Aleksandar67 82 Napisano Januar 6, 2014 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan A sta je za nas sa iPhone telefonima? Koju nam aplikaciju predlazes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Januar 6, 2014 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog jeftinog resenja http://www.louis.de/_203ec8828eb4e4503f78138a4c6b7d4bdb/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10034543 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Januar 6, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Takav sličan Sigmin imam, malo jeftinije ga nabavio. Žičani je. Meri do 199 km/h, meni dovoljno. Lako se ugradi. Problem je kad god se parkiram, skinem ga pa se prilično istrošila plastika..jedva da klikne kad ga stavim. I mana ovog je da nema pozadinskog osvetljenja-noću nećeš videti kojom brzinom voziš. Baterija traje ne pitaj...davno ga nabavio i drži samo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sallee 14 Napisano Januar 6, 2014 U prolazu, 41 postova Lokacija: Silbaš Motocikl: Kawasaki Tengai Prijavi odgovor kao problematičan Ima u Woby haus jeftin ali neznam koliko je dobar http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_detaljno.aspx?item=0876153 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4406 Napisano Januar 6, 2014 Advanced Member, 1965 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Valja taman toliko koliko i kosta-malo. Ako vec kupujete brzinomere tajte 20-30 eura za kvalitetan vodootporan uredjaj (Sigma, Cat Eye). Odavno nisam pratio sta postoji na trzistu pa ne znam kakva je ponuda modela sa pozadinskim osvetljenjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Januar 7, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo brzinomera sa većim ekranom,jedan žični, jedan bežični : http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Oprema/Brzinomeri%20i%20Pulsmetri/3029/ http://www.apollobike.rs/dodatna-oprema/brzinomeri-i-pulsmetri/brzinomer-velo-wireless-plus.html Sa pozadinskim osvetljenjem, pitanje je da li je stalno ili samo kad pritisneš dugme pa traje određeno vreme... http://www.zlatnitocak.rs/oprema/764-brzinomer-cateye-micro-wireless-mc200w.html Ja sam se navikao na običan Sigmin sa većim ekranom. Noću retko vozim...kad se desi,ne gledam na brzinomer, vozim polako ,opušteno...Mislim da bi trajno pozadinsko osvetljenje baš potrošilo bateriju. Običan Sigmin traje i traje,neznam kad će doći na red baterija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5808 Napisano Januar 7, 2014 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi bar 5 godina, možda i više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 14, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ala se čuje... Mislim da bi se i sam usr´o kad bi ga upalio, a ne neko pored koga prođem. A tek u tunelu... Sve više razmišljam o promeni fabričkog auspuha, jer se čuje kao fen za kosu, a to me je moglo puno koštati par puta u saobraćaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Januar 15, 2014 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo brzinomera sa većim ekranom,jedan žični, jedan bežični : http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Oprema/Brzinomeri%20i%20Pulsmetri/3029/ http://www.apollobike.rs/dodatna-oprema/brzinomeri-i-pulsmetri/brzinomer-velo-wireless-plus.html Sa pozadinskim osvetljenjem, pitanje je da li je stalno ili samo kad pritisneš dugme pa traje određeno vreme... http://www.zlatnitocak.rs/oprema/764-brzinomer-cateye-micro-wireless-mc200w.html Ja sam se navikao na običan Sigmin sa većim ekranom. Noću retko vozim...kad se desi,ne gledam na brzinomer, vozim polako ,opušteno...Mislim da bi trajno pozadinsko osvetljenje baš potrošilo bateriju. Običan Sigmin traje i traje,neznam kad će doći na red baterija... Oprez sa bezicnim. Predvidjeni su za bicikl. Na motoru zbog smetnji znaju NE raditi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 16, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, treba mi pomoć. Zna li neko gde ima da se uzmu (ili pak da se repariraju, ako mogu) namotaji paljenja (oba) za TA 99-to? Za nove nemam pare (jedino ako je neka razumna cena, koja je daleko ispod cene na wemoto sajtu). Odavno sam imao problema sa paljenjem i od početka sam sumnjao na namotaje, ali se ispostavilo da je baš u njima problem. Premerio sam oba i na oba su iste vrednosti, i to: na primaru pokazuje oko 3.2 oma, dok na sekundaru ništa (a trebalo bi da pokazuje oko 10-tak kilooma). Merio sam isto, kao ovaj lik na videu... Taman sam se ponadao da se malo vozim posle servisa, kad ono prc. Bio bih zahvalan na odgovoru. P.S Nema varnice na svećicama (ni na starim, ni na novim) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Januar 16, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Cedo, hteo si da kazes da ti je otisla jedna od 2 bobine. Jel sam upravu? Jedna od ovih na slici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 16, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan @Marre Otišle su obe bobine. Tražio sam sad po netu, našao sam par bobina u Italiji povoljno, mada nisam siguran da li valjaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Januar 16, 2014 (promenjeno) Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Bobine mozes da stavis od 95% motora koji postoje..ne moras da juris original... Pozovi npr. majstora bokilica i vidi sa njim..on ce ti preciznije reci pa i cak pomoci pri nabavci istih.. Promenio Januar 16, 2014 član Marre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Januar 16, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo brzinomera sa većim ekranom,jedan žični, jedan bežični : http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Oprema/Brzinomeri%20i%20Pulsmetri/3029/ http://www.apollobike.rs/dodatna-oprema/brzinomeri-i-pulsmetri/brzinomer-velo-wireless-plus.html Sa pozadinskim osvetljenjem, pitanje je da li je stalno ili samo kad pritisneš dugme pa traje određeno vreme... http://www.zlatnitocak.rs/oprema/764-brzinomer-cateye-micro-wireless-mc200w.html Ja sam se navikao na običan Sigmin sa većim ekranom. Noću retko vozim...kad se desi,ne gledam na brzinomer, vozim polako ,opušteno...Mislim da bi trajno pozadinsko osvetljenje baš potrošilo bateriju. Običan Sigmin traje i traje,neznam kad će doći na red baterija... Oprez sa bezicnim. Predvidjeni su za bicikl. Na motoru zbog smetnji znaju NE raditi. Hvala Alera na ovoj korisnoj informaciji ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Januar 18, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Nije vezano za transalpa nego za Givi (Kappa) monokey sistem. Kada se naruče bočni koferi i centralni...da se ne bi imalo dva ključa, onda se dobije još i bravica koja se stavi u centralni. Rezultat je jedan ključ-sva tri kofera. Evo kako se menja : http://www.instructables.com/id/Replace-the-lock-on-Givi-E55-Maxia-3-Motorcycle-Lu/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16940 Napisano Januar 20, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Danas ja i moj Transalp slavimo mali jubilej! Tačno četiri godina svakodnevnog "druženja" i više od 40.000 km! A sada i mali "osvrt" na protekli period i peđeni put. Transalp je vožen bukvalno svakodnevno i u svakojakim vremenskim uslovima. Sunce, kiša, sneg, mraz, blato, potoci, planine, .....! Često tovaren i sa preko 250kg "tereta". Nikada garažiran, nije ni pažen ni mažen. Korišćen kao pouzdan radni konj. Imao i kvarova, ali sam sa njim uvek stigao tamo gde sam krenuo. Motor je 1989. god., uvezen iz Švajcarske, na satu bilo oko 39.000 km. Do sada sam (zbog istrošenosti ili zbog kvara) morao da zamenim ili popavljam sledeće: 1. Jedan CDI otkazao i nakon otvaranja i prelemljivanja radi bez problema. 2. Pocepale se membrane/dijafragme na karburatorima. Prvo okrpljeni silikonom a kasnije zamenjeni. 3. Crko "pinjon" za brzinomer. Zamenjen. 4. Izgoreo regler. Zamenjen reglerom koji sam ja napravio. 5. Pukla sajla kvačila. Tip u Nišu mi napravio drugu za 300din. 6. Proklizavalo kvačilo. Problem rešen sa šajbnama ispod opruga. 7. Zamenjen lanac i lančanici. 8. Potrošeno tri para guma. 9. Jednom zamenjene pločice prednje kočnice i ulje u sistemu. 10. Jednom zamenjen filter vazduha i svećice. 11. Zamenjene gumice/semerinzi ventila. 12. Zamenjene karike (apsolutno bez bilo kakve potrebe). 13. Ulje u mašinu uglavnom dolivano (zbog potrošnje od oko 0,5l/1000km). 14. Zamenjen akumulator. 15. Zamenjeni semerinzi i ulje u viljušci. 16. Iscurilo ulje na zadnjem amortizeru. Još nije saniran kvar. Vozim tako. Inače sam ja na motoru ugradio ili prepravio sledeće: 1. Pogon na plin/TNG. 2. Dupli xenon reflektori i relei. 3. Sedište. 4. Vizir. 5. Nosači bočnih kofera i koferi (vojne aluminijuske "manjerke"). 6. Dve utičnice 12V upaljač i punjač 3,7V/1,5A. (za tel., navigaciju, ...). 7. Podmazivač lanca. 8. Voltmetar, sat, nosač navigacije. U proteklom periodu bilo je i nekoliko lakših padova (bez posledica po motor niti po mene), kao i par "čukanja" (od kojih jedno malo žešće), kojom prilikom je Transalp ostao bez po neke plastike, a ja završio u urgentnom (sa lakšim povredama). Par sati nakon ovog udesa usledila je noćna vožnja od Beograda do Niša. Inače je prosečna potrošnja benzina bila oko 5l/100km, a potrošnja plina je oko 6l/100km. Zanimljivo je da gotovo nema razlike u potrošnji (na otvorenom putu) bez obzira da li vozim solo, imam li suvozača i bočne kofere. Ali zato potrošnja osetno raste sa povećanjem brzine. Motor vozim svakodnevno, kako po gradu, tako i po lokalnim i regionalnim putevima. Autoputeve izbegavam. Često dnevno prelazim četristo-petsto kilometara, a bude i po sedamsto-osamsto. Dešava se da budem (uglavnom sa suvozačem) dnevno na motoru i po petnaest-šesnaest sati. Motor je udoban, poslušan, lako se vozi u svim uslovima, pouzdan, ekonomičan, trpi greške, prilično je čvrst, .... . Sa ovim motorom imam zaista samo lepa iskustva. Voleo bih da imam i neki veći, jači, brži i udobniji motor, ali bi Transalp i dalje ostao kod mene kao "magare za sve". 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Januar 21, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Ziko! Lep review Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Januar 26, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan ja otvorio sezonu doduse vreme mi nije islo bas na ruku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Januar 27, 2014 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Jel mi se cini ili si oprao motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Januar 28, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan pa bio red, jeste ocistio ga temeljno, uradio servis.., al ga ne prodajem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pošto PD06 nema drzace za suvozaca, a od PD10 nema da se kupi polovan, resio sam da napravim nesto da gospodja ima za sta da se privati. Nije nesto estetski prelepo ali nije ni ruzno, mozda nekom bude ideja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Januar 29, 2014 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da si zmigavce lepio :nanana: PS I kod mene su Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Januar 29, 2014 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, tako sa kupio motor. Inace sam ja pisajzla po tom pitanju, ali nisam ga menjao pošto treba da radim nosac kofera i alu kofere, pa cenim da mi mogu smetati. U tom slucaju planiram izmestanje i neke male fensi migavce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Januar 30, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e ja bi da pazarim prednji i zadnji tocak, procito ovde na forumu da neki lik to donosi od preko... imam sad krampone, a kupio sam i anake3, kontam da kupim jos par tockova, pa kad vozim asvalt stavim jedne, a po blatu krampone da ne menjam gume menjam tockove ima li predstavu neko koliko bi to para zadovoljstvo kostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Januar 30, 2014 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan e ja bi da pazarim prednji i zadnji tocak, procito ovde na forumu da neki lik to donosi od preko... imam sad krampone, a kupio sam i anake3, kontam da kupim jos par tockova, pa kad vozim asvalt stavim jedne, a po blatu krampone da ne menjam gume menjam tockove ima li predstavu neko koliko bi to para zadovoljstvo kostalo Mnooooogo. Ima tu jos stosta osim tocka npr dva diska napred jedan pozadi(to se ne prodaje sa tockom) lancanik pozadi i mozda jos ponesto.U svakom slucaju mislim da se ne isplati. Ali skoro sam siguran da ce neko naci sve ovo za 50€ polovno u njemacku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...