Jump to content

Moto Zajednica

boza boxer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    23
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Pancevo
  • Motocikl
    Bmw r1100r

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

boza boxer's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

34

Reputacija u zajednici

  1. Ovako, motor kako sam montirao cukicu za gorivo je ostao i stoji već dve godine, pokriven ususkan, morao sam vratiti tablice. razlog za pauziranje je zapravo bio nedostatak vremena zbog prinove u vidu malog budućeg bajkera, renoviranja kuce, sredjivanje sobe, tako da nije problem. Ne prodje ni dan da ne pomislim na njega(na bmw jca). Sledeće na spisku je zastita rezervoara iznutra, zamena zadnje gume koja stoji već dve godine, registracija..i konacno malo voznje. Razmišljam u zadnje vreme kako da iskoristim prostor ispod rezervoara gde ide abs modul. Misio sam da ustekam jednu rezervnu pumpu goriva i jedan set kablova za ručicu gasa.
  2. Inace mi je pukla salonit ploca na garazi tacno iznad motora, te mi je prilikom jedne obilne padavine pokisla kompletna elektronika, racunar, konektori, sve! Napomena sebi, pokrivati motor i kad ides u wc! Na svu srecu sve je ok.
  3. Nova cukica Moram samo stelujucim otpornicima da mu sredim pokazivanje trenutno pokazuje na rezervi pola rezervoara. ali satic radi i lepo se uklopio, malo kazaljka kad izbledi od sunca bice ista kao fabricka. Napomena: satic nije prcvrscen zato stoji ukrivo.
  4. Treba mi pomoc.. Koji od bmw motora imaju isti sistem plovka kao r1100r, ali imaju satic za pokazivanje nivoa goriva. U potrazi sam za cajgerom koji pri otporu od 5ohm pokazuje pun rezervoar a pri 80ohm pokazuje prazan precnika oko 53mm, ali ni precnik nije presudan dokle god mogu da ga prepakujem u kuciste sata.
  5. Evo pokusaja da se napravi cep sa konektorima. Napravio sam "oplatu" koja je drzala zice na mestu i formirala cep sa spoljne strane koji je siri od rupe. A sa gornje strane je postavljen mesingani prsten koji je formirao cep sa unjtrasnje strane. Zaliveno je tecnim metalom Ubacio sam jos jednu zicu jer sam video da plovak ima klizni otpornik koji cu iskoristiti za sat sa pokazivanjem nivoa goriva. Merio sam da li je tecni metal provodnik, nema kontinuiteta. Sada sledi testiranje otpornosti na benzin, formirao sam malu zatvorenu posudu zalepio je na poklopac motora dihtung masom i sipao benzin.(nisam hteo sklapati rezervoar pa ga testirati na taj nacin) Videcemo sta ce biti, ako je test neuspesan iz nekog razloga samo treba naci drugo vezivno sredstvo, izbusiti verziju 1 i ponoviti sve.
  6. Ajde malo se napredovalo.. Plastike bmw jca su u dobrom stanju(cast izuzecima), malo cu ih osveziti. Hromirani delovi su bili blagi uzas, retrovizori, plastika sata, far ceo ulubljen ispucao. Hromiranje je skup proces a ja ga nikako ne volim pa sam se odlucio za farbanje skoro svih hromiranih povrsina u crnu metalik koja mi je na rezervoaru. Tu je krenuo opasan poduhvat. Farbanje hroma se moze uraditi na par nacina. Jedan je da se grubom smirglom nacne hrom do matiranja, pa se dvokomponentnim prajmerom izizetne lepljivosti pripremi za bazu kasnije lak. Drugi nacin je fizicko guljenje hroma i njegovog prajmera(najcesce bakarnog premaza) Razmisljao sam i o hemiskom uklanjanju, problem je bio sto sam imao razlicite materijale na koje je hrom bio nanesen, plastika, lim.. i nisam bio siguran kako ce hemija uticati na razlicite vrste plastika. Ostar skalpel u ruke i guli. Gulio sam hrom jedno 2meseca. Posle guljenja, se prajmeruje zavisno od materijala ispod, popunjavaju se rupe i neravnine 2k filerom i spremno je za bazu. Gde god sam mogao ostavio sam fabricku boju, osmirglao vodenom 1500granulacije, obrisao acetonom i prelakirao Dosta dobro je ispalo, nemam komoru pa sam farbao u garazi koju sam predhodno izduvao koliko sam mogao. Kao ni kameru koja bi pokazala stvarne rezultate, ali nisi losi, sansa da ne padne nista dok se lak ne stegne su ravni nuli. Najgore je ispalo ono sto se najvise vidi(rezervoar) koji ima na gornjim povrsinama tackice prasine koje cu probati da ispoliram. Evo ga lak koji sam koristio.
  7. Sad ne vidim da li je to na slikama fabricki konektor ili ne, ali vidim da ima 4zice, sto znaci sa ima zicu za ocitavanje otpora klizaca tj pokazivanje nivoa goriva.(opcija koju zelim ubaciti u moj motor mesto sata) Fabricki konektor je zakazao, mora se nesto napraviti. Ili platiti parce kruznog lima i 20cm kabla 150e, sto je opcija ako gornja zakaze.
  8. ⁸Resio sam u potpunosti da uklonim plasticni hermeticki izlivak kroz koji idu kablovi na poklopcu rezervoara, da odradim nove tri konekcije i zalijem nekim epoksidom otpornim na benzin. Konekcije ce biti 3bakarne zice preseka 2.5mm koje ce viriti toliko da se zice mogu zalemiti za njih a da ne mogu da se dodirnu. Ima li misljenja? Probao sam naci neki vodootporni konektor za rezervoar ali nista sto meni treba.
  9. Novi problemi.. Znao sam da svetlo rezerve ne radi, kabal je bio u prekidu. Medjutim nije samo to.. U eksploatacionom ciklusu motora se desio prekid zice za napajanje pumpe goriva, i neko je to resio tako sto je pozajmio zicu za svetlo rezerve, a svetlo rezerve ugasio. Reko, ajde nije problem verovatno je prekid na nekom delu gde je savijanje zice prisutno.. Pazljivo sam bijaksom otkrio konekcije da bih utvrdio da je prekid u plasticnom izlivku..neverovatno! Kako ovo sanirati?
  10. Dajte savete.. Sta sve uraditi dok je motor u ovom stanju.. Evo sta je u planu pored redovnog servisa. -(preporuka deda Daneta)Cetkice alnasera i alternatora -(preporuka deda Daneta) ultrazvucno ciscenje dizni destilovanom vodom -pumpa goriva -komplet elektronika(to sam vec krenuo, skinem kabal proverim kontinuitet svake zice, ako je ok dobije termo buzir ako nije zamenim zicu) zica rezerve je bila u prekidu. -semerinzi i ulje vile -naravno nova prednja guma, zadnja je vec legla Ne znam da li da menjam lamelu kad sam vec tu..ali cini mi se da je dobra jos uvek.(uvek mogu da ga obesim za krov garaze i da je promenim kad dodje vreme)
  11. Koja je namena tih zutih flahova? Drzaci za crash bar motora?
  12. Stigla kantal zica..odmah sam je navio oko rucke. 120cm i ostane kusur. Na kraju sam se posluzio vec postojecim zljebovima u plastici koje sluze da se zice ne dodirnu. Celicna zica se ne moze lemiti pa sam ih uvio medjusobno i iskoristio limene stezaljke. I posle sve to uvio tekstilnom izolirkom Grejaci rade
  13. Ma kineska je samo gumica..
  14. Manzetna zadnjeg kocionog cilindra nabudzena. Evo donora(kineski motor za centralnu bravu) I evo kako izgleda znam da nije najkvalitetnije resenje(bolje je nego da nema nista)...videcemo koliko ce potrajati.
  15. Sredjivanje u toku.(imam fore do sledece sezone) Neke stvari narucene iz delte, neke cu naruciti od deda Daneta, a neke budzim jer si preskupe. Kada sam kupovao motor predhodni vlasnik mi je rekao da grejaci rucica ne rade. Posto menjam gume rucica resio sam da vidim sta je sa tim grejacima... Koji crni grejaci..ispod je zavoj, tri boce kompresora sam istrosio da svucem rucicu. Sreca leva strana je tu, i tu rucica silazi bez problema. Cena na internetu sitnica 170+evropskih silinga. Zica je debljine 0.3mm. Bacam se u narucivanje cekas kantal zice od 0.32mm. Video sam Djuntinu temu kada je on to radio ali nema duzina. Kako se to sracunava? Da li da otkacim levu pa da izmerim otpor, pa da prekopiram na novu?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja