DestroYer015 129 Napisano Maj 6, 2015 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Sabac Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan Vec 10-tak dana isti zvuk mi se javlja i kod mene je definitivno bio lanac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Maj 7, 2015 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Provericu lanac i lancanike. Imate neku preporuku koji lanac i lancanike kupiti i gde? Sta mislite o ovom u Louisu na popustu 100e ? https://www.louis.de/en/artikel/regina-chain-kit-chain-pinion-sprocket-fuer-honda-xl-600-v-transalp/10041200?filter_bike_id=0875&list=73670436 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Maj 8, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite o ovoj ponudi? http://www.polovniautomobili.com/motori/6385580/honda-transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Maj 8, 2015 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Provericu lanac i lancanike. Imate neku preporuku koji lanac i lancanike kupiti i gde? Sta mislite o ovom u Louisu na popustu 100e ? https://www.louis.de/en/artikel/regina-chain-kit-chain-pinion-sprocket-fuer-honda-xl-600-v-transalp/10041200?filter_bike_id=0875&list=73670436 Regina je OK, ali ja bih pre uzeo DID. DID je bolji. Takvo je moje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2015 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite o ovoj ponudi? http://www.polovniautomobili.com/motori/6385580/honda-transalp Slike nisu detaljne. Ovo što se vidi, deluje očuvano i odlično. Utisci: povišeni vizir, rolbar, centralni, bočni nosači, koferi,gume rekao bih nove...Treba ga videti uživo, izgleda kao dobra kupovina. Ja lično ne bih praktikovao ovakve bočne kofere ali možeš ih posle prodati...kao i plastiku na top case... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Maj 11, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan @ gox - Hvala! Konačno sam kupio motor! I to ne bilo kakav motor, već Transalp hehe (ovaj koji sam naveo u prethodnom postu) I odmah imam par pitanja Primetio sam da kazaljka pokazivača temperature u toku vožnje stoji u prvoj četvrtini skale, čak i kad je motor ugrejan posle duže vožnje. Tek kada stoji u mestu, u leru nekoliko minuta, kazaljka se popne na pola skale, posle nekog vremena pređe polovinu i uključi se ventilator. Rashladna tečnost je na maksimumu posude, prethodni vlasnik kaže da je unutra antifriz, ne voda. Da li je ovaj položaj kazaljke tokom vožnje ok? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano Maj 11, 2015 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, to je normalno pokazivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Maj 11, 2015 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitamo, dobar pazar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 11, 2015 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke, u zdravlju da ga voziš !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Maj 12, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukiTA 274 Napisano Maj 13, 2015 Non stop u gradu, 188 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XLV 600 Prijavi odgovor kao problematičan Walkerz,prvo srecno ti sa Transalpom i lepe voznje zelim! Dobrodosao u klub Vidim da pominjes temperaturu, ja sam imao par pitanja za istu i na kraju je bio problem, koji se danas resio, a motor imam oko pola godine. Naime, kazaljka ti stoji super i sve deluje da radi kako treba, podrazumevamo da je tecnost ok. E, sad, obrati paznju na termostat, ljudi ga nekad ne promene i ostane neispravan tj. nekada ga samo izvade i nastave tako da voze motor. Zavisi da li je ostao veliki ili mali tok "ukljucen". Meni se do danas motor ponasao tako da se sporo greje, jako sporo, na +30 mora da radi da bi se malo ugrejao i u gradskoj voznji on dodje do pola, ako treba ukljuci ventilator i sve ok. No, cim odem na otvoreno, makar i duzi bulevar, most, vece jos ako duva, temperatura padne na sam minimum, sto ne sme da se desava.Takodje, skala na motorima nije kao kod kola tipa da je na kraju 60C, vec je tu cim udje u onu drugu zonu skale fakticki radna temperatura, visoka je dovoljno da se tada vozi, tako pise i u user manual-u. Bitno je samo da predje cold tacku i predje onaj prvi deo.Ako ti temperatura mnogo varira i lako se hladi ili sl. proveri termostat. Ne mogu da verujem da neki ljudi voze rashladjenu masinu jer ne mogu da zamene termostat koji original u hondi kosta oko 5500din...Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankor 41 Napisano Maj 13, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Biće uskoro :) Prijavi odgovor kao problematičan VukiTA, hvala!Svakako ću obratiti pažnju i na termostat, napomenuću to majstoru, planirao sam sledeće nedelje da ga odvezem u servis na detaljan "pretres". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 13, 2015 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan kako da proverim dal mi radi taj prekidac za ventilato,,, meni se nikad jos nije upalio ventilator cak ni u gradu ,, sakla dolazi do pola i malo jace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukiTA 274 Napisano Maj 13, 2015 Non stop u gradu, 188 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XLV 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno stani negde u gradu ili vozi izmedju 5-6 popodne ( ) pa kada skala predje malo vise od pola, trebalo bi da ukljuci ventilator.Inace, drage kolege, da li bi neko bio ljubazan da mi kaze samo da li je ovo ponasanje temperautre ok ili ne jer vise ni sam ne znam. Naime, nije mi bio ispravan termostat, danas je promenjen, sto se tice temperature malo brze ugreje, ne gasi se kada upalim, to sljaka sve ok, pali ventilator kada je skala preko pola, malo jace, bas kako treba, ali me brine to kako opadne skala pri vecim brzinama na otvorenom skoro do kraja one druge, duze, skale.Gde je vama kada putujete skala, da li je ovo ok. Evo i slike. Ovo je slikano nakon 5 minuta voznje auto putem brzinom oko 120km/h. Nisam hteo dalje jer sam vec stigao bio do Bataje, a trebalo je vratiti se kuci u grad na veceru, ali imam utisak da bi nastavilo da opada do neke jako male temperature kada ne valja voziti u smislu da je to hladna masina tj. agregat i da se motor vise haba. http://i61.tinypic.com/286s6sg.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5999 Napisano Maj 14, 2015 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno jednako i meni pokazuje na auto putu što je i logično - pored hlađenja vodom postoji i veliko strujanje vazduha koje dodatno hladi i antifriz u hladnjaku i same cilindre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 14, 2015 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan I tako, kraći sam za 18500 din... I to sa popustom od 5%, zato što nisam imao saobraćajne prekršaje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Maj 14, 2015 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ta temperatura je odlicna, bas kako Transalp treba da radi. Mnogo je bolje da je tu, nego na pola skale. To sto ti gledas na skali je temperatura vode. Temperatura ulja je skroz druga prica, koja je kad je voda na 90c, oko 100-110c, i to uopste nije malo i tad se ni ulje ne ponasa isto, kao na recimo 80c. A ono sto je merodavno za to sto kazes koliko se motor haba je u stvari temperatura ulja, voda sluzi da rashladi ulje, koje odvodi toplotu iz opterecenih sklopova masine, kao i da regulise temperaturu na cilindrima gde je najtoplije. Transalp je konstrukcijski takav da je skala na pola tek kada se po toplijem vremenu vozi kreni-stani u gradu. Meni se ventilator palio samo u sred leta po najvecim guzvama i na letnjem offroad-u, a sve mi je bilo potpuno ispravno, sve cevi, termodavac, termoprekidac, termostat, ventilator i vodena pumpa. Tako da ne brini, bitno je samo da skala izadje iz nule,tj cold-a 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 14, 2015 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan 18.500 mene to ceka za nedelju dana, al sam se obradovo hoce li biti neko okupljanje kao prosle godine ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 14, 2015 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Može da bidne, dajte predloge sezona za čas prođe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 14, 2015 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Sačekajte jedno mesec dana da se rehabilitujem od ovog šoka, pa onda možemo ići negde. Do tad možemo da planiramo. Ajd´ da predložim neke lokacije: 1. Belocrkvanska jezera 2. Dunavska magistrala/Homolje 3. Tara 4. ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukiTA 274 Napisano Maj 14, 2015 Non stop u gradu, 188 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XLV 600 Prijavi odgovor kao problematičan @LukabxHvala puno!! Na obrazlozenju i sjajnom odgovoru, potpuno sam prevideo taj segment ulja, tako da je ovo sve onda logicno. Ziv bio! @ArakisHvala kolega, znam da pri strujanju vazduha tj. vecim brzinama temperatura dodatno opadne jer nam je Transalp dosta go, voli da pokazuje svoje "obline", ali on ima sta da pokaze P.S. Onako usput, vidim kad vec pominjete, treba da registrujem sledece nedelje masinu, ali vadim nove tablice i saobracajnu, da li imate predstavu odokativno koliko to moze da izadje, bar okvirno. Treba da idem od ponedeljka u GM kos Milosa na tehnicki i sve dalje, ali jer red velicina 17k-20k ili tipa 20k-25k. U pitanju je 94 godiste, nemam prekrsaje, ako je to bitno...Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Maj 15, 2015 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Izadje te oko 18k ako prebacujes na sebe i menjas tablice i saobracajnu, a to je bez tehnickog i bez usluga agencija... http://www.registracija-vozila.rs/kalkulator-registracije-vozila Poz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 15, 2015 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam platio u agenciji registraciju za TA 94- 14 600 dinara. Agencija uzela proviziju verovatno al besplatan tehnički bio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano Maj 15, 2015 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i 13600 da izadje ako imas premijski stepen 1 i ne menjas tablicu i saobracajnu, ali ako prebacujes na sebe motor, onda se premijski stepen resetuje na 4 u novoj polisi, i dodas oko 2600 za tablicu i saobracajnu i ond aizadje na 18000... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukiTA 274 Napisano Maj 15, 2015 Non stop u gradu, 188 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XLV 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na infu. Tako sam nesto i racunao tj. ne preko 20k.Sto se tice zajednickih voznji, ja sam za, samo recite vreme i mesto, od kada sam se uclanio na forum, krajem godine, kupio motor, nikako da docekam da se okupimo mi sa Trandzama i vozimo negde, mnogo je gotivan taj osecaj zajednistva, drugarstva i avanture, a jos kada su isti motori, milina Sto se tice Cedinih predloga, ja sam za jezera, no, gde god, samo da se vozi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...