Desmo 3401 Napisano April 15, 2020 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Pitam za druga: Michelin anakee 3 ili dunlop trailsmart? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano April 15, 2020 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Anakee 2 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 17, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Danas primetih nesot cudno prilikom voznje. Kad sam dao pun gas, al bas ono do panja zavrnuo rucicu kao da mi stucne, reko ucinilo mi se. Inace da naglasim odma NIKAD ne dajem pun gas, al danas bio pravac pa reko da ga produvam malo kad ono prc. Posle vozim i lagano ubrzavam al teram ga do 6000 obrtaja i tu krene opet kao da mu nestaje snage, u kojoj god brzini da sam. Ne vozim nikad tako divljacki al se cimam ako krenem obilaziti negde pa ga zavrnem a on stucne pa mogu ici u tri lepe. Rece mi kolega posto mi puca iz auspuha da treba nastelovati ventile, cekam da prodje ovo da uhvatim vreme da resim viljuske i stelovanje ventila i da zamenim ulje. Da li mozda zbog ventila zna tako da "stucne" ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17231 Napisano April 17, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3667 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, drmilan_ je napisao: Danas primetih nesot cudno prilikom voznje. Kad sam dao pun gas, al bas ono do panja zavrnuo rucicu kao da mi stucne, reko ucinilo mi se. Inace da naglasim odma NIKAD ne dajem pun gas, al danas bio pravac pa reko da ga produvam malo kad ono prc. Posle vozim i lagano ubrzavam al teram ga do 6000 obrtaja i tu krene opet kao da mu nestaje snage, u kojoj god brzini da sam. Ne vozim nikad tako divljacki al se cimam ako krenem obilaziti negde pa ga zavrnem a on stucne pa mogu ici u tri lepe. Rece mi kolega posto mi puca iz auspuha da treba nastelovati ventile, cekam da prodje ovo da uhvatim vreme da resim viljuske i stelovanje ventila i da zamenim ulje. Da li mozda zbog ventila zna tako da "stucne" ? Može da bude iz više razloga, ali obavezno proveri i stanje membrana (dijafragma) na karburatorima. Meni je to počelo da se dešava kad je jedna napukla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 17, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, zika56 said: Može da bude iz više razloga, ali obavezno proveri i stanje membrana (dijafragma) na karburatorima. Meni je to počelo da se dešava kad je jedna napukla. Vazi, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano April 17, 2020 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I proveri oba CDI... Hoce i zbog njih 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 17, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Kako to da proverim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano April 17, 2020 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Daj gas i pomeraj kontakte na svakom CDI, "uvrći" ih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 17, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Vazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare991250v 2 Napisano April 20, 2020 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo jedno pitanje od skoro vozim transalpa pa mi se desava kad iz manjih obrtaja dodam gas javljaju se vibracije da li je to normalno kod njega ili nesto nije u redu kod kvacila? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 20, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, mare991250v said: Zdravo jedno pitanje od skoro vozim transalpa pa mi se desava kad iz manjih obrtaja dodam gas javljaju se vibracije da li je to normalno kod njega ili nesto nije u redu kod kvacila? Pozdrav Trza ti guvernal il kakve vibracije? Meni se to ne desava, to se na jednocilindrim motorima desava kad iz niskis zavrnes pa dok ne nagura obrtaje, ovde to ne bi trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare991250v 2 Napisano April 20, 2020 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne guvernal kao masina da stvori vibracije npr.od 2000-2500 obrtaja ako ga umrtvim u trecoj brzini pa dodam gas, mozda bi trebao da ga spustim u nizu pa da mu podignem obrtaje kad to uradim ne desava se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 20, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda je mozda samo do brzine, i ja se nekad zajebem pa ostanem u visoj pa je normalno da ne moze da izgura tek tako, kao u kolima. Kontam da ti se samo to desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloslukic 77 27 Napisano April 20, 2020 U prolazu, 57 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi trebalo u trecoj, jedino bas ako si na uzbrdici. Desava se to svakom, pogotovo na izlasku iz krivine uz brdo, ostane u visoj brzini. Nije to nista. Samo niza i gas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare991250v 2 Napisano April 20, 2020 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan E bas to iz krivine posto sam pre ovoga vozio challengera koji je inace na prodaju, vrv. dok se priviknem na ovaj ali inace sam odusevljen sa transalpom...ako imate neko iskustvo msm nesto na sta greba da obratim paznju kod njega svaki savet bi mi znacio Hvala momci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1053 Napisano April 20, 2020 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan To je normalno, ispod 2500-3.000 kada se umrtvi trese. Treba ici nizom brzinim, on najlepse prede oko 5.000 obrtaja i tada majmanje i trosi jer mu je tu negde i maksimalni obrni moment 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mile123 165 Napisano April 23, 2020 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd - Cukarica Motocikl: Bice Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko probao ignitech-ovu zamenu za cdi, dojadili su mi cdi-evi vise pa planiram da ih zamenim sa Ignitechom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano April 23, 2020 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege. Pri brzini između 40-60kmh (otprilike) kada pustim ruke sa kormana dolazi do voblinga. Ako neko ima takvo iskustvo, o čemu bi moglo da se radi? U pitanju je TRANSALP 700. Kod mene je kratko , oko 2000km sam prešao do sad. Gume su anake 3 stariji dot ali u solidnom stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3274 Napisano April 23, 2020 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zameni gume. Obe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano April 23, 2020 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gume, kriva sama felna ili los lezaj volana. A moze biti i do zadnjeg kofera.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano April 23, 2020 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan To sam i nameravao uskoro da uradim ( da zamenimo gume) Ukoliko se ponovo bude javljao vobling. Da li je to karakteristično za ovaj model(transalpa u opšte) . Koliko sam saznao hoće da se javlja kod motora koji imaju prednji točak veći, podignutiji napred. E sad koliko tu ima istine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 23, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, zoransm said: To sam i nameravao uskoro da uradim ( da zamenimo gume) Ukoliko se ponovo bude javljao vobling. Da li je to karakteristično za ovaj model(transalpa u opšte) . Koliko sam saznao hoće da se javlja kod motora koji imaju prednji točak veći, podignutiji napred. E sad koliko tu ima istine. Prijatelju, skini kofer, zalaufaj ga i pusti ruke. Videces magiju istu pricu sam ja imao, cak i gume nove vile ravne, felne iscenteirao i samo je do kofera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano April 23, 2020 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tu pojavu imam i kada skinem kofer. Hvala na odgovoru moraću se pozabaviti sa majstorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano April 23, 2020 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde pokušaću ponovo da probam bez kofera. Zimus sam vozio bez kofera. Probaću opet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5555 Napisano April 23, 2020 Drug član, 2502 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam verovao kad su rekli da je do kofera... mada ako si vec imao onda je mozda sve to sto je arakis naveo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...