Jump to content

Moto Zajednica

Čišćenje rezervoara

Recommended Posts

• Ih što volem testo s makom.., 583 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

Ne nađoh adekvatnu temu gde bih se informisao da li je neko uspešno čistio rezervoar od rđe ili nosio nekom da to kvalitetno odradi, pa reko ajd da pitam..

Sad bih već trebao ozbiljnije očistiti rezervar od rđe na mom Stromu jer malo malo pa čujem pumpu goriva kako cvili, a to je samo znak da se dole na filteru goriva nakupilo rđe koju počistim i eventualno zamenim filter goriva pa neko vreme bude ok...

Jel imate savete, nije mi problem da i sam uradim ako ima neki proveren postupak sa kiselinama itd itdd...??

Promenio član pitans

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9491 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Srbenda na forumu, nece niko bolje odraditi!

P. S. malo sam pristrasan kao sto se vidi ali dugo vec radi i ja se oko rezervoara sa njim savetujem.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Brate, imas nekoliko tema o ciscenju rezervoara od rđe i o zaštiti istog epoxy prajmerima. Malte ne u svakoj temi je detaljno objašnjeno kako sta uraditi i zašto. Mislim da bi moglo biti u "uradi sam" odeljku foruma. 

Ako rezervoar nije bušan i ne treba da se vari, onda sve možeš sam odraditi kod kuće. Niko ti ne treba.

Inače, ja sam našao na FB nekog ko to radi i mislio sam da mu posaljem rezervoar da se ja ne zezam s tim. Ali na cenu od 190 eura koliko mi je traženo odlucio sam se da radim sam. Eno stoji kao upisano. Ne znam koliko trazi kolega sa foruma.

Mene su pitali neki da im radim, ali nismo ae dogovorili. Ja sam trazio 60 eura, ali sada svakako nemam vremena da se bavim s tim poslom. 

Troskovi nisu vise od 3000 za epoxy, sodu, antirost. Treba ti ispravljač za akumulator običan ili napajanje od PC. Parče flaha, malo vestine i deset - petnaest dana vremena da sve završiš.

Sa jednim setom epoxy A+B možeš uraditi dva rezervoara. 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750
Pre 3 sati, N.F.S. je napisao:

Srbenda na forumu, nece niko bolje odraditi!

P. S. malo sam pristrasan kao sto se vidi ali dugo vec radi i ja se oko rezervoara sa njim savetujem.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Ja sam prvo kontaktirao Srbendu iz Kragujevca, a zatim i Tarzana i na kraju sam se odlucio da idem za Nis, jer mi je blizi posto nisam hteo da rezervoar saljem brzom postom. Tarzan, tacan, precizan i odradio je sve perfektno. Tokom rada mi je redovno slao i fotke na Viber da i ja vidim kako teku radovi. Mislim da je i jeftiniji od Srbende. Naplacuje 350 dinara po litru rezervoara (cene iz decembra 2021). Stara tenera ima rezervoar od 26 litara, pa me je to izaslo ukupno 9100 dinara. Ono sto je takodje meni bilo bitno je da mi je garantovao da nece seci rezervoar. Garantovao je da svaki problem resava bez otvaranja rezervoara za razliku od Srbende koji je nekoliko puta napomenuo da ako je rezervoar u velikom problemu da ce ga otvarati, gde cena sredjivanja iznosi 90 evra bez otvaranja, a 180 evra sa otvaranjem!

Pozzz

• Ih što volem testo s makom.., 583 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650cc

Ne dolazi u obzir nikakvo sečenje rezervoara...

Sve nešto mislim da ću odraditi sam, ako dobro kontam to je postupak elektrolize sa punjačem akumulatora preko anode, sa smešom sode bikarbone i vode u rezervoaru? U svakom slučaju tražim temu da iščitam sve...

Hvala na kontaktima pa ću videti..

Promenio član pitans

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750
Pre 12 sati, pitans je napisao:

ako dobro kontam to je postupak elektrolize sa punjačem akumulatora preko anode, sa smešom sode bikarbone i vode u rezervoaru? 

Majstor Sasa (Tarzan) je sredjivao rezervar iz tri faze. Prvo faza je grubo ciscenje kvarcnim peskom. Druga faza elektroliza da bude cist kao staklo. Treca faza nalivanje epoksijem u dve ruke i susenje koje je takodje veoma bitno.

Verujem da svako od nas moze sam da obavi ciscenje na svoju ruku, nije to rocket science, ali...prosto nisam hteo da se zamajavam i gubim vreme i nerviram se oko necega sto drugi rade vec profesionalno a i ne kosta puno, logicno je da sam to prepustio drugom ko vec ima sav alat i rutinski obavlja posao.

Kako god da odlucis, srecno sredjivanje.... 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja