Jump to content

Moto Zajednica

Bmw r1100r delovi

Recommended Posts

• Drug član, 1248 postova
  • Motocikl: BMW R1100R
Pre 8 sati, boza boxer je napisao:

ajoj..
ne znam kako mi je ovo promaklo.

20250728_175120.thumb.jpg.08aeb7228b999da6af5fa942defde2a1.jpg

20250728_175140.thumb.jpg.c1eeceda683433c933e781ed578aef75.jpg

pored curkanja na levim kleštima, bilo je pri kraju i kod "T"račve.

Skinuto i zapakovano, šalje se kao uzorak za izradu novih teflonskih creva.

Zadnja kočnica već ima teflonsko crevo, pre tri godine uradjena reparacija zadnjih klešta i zamenjena paknova.

20230119_210057.thumb.jpg.deafd789141639033c08c5e5b3201641.jpg

Čitao sam na forumu da je bolje vući dva nezavisna creva sa kocionog cilindra do klešta nego ih razdvajati "T"račvom. Ima li mišljenja?

20250728_175102.jpg

Evo ti kontakt za izradu to sto si slikao (posaljes uzorak i sve ti tako napravi )a nije skupo. Ugrinovci Dragisic  011 840 8005 Ako nema to bakarno crevo, javi pa da ti i to resimo.. Provereno ima dobar kvalitet creva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Bmw r1100r

Zvao sam ih, kažu teflonska creva za motore ne rade. Vidim da mi je dosta ljudi preporučilo metalorizvod NS, da li tamo da pošaljem? Sa njima sam se čuo, oni rade. Za hell creva koje je Djunta spomenuo ne mogu da nadjem mesto gde ih rade.
Šta mislite o vodjenju dva nezavisna creva sa kočionih klešta?

Promenio član boza boxer

• Ne silazi, 6704 postova
  • Motocikl: đački pešački

R850R: Gumica kocionog cilindra prednje kocnice - BMW - BJBikers Forum

SHARE.GOOGLE

Ranije pomalo, sad posle jedne duze voznje, curi...

Treba da ima slika pakovanja, ali se premeri sve i po tome se traži gumica, jer uopšte ne uvode poklapanje od motora, ne znam jel imam negde u servisu podatak jer uvek i merim.

Metalzavod nema izbor fitinga, sve  im je pocinkovano, nisam siguran da imaju alat za savijanje pri čemu ostaje isti prečnik, a jedanom motoru su račvu hartletovali jer je nisu imali, sve ovo navedeno nije dobro i ne sme u krajnjoj liniji. Takođe ne znam koji unutrašnji prečnim creva koriste, za motore je manji nego za automobile.

Najbolje rešenje po meni je jedno crevo do sredine blatobrana, račva pa dva simetrična levo i desno, ili dva simetrična od glavnog kočionog ili od izlaza ABSa. 

Već ne znam kolko godina ne ulaze mi motori sa gumenim crevima, ako neće da im se zamene novim, jer motor od mene mora da izađe apsolutno bezbedan, nema odavno šta da se gleda i misli, tim gumenim je još onomad prošao rok trajanja, a inače je i kočnica slabija nego sa teflon pancirnim.

Hell jeste skuplji, ali vredi, kočnica se pravi što boljom, ne zato što neko vozi ko na trkama, već zato što drugi učesnici izazivaju situacije gde se mora kočiti ko GP šađpioni. Kočnica je najznačajniji sklop i je treba štedeti na njoj.

Hell je prešao na Trešnju, [Ime] Hell Dušan
[Mobilni] 063 8348341

Boban sajle su radili kočiona creva, radi i Hidraulik, ali prećutkuju da su to za automobile, malo ljudi zna da postoji razlika, još manje je poštenih da to kažu.

Promenio član đunta

Pre 1 sat, boza boxer je napisao:

Zvao sam ih, kažu teflonska creva za motore ne rade. Vidim da mi je dosta ljudi preporučilo metalorizvod NS, da li tamo da pošaljem? Sa njima sam se čuo, oni rade. Za hell creva koje je Djunta spomenuo ne mogu da nadjem mesto gde ih rade.
Šta mislite o vodjenju dva nezavisna creva sa kočionih klešta?

i Samo kako fabrika kaze, ja to postujem . Sto si tvrdoglav , teflonska , pa teflonska kao da ides na trke. Uradi kako sam ti savetovao u Ugrinovcima, i bices zadovoljan. Za ove u NS-u nisam, a ti kako hoces..

Pre sat vremena, boza boxer je napisao:

Zvao sam te u Ugrinovićima, rekli su mi da ne rade kočiona creva za motore. Metalproizvod je pao u vodu.

Tr azi gazdu zove se Marko (pre dve nedelje moj drugar za 1100 RT napravili mu komplet sva creva.

• U prolazu, 39 postova

Konačno stigla gumica rezervoara. razlika u prečniku na slici ispod.

20250729_175754.thumb.jpg.7717c6a24760d133439d19472d6c7f8b.jpg

Google photos me je obavestio da je tacno 3godine prošlo od rasklapanja mašine, te reših da sklipom rezervoar i da ga upalim..šipak!

Neće da upali..
svećice sam brenerom spržio bile su blago zauljene ali bacaju varnicu,

dotok goriva ima, brizgaljke rade, struja do brizgaljki dolazi. Možda je gorivo starije, sutra ću dosuti sveže..mada ovako stare mašine rade na 85oktana. jbm li ga 😅
Šta može biti? Napomena da je motor radio i palio pre stajanja najnormalnije. Ima li nekakvih senzora koje sam u toku rasklapanja mogao da otkačim?

R1100RS: HAL senzori - Strana 7 - BMW - BJBikers Forum https://share.google/eaByRNxbudIZd4uab

Može i prekidač ćopave, zatim i alarm ako je negde ugrađen, a gorivo jeste obajatilo i sa takvim motor i loše radi, pođi od njega.

Promenio član đunta

• U prolazu, 39 postova

Hvala na odgovoru, pročitao celu temu sinoć. Videćemo danas. Probaću da nabavim nove svećice i sipam sveže gorivo.

• U prolazu, 39 postova

Montirana nova svećica Denso K22TNR-S i upalio na čvrgu.

Jbm li ti sunce, posle 3godine boxer opet grmi, obrnuo krug po ulici jer motor nije registrovan, a i imam samo zadnju kočnicu.

Možda malo kvačilo trebam da zategnem, teže menja brzine, videćemo šta ću uraditi zamenom ulja.

Preostali radovi:

-montaza prednje kočnice kad stignu nova creva

-zamena svih ulja i filtera

-štelovanje ventila prema uputstvima sa foruma, sinhronizaciju karburatora ću prepustiti nekom iskusnijem

-štelovanje sauha(dotezanje sajle)..jer okretanje ručice ne radi ništa.
Ima tu sitnica, montaža rolbarova, maglenki, prekidača za iste, još koji deo treba da se zafarba..ali mašina u operativnom stanju😎.

Nadam se skoroj registraciji.

• Podržavam 1

• U prolazu, 39 postova

Dakle, može na sopstvenu odgovornost. 😎

Nećemo da se igramo, ovo ulje ću iskoristiti za ispiranje pre zamene..

Sauh mi je na srafu do ručice kvačila zategnut maksimalno i nista ne radi. Da li moram da rasklapam razvod sajli gasa da bih to dotegao?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja