gox 1864 Napisano Mart 15, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan jel imaju te plastike negde u ns da se kupe Napisao ti gore, imaš u motobike...nađeš ih u katalogu i pozoveš ih telefonom, ako imaju OK, ako ne ,naruče i za jedan dan odeš i kupiš..oni su u Kisačkoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 16, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e ovako da ispircam sta je bitno za menjanje gume 1. centralni stender, tako ce te lako dici i zanji i prednji tocak i skinuti ga, ranije ga nisam imao i bilo je pravo umece dici motor samo sa copavom da bi se skinuo tocak, sa njim je pesma 2. meni sav alatat stane ispood sedista, a tu spadaju 3 montiraca, kljuc za tocak, sprej za gumu, flekice i smirgla, stega, mala bocica deterdzenta koja sluzi da namazem gumu da klizi, fali mi jos ona plastika za felnu koju cu da nabavim 3. obratiti paznju kad kupujete montirace, ja sam kupio na pijaci ovaj zuti u sredini koji nije nizasta ko cuskija i ne moze da se zavuce pod gumu, izgleda lepo i nicemu ne koristi, onda sam narucio uniorov od 30 cm 2 komada, on ima tanak lepo oblikovan zaboljen gornji deo koji se lako zavlaci i kaci gume,,, odlican je 4. krecete tako sto odvojite gumu, ja imam stegu, ali moze posluziti i copava od drugog motora ako ste dvojica, mada meni posto je lego do felne a provozo sam ga tako 20 metara dok se nisam namestio ona sama se odvojila od felne, valda od zvakanja dok se okreto tocak tako prazan... sve u svemu pocinjete tako sto je sto vise gurnute unutra a sa suprotne strane krenete montiracem, kriticna tacka je na slici, kad stignete dotle guma sama pada 5.obavezno kredom ili necim obeleziti gde vam je ventil zato sto ce te posle vratiti na isto mestu gumu ako vam je tocak centriran a i unutrasnju kad izvaditi videcete gde je rupa i tako lako naci mesto gde je spoljna probusena i gde je trn ili ekser koji ju prosvirao,,, recimo ako je trn, necete ga napipati rukom iznutra, on se vrati nazad u gumu i samo uz pomoc unutrasnje kad je stavite preko spoljne nacete gde je taj trn,,, kad je ekser onda je lako vracanje obrnutim redosledom, s tim ne zaboravite da namazete gumu i felnu sa onim deterdzentom da lakse klizi preko felne,,,, neki kazu moze i spredj za lanac ili odvijanje srafova, jedno je sigurno na svuo ce tesko da ide nepotrebno je pisati da pazite da montiracem ne pocepate unutrasnju gumu, i obratite paznju na onu crtu oko felne na gumi da bude jednako odvojena, sto ja nisam znao, pa mi bacala ko jaje,,,, znaci ta crta oko felne sluzi da bi vizueno videli da je guma u centru e jos jedna jako korisna stvar nisam uslikao zaboravio, ali lako ce se ukapirati,,, ja sam onaj mali kompresor na 12 volti sa pijace uzeo i rasturio onu plastiku, sto ce reci skino mu spoljni oklop, od velicine pivske flase kompresor je pao na velicinu upaljaca kad se odbaci ona plastika,,, e sad jedini problem je sto se on u radu greje, taj upaljac bude bas vreo pa obratiti paznju da se ne ispecete kao ja recimo kad sam ga uhvatio u ruku e sad taj kompresor i prazni akumulator, pa da ne ispadnete somovi ko ja naduvo gumu a ispraznio akumulator pa palo guranje,,, znaci dok pumpate gymu upaliti motor da vam dopunjava akumulator i da se zahvalim za adresu i telefon za plastiku za gumu u ponedeljak cu do ns pa da kupim i to da budem kompletan 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 16, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e da nisam dodao jos ovo ja imam preko 120 kg, znaci buzdovan sa raspolozivom snagom, ali ne vest sa kljucevima i alatom, trebalo mi je 2 sata da promenim gumu, da sam imao manjak kilaze i snage a sa raspolozivim vestinama zasigurno ne bi uspeo, pa je moj savet da prvi put to probate kuci a ne negde u sumi gde medvedi nose postu ,,, ja kad sam gledo kako to lik radi na netu, mislio sam da to ide samo od sebe..... al nije bas lako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 16, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan evo i spomenuta sprava koja se vidi ispod sjedoguza cemu sluzi,... dok nisam imao stender napravio sam ovakva dva nosaca i na sredini stavljao malu dizalicu i to je bilo sve klati se i pomozi boze, molio sam samo boga da ne dune vetar inace bi sve popadalo sad koristim samo jedan namena da mi zategne i podigne prednji tocak, rucna izrada i rastavlja se cevka u koju se dole ubada stopa da ne tone u zemlju , a gore se ubode slovo Y da ne klizi po sipci, kanap zategne da ne moze da klizi napred i neverovatno dobro i funkcionalno doduse kad neka dzukela pocne da me juri tad isto ta cevka moze sasvim korisno da se uptorebi e evo nasao i onu plastiku od pumpe pijacarske,,, rasturi se plastika i izvadi samo metal iz nje plastika je samo kao ukras i da se ne ispecete posto se to ugreje... pumpa sama nije neke kvalitete, al recimo po meni ce jedno 20 puta moci da mi dopumpa gumu sto je sasvim ok,,, s tim sto je ne pumpam na 2 bara, nego 1.2 pa vozi do prve pumpe i doduvam,,, recimo tako golisava ladno mi stane ispod sedista, sve sa pajserima, nosacem, sprejom, prvom pomoci ..... ma japanac to ne bi tako napakovo,,, al sve staje e da ubacite i neku krpu za brisanje ruku i one tanke rukavice dobro ce vam doci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
artic cat 2 Napisano Mart 16, 2014 U prolazu, 63 postova Lokacija: Kolasin Montenegro Motocikl: africa twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Dajte mi adresu dje da kupim filter vazduha za hondu afriku rd 04 a vidim na netu da je isti kao i za transalpa,hvala i pozdrav iz CG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Mart 17, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi izletelo na google iz prve http://www.kupujemprodajem.com/Filter-Vazduha-HONDA-XRV-650-Africa-Twin-6601749-oglas.htm HONDA XRV 650 Africa Twin year 1988 HONDA XRV 650 Africa Twin year 1989 HONDA XRV 650 Africa Twin year 1990 HONDA XRV 750 Africa Twin year 1990 HONDA XRV 750 Africa Twin year 1991 HONDA XRV 750 Africa Twin year 1992 http://www.kompp.co.rs/catalog/hiflo-filter/rezervni-delovi/filteri-1/filter-vazduha-57.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Mart 17, 2014 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Juče ujutru kada sam upalio motor, radio je na jednom cilindru i obrtaljka je bila van funkcije.Posle minut dva odjednom proradi i drugi cilindar i obrtaljka počne normalno da radi. Posle toga sam je još par puta u toku dana palio i vozio bez problema.Danas je na Vencu uopšte nisam štedeo i ni traga od bilo kakvog kvara, trzanja,gašenje, gubitka snage... Koliko sam shvatio kada radi jedan cilindar a ne radi obrtomer crkla je jedna od dve crne kutije ispod sedišta (već pola sata ne mogu da se setim imena ). Pošto je motor posle normalno radio, zaključujem da to nije baš crklo na mrtvo nego jednostavno negde gubi kontakt. Jel imao neko sličnu situaciju i kako je rešio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 17, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan CDI se zove kutija. Nisam do sad imao problema sa CDI-jem, ali na ovom LINKU nešto objašnjuju kako treba da se popravi... Možda je u tome problem. Daj Joški ili Arakisu. oni znaju oko toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 17, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan To ti zato sto i mene nisi zvao kad si isao da se vozas po vencu koliko sam ja procitao ovaj forum to ti standardna boljka i treba da prelemis jednu od te dve crne kutije a koliko sam cito majstor joska ti zakon za te stvari pa potrazi njega i problem ce biti resen kvalitetno i hitro a kako sam dalje cito to se lem u toj crnoj kutiji zezna, pa je resenje da se prelemi i radi ko nov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 17, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan evo ja i cedo11 pisali bice u isto vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Mart 17, 2014 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Cedo je u pravu a i dobar mu je link ako nisi vican lemilici daj cika Rajku ili Joski da ti zavrsi posao. Ja sam svoj CDI (imao je iste sintome) preletovao i sad samo fercera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 17, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Dešava se. Inače na tom sajtu (Hvala Aleksandru67, videh od njega) ima svega i svačega korisnog za naše mašine, Jest´ da je na ´talijanskom, ali kada se opali prevod na engleski, sve se razume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Mart 17, 2014 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan CDI!!! To je to! Veliko hvala svima na više nego brzim i korisnim odgovorima. Nije mi problem da lemim, ali mi se čini da su kutije na slici prorezane pa onda lemljene. @ Zakis,i mene je Venac iznenadio i potpuno ne planirano dozvao kod sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Mart 18, 2014 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ko bi prodao fabricki auspuh za TA, eventualno poklonio ako smatra da je propao, ili menjao za moj serijski MIVV?? Meni malo preglasno reze, pa bih vole da se stisa Ovo je malo starija slika iz kraja 2012, a auspuh je kao nov, nije nigde korodirao, veoma redak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Mart 18, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Isplativije ti je mozda da napravis Silencer..smanjice ti se glasnoca drasticno. Ovako vracas stari tj. vracas tezinu..taj MIVV je sigurno laksi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Mart 18, 2014 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi se ne pravi silencer, a laksi od fabrickog jeste. Ako oce neko auspuh za auspuh moze, dobice malo zivahniji motor u nizim obrtajima i koji konjic vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Mart 18, 2014 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja auspuh ki nov ako si zainteresovan sibni pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 18, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan jel imaju te plastike negde u ns da se kupe Evo tu ima NOVI SAD, Kisacka 52 TELEFON: 021-445-069 021-633-42-45 e kupio sam onu plastiku za montiranje gume i uzeo prednju unutrasnju gumu,,, cena skroz povoljna 1.200 sve skupa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Mart 19, 2014 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo imam problem sa svojom ragom UUPPOOOMMMOOOCCCCC!!! Malo mi neravnomjerno radi na leru.Cistio sam karbove i majstor mi je rekao da membrane mogu proci ali da nisu bas nesto .Na kraju je bilo da se ipak moraju zamjeniti.E sad ko ima broj od IVeka ako se nevaram da napise .A druga stvar je sto motor do 3,5-4k obrtaja fino vuce onda poslije tih obrtaja do 5-5,5k kao da zatrokira ...sta bi to moglo biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Mart 20, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo imam problem sa svojom ragom UUPPOOOMMMOOOCCCCC!!! Malo mi neravnomjerno radi na leru.Cistio sam karbove i majstor mi je rekao da membrane mogu proci ali da nisu bas nesto. Kontaktiraj Vidika sa foruma da ti reparira membrane. Na kraju je bilo da se ipak moraju zamjeniti.E sad ko ima broj od IVeka ako se nevaram da napise .A druga stvar je sto motor do 3,5-4k obrtaja fino vuce onda poslije tih obrtaja do 5-5,5k kao da zatrokira ...sta bi to moglo biti? Filter za vazduh ti je prljav, treba ti drugi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Mart 20, 2014 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo imam problem sa svojom ragom UUPPOOOMMMOOOCCCCC!!! Malo mi neravnomjerno radi na leru.Cistio sam karbove i majstor mi je rekao da membrane mogu proci ali da nisu bas nesto. Kontaktiraj Vidika sa foruma da ti reparira membrane. Na kraju je bilo da se ipak moraju zamjeniti.E sad ko ima broj od IVeka ako se nevaram da napise .A druga stvar je sto motor do 3,5-4k obrtaja fino vuce onda poslije tih obrtaja do 5-5,5k kao da zatrokira ...sta bi to moglo biti? Filter za vazduh ti je prljav, treba ti drugi. Drug u pitanju su cut off membrane ako se tako zovu...navodno zbog njih majstor nije mogao da ustimuje karbove(tako on kaze) A sto se tice filtera,jeste stariji i kada ga izvadim motor malo bolje prima gas ali i dalje je isti problem tog trokiranja kad ga zavrnem po gasu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Mart 20, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da uzmem Yuasa Gel akumulator ali po merama nece leci u nosac. Trenutni je kiselinski duzine 135mm..dok su ovi Gel svi oko 150mm. Ima li ko iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16937 Napisano Mart 20, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakvo te konkretno iskustvo interesuje? Ja koristim već skoro godinu dana YUASA YT-12B i zadovoljan sam super. Jeste problem veća dimenzija, ali sam ja uklonio originalnu šinicu koja sprečava da akumulator ispadne iz ležišta, zatim sam akumulator silom ugurao u kućište (pomaže grejanje kućišta industrijskim fenom), a zatim sam preko akumulatora nategao jaku gumenu traku da spreči ispadanje. Nije baš estetski lepo, ali je praktično i prosto rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Mart 21, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Hocu da uzmem Yuasa Gel akumulator ali po merama nece leci u nosac. Trenutni je kiselinski duzine 135mm..dok su ovi Gel svi oko 150mm. Ima li ko iskustva? Moj TA je iz Nemačke došao sa gel akumulatorom pravih dimenzija-naših. Kad je crko, ja ga stavim u ranac i obiđem ceo Novi Sad. Niko nije imao gel u našim dimenzijama pa sam morao uzeti kiselinski. Znači ima gel u našim dimenzijama ali treba videti gde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 21, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prošle godine isto tražio gel akumulator i nigde ga nisam našao. Nema u našoj dimenziji nigde. Na kraju sam opet uzeo kiselinski... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...