Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Drug član, 1362 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Kvari se ciklistika motora ako ne koristite fabricki propisane dimenzije guma. Odnosno u prevodu to znaci da se kvari tangnenta na oba tocka prilikom naleganja u krivini i proporcionalno tome smanjujete povrsinsko prijanjane pneumatika u krivini zbog promene ugla naleganja. Za odredjen raspon tockova i tezinu motora vazi i odredjen pneumatik koiji se koristi, jer nije isto da li u krivinu ulazite sa fabrickih 30kg vise ili manje, vec je najbitnije da se koristi maksimalna dodirna povrsina bocne strane pneumatika.

To sve što si napisao najviše ovisi o obliku gume i pritisku, puno više nego o dimenziji,

jer razlika između 130 i 120 je dosta malena.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Kvari se ciklistika motora ako ne koristite fabricki propisane dimenzije guma. Odnosno u prevodu to znaci da se kvari tangnenta na oba tocka prilikom naleganja u krivini i proporcionalno tome smanjujete povrsinsko prijanjane pneumatika u krivini zbog promene ugla naleganja. Za odredjen raspon tockova i tezinu motora vazi i odredjen pneumatik koiji se koristi, jer nije isto da li u krivinu ulazite sa fabrickih 30kg vise ili manje, vec je najbitnije da se koristi maksimalna dodirna povrsina bocne strane pneumatika.

To sve što si napisao najviše ovisi o obliku gume i pritisku, puno više nego o dimenziji,

jer razlika između 130 i 120 je dosta malena.

Hehe da je tako onda bi u svakom korisnickom uputstvu svakog motocikla koji koristi gumu 130 pisalo da moze i 120 i 140 ako ti se ne svidja 130... Da si inzenjer shvatio bi da nije ni priblizno isto.. kao sto nije isto sto kad uperis teleskop na jednu zvezdu i pomeris teleskop za ugaoni milimetar ulevo ili udesno, i onda shvatis da si promasio celu zvezdu...i potom ukapiras da si morao da pomeras za hiljadite delove milimetra jer u protivnom gadjas u potpuno drugu galaksiju... 1oda.gif

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Gde ima da se uzme klizač lanca za naše mašine, a da nije preko? Malopre došao sa vožnje, gde sam negde u off-u ostavio klizač... :) Ustvari, da li to uopšte ima da se kupi?

• Very Funny Rider, 1124 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Gde ima da se uzme klizač lanca za naše mašine, a da nije preko? Malopre došao sa vožnje, gde sam negde u off-u ostavio klizač... :) Ustvari, da li to uopšte ima da se kupi?

Ima..zovi Centar S...ili Delta Automoto

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

e ja se slazem sa ovima sto kazu sto je fabrika propisala da je to tako :P zasto probooooo pa se vratio na fabricko, ipak su to pametni ljudi poracunali, stvarno bolje lezi ;)

• Zainteresovan, 912 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

e ja se slazem sa ovima sto kazu sto je fabrika propisala da je to tako :P zasto probooooo pa se vratio na fabricko, ipak su to pametni ljudi poracunali, stvarno bolje lezi ;)

Pa da, ali fabrika za isti motor proizveden jedne godine kaze jednu dimenziju a druge godine drugu dimenziju

• ,, 1032 postova

Inžinjeri u fabrici :) su 97-e videli da 130 guma pri ekstremnom radu zadnje viljuške može da zakači tamo neki deo ispod sedišta i od onda je preporuka da se stavi 120.

Ja sam vozio i 120 i 140 umesto propisanih 130. Nisam imao većih problema ni sa jednim. Jeste da 120 gumu motor žvaće u krivinama kada si pretovaren, a 140 guma poprimi malo čudniji oblik na felni. Bude onako malo oblija pošto je predviđena za širu felnu. U krivinama sa 140 gumom posle određenog ugla motor pada sam od sebe odnosno ima neki prelom, ali se naviknes na to i teras bez problema. Kada bih kupovao nove gume, tada bih uzimao 130. Ovu 140 sam dobio na poklon pa nemarim.

• Podržavam 1

• Drug član, 1362 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Hehe da je tako onda bi u svakom korisnickom uputstvu svakog motocikla koji koristi gumu 130 pisalo da moze i 120 i 140 ako ti se ne svidja 130... Da si inzenjer shvatio bi da nije ni priblizno isto.. kao sto nije isto sto kad uperis teleskop na jednu zvezdu i pomeris teleskop za ugaoni milimetar ulevo ili udesno, i onda shvatis da si promasio celu zvezdu...i potom ukapiras da si morao da pomeras za hiljadite delove milimetra jer u protivnom gadjas u potpuno drugu galaksiju... 1oda.gif

Usporedba sa teleskopom nije dobra jer to nema veze jedno sa drugim. :moto3:

Inače po struci jesam dipl. inžinjer strojarstva, a bome i sa gumama imam iskustva i to

prilično. To što ti pričaš je točno, ali ponavljam da je ta razlika u konkretnom

slučaju vrlo mala, tako da se mogu koristiti i 120/90-17 i 130/80-17. 140/80-17

nije za preporuku jer zadnja felga je malo preuska za tu širinu i pri montaži se

guma malo deformira u odnosu kako bi trebalo biti, iako su mnogi i tako vozili....

:takoje:

Inžinjeri u fabrici :) su 97-e videli da 130 guma pri ekstremnom radu zadnje viljuške može da zakači tamo neki deo ispod sedišta i od onda je preporuka da se stavi 120.

Čisto da znaš, 120/90-17 je veća u promjeru od 130/80-17,

ne puno ali par mm... Jedino ako tih nekoliko mm širine smeta, ali ja to da sada nisam primjetio... :takoje:

• Podržavam 2

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Ima..zovi Centar S...ili Delta Automoto

Hvala Marre!0takoje.gif Zovem ih sutra, mada je kod njih cena verovatno pooovelika, al´ šta da radim. Rek´o da pitam ovde, možda je neko negde uzeo, napravio, pa da vidim šta mi je činiti...

• ,, 1032 postova

Usporedba sa teleskopom nije dobra jer to nema veze jedno sa drugim. :moto3:

Inače po struci jesam dipl. inžinjer strojarstva, a bome i sa gumama imam iskustva i to

prilično. To što ti pričaš je točno, ali ponavljam da je ta razlika u konkretnom

slučaju vrlo mala, tako da se mogu koristiti i 120/90-17 i 130/80-17. 140/80-17

nije za preporuku jer zadnja felga je malo preuska za tu širinu i pri montaži se

guma malo deformira u odnosu kako bi trebalo biti, iako su mnogi i tako vozili....

:takoje:

Čisto da znaš, 120/90-17 je veća u promjeru od 130/80-17,

ne puno ali par mm... Jedino ako tih nekoliko mm širine smeta, ali ja to da sada nisam primjetio... :takoje:

Kako sam čitao tako i ja prenosim. I naravno da je 120/90-17 veća odnosno višlja od 130/80-17. :takoje:

e za gumu ne znam ali znam da mi drug clan PetarPan namestio tocak i da sam odgulio posle 20.000 a tocak i dalje prav ko strela :takoje: jest da ovo nije emisija cestitke i pozdravi al moram da pozdravim coveka i da mu se zahvalim :zdravo:

• Podržavam 2

ma peglam ja to nema da brines ;) evo sad se vratio iz njiva bio malo na oranju :jee: volim trandzu sto moze da ide po svim mogucim terenima :D ovo neke polukramponi gume idu dobro i po blatu :takoje:

post-26761-0-70233300-1393518837_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

ma peglam ja to nema da brines ;) evo sad se vratio iz njiva bio malo na oranju :jee: volim trandzu sto moze da ide po svim mogucim terenima :D ovo neke polukramponi gume idu dobro i po blatu :takoje:

post-26761-0-70233300-1393518837_thumb.jpg

Kad smo kod oranja, koliko plugova moze da potegne......

Kazu da Hayabusa moze do 7 komada da vuce pez problema.......

pozdrav Aleksandar67 i kad se vidimo idemo na pivo... :takoje: ne znam koliko moze da potegne al znam da moze da nosi magare od 130 kg i to 130km/h :P proslu sezonu bas sam se navozo presao ukupno 25.000 km ;) ove godine ako predjem i pola od toga ihaaa srece neopisaneeee :D ne sumljam da ce trandza da izdrzi al mi nesto komsije nedadu :nanana: e konstatovo sam da kad vozim na 6.500 obrtaja trosi 6.5 litara na 5.000 obrtaja 5 litara, bice da su obrtaji proporcionalno srazmerni potrosnji goriva :jee:

post-26761-0-96636800-1393607276_thumb.jpg

jel sutra neko voza dupe po vencu i fruskoj gori :zdravo: ja sam sutra tamo pa ako neko ide nek ostavi poruku :takoje: a ako ne ide ne mora ostavljati poruku :P ovo bas i nisam nesto dobro srocio al nema veze nasi smo ;)

• Drug član, 1180 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 N

Ne naručujte ove prašinarke...Stigle mi i nisu za transalpa nego za neki traktor...širina mnogo veća,dužina da se odseče 15 cm... upravo to i odradio...legle nekako i vršiće posao,dobar kvalitet ali velike :staa2:

http://www.amazon.de/dp/B00ABHD7RU?tag=syn_api_dfu1_bd-21&ascsubtag=ZGYtZGVfREUtbGFifGhVSXFlamtaRWxnQmd3

Pogledajte ovde vrlo su kvalitetne.

http://www.3t-racing.com/ariete.php?kat=Mandzetne

Ima godina,dve kad smo ovde pričali o tome. Upravo su se te nudile. Pitao tada koje da uzmem jer ih ima više dimenzija...preporuče mi jedne, malo su uže ali legnu samo tako..Kupim ja te i ? Kvalitet je bio nula,guma je krta i posle 100-injak kilometra su popucale i pocepale se...

Zato sam hteo original i kao što rekoh, lepo video ove na ebay.de da su za transalpa, naručio, dobio i :

kvalitet je odličan ali ogromne su, odsekao 15 cm. Budem slikao pa ćete videti. Mada i ovako ogromne nisu loše. Bude neko strahopoštovanje :moto3:

Zakis: skoro da je moglo tako :lol:

Gox,zar ti nisi imao one Acerbis-ove? Zasto si ih zamenio?

Nisam imao Acerbis.

Evo, izvinjavam se zbog prethodnog mog komentara. Sada sam pronašao stranicu gde smo razmenjivali mišljenja. Nisam kupio Ariete iz 3T racing-a nego ove iz Louisa koje su bile skroz loše,uske i odmah se pocepale:

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr&artnr=10045810

A evo i stranice gde smo pričali o tome:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/page__st__3180

Nakon ove stranice je pala odluka da uzmem te iz Louisa:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/page__st__3200

Izvinjavam se zbog mog komentara i 3T racingu i Ariete-u :neznam:

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Gox,zar ti nisi imao one Acerbis-ove? Zasto si ih zamenio?

Nisam imao Acerbis.

Evo, izvinjavam se zbog prethodnog mog komentara. Sada sam pronašao stranicu gde smo razmenjivali mišljenja. Nisam kupio Ariete iz 3T racing-a nego ove iz Louisa koje su bile skroz loše,uske i odmah se pocepale:

http://www.louis.de/...&artnr=10045810

A evo i stranice gde smo pričali o tome:

http://forum.bjbiker.../page__st__3180

Nakon ove stranice je pala odluka da uzmem te iz Louisa:

http://forum.bjbiker.../page__st__3200

Izvinjavam se zbog mog komentara i 3T racingu i Ariete-u :neznam:

jbg ja sam kriv.. meni su se raspale posle 3 meseca... nisu ni za q..... trebao sam prvo testirati na duze pa se tek onda pohvaliti da sam usro motku....bas mi krivo gox 1ups.gif inace... kod mene su na motoru jos uvek... u polu raspalom stanju... i ja sam u ptorazi za boljim.. Plastika sa skrgama za disanje je zakon...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja