milanns 193 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja to i trazim da mi neko da uzorak i u NS napravim za pola sata a dal su iste AT i TA nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Maj 12, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Ili smisli sam.. Prosto i jednostavno Izmeri unutrasnji precnik, neka ti neko na strugu napravi tu "pecurku".. Samo da je cvrsto naleganje i milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 12, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @rista Može automobilski od 30A. Imaš u gotovo svim radnjama sa delovima. @milanns Vidi po radnjam sa okovima i onim za stolare da li odgovara neki gotovi PVC čep za metalni nameštaj, recimo za noge od stola. Ne znam gde toga ima u NS ali mora da ima. Samo da je prečnik odgovarajući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Maj 13, 2011 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan @rista Može automobilski od 30A. Imaš u gotovo svim radnjama sa delovima. Blagodarim na savetu gazda Scubo ubih se s` elektriku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Maj 13, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Osetio sam u zadnje vreme kako mi pri ostrijoj voznji, proklizavaju lamele... Bar sam tako mislio... Narucim nove da zamenim, otvorim masinu, kad moje lamele kao nove(servis limit 2,6mm, moja "najtanja" 3,00mm), ali vidno crne kao zapaljene... Nema veze, sta je tu je kad sam vec kupio, stavim nove! Takodje, ovom priliko zamenim i ulje i filter Motorex, sajla kvacila kao nova. Kad ono, ne lezi vraze sa novim lamelama tek haos, ne moze jadan Trandza ni da krene... Vratim "stare lamele", stara prica... Ide, vuce, kad krenem da ga "ganjam" obavezno prokliza. Uzmem i izmerim opruge, one na moje cudo 42mm , a po servisnom uputstvu treba da budu 39mm, servis limit 37,4. E sad, da li je moguce da je cela frka oko toga? I da li je neko imao slicno, neprijatno iskustvo? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Meni kad je ulje vec pred menjanje hoce nekad da klizne, ali bas sam danas promenio vec osetim da kvacilo drugacije hvata, a sipam najjeftinije ulje iz Louis-a ono "Procycle 10-40" 4L=21€. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Inace dok sam menjao ulje zalomio sam jos jedan sraf od one zastite za motor, ceo mi je motor uvezan vezicama izgleda kao ciganski sator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Maj 15, 2011 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam unistio navoj na jednom srafu... Namucio sam se kao isus da ga odvrnem, a posle jos i da nadjem onakav indentican, naopako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji sansa da obican covek koji se ne razume u motore, nije majstor i nema nekakve specijalne aparate utvrdi, da li je dobar ili nije zadnji amortizer na hondi transalp, 99 god.Bolja je varijanta da se isti ne skida,ali ako mora,nama veze,nije problem. Nesto, recimo, koliko se spusti neka tacka na trapu pri delovanju neke tezine na sediste (sta su normalne vrednosi). Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Maj 15, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Pošto su ti vijci M6 OK10 kupite u gvožđarama kvalitet 8.8 ili 12.8 i mislim da neće biti više problema. Inače na Ford Focusu kada mi je dosadilo da skidam i nameštam šus pleh bacio sam ga u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoji sansa da obican covek koji se ne razume u motore, nije majstor i nema nekakve specijalne aparate utvrdi, da li je dobar ili nije zadnji amortizer na hondi transalp, 99 god.Bolja je varijanta da se isti ne skida,ali ako mora,nama veze,nije problem. Nesto, recimo, koliko se spusti neka tacka na trapu pri delovanju neke tezine na sediste (sta su normalne vrednosi). Hvala unapred Ne treba ti majstor, znas sam kada predjes preko neke neravnine, ako ga amortizer apsorbuje i ponovo se vrati na pocetnu tacku onda je dobar, a ako nastavis da se ljuljas kao na vodenom krevetu onda je gotov, isti sistem za proveravanje kao i na autu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Nego mene muci drugi problem, zadnje stelovanje ventila je bilo na 20 000km, sad je oko 43 000 km na satu, od tada nista nije dirano, ortak mi kaze da ih je bitno nastelovati prvi i drugi put, a onda oni sami legnu i ne treba ih vise dirati, a ja sad ne znam sta da radim, ne otvara mi se masina bez potrebe ili ako su malo van tolerancije. Normalno bi trebalo svakih 12 000km, ali mislim da to niko ziv ne radi, al' opet ko ce ga znati. Jel' ima neko nesto da kaze na tu temu, kokretno me zanima kakve su posledice voznje sa rastelovanim ventilima (ako su uopste rastelovani)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Maj 15, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan @t1ranin Kao sto ti je vec neko reko ako amortizer lepo vraca dobar je. A to sto si ti mislio nije mouce tako jer ti mozes nastelovati amortizer da bude tvrdji odnosno meksi natezanjem dva prstena na njemu. Tako da ako ti smeta da je premekan samo ga nasteluj kako ti odgovara. Da bi nastelovao ventile ne otvara se masina kao npr za generalnu ako si na to mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam to ali moram, pola motora da razvalim da napravim mesta da dodjem do njih, a ne znam sta cu bolje dobiti sa tim ako ih nastelujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Maj 15, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Jel' to neko od vas do sada radio i kolio cesto, i koliko mi treba vremensi odprilike da to sve rascerupam i ponovo sastavim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Maj 15, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan pa ja radim to na oko 15-20k,tipa pocetak jedne pa kraj naredne sezone. Moji nikad nisu bili bog zna sta rastelovani ali trebalo ih je malo dostelovati. Ako su malo rastelovani neces osetiti razliku, ali ako je to puno pretpostavljam da ce masina mirnije raditi, bolje ici i manje trositi. To mi je do sada uvek majstor radio pa ne znam kolko traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan A joj `al mi se voza....boli vas briga u Srbiji lepo vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo vi filozofirate Nego recite mi koje, gde i za kolko para da kupim paknove, po mogućnosti da mi ne škripe kao djavo! Video sam juce neki sprej u motoghost bas za pranje diskova i pakni, i pise na istom da je i za eliminaciju skripanja pored toga sto ukljanja prljavstinu, ulje i slicno.. Vredi probati.. da li je neko probao taj sprej, da li to radi ? Ja sam pre 20tak dana stavio nove plocice i ne da skripe nego me IZLUDJUJU ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Maj 16, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sektasi treba mi jedna usluga naravno ko moze i hoce.Na mojoj tarabi mi fale plasticni cepovi sto sakrivaju sraf od zadnje viljuske koji prolazi kroz ram.Sad jel ima neko da proda ili zna jel ima negde da se kupi ili neko da mi posalje aksom svoj cep pa da odnesem kod strugara da mi napravi troskove aksa snosim ja u oba pravca.A mozda ima nekog iz Novog Sada ili blize okoline da ima taj cep pa da ga pokupim Ja nemam jednu, imam strugara u kraju i nameravam da radim čep, al ni sam ne znam tačno kad, vereovatno tokom nedelje jer još nešto budžim kod njega za TA. Ako se ne snađeš, uradim i tebi ko sebi, nije hitno. Nego mene muci drugi problem, zadnje stelovanje ventila je bilo na 20 000km, sad je oko 43 000 km na satu, od tada nista nije dirano, ortak mi kaze da ih je bitno nastelovati prvi i drugi put, a onda oni sami legnu i ne treba ih vise dirati, a ja sad ne znam sta da radim, ne otvara mi se masina bez potrebe ili ako su malo van tolerancije. Normalno bi trebalo svakih 12 000km, ali mislim da to niko ziv ne radi, al' opet ko ce ga znati. Jel' ima neko nesto da kaze na tu temu, kokretno me zanima kakve su posledice voznje sa rastelovanim ventilima (ako su uopste rastelovani)? Fabrički podatak za kontrolu i podešavanje je na svakih 12.000 km. Jeste zaludan posao jer mora sve da se svuče da bi se prišlo. Zašto se mora, prvi i najvažniji razlog je što se usled rada može smanjiti zazor i ne adekvatno zaptivanje što tokom vožnje uzrokuje grejanje ventila i siceva, njihovo garavljenje pa nagorevanje što se izrodi u ozbiljniji kvar, na stranu što se poveća potrošnja goriva i na momente nemiran rad agregata na leru, što je indikativno za pretegnute ventile. Drugi, manje opasan i češći razlog je da se zazor poveća, a to se čuje ko zveckanje. Nije mnogo opasno i samo uzrokuje smanjenje snage. I ja imam molbu, potreban mi je poklopac same zadnje viljuške, desni, onaj kroz koji se fiksira sa 2 matice položaj osovine točka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Maj 16, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Osetio sam u zadnje vreme kako mi pri ostrijoj voznji, proklizavaju lamele... Bar sam tako mislio... Narucim nove da zamenim, otvorim masinu, kad moje lamele kao nove(servis limit 2,6mm, moja "najtanja" 3,00mm), ali vidno crne kao zapaljene... Nema veze, sta je tu je kad sam vec kupio, stavim nove! Takodje, ovom priliko zamenim i ulje i filter Motorex, sajla kvacila kao nova. Kad ono, ne lezi vraze sa novim lamelama tek haos, ne moze jadan Trandza ni da krene... Vratim "stare lamele", stara prica... Ide, vuce, kad krenem da ga "ganjam" obavezno prokliza. Uzmem i izmerim opruge, one na moje cudo 42mm , a po servisnom uputstvu treba da budu 39mm, servis limit 37,4. E sad, da li je moguce da je cela frka oko toga? I da li je neko imao slicno, neprijatno iskustvo? Hvala Teoretski, pretvrda i pogotovu preduga opruga teže odvajaju al zato bolje drže. Stavi stare opruge i nove lamele, trebalo bi da valja. Ili prešteluj kuplung tako da imaš duži potisak ručice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 16, 2011 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na mom motoru su skoro stelovani ventili. Pre jedno mesec dana sam primetio da motor malcice teze pali. Nista strasno, ali nije na pic, nego na dva pica. Jedan cilindar je zabusavao kada je motor bio hladan, kada se zagrejao onda je radio lepo, ali je slabije potezao. Pri stelovanju ventila smo konstatovali, da je jedan usisni ventil u zadnjem cilindru skoro da je uvek bio zatvoren a izduvni je bio na 0,20 umesto na 0,10 (ventili na TA iz 87-me i 88-me se steluju 0,10-0,10). Uradjena je i sinkronizacija karbova i motor se preporodio. Prethodni servis je radjen pre oko 8000, pre godinu dana. Simptomi rastelovanih ventila bi trebalo da budu da se cuju ako je veci zazor. Ako usisni nema dovoljno lufta onda motor ne poteze kako treba. Problem jeste sto se izduvni ventil ne javlja ako mu je tesno, nego jednostavno izgori. Zbog njega bi trebalo proveravati ventile na vreme. P.S. djunta je bio brzi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 16, 2011 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko sipao gusce ulje u viljuske? Kakva su iskustva i kako se motor ponasa u krivini? Planiram da zamenim ulje uskoro jer mi se motor nekako "uvija" u krivini. Mislim da bi mi prijalo da je za malko tvrdji. Verujem da bi bio utegnutiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Maj 16, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stavio 10w umesto 5w iz istih razloga. Pun pogodak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Maj 16, 2011 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Gusce ulje i progresivne opruge sam imao na svom. Napredak jeste, pogotovo za asfalt, ali ne ocekuj cuda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 16, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao 20W umesto 15W (ili ko zna sta je prethodni vlasnik sipao i ko zna kad je pre mene menjano...) i razlika je bila drasticna. Na bolje, naravno. Da li je neko sipao gusce ulje u viljuske? Kakva su iskustva i kako se motor ponasa u krivini? Planiram da zamenim ulje uskoro jer mi se motor nekako "uvija" u krivini. Mislim da bi mi prijalo da je za malko tvrdji. Verujem da bi bio utegnutiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...