SADAN 862 Napisano Februar 10, 2014 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Ah te komsije uvek imaju spremnu pridiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 10, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Evo obavestenja jednog za one koji znaju da sam ugradio onaj novi nastrugani bronzani puz..... ........ izvadio motor danas posle 3 nedelje iz garaze... a kad sam ga ostavio u garazu radilo je sve..... Uglavnom jasno vam je kad kazem radilo je sve..... odlepio sam kad sam video skazaljku da stoji opet.. u neverici... garant je sajla pukla.. saznacu kad dodjem u zr... verovatno je pruzala otpor poprilican pa je zato i sredila plasticni puz... ali ja se nadam, samo nadam, da je ovaj put puz pobedio sajlu.. jer u protivnom.. sta reci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16940 Napisano Februar 10, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan ja otvorio sezonu palo prvih 100 km grejanje mi ne radi na motoru tako da je bilo malo svezije no leti dal zbog starog goriva al u pocetku mi radio samo na jedan klip odem do drugara, on podigne onu kapicu sa svecice tako da smercovalo i kad je sastavio voziiii misko naravoucenije ako vam navlazi svecica podignete onu kapicu da pocne da se cuje varnicenje, tako valda svecica dobije vecu varnicu i uspe da sastavi reko mi komsija da sam izgubio kalendar komšije kad me vido na motoru A moje komšije dolaze da provere jesam li živ ako me do podne ne vide na motoru. Decembra i januara "omlatio" preko 1.700km. A od nove godine ni jedan dan pauze. Bar dsetak kilometara dnevno! Za Transalp nema zimske pauze! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 10, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Evo obavestenja jednog za one koji znaju da sam ugradio onaj novi nastrugani bronzani puz..... ........ izvadio motor danas posle 3 nedelje iz garaze... a kad sam ga ostavio u garazu radilo je sve..... Uglavnom jasno vam je kad kazem radilo je sve..... odlepio sam kad sam video skazaljku da stoji opet.. u neverici... garant je sajla pukla.. saznacu kad dodjem u zr... verovatno je pruzala otpor poprilican pa je zato i sredila plasticni puz... ali ja se nadam, samo nadam, da je ovaj put puz pobedio sajlu.. jer u protivnom.. sta reci... A mozda je honda stavila dole taj plasticni puz da u slucaju bilo kakve blokade ne bi sjebala kazaljku i sat u tabli. Sad kad si stavio bronzani puz slaba tacka je mehanizam kazaljke koji je dosta skuplji od plastinog puza. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 10, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan ja sam taj puz od plastike kupio u sloveniji u servisu hondinom i bio je 20 evra orginal,,, samo sam njega promenio i da kucnem u drvo sve fecereca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Februar 11, 2014 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan A mozda je honda stavila dole taj plasticni puz da u slucaju bilo kakve blokade ne bi sjebala kazaljku i sat u tabli. Sad kad si stavio bronzani puz slaba tacka je mehanizam kazaljke koji je dosta skuplji od plastinog puza. Pomislih isto , a na kraju opet izađu skuplji svi mogući problemi-mehanizam kazaljke,sajla... nego povremeno menjati puž . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 12, 2014 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan apsolutno mislim da je Lad u pravu i da je taj puz namerno ostavljen kao deo koji je potrosan i menja se, problem samo sto ga kod nas nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 230 Napisano Februar 12, 2014 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Puž je namerno od plastike zbog jeftinije proizvodje,nije to smo na Hondi,svi su nekad imali gvozdene puževe,pa plastične,pa ih više uopšte nemaju,sve radi na struju. Sajla inače nemože da pokvari kilometar sat jel su u njemu delovi vrlo solidno napravljeni,a i fizički kontakt je samo na ulazu u sat,dalje se prenosi preko magneta sila koja pomera skazaljku.Sajla je inače najjeftiniji deo u celom sistemu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 12, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Može mi neko reći da li sajla od Afrike RD04/07 paše na Transalpa? Treba mi malo duža sajla (nekih 5.6 cm), vidim da Afrika ima 8 cm dužu sajlu, što mi odgovara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Februar 12, 2014 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo dali ima neko uslikan amortizer gdje se spaja sa zadnjom viluskom i ramom od Honde Transalp 600 91. god .. Mjenjao sam lezajeve pa sad neznam da vratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Februar 12, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo dali ima neko uslikan amortizer gdje se spaja sa zadnjom viluskom i ramom od Honde Transalp 600 91. god .. Mjenjao sam lezajeve pa sad neznam da vratim Pomaze li sta ovo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 12, 2014 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan vidi ovde http://tecnica.transalp.it/faidate.php?id=140 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Februar 13, 2014 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan vidi ovde http://tecnica.trans...date.php?id=140 E ovo mi pomaze Hvala!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Februar 13, 2014 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo dali ima neko uslikan amortizer gdje se spaja sa zadnjom viluskom i ramom od Honde Transalp 600 91. god .. Mjenjao sam lezajeve pa sad neznam da vratim Pomaze li sta ovo ? Imam ovo drug. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 15, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene se malo radilo preko zime. Prvo sam rešio da uštelujem karbove. Kada sam rastavio karbove, uvideo sam da su membrane porozne, pa sam ih predao našem kolegi gosn. Đuri (vidik) na popravku uz smešnu nadoknadu, a uradio ih je fenomenalno. Zatim sam rasformirao ceo karb do poslednjeg šrafa (jedini karb oko kojeg sam radio je bio na Apencu i na Bubi, baš hrabro). Nakon što sam dobio membrane za bukvalno dva dana, krenem u podešavanje karbova po service manual-u. Podesim plutanje plovka, odnos vazduha i benzina i stavim karbove na motor. Uštelujem ventile i ajde da upalim. Neće! Šta je sad koji moj?! Pregledam sve, vadim svećice, proveravam, nema varnice. Proveravam sve po redu i dođem do bobina. E tu je problem. Skidam čistim kontakte od površinske korozije, proveravam kablove, kapice sve u redu. Vraćam sve na svoje mesto i da upalim opet ništa. Ostavim sve posle ispitnog roka... Nakon 2,3 nedelje opet se ja vratim motoru. Sve proveravam i opet isto. Htedoh uzeti druge bobine, ali ne da meni vrag nešto, kud obe da crknu?! Pade mi na pamet veoma glupa (u stvari pametna) ideja, tj da skratim kablove svećica sa obe strane po 5mm. Skratim ja kablove, vraćam sve na svoje mesto, dajem kontakt i posle drugog verglanja upali. Sreći nema kraja. Nakon toga je usledilo sinhronizovanje karbova, ali nešto nisam zadovoljan "home made" sinhronizatorom, tako da ima veoma malo odstupanja. Sledeće jutro ustajem i odmah silazim u garažu da upalim motor, rekoh da nisam sanjao da mi je motor upalio. Dajem kontakt, upai iz prve! Ajme mene rekoh. Od kad je motor kod mene, nikad nije palio na prvu, ovo je za mene bum. Nakon štelovanja motora reših da se pozabavim nekim sinticama koje su mi "smetale" tokom off vožnji. Prvo da rešim propadanje prednjih štapova. Kako rešiti? Nakon pretraživanja po netu, vidim da stavljaju gušće ulje u štapove. Kupim ja 10w ulje. Da li će biti to dovoljno? Vidim da stavljaju i progresivne opruge, ali trenutno nemam para za to. Idemo nešto "jednostavnije", čitaj jeftinije. Na nekom sajtu nađoh neki produžetak, koji se stavlja mesto čepa na vrhu štapa. Pade meni na pamet, što ja nebi povećao klirens motoru? Uvek mi je falilo tih 1-2cm od bloka motora prilikom prelaska gudura. Reših da napravim na strugu produžetak, koji ima isti navoj kao čep, samo što na dole ima produžetak od 10mm, koji će sabiti oprugu taman toliko da ne bude "drvenasto" ogibljenje i još 10mm koji ničemu ne služe, nego da uđu u oprugu; i produžetak na gore od 50 mm, za povećanje klirensa. Mislilte da je puno?! Ma nije... Sva sreća ćale mi je metalostrugar, pa je on to sve izdimenzionisao i preneo na crtež, pa posle smo otišli kod čoveka u selu, koji ima strug da to napravimo. Evo kako to izgleda... I na štapovma... Pošto sam povećao prednji deo, da bi motor bio pod "libelom", mora se isto toliko povećati i zadnji deo. Nađem ja u radionici neki flah od 5mm, rekoh dovoljno je jak za ono što mi treba, a to je viljuška na zadnjem amortizeru. Izmerim ja koliko treba da je produžim i uz pomoć čekića i nakovnja, napravih je ja isto kao i ovu manju "Showinu". Namontiram ja sve to na motor i uzmem libelu, sve je u centar. Super rekoh. Ali bejaše tu i malo problema. Kako sam podigao prednji deo, sajla od kilometar sata je postala previše kratka, tako da se mora zamenuti sa većom, a to je jedino moguće od Afrike Twin RD04/7, raman mi ta dužina odgovara. Sva sreća pa nisam morao da menjam i kočiona creva, ona su "taman". Morao sam i ćopavu da produžim, čak i centralne nogare. Sve sam to doradio kako treba i lepo je ispalo. Ujedno zamenim i semeringe i stavih nove manžetne štapova, one stare nizašta nisu bile... Napravih i produžetke iliti "risere" za korman od 25mm, tako da mi je položaj za kormanom prilikom stajanja lakši i ne umaram se. I još neku sitnicu, a to su širi nazubljni nogostupi,da vožnja u blatnjavim uslovima bude sigurnija... Znam da je sve ovo bzv, ali eto imadoh viška vremena, pa se upustio u sve ovo. Ima tu još stvari koje ću raditi, ali za sada dosta, mora da se skuplja malo za neku vožnjicu i za nove "krampone". Danas bi lep dan, pa reko da odem malo do nasipa. čisto da proverim da li je sve kako treba. Nisam ni stigao plastike da stavim, reših da ga provozam ovako "nejkid"... Rezultat: I više nego zadovoljan! Dovoljno visok, nije tvrd kao kamen, pri doskoku ne propada kao krava pred telenje, korman taman visine. Razlika drastična (u dobrom smeru). Eto... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 15, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Cedo! Odlican si posao uradio. A oko kablova...stvarno glup problem a moguc Sad si podigao prednji kraj..a zadnji? Oces tu nesto raditi? Inace pored podizaca koje si uradio ako budes imao kinte uzmi Lucas high cross korman. Tebi koji volis off road ce se svideti Veruj mi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 15, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Cedo! Odlican si posao uradio. A oko kablova...stvarno glup problem a moguc Sad si podigao prednji kraj..a zadnji? Oces tu nesto raditi? Inace pored podizaca koje si uradio ako budes imao kinte uzmi Lucas high cross korman. Tebi koji volis off road ce se svideti Veruj mi Hvala Marre! Ma ne znam da li je problem glup ili ja. Mal´ ne napravih sebi dodatan trošak. Podigao sam i zadnji deo, tako što sam onu viljušku na zadnjem amortizeru napravio novu (dužu) od lima od 5mm, tako da je sve u nivou, i prednji i zadnji deo. Lukas korman je "bukmarkovan" istog trenutka kad si i postavio u ovoj temi i na tapeti je odmah posle guma, jako mi se svideo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
U-Rosh 87 Napisano Februar 15, 2014 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan To Cedo majstore . Ja cu morati da napravim ili nabavim risere za moj motor, imam problem kada stojim, krakat sam i mnogo mi je nisko korman. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 15, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan To Cedo majstore . Ja cu morati da napravim ili nabavim risere za moj motor, imam problem kada stojim, krakat sam i mnogo mi je nisko korman. Da znaš da bi tebi odgovaralo da staviš na Afriku risere. Visok si momak, lakše će ti biti sigurno, meni jeste. Slobodno stavi 30 mm, biće ti ok. Ja sam mogao da stavim i 30mm, mada nisam bio siguran da li će biti visoko... Probano na terenu, sve super. Vidimo se na Glindži uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 15, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Puž je namerno od plastike zbog jeftinije proizvodje,nije to smo na Hondi,svi su nekad imali gvozdene puževe,pa plastične,pa ih više uopšte nemaju,sve radi na struju. Sajla inače nemože da pokvari kilometar sat jel su u njemu delovi vrlo solidno napravljeni,a i fizički kontakt je samo na ulazu u sat,dalje se prenosi preko magneta sila koja pomera skazaljku.Sajla je inače najjeftiniji deo u celom sistemu. Upravo tako tritone, otvarao sam instrument tablu i radi tacno onako kako si opisao nego nisam hteo da se raspravljam sa onima koji prvo pucaju pa tek onda pitaju, jednostavno smisao rasprave gubi znacaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 16, 2014 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5808 Napisano Februar 16, 2014 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Floyde, šta je na kraju bilo sa pokazivanjem brzine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 16, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Floyde, šta je na kraju bilo sa pokazivanjem brzine? Saznacu u petak kad dodjem kuci pa javljam svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Februar 19, 2014 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, zna li neko tačnu oznaku ili kod boje koja je korišćena za ram na transalpu. Meni deluje kao neka Silver Gray metalic, ali nisam siguran. Hteo sam da ofarbam drzace fuzastera vozaca i suvozaca jer su se malo izgulili i totalno sam promasio boju i isciganisao maksimalno, dok ne ubodem boju nema voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Februar 19, 2014 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, zna li neko tačnu oznaku ili kod boje koja je korišćena za ram na transalpu. Meni deluje kao neka Silver Gray metalic, ali nisam siguran. Hteo sam da ofarbam drzace fuzastera vozaca i suvozaca jer su se malo izgulili i totalno sam promasio boju i isciganisao maksimalno, dok ne ubodem boju nema voznje Zamačkaj u crno pa vozi, a inace u svakoj malo boljoj farbari mogu po uzorku da ti naprave boju, čak i da je upakuju u sprej. S obzirom da su se nasi TA pravili u nekoliko zemalja neverujem da su svi farbani istom bojom i istom nijansom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...