Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Spalio sam lamele na staroj planini. Motor je prešao 83000 i nikad nije otvaran. Šta mi sve treba da kupim od delova da zamena bude što efikasnija i kvalitetnija? Nove lamele, opruge? još nešto? Gde mogu najpovoljnije da nađem novo pa da sam miran narednih 80k ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Hm, pa vidi "najpovoljnije" i "pa da sam miran narednih 80k " su u direktnoj koliziji.

Mozda bi bilo najbolje da pozoves Beru, pa da vidis sta on moze da ti ponudi iz inostranstva, u smislu cene i kvaliteta.

Pitao sam bas tako jer se od prodavnice do prodavnice jako razlikuju cene za isti deo. Necu zaboraviti kad sam trazio originalni termodavac, i rekli su mi da je cena za to malo cudo 115 evra... 0staa2.gif I na kraju se iscimao, i nasao potpuno isti deo pod istom sifrom, isto made in japan, za 350din u radnji za Toyota delove i opremu. eno ga sljaka vec 2 godine bez problema..

• Svrati ponekad, 383 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT

TA ima odlicne lamele i obicno izgura 100.000 km sa fabrickim lamelama. Naravno ta cifra zavisi od mnogo faktora a navise od stila voznje i gde se vozi.

Kad menjas lamele, menjaj i opuge tj, zameni komplet. Vidi prvo u Hondi koliko su originalne, pa se onda odlucuj. U Guevari imas Vicma lamele. U Louisu TRW/Lucas lamele oko 70€, ali kazu da se sa njima zamene i metalni diskovi koji idu izmedju, tako da dodaj jos 35€....

Wemoto ima EBC set, opruge, diskovi, lamele za 75£....

Raspitaj se jos, ali to su ti cene.....

TA ima odlicne lamele i obicno izgura 100.000 km sa fabrickim lamelama. Naravno ta cifra zavisi od mnogo faktora a navise od stila voznje i gde se vozi.

Kad menjas lamele, menjaj i opuge tj, zameni komplet. Vidi prvo u Hondi koliko su originalne, pa se onda odlucuj. U Guevari imas Vicma lamele. U Louisu TRW/Lucas lamele oko 70€, ali kazu da se sa njima zamene i metalni diskovi koji idu izmedju, tako da dodaj jos 35€....

Wemoto ima EBC set, opruge, diskovi, lamele za 75£....

Raspitaj se jos, ali to su ti cene.....

Eeeee to su vec podaci. Svaka cast 1care.gif

Da, citao sam do mogu da izguraju do 120.000km, ali sam isto tako i citao da kad je motor star, ako se kvacilo dovede do usijanja, sa sve oprugama, opruge su te koje zbog usijanja gube svoje svojstvo napetosti iako su i dalje u specifikaciji po visini.

Ova Wemoto varijanta mi se nekako najvise uklapa...

Hvala puno za info.. videcemo sta ce novcanik da kaze.. 1hmm.gif

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

@iron Nisam 100% siguran, ali mi se cini da wemoto skida jos 20%-25% ako salje izvan EU. Jos ako ti carina propusti paket, super mozes da prodjes. Ja sam sad isto prosao sa mojom ST.

@iron Nisam 100% siguran, ali mi se cini da wemoto skida jos 20%-25% ako salje izvan EU. Jos ako ti carina propusti paket, super mozes da prodjes. Ja sam sad isto prosao sa mojom ST.

Super, to zaista olakšava okolnosti. Hvala vam puno svima za info :takoje:

Skida 20% Engleskog pdv-a, ali dodaje postarinu i osiguranje. Konkretno za lamele kostace te oko 72£ sve sa postarinom. Uz malo srece na carini proci ces OK. Inace roba stize za 7-10 dana najvise.

Preko nekoliko puta sam porucivao od njih i sve stigne brzo i extra korektno.

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Ja sam narucio preko Biker house lamele i opruge, cena 7000 din. Nemam pojma koje su , nisam ih jos ni pokupio, to ću za koji dan pa ti mogu reći šta je u pitanju.

Skida 20% Engleskog pdv-a, ali dodaje postarinu i osiguranje. Konkretno za lamele kostace te oko 72£ sve sa postarinom. Uz malo srece na carini proci ces OK. Inace roba stize za 7-10 dana najvise.

Evo bas pravim porudzbinu, i vidim da su skinuli tih 18 evra od ukupnog iznosa. Ajd sad samo jos ovo pitanje posto sam vrlo nesiguran... Kako je najbolje da izvrsim uplatu? Kako si ti platio, paypal? Obicno sam kupovao preko nekog delove od preko, nikad nisam ovako sam direktno, zato pitam.

Evo bas pravim porudzbinu, i vidim da su skinuli tih 18 evra od ukupnog iznosa. Ajd sad samo jos ovo pitanje posto sam vrlo nesiguran... Kako je najbolje da izvrsim uplatu? Kako si ti platio, paypal? Obicno sam kupovao preko nekog delove od preko, nikad nisam ovako sam direktno, zato pitam.

Posto vec tri godine kupujtm od njih ja sam uvek placao Kreditnom karticom( Visa, Master). Sada pored kreditne kartice mozes i Pay pal-om da platis, sve je to isto.

Kako obicno biva, starim motorima uvek nesto fali 1hmm.gif. Danas sam pribavio lamele i opruge (Lucas twr) treba samo da ih promenim. Ostalo je još od popravke neutral switch, pošto je krepao. Ponekad pokaze da je u leru, ali uglavnom ne.

Deo nije skup, ali ga je verovatno tesko pronaci. Gledao sam na netu ima ga u wemoto, ali nisam nikad kupovao na ovaj nacin, mada imam i PP , a uvek postoji prvi put. Poslao sam i mejl Hondi Srbija, pa da vidim sta oni kazu.

Ima li jos neko neku ideju gde nabaviti, a da logisticki nije previse komlikovano ?

Kako obicno biva, starim motorima uvek nesto fali 1hmm.gif. Danas sam pribavio lamele i opruge (Lucas twr) treba samo da ih promenim. Ostalo je još od popravke neutral switch, pošto je krepao. Ponekad pokaze da je u leru, ali uglavnom ne.

Deo nije skup, ali ga je verovatno tesko pronaci. Gledao sam na netu ima ga u wemoto, ali nisam nikad kupovao na ovaj nacin, mada imam i PP , a uvek postoji prvi put. Poslao sam i mejl Hondi Srbija, pa da vidim sta oni kazu.

Ima li jos neko neku ideju gde nabaviti, a da logisticki nije previse komlikovano ?

A jesi probao da ga skines i ocistis. Mozda to pomogne!

Nisam nista cackao, jer pretpostavljam da se "izlizao" i da mu nema pomoći.

Btw javili se iz Honde, svaka čast na azurnosti, ali deo nemaju na lageru (očekivano, to nije problem) ali rok isporuke i cena:O . Sad i rok nije problem, ne gori, ide i zima, ali cena od 7000 din u odnosu na 17 funti je "malo jaka".

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

@lemy na 17F ces najverovatnije proci carinu bez pregleda, plati PP ili debitnom i ne brines. Koliko sam video po forumu, dosta ljudi je narucivalo sa wemoto bez problema. Ja sam stavio Lucas lamele na ST i motor se preporodio.

• Zainteresovan, 912 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Od pre neki dan mi se na malim obrtajima( 2-3000) guši.

Na leru radi normalno i preko 3000 ide i vuče normalno.

Karburatori ili nesto drugo?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja