zemun24 36 Napisano Jul 14, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem od juče. Sve normalno radilo i odjednom mi ne rade ni instrument tabla, ni migavci, ni farovi. Palim motor na kurblu bez problema. Do akumulatora i osigurača provereno znam da nije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Jul 14, 2022 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako si siguran u aku...imaš problem sa snopom kablova koji ide uz vrat volana za napajanje svega napred. Rasturi malo prednjicu, pa gledaj da nema kakvog očiglednog oštećenja na nekom od kablova ili konektora. Okreni levo desno, vidi dal' se kablovi zatežu...ili dodiruju nešto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11038 Napisano Jul 14, 2022 Ne silazi, 2198 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Brava ukljucuje struju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 14, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Rastavljam ga ovih dana pa vam javljam uzrok.. Hvala vam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 16, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Jedini osigurač koji sam našao - radi, promenio sam ga drugim. Ista situacija. Postavio sam fotografije gde sam sve našao kablove, drugih osigurača ne vidim... Ne vidim nikakvo oštećenje na nekom od kablova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Jul 16, 2022 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Vidi...obzirom na "brend" i njegovu reputaciju, uopšte ne bi bilo čudno da je riknulo nešto u instrument tabli, zbog čega ćeš morati celu da menjaš....jer time niko neće da se bavi, niti se to pravi da bi se mnogo popravljalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 16, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je možda regler u pitanju, zameniću u ponedeljak. Pošto ne rade ni migavci ni farovi.. A što se tiče brenda, prodaću ga pa uzeti japanca nekog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Jul 16, 2022 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa jel si izmerio uopste napon na akumulatoru? Regler nema veze sa tim stvarima, njegova uloga je punjenje. I bez njega bi sve moralo da ti radi dok se akumulator ne isprazni. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5857 Napisano Jul 16, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Isprati napone u konektoru za instrument tablu. Proveri masu na ramu u odnosu na klemu minus. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 16, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je majstor merio napon, rekao je da je akumulator u redu, i dopunio je kiselinu u istom. A ovo za masu i klemu ću sutra cimati komšiju da proveri. Hvala vam ljudi, ne razumem se uopšte, reče mi neko da je možda regler pa pretpostavih da je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Jul 16, 2022 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavka, onako priče radi...može da bude da je regler izazvao kvar, tj da je zbog toga što prepunjava akumulator, diže napon u sistemu i onda gori sve redom. Njegovom zamenom problem sa tablom neće biti rešen. Za slučaj da se ustanovi da je tabla izgorela, a i pre toga, ustanoviti dal' je zaista regler u problemu. Zameniti ga ako je problematičan, jer će opet izazvati istu stvar...ako ne i gore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5857 Napisano Jul 17, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Neki elektricar to da pogleda, posto se nista ne razumes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7173 Napisano Jul 17, 2022 Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, taj jedan osigurač je verovatno glavni osigurač do akumulatora, glavni plus, to nije to. Negde predpostavljam ispod sedišta, treba da imaš kutiju sa više osigurača, tu pogledaj osigurače od svetla Kad nađeš da je osigurač onda tražiš zašto je osigurač izbio, jer gle čuda, osigurač u 99.99% slučajeva ne crkne jer mu je dosadno već uradi šta mu je posao. A pošto ne znaš šta radiš, onda ne radiš, nađi ko zna šta radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 17, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Andrej_Hotstepper je napisao: Prvo, taj jedan osigurač je verovatno glavni osigurač do akumulatora, glavni plus, to nije to. Negde predpostavljam ispod sedišta, treba da imaš kutiju sa više osigurača, tu pogledaj osigurače od svetla Kad nađeš da je osigurač onda tražiš zašto je osigurač izbio, jer gle čuda, osigurač u 99.99% slučajeva ne crkne jer mu je dosadno već uradi šta mu je posao. A pošto ne znaš šta radiš, onda ne radiš, nađi ko zna šta radi. Problem je naći nekog voljnog da radi, a zna. Auto električari ne rade motore, majstori za motore ne rade kineze itd, ovi koji rade nemaju vremena... Idem do majstora kod Immo centra za par dana, pa je rekao da će on namestiti. Neću čačkati do tada. Hvala ti Andrej Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 17, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Da nije ovo čudo ta kutijica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Jul 17, 2022 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan To je CDI (za paljenje), to sa time, srećom, nema veze. Al' ga je montir'o...sa vezicama...?!...što me navodi na sledeće... S' ti to uzeo novo ili polovno? Ako je ovako originalno montiran...svaka čas' majstorima, u šta ipak pomalo sumnjam da je fabrički..ali ako si uzeo polovno, to bi možda mogao da bude znak da je već nešto čačkano oko struje, instalacije i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 17, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da nije ovo čudo ta kutijica? А имаш и блокаду, скини то.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 17, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, pronto je napisao: To je CDI (za paljenje), to sa time, srećom, nema veze. Al' ga je montir'o...sa vezicama...?!...što me navodi na sledeće... S' ti to uzeo novo ili polovno? Ako je ovako originalno montiran...svaka čas' majstorima, u šta ipak pomalo sumnjam da je fabrički..ali ako si uzeo polovno, to bi možda mogao da bude znak da je već nešto čačkano oko struje, instalacije i sl. Polovno, znam da je čačkao struju po tome što masa(zelena žica) bleji slobodno, nije povezana na ram. Ali ovo mislim da je fabrički, ne izgleda mi čačkano.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 17, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Krokodilo je napisao: А имаш и блокаду, скини то. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Kako da skinem blokadu?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 17, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako da skinem blokadu?? Љубичаста жица би требало да је блокада, потражи где је мушко женски спој и одштекај. Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 18, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Update: 1. Akumulator je u redu, ali mora da se menja u svakom slučaju. Ima napon i snagu. 2. Regler je potvrđeno u redu. 3. Svi kablovi su dobro povezani, u dobrom stanju su. Zaključak - rastaviću ga pa proveriti komplet instalacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 18, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan А зашто да се акумулатор мења ако је добар? И извини нисам разумео где ти уствари немаш струју?Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 18, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Krokodilo je napisao: А зашто да се акумулатор мења ако је добар? И извини нисам разумео где ти уствари немаш струју? Sent from my SM-N960F using Tapatalk Prazni se kiselina valjda, oslabio ili šta već. Niko ne može da nađe gde je prekid - i kad se upali na kurblu ne rade ni instrument tabla, ni sirena, ni migavci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 18, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan Из акумулатора може да испари само дестилисана вода, киселина јок. А испари ако долази до препуњавање(најчешче). Можда је код тебе дошло до тога, па због превисоког напона изгореле сијалице.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemun24 36 Napisano Jul 18, 2022 U prolazu, 36 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Krokodilo je napisao: Из акумулатора може да испари само дестилисана вода, киселина јок. А испари ако долази до препуњавање(најчешче). Можда је код тебе дошло до тога, па због превисоког напона изгореле сијалице. Sent from my SM-N960F using Tapatalk A fora je što je ona cev za ta isparavanja čista, ne znam da li to znači da nije isparila? Proverili smo napon i dok je motor upaljen, sve je okej Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...