Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

kupio sam ulje bardahl 15w50,xtc 60,gazda i prodavac radnje se kunu da je polusinteticko,a na flasi pise sintetic?!

moze li neko da mi kaze sta je od ovoga istina,jer ako je sinteticko ja ga necu sipati jer u moj motor ide polusinteticko.

hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

kupio sam ulje bardahl 15w50,xtc 60,gazda i prodavac radnje se kunu da je polusinteticko,a na flasi pise sintetic?!

moze li neko da mi kaze sta je od ovoga istina,jer ako je sinteticko ja ga necu sipati jer u moj motor ide polusinteticko.

hvala unapred

To jeste polu sintetika iako pise sintetic.

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: ...

Druze, skoro sam i ja imao zescu dilemu oko ulja tj. koje sipati u tek kupljen motor, a bez ranijeg iskustva... Davio sam i morio ljude po forumu, a i privatno, pa je "knjiga pala na tri slova"-(bardahl, belray, motul). Tom prilikom mi je u vise navrata skrenuta paznja da iako je bardahl tek od skoro tj. od proslog sajma motora zvanicno i dobio zastupnika i uvoznika za Srbiju, postoji fals, kopija, kako god to formulisali!0ljut2.gif Probaj da "iz-google-as" malo o tom ulju, njihov zvanicni sajt i najprodavanija ulja za ovaj deo evrope, videces da se rezultati uopste ne poklapaju sa onim sto se kod nas nudi, u smislu pakovanja, oznaka, gradacije isl. Kod nas je Kompp.co zvanicni uvoznik, pa ti proveri te sto ti prodaju ulje na kojem pise jedno, a oni strucnjaci tvrde drugo... 1lud.gif

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: ...

Bobo, sad sam bas poslusao SVOJ savet i zainteresovao se za ovu temu! Rastrcao se po netu i moram da povucem receno! 1hmm.gifKonkretno ulje za koje si pitao jeste polusintetika, nemoj da te buni natpis na ambalazi... Boki je u pravu! 0takoje.gif A sto se tice o dela o tome da postoji fals, pri tome ostajem...

hvala gospodo na odgovorima u vezi ulja.

danas sam narucio rk lanac i lancanike iz biker house po ceni od 130e,sto mi se cini da je ok.

za rk lance sam cuo odavno,ali neznam kakvi su jer ovde svi forsiraju did.ko ima iskustva sa njima neka napise nesto.

hvala

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

hvala gospodo na odgovorima u vezi ulja.

danas sam narucio rk lanac i lancanike iz biker house po ceni od 130e,sto mi se cini da je ok.

za rk lance sam cuo odavno,ali neznam kakvi su jer ovde svi forsiraju did.ko ima iskustva sa njima neka napise nesto.

hvala

Takva je cena i za DID u Luisu. Isto idu lanac i lancanici.

da li to znaci da sam skupo platio nesto sto je nekvalitetno???

ima li razlike izmedju did i rk , sto se tice kvaliteta ili je did autoritet koji bajkeri postuju?

ne razumem se zato molim za objasnjenje razlike u kvalitetu i odnosa cena.

hvala

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: cb 500

Pozdrav drustvo. Od skoro sam vlasnik transalpa 89 god i nisam iskusan bajker pa imam mnogo pitanja za vas iskusne. Jedno od pitanja je dali je neko ikad menjao gumene amortizere na kormanu , dali se uopšte menjaju i koliko korman treba da osciluje ?

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Guvernal uvek malo vibrira i to je zasluga V motora na Transalpu. Zato postoje ti ublaživači vibracija na nosačima guvernala. Možda da ih malo dotegneš odozdo samo nemoj previše, da ne pukne nosač ili da toliko ukrutiš guvernal da se sve vibracije direktno prenose na ruke.

Namesti one male tegiće na krajevima guvernala, pomažu da se vibracije još malo smire. Uostalom, jesi li Enduro boy ili nisi? 1moto3.gif

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: cb 500

Probao sam da dotežem matice ali je pre mene to neko vec radio pa je oštetio matice, hocu da zamenim matice pa kad vec sve rasturam da menjam i gumene amortizere. Nesmetaju meni vibracije nego su me neki drugari poplašili kako tolike oscilacije kormana nisu normalne.

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Enduro motori moraju da imaju gumene amortizere guvernala a naročito TA, Africa sa V motorima. Ne znam kolike su kod tebe te "velike oscilacije", ne piše ti u profilu odakle si, ako si iz Bgd svrati u Laboratoriju i momci će ti odmah reći da li je to sve u redu ili nije.

• Svrati ponekad, 139 postova

Nabavio sam francuski Total sport 4T 10-40 polu sintetiku,pa da probamo.

Gde si to nabavio?

Ima ga u N.Sadu po 860 din. Neznam jel smem pisati ime radnje na forumu zbog reklame.Ako te interesuje nazovi me 062/274-556.

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Ljudi oprostite ako sam naporan, i sebe sam samog vise smorio... Naime jos mi nije stigao termoprekidac koji sam narucio od jednog lika.. da li moze neko da mi kaze neku jeftinu alternativu, pa cak i ako ukljucuje neko budzenje, imam alat nista nije problem... Ovo je postalo vise neverovatno.. molim vas za pomoc...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja