Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Zainteresovan, 912 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Idi kod Peđe u Labos, odlična i kvalitetna usluga :)

Sa njim sam i pricao i rece mi da je problem..

pa sta bi jesi ih uspeo montirati? mislim i ja nabavio 3 pa sad si me stavio u trilemu :Mina:

Pa ici cu za vikend do nekog od ovih pa cemo videti..

Za sad sam zvao:

toptires 1500 po tocku 800 ako ja skinem i donesem tockove

lesanovic 2400 po tocku 1200 ako sam skinem

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

e da ja mislim da bese toptires gde sam ja bio i skroz sam zadovoljan, reko bi da je ta cena i bila i jos mi balansirali tockove... a nabavio i ja anake3 treba da mi stignu pa me zbunilo sto ne moze da se montira sa unutrasnjom? :neznam: ja sam pre imao anake 2 i nikakvih problema nije bilo oko montaze, bas sam bio zadovoljan sa njima :takoje:

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Dodao sam neke osnovne tehničke podatke za naše TA na prvu stranu ove teme:

http://forum.bjbiker...600-v-transalp/

Odlicno, samo dopisi ovde da mora da se koristi i dodatni relej koji ce taj termoprekidac da aktivira jer taj termoprekidac nema dovoljnu snagu da pokrene ventilator. (Termoprekidač ventilatora: odgovara od automobila Suzuki Maruti, cena oko 900 din)

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Konačno sam nabavio pleksiglas da napravim vizir za mog Transalpa. 2jee4.gif Još ne znam kako će izgledati i koliki će biti, pada mi na pamet svakojake ideje. Od sutra ću da krenem u izradnju, pa ćemo da vidimo na šta će da liči...

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Transalp pd06
CAM00689.jpgCAM00691.jpgCAM00694.jpg evo sta je ivan meni pravio a na moj zahtev uklopio i prorez na sredini,uzivo izgleda fenomenelno i sa zastitom od vetra sam zadovojan
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

e danas probavao gume ono ajmo malo of ovooo onoooo, cortanovci suma... :takoje: sve u svemu dobio sam upalu od drzi levo drzi desno... ;) i odjednom motor pocinje da se ponasa ko da jasem besnog konja a ne da sam na motoru :( zamalo da mi dupe zavrsi u kanalu al obuzdam ja njega a ono guma i felna ista visine :staa2: znaci busna i to legla do felne... iz odusevljenja u depresiju sta sad :stabre: pao mi mrak na oci suma doduse medveda nema.. reko cim tako brzo ispusti nece valjati, doduse vozio sam po mokroj travi, blatu i neravnom pa i ne znam dal brzo ili sporo, al pomislim nece to valjati mora da sam ju raseko :Mina: e ranije sam napisao da treba uvek poneti sprej za gumu :takoje: vadim sprej da duvam a on nece :hej: uvek treba obratiti paznju na datum kad ga kupujete jer kad istekne sluzice vam samo kao ukras :nanana: drzi nedaj i nekako krene ta pena i uspem pola spreja da iscedim u tocak na jedvite jade posto ni ovaj nije bio svezeg datuma :lud: sednem i predjem do kuce nekih 30 km bez problema, doduse sa polunapuhanom gumom, al izdrzalo :P eto savet ako vozite po prirodu sprej ce vas spasiti neprijatnih muka, bar bi trebalo tako pise na boci ;)

post-26761-0-51082900-1394387630_thumb.jpg post-26761-0-01314600-1394387642_thumb.jpg post-26761-0-10632900-1394387654_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: Honda crf300l rally

Meni se dogodilo nesto slicno krajem prosle sezone ali nisam imao sprej <_< Samo sto sam ja celog dana off-ovao od BGa do Kupinova uz Savu nasipom pa usao u Obedsku Baru i u povratku pred sumrak naletim na ekser na asvaltu,paradoks :zvizduk: Sreca eto nekog vulkanizera pola km dalje.

PS:Ne bi me cudilo da je ekser zavrsio tu kao pomoc vulkanizeru da obezbedi posao :neznam: resio covek da pokrije kucu pa mu zafalilo pa ko veli da pogura biznis :lol:

@Jovica vl

Super je vizir. 0takoje.gif Ivan je umetnik, nema tu šta, ali ja sam takav da i nemoguće sprovedem u moguće (čitaj volim da se zezam sa stvarima, iako možda to ne može da se uradi, tako učim i bogatiji sam za nešto novo :) ).

Ja sam malopre iscrtao sve na papir, podesio uglove, sve u simetriji, zatim ubodnom isekao pleksiglas. Sutra ću da ga polako savijam, imam vremena...

• Drug član, 1180 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 N

CAM00689.jpgCAM00691.jpgCAM00694.jpg evo sta je ivan meni pravio a na moj zahtev uklopio i prorez na sredini,uzivo izgleda fenomenelno i sa zastitom od vetra sam zadovojan

Meni se dopada zaštita fara koju si napravio. Naš far zovu televizorom pa je ovo dobra priča da se popravi utisak. Ovo ću da napravim. Ako još neko ima neku ideju oko ovoga nek postavi fotku.

Evo šta sam na brzinu našao al nema dimenzija.

http://www.motomax.rs/eshop/index.php?productID=3092

Uh al˙ sam izludeo danas! Imao dve ploče od 50x50 izrezao obe i prilikom savijanja, i jedna i druga ploča mi pukne, ali bukvalno pre sam kraj, prilikom korigovanja strana. 0ljut2.gif Izgleda da mi je suđeno da vozim bez vizira... 1neznam.gif

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo

Uh al˙ sam izludeo danas! Imao dve ploče od 50x50 izrezao obe i prilikom savijanja, i jedna i druga ploča mi pukne, ali bukvalno pre sam kraj, prilikom korigovanja strana. 0ljut2.gif Izgleda da mi je suđeno da vozim bez vizira... 1neznam.gif

Cedo samo kalup i plexsi u rernu je jedino resenje za tvoje muke.

dali si savijao na vruce ili hladno

Na vruće, ali nisam bio dovoljno ekspresan, pa je pleksi otvrdnuo delimično i pukao... :/

Cedo samo kalup i plexsi u rernu je jedino resenje za tvoje muke.

Može i bez kalupa, nego je bio probem što nisam dovoljno dugo držao u rerni. Ubacio sam na 200 stepeni, na 2min i počeo da savijam. Opet sam ubacio na 1min i počeo savijati, da bi korigovao uglove i tu mi je prvi put pukao vizir. Drugi put sam sve to lepo uradio u kada sam bušio rupe na viziru, samo je pukao ko staklo. Možda sa previše pritisnuo, šta ti ga ja znam... Probaću ponovo, pa šta mi Bog da... ;)

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Meni se dopada zaštita fara koju si napravio. Naš far zovu televizorom pa je ovo dobra priča da se popravi utisak. Ovo ću da napravim. Ako još neko ima neku ideju oko ovoga nek postavi fotku.

Evo šta sam na brzinu našao al nema dimenzija.

http://www.motomax.r...?productID=3092

Hteo sam i ja to da nabacim ali sam na vreme ukapirao da ce blatobran udarati u to.. Prilikom jakog kocenja prednjom ili prilikom off-a jos ako je savijen volan, tek onda ima da se pokrja sve... Dakle to resenje prolazi ako su vile duze.. inace u protivnom lomljava blatobrana a i krivljenje nosaca fara maske i svega ostalog... Ko je uspeo na transalpu da sabije prednje viljuske do kraja zna da od blatobrana do maske od fara ima jedva 5mm.. Ko ne veruje neka postavi neku kameru napred i neka sedne na motor sa suvozacem.. zauka se malo.. i neka stisne prednju do kraja i samo ce mu se kazati...

Ovako je trebalo napraviti

139576043_tRpoW-L.jpg

Jedina losa strana ovog resenja je zato sto vec tezak motor postaje jos tezi, ali na drugu stranu je ekstra resenje sto se tice zastite ko vise vozi off.. jer mu je bolje zasticen i vizir i ta gornja maska.. i u sustini sve..

Ali po meni je ovo najbolje resenje.. isto tako se moze izvesti i na transalpu

19918d1345308941-headlight-protector-grill-rd07-imageuploadedbytapatalk1345308943.588623.jpg

19919d1345308996-headlight-protector-grill-rd07-imageuploadedbytapatalk1345308998.155579.jpg

19923d1345370639-headlight-protector-grill-rd07-imageuploadedbytapatalk1345370641.737788.jpg

• Very Funny Rider, 1124 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

@Cedo11

S kojom burgijom si busio pleksi?

Ako imas onaj pistolj za vreli vazduh bice ti lakse nego u rernu da stavis.

@Cedo11

Pa običnom, mislim za metal. Je l´ treba nekom posebnom da bušim? Bušio sam plastike sa ovom običnom...

Najverovatnije ću uzeti taj pištolj, iovako mi treba za svašta... :)

Evo po meni najbolje rešenje mrežice za TA sa kockastim farom (može i sa ovim drugim, samo malo se prepravi)...

KIF_1894.JPG

Evo je i TEMA, gde se vidi kako se ugradilo...

Jedino što bih ja pravio okvir mrežice koliki je i far, ovako mi je bespotrebno ovoliko čudo od okvira...

• Very Funny Rider, 1124 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

@Cedo11

Pa običnom, mislim za metal. Je l´ treba nekom posebnom da bušim? Bušio sam plastike sa ovom običnom...

Najverovatnije ću uzeti taj pištolj, iovako mi treba za svašta... :)

Ta za metal ima tuplji ugao seciva i time vrlo lako razdvoji pleksi i zato pukne. Da ne bi bacao pare na plexy burgije koje si vise spicaste mozes i sa tim za metal samo je fora da busilica najbrze vrti a da pritisak bude slab. Duze treba izbusiti ali nema veze..zavrsi posao. Na kraju ne zaboravi da oboris ivice sa vecom da ne bi seklo gumicu srafa od vizira. Ako mozes kupi taj fen, maznes iz kuhinje rukavicu za rernu i lagano :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja