Jump to content

Moto Zajednica

Zoran Jelkic - Jela, novosadjanin

Recommended Posts

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Jedan od novosadskih najstarijih, najpoznatijih, najvecih zaljubljenika u motociklizam od svoje najranije mladosti, nas drugar iz komsiluka, saputnik po nebrojenim poduhvatima dalekih putovanja u grupi ili sa devojkom, nas nepresusni sagovornik u drustvu, neko sa kim smo delili sve radosti, planirali, cascavali se pri kupovini neke nove opreme, grdili promasaje i baksuze, delili sva iskustva.... preminuo je od posledica i komplikacija (cega ono jos)  posle uzasne saobracajne nesrece pre 3,5 godine, Zoran Jelkic - Jela.

Zoran Jelkic 1.jpg

• Tužan 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Grupa novosadskih motociklista bila je na moto-skupu u Becu septembra 2018. Po zavrsetku skupa, preduzet je povratak u Novi Sad. Na autoputu kod Slavonske Pozege, 16.09.2018. oko 17 h Jela je prvo propustio druge motocikle iz grupe, brzina je bila oko 120-130 km/h. Zatim je od nazad velikom brzinom pretekao celu grupu, kazu da je moglo biti oko 200 km/h i nastavio napred. Vec je zamicao iz vidokruga, kada je iz leve trake presao u desnu, zatim u zaustavnu.... istom brzinom... i posle toga na travu desno od puta. Nestao je u velikom oblaku prasine. Prijatelji iz grupe su stali, prednji deo kacige nije bio vise tu, polozaj tela neprirodan, bez svesti. Motocikl Kava ZZR1100 razbijen. Pozvana je hitna pomoc, odneli su ga bez svesti u bolnicu Slavonska Pozega. 

• Zbunjen 1

U bolnici Slavonska Pozega utvrdjene su mnogobrojne povrede kostiju, u mozgu 14 malih izliva ukljucujuci i izlive u obe bocne komore za likvor pri oblasti spoja sa kic.mozdinom, na prvom krvnom nalazu secer 26(!).... Srce sasvim zdravo i dobro radi. Sve povrede mozga su protumacene kao uzrokovane udarima, nije bio slog. Pri laganom poboljsanju preduzeta je tzv. vestacka, indukovana koma, kontrolisano stanje pri kome se pacijent odrzava bez svesti a u tom periodu organizam se lakse oporavlja. Za to vreme sanirane su povrede kostiju, dobio je cak nesto plocica, srafova za te svrhe. Posle nepuna 3 meseca je kontrolisano probudjen i ubrzo postao transportabilan! Prebacen je na neurologiju Novi Sad, sve povrede polako su se lecile. Brzo je otpusten na kucnu negu, svestan, sporije pokretan, ALI ZIV I SA PERSPEKTIVOM OPORAVKA!!!

Usledio je smestaj (u ustanovu) i prvi Jelini razgovori telefonima sa devojkom i prijateljima, dosle su prve posete, medjutim bez neke mogucnosti za vise nase paznje i kontakta. Sa izuzetnom radoscu doziveo sam prvi susret pri poseti, prepoznao me je po imenu i ulici, naveo motor koji vozim! Secao se naseg skijanja! Nisam mogao zadrzati suze od srece, obzirom da sam znao sta je preziveo. Uspeo sam dva puta da posetim svog drugara i komsiju iz detinjstva. Prvih dana juna ove godine prosao sam pored njegovog ulaza i zapitao se KADA CES SE VEC JEDNOM VRATITI OVDE?

(ovde pise nesto sto svi znaju, nas Jela)

Nazalost, u ponedeljak 06.06.2022. preminuo je u Beogradu. Vest nas je sve sokirala, rastuzila, svi smo za njega ocekivali, hteli dalji i potpuni oporavak. Sahranjen je 08.06.2022 u 13 h na groblju Trandzament, polozen je pored svojih roditelja.

NEKA POCIVA U MIRU NAS JELA. SECANJA, SLIKE, OSTAJU NAMA.

Promenio član marshall
  • Tužan 5

Pre 1 sat, sasa ns 1 je napisao:

odlično smo se družili i poslovno sarađivali,čak smo te žena i ja pre sat vremena spominjali ali ...napišite kad je sahrana

Izvini sasa ns 1, pisao sam tekst za drugara.  Sada je sve vec reseno, Jela je sahranjen u sredu. U novinama je bio 1 oglas, (to su mi rekli na sahrani) ja sam cuo od prijatelja sa kojima sam i otisao na sahranu. Kada se ti i ja sretnemo, ispricacemo se, ako se dobro secam ja sam ti i rekao za tu njegovu nesrecu septembra 2018. 

Ostali smo bez naseg Jele.

Promenio član marshall

Ovo su Jelini najcesci ili bar najstariji saputnici na dugim voznjama po celom kontinentu. Neki sa slike imaju i znatno preko 50 godina druzenja i motordzijskih putovanja sa njim. Naravno ima ih jos... Ovde su nas Jela (sasvim levo) i drugari Skulja, Stiv, Vlada.

Zoran Jelkic 2.jpg

Promenio član marshall

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6

Neka mu je laka crna zemlja 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1699 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Jelo, počivaj u miru! Sećam se kada je 90 i neke kupio onog plavog zzr-a 1100, kako smo balavili oko njega... Čuo sam da je imao nesreću ali sam mislio da se polako izvlači, pokoj mu duši.

Medju prvima uopste je dobio taj ZZR 1100. Inace je bio stabilan sto se tice svega, dugo je drzao isti motocikl, i isti automobil. Nikad nije menjao na brzinu, to mi se veoma svidjalo kod njega. Nekako je bio povezan, dobro uvozan, uvek je dobro odrzavao sva vozila. Secam se kada nije bio siguran u kvalitet radova i dostupnost delova za odrzavanje, recimo u doba sankcija i embarga prema nama, vozio je motor u Bec na servis, samo da bi dobio adekvatan tretman i resurs delova. Sve mu je dugo trajalo.

Promenio član marshall

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Secam se i ja tog 1100, na SPENS-u parkiran... 

Saučešće porodici i prijateljima... 

Promenio član stari roker

Izmedju ostalih imao je dugo Kavu 1100 unitrak (nekako braon-narandzast) i Kavu ZZR 1100 (plavi). Svako vozilo je dugo imao, sve mu je dobro trajalo.

• Zainteresovan, 379 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750
Secam se i ja tog 1100, na SPENS-u parkiran... 
Saučešće porodici i prijateljima... 

Pretpostavljam u butiku jelkic, ne sećam se dobro. Bio sam često na spensu pa između ostalog da bacim oko i na njegovu kawu. Davno beše. Tu je pored bila blagajna.
RIP.

Na tom plavom je i povredjen kod Slavonskog Broda. Kupio ga je novog i bas voleo. Putovao je i na drugim motorima ranije, ali na tom ZZR-u 1100 bas je prosao mnogo. Cesto je zimi motor bio u izlogu njegove prodavnice na Spensu ili nekoj drugoj radnji (imao ih je i 4 neko vreme), svuda je privlacio poglede. Znali smo se od nekog kasnijeg detinjstva ili rane mladosti, odrasli u komsiluku. Ako se dobro secam, imao je Tomos APN4, Javu 350, Suzuki GSX 750, Kavasaki 1100 Unitrak, Kavasaki ZZR 1100. Mozda sam nesto zaboravio, neka me neko ispravi ako se seca. Sva vozila je koristio vrlo dugo u poredjenju sa drugima. Uopste mi nije u secanju bilo kakav njegov pad ili udes motociklom.

• Zainteresovan, 379 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Ode još jedna novosadska faca , Deja Cotton...

Otvoriću temu ... Zaslužio je  !

Promenio član plumber.ns
  • Tužan 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja