boza_kg 5015 Napisano Mart 25, 2023 Drug član, 3769 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bio, nikako još da se oporavim... Preskočiću kako izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Mart 28, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 3. 2023. at 15:18, boza_kg je napisao: Koliko čitam, na novim modelima Akrapovica ne može (lako) da se skida i vraća DB killer, zacincano zbog Euro normi, pa je sad mukica. Zamisli, daš tolke pare, a ne čuju te u susednom selu. Strašno! Tačno. Pre neku godinu sam u firmi sa mehaničarom skidao db killer sa novog MP3 500. Stavio je Akrapoviča i tada ga je platio oko 100 hiljada. Da bi izvadio killer moraš da odnituješ celu kapu sa vrha da bi mogao da mu priđeš. Posle staviš nove nitne. Vrlo napet posao, jer si u strahu da ga ne oštetiš, a mnogo vredi . Ja Kineza nisam još stavio, vratio sam fabriku da bih mogao da se vozim. U međuvremenu sam spremio sve što mi je falilo da bih ga upasovao, ali sve me nešto mrzi iz dana u dan, a naročito jer će u odnosu na fabrički izgledati dosta mršavo i šuplje u tom delu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @bakicaprobaš kad si već kupio, vratiš fabrički ako se ne navikneš.Snimi obavezno video, da čujemo zvuk ako ti ne bude mrsko... . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav raja, da li ste imali problema sa bevom 300hpe da se motor sam od sebe ugasi nakon puštanja gasa? Danas mi se to desilo hladan je bio upalio ga i nakon nekih 100m pustim gas i ugasi se. Nije bila brza vožnja cca 20ak na sat ..... Inače prešao je oko 1100 km i urađen prvi servis na nekih 870 km .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @bluebevBilo meni isto tako( tri puta ukupno),može biti : 1.Pumpa za gorivo (zamene ti odma u garanciji) 2.Motor ti je nerazrađen,još to sve leže na svoje,prestaće posle cca 2 - 2.5 k km. Meni je bilo ovo drugo. Npr.Imao sam i u prvih 1000 km neki čudan zvuk (kao da krava muče)kad ga ugasim,to je posle prestalo. E da ..spominjali su i neki update softvera ..kakve to veze ima ,nemam pojma ali to meni nisu uradili ,jednostavno je prestalo. Promenio April 20, 2023 član Džim Džarmuš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Džim Džarmuš je napisao: @bluebevBilo meni isto tako( tri puta ukupno),može biti : 1.Pumpa za gorivo (zamene ti odma u garanciji) 2.Motor ti je nerazrađen,još to sve leže na svoje,prestaće posle cca 2 - 2.5 k km. Meni je bilo ovo drugo. Npr.Imao sam i u prvih 1000 km neki čudan zvuk (kao da krava muče)kad ga ugasim,to je posle prestalo. E da ..spominjali su i neki update softvera ..kakve to veze ima ,nemam pojma ali to meni nisu uradili ,jednostavno je prestalo. Moguće da je ovo drugo mada nekad kad ga ujutro upalim zna isto da malo počne da varira malo zvuk kao da blago padnu pa se podignu obrtaji, također dok se ne zavgije ima nekaki metalni blagi zvuk oko auspuha prije lonca... Nadam se da je ovo sve normalno obzirom da mi je prvi motor ... Inače je zuca i nisam se pokajao .... Kakva je potrošnja vama ? Meni poslije promjene prve ulja kao da malo više troši goriva.. trenutno na cca 120km stoji 19km/l. Svakako nije to sada penzionerska vožnja ... Više je malo agresivnija odvrtanje do 70 80 km/h ali tako vozim od početka, nikad preko.... dosta vožnje u dvoje ima pogotovo ujutro na posao sa suprugom i čisto gradska ali prije promjene ulja je isto bilo je isto vožnje u dvoje i isti način vožnje i kretala se oko 20 do 22 km/l .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5015 Napisano April 20, 2023 Drug član, 3769 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Džim Džarmuš je napisao: 2.Motor ti je nerazrađen,još to sve leže na svoje,prestaće posle cca 2 - 2.5 k km Nije Bev, ali na mom Kimku se to desilo dok je bio nov, negde na oko 600 km ukupno pređenih. Samo jednom,i više se nikad nije ponovilo. @bluebev tako da se ne bih sekirao, pogotovo ako se ne ponovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče zvukova,dok je hladan i meni je bila ista dilema (jel mi je isto bio prvi motor). To je to ,za te pare se tako čuje a i to je Tajvanski Italijan oće to tako. Kad se razradi biće bolje.Meni je smetalo što se na slabom gasu čuje kao neko metalno čangrljanje a u stvari sam ja grešio,mnogo slab gas sam mu davao. Moraš malo da ga kao "turiraš" -kratko da zavrti to sve unutra u prenosu .. Hoće zvono unutra da bude plave boje (to je valjda od opterećenja ili zagrevanja)ako je "kretanje slabim gasom" stil vožnje(tako je na svim CVT ). Što se tiče potrošnje nisam siguran u preciznost tog podatka na displeju . Ja sam tukao i 5l po gradu ali realno trosi oko 4.5 ja sam krupan i relativno težak i imao sam mali vizir i veliku suprugu non stop. Promenio April 20, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano April 20, 2023 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Gasi se zbog niskog napona.... napuni akumulator pa probaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 (promenjeno) Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelismotor mu je nov.Meni je napon bio 14.7 nečega i isto je radio. Promenio April 20, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano April 20, 2023 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Bas zato i napisa .... punjenje akumulatora pa nek javi rezultat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislio da je to "14.7" dobar napon ..Mislim da i u uputstvu piše takav neki broj.Ali dobro to što piše na displeju ne znači da je i tako ..treba slušati iskustvo svakako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 (promenjeno) U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Satelis je napisao: Gasi se zbog niskog napona.... napuni akumulator pa probaj. Napon je uvijek onako kad bacim nekad oko na 14.5 i koliko se sjećam uvijek je tako bilo od prvog dana.... ovo mu je prvi put da se uhasio i to u garaži tržnog centra, hladan i u krivini pred rampom ...A moguće je sve ... Promenio April 20, 2023 član bluebev Dopuna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Džim Džarmuš je napisao: Što se tiče zvukova,dok je hladan i meni je bila ista dilema (jel mi je isto bio prvi motor). To je to ,za te pare se tako čuje a i to je Tajvanski Italijan oće to tako. Kad se razradi biće bolje.Meni je smetalo što se na slabom gasu čuje kao neko metalno čangrljanje a u stvari sam ja grešio,mnogo slab gas sam mu davao. Moraš malo da ga kao "turiraš" -kratko da zavrti to sve unutra u prenosu .. Hoće zvono unutra da poplavi (to je valjda od opterećenja ili zagrevanja)ako je "kretanje slabim gasom" stil vožnje(tako je na svim CVT ). Što se tiče potrošnje nisam siguran u preciznost tog podatka na displeju . Ja sam tukao i 5l po gradu ali realno trosi oko 4.5 ja sam krupan i relativno težak i imao sam mali vizir i veliku suprugu non stop. Ma i ja sam težak (115) i imam klasični vizir od 400tke nabačen .... Supruga je prosjek ali kad se sabere ima tu težine... Da da primjetio sam i ja tu zvonjavu pogotovo kad je hladan pa malo više zavrnem gas pogotovo kad smo u dvoje .... Za potrošnju do promjene ulja sam uvijek trošio prosjek oko 4.2 kombinovano što se putnika tiče a to je bilo po ovom hladnijem vremenu od oktobra do marta jer sam u tom periodu prešao 1000 km.... Sad ćemo vidjeti sa Eni uljem kako će biti ... Na kraju koje ulje koristite za Beverly ? Eni ili Castrol? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16122 Napisano April 20, 2023 Integrisan, 9334 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan To je trenutni napon punjenja (V) prikazan na satu, regler strujom puni bateriju (A) gde se polako dize kapacitet iste (Ah). Kad je kapacitet nizi, elektronka ne moze raditi valjano i eto gasenja...... jedan od mogucih problema. Zato rekoh.... prvo punjenje pa proba. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, boza_kg je napisao: Nije Bev, ali na mom Kimku se to desilo dok je bio nov, negde na oko 600 km ukupno pređenih. Samo jednom,i više se nikad nije ponovilo. @bluebev tako da se ne bih sekirao, pogotovo ako se ne ponovi. Znači štucaju dok se ne razrade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Satelis je napisao: To je trenutni napon punjenja (V) prikazan na satu, regler strujom puni bateriju (A) gde se polako dize kapacitet iste (Ah). Kad je kapacitet nizi, elektronka ne moze raditi valjano i eto gasenja...... jedan od mogucih problema. Zato rekoh.... prvo punjenje pa proba. A kako mogu provjeriti stanje akumulatora ? Inače sam u životu promjenio samo 1 akumulator u zadnjih 18 godina iskustva za volanom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan A ugasio se meni i ovaj novi BMV drugi dan posle 100km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan No sikiriki što bi reko Edo.Ako bude stalno to radio onda zovi čika satelisa u pomoć. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5015 Napisano April 20, 2023 Drug član, 3769 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, bluebev je napisao: Znači štucaju dok se ne razrade Pa ja ga tako nekako tumačim, a i kolega Džim koliko vidim. Dok motorin nije potpuno razrađen, nisu sve vrednosti koje očitava računar, preko raznih sondi, senzora trt mrt, još uvek uravnotežene i optimalne. Desi se štuc. Možda je to laičko tumačenje, ali ja ga tako objašnjavam svojoj logici Ako ti se problem ponovi, imaš garanciju, pa prijavi u servisu. Svakako mislim da nije stvar za sikiraciju, zato si i kupio novi skuter, da imaš manju brigu. Ali bolje nemoj sam da čačkaš kad već imaš podršku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2717 Napisano April 20, 2023 Drug član, 1184 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Na garanciju se pozovi ali i forum pitaj ... Drugačije je kad odeš u servis sa nekim predznanjem..ne otkače te tako lako... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, boza_kg je napisao: Pa ja ga tako nekako tumačim, a i kolega Džim koliko vidim. Dok motorin nije potpuno razrađen, nisu sve vrednosti koje očitava računar, preko raznih sondi, senzora trt mrt, još uvek uravnotežene i optimalne. Desi se štuc. Možda je to laičko tumačenje, ali ja ga tako objašnjavam svojoj logici Ako ti se problem ponovi, imaš garanciju, pa prijavi u servisu. Svakako mislim da nije stvar za sikiraciju, zato si i kupio novi skuter, da imaš manju brigu. Ali bolje nemoj sam da čačkaš kad već imaš podršku. Ma kakvo čeprkanje nema šanse, upravo tako zato sam i uzeo da zujim a da garancija plaća hehe 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano April 24, 2023 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam već negde gore da mi se par puta desilo to gašenje pri puštanju gasa, kad je hladan. Nakon 1500km, nije ni jednom više. Fora je u tome što zbog euro normi agregati rade na ivici siromašne smeše, i onda dok se agregat ne razradi može doći do ovakvih situacija. Nestabilniji rad, gašenje u leru itd... Upravo se zbog toga na tržištu pojavljuju emulatori za lambda sonde, da bi se računar ''slagao'' sa blago izmenjenom vrednosti koja mu stiže sa sonde, i da bi se kao rezultat dobila malo bogatija smeša, lepši rad motora, malo više snage itd... U svakom slučaju, nema razloga za brigu što se toga tiče, nije samo Piaggio problematičan sa time, čuo sam za nekolicinu slučajeva i kod drugih proizvođača. Jedino mi se ta potrošnja kod vas kolega ne uklapa sa mojom, ali to mi je definitivno potvrda da vozim penzionerski , mada vozim dosta i po magistrali pri većim turažama. Meni je trenutno oko 30 km/l. Na kraju prošle sezone mi je bilo preko 30 km/l prosek. Oko potrošnje ulja, nažalost ne stižem da ga vozim koliko sam planirao, a i vreme nas nije služilo, tako da još nisam zaokružio 1000km od servisa. Tek sam prešao 700km od servisa, i za sada se nivo nije pomerio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano Maj 28, 2023 U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav raja, je li normalno da se čuje neki zvuk u motoru kao blaga zvonjava kada radi zagrijan bez gasa? Urađen prvi servis na nekih cca 850 km .. sada je na satu cca 1500km .. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11310 Napisano Maj 28, 2023 Ne silazi, 2292 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Da nije ona ploca sto nosi lamele,pozadi u varijatoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...