozajte se malo i ispricajte.

• Drug član, 1826 postova

Boro, u potpunosti se slazem sa tobom. Mada, priznajem da u isto vreme zavidim Mini na totalno opustenom pristupu u fazonu... "ja sam kupila njega a ne on mene"  :D Ne opravdavam takav stav, ali mora da je jako je lepo kad te boli kurac, i kad ne razmisljas mnogo o motoru nego uzivas. Ja nisam takav, mozda zato sto sam svoju ragu tesko kupio i jos cu da ga otplacujem. Ili je pak zbog toga sto malo ozbiljnije shvatam tehniku, mehaniku pa to sabotira moju opustenost. Ne znam...

Jebi ga, opustene ljude prati sreca. tj. nije bas stvar "upuvane" i "neupuvane" masine. ;) A da razlika u broju zubaca pogonskog/gonjenog zupcanika kod Mine postoji, (u odnosu na nase TA), to je cinjenica.  ;)

Ziva bila i kaskaderko, dugo da te zluzi masina.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Na pocetku ove sezone sam otisao kod Joce i rekao da hocu nov lanac i lancanike. Doneo mi je fiskalni racun iz Guevare za lanac i lancanike i naplatio svoj rad (radjen pored toga i redovan servis). Pretpostavljam da je kupio standardni lanac i standardne lancanike koji po katalogu sleduju za ovaj moj model TA (90.-to god.). Ne verujem da mu je palo na pamet da petlja sa cajgerom.

Upravo se spremam da krenem u grad, pa cu i ja na auto-put da vidim zaista kakvo je stanje. To sto sam predhodno napisao bilo je po secanju, ono sto sam letimicno video dok sam vozio a da pri tome nisam mnogo razmisljao o odnosu izmedju brzine kretanja i broja obrtaja.

Kad se vratim prebrojacu i zupce ;) pa javljam :)

• Svrati ponekad, 147 postova

Zamenicu mesta lancanicima,napred 47 zuba,nazad 15,ima da otresem minu  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Upravo to,ja sam njega kupila,ne on mene,primenjujem kod ljudi koji paze kola,motore,do te mere da ga ne voze kad je kisa,da ne zardja,ili kad je sunce da ne s'ebe farbu,i slicno... To ne mogu reci za ostalo,bas kao u 2 posta iznad,pise da ne moze covek biti biker,i tako neodgovorno se ponasati prema svom ljubimcu,tipa boli me za cajgere,ja samo gas,verujem da ce se mnogi sloziti,i da mi ga je neko poklonio,i rekao sjebi za dan ako oces,ja bi ga opet vozio i pazio na sve kao da sam ga licno kupio. U pravu si,jeste off zapoceo,ali i ko je zapoceo off? I to je bilo malo ne primerno za pitanje o lancanicima i prenosu da se off-uje,pa ko veli da svi nastavimo  ;D ;D ;D

Kolega sto je napisao da izbegava vozila koja su zene vozile,potvrdjuje i mina svojim komentarom,ja to ne gledam,samo teram. Ali,opet,svako vozi svoj stil,i nek uziva ako misli da je tako najbolje :)

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

... al da umes da lupis to bi se vec moglo nekom omaci...

Nista ne treba generalizovati, pa tako ni zenama vozacima. Slazem se da vecina nema pojma, ali ima onih kojima se mora skinuti kapa. Samo oni koji pate od balkanskog sindroma (citaj, muda mi se vuku po asvaltu kad hodam) to nece da priznaju, a na crtu ne bi smeli da stanu pod raznim izgovorima naravno.

Umem, jos uvek, a kako sam tek nekada znao da lupim ... ko zna mozda mi se opet omakne ...

Sto se tice zena vozaca, ima ih stvarno dobrih i tehnicki potkovanih ali im je broj na nivou statisticke greske i potrebno im je mnogo, mnogo vise truda i volje da bi se dokazale u "muskom svetu"(ako to uopste i zele), sto i nije uredu, ali tako je. Ja sa tim nemam problem i ne komentarisem, a sad sto neko ima problem sa mojim stavom, Boze moj.

• Svrati ponekad, 227 postova

Da malo smirim raspravu oko zena vozaca i da vas pitam jel' zna neko koliko u TA ide ulja od gornje do donje crte na meracu? Kod auta je to oko 1l.

A drugo u Srbiji (Ruma) sam od petka, pa ako je neko raspolozen za voznju i razmenu misljenja uz hladno toceno neka se javi.

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Na neke komentare sam umrla od smeha.... 

Ajd ovako, poshto izgleda da mushkarci mozda jesu potkovani za mehaniku, ali ne znaju da chitaju kako treba....

Ja nigde nisam rekla daja ne gledam svoj motor, da ja ne pazim svoj motor, da ja ne radim servise, da ja ne brinem da li je sve uredu s motorom... Tako da ne znam odakle vam ideje da ja samo sednem i vozim pa shta bude...

Na par mesta sam vam napisala da moj motor redovno posecuje majstora zbog servisa. Na mom TA je sve uvek kako treba, od ulja do ostalih stvari.

Dakle ja prvo motor dovedem u stanje u kojem zelim da bude, a onda je sedi vozi i nerazmishljaj da neshto moze da se desi - iz prostog razloga shto znam u kakvom mi je stanju motor.

Razumevanje u mehaniku...ne znam zashto mislite da ste vi mushklarci bogom dani za tako neshto... Skoro me zvao jedan mushkarac u gradu mu pukla guma na kolima, pa me zove da dodjem da mu zamenim on ne zna... Jel trebalo da mu kazem da je glup ? I da ide da nauchi ?

Razumem se ja u mehaniku onoliko koliko zelim da se razumem, tj neke stvari znam vishe, neke manje, neke ne znam uopshte...

@Boki64 Samo ti nastavi da ne kupujesh stvari od zena...ko zna koliko si se puta do sad zajebao u zivotu. Znash ima zena koje voze bolje od mnogih mushkaraca...

I josh za kraj da vam kazem...da napushtam ovu po meni sad vec glupu raspravu koja je otishla predaleko.

Vozite te vashe motore toliko koliko ih vozite i srecan put svima !

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Da malo smirim raspravu oko zena vozaca i da vas pitam jel' zna neko koliko u TA ide ulja od gornje do donje crte na meracu? Kod auta je to oko 1l.

A drugo u Srbiji (Ruma) sam od petka, pa ako je neko raspolozen za voznju i razmenu misljenja uz hladno toceno neka se javi.

Nemoj za ovo da me drzis za rec, nisam bas u gram siguran ali oko 300g

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nemoj za ovo da me drzis za rec, nisam bas u gram siguran ali oko 300g

pola litre

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Evo izashla sam na auto put, dodushe prilichno je guzve bilo, tako da nisa bash mogla previshe da divljam...

U svakom sluchaju evo kako moj TA radi :

Sve je 5 brzina !

5000 obrtaja 120km/h

6000 obrtaja 140km/h

7000 obrtaja 160km/h

Brze nisam mogla ko shto rekoh guzva, a i ko budala blenem u proklete cajgere....

Dakle ko shto rekoh, nezverajte u cajgere nego se vozite...

Sa 15/47 lancanicima, koliko su fabricki bi bilo

5000 - 100

6000 - 120

7000 - 140

Ili je dugacija kombinacija zupcanika ili km sat laze 20km/h, kao sto laze i na mojoj AT a cini mi se i na Josephovoj TA, a znam i za jos par At i TA kojima se isto desava... skoro pa tacno 20km/h

Ali... da li je ovo bitno... vozite se ljudi... znam da ja hocu  ;), a sta ce sat da pokazuje mene ne interesuje nesto narocito

• Svrati ponekad, 227 postova

Mozda vam je velika razlika u profilu guma (precniku tocka), pa dobijate velike razlike u putnoj brzini. Da napomenem jos da se ta razlika dosta vise primecuje na visim brzinama nego na nizim..

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

Ajde vec kad ste svi tu da pitam gde se kupuju unutrasnje gume za TA, a da nisu kinezi/tajvanci..?

idi na www.internet-prodaja-guma.com pa biraj. Imaju Continental unutrasnje gume

A evo i nesto oko prenosa i brzina.

Ovo su iskustva Italijana ( a kod njih se TA ubedljivo najvise vozi)

post-7848-12879085904188_thumb.jpg

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

a i ja sam prolupo na ovoj vrucini. krenuh da testiram cajgere a puz mi proklizo ima tome vise od 10 dana i brzinomer ne radi uopste ;D ;D ;D

u svakom slucaju evo rezultata danasnjeg testa:

4000 - vrucina

5000 - vrucina

6000 - pirka prijatno  ;)

• Drug član, 1826 postova

Zna li neko da li u BG-u mogu da se nadju gumice za kocione cilindre. Trebaju mi spoljne "dust seals" ali mislim da to mora u kompletu sa unutrasnjim. Bera moze da mi donese tek pocetkom augusta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja