Surb 66 Napisano Decembar 4, 2008 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan kada sam garazirao motor suzuki gsx600f i odvio cep na crevu koje vodi od filtera za vazduh izcurelo je oko 100 grama benzina. Odakle moze da ima benzina u filteru za vazduh. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Decembar 4, 2008 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Povrati iz karburatora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Decembar 4, 2008 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je to normalno ili je neki kvar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Decembar 4, 2008 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Desava se , nista ozbiljno , pogotovo ako duze vremena nisi odvijao taj cep ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Decembar 5, 2008 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Ok! Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Decembar 7, 2008 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam skinuo filter za vazduh, Da li sme da se opere nekim sredstvom ili samo da se izduva vazduhom. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mkrle 0 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Niš Motocikl: Puh, Tomos automatic, Sym Husky 125, Suzuki GS500e ... itd 🎸🎸🎸 Prijavi odgovor kao problematičan NIgde nikog, sta je sa tim filterom da li sme da se pere vodom (sundjerasti) ili ne i neko je spomenuo da se posle maze uljem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Januar 22, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sundjerasti, oprati ga u benzinu, naprskati WD-om i vratiti nazad. Ako je papirni, izduvati ga kompresorom sa kontra strane sa koje pri radu ulazi vazduh. Ako je puno zaprljan kupiti novi i zameniti ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sundjerasti, oprati ga u benzinu, naprskati WD-om i vratiti nazad. Ako je papirni, izduvati ga kompresorom sa kontra strane sa koje pri radu ulazi vazduh. Ako je puno zaprljan kupiti novi i zameniti ga. shesti je dao odlično objašnjenje vezano za održavanje filtera. wd nikako ne može da obavi funkciju koju treba. uloga ulja za filter je da skupi i zalepi sitne čestice prašine koje u cilindru deluju kao šmirgla što je pogubno za karike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Januar 22, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti, ali prema mom iskustvu, WD je dovoljno masan da za sebe veze prljavstinu. Prednost WD-a je sto se lepo rasprsi po sundjeru, tako da je filter i masan i maksimalno protocan za vazduh. Godinama sam tako odrzavao filter i usisna grana (izmedju filtera i karburatora) je bila cista kao suza. Znam da postoje specijalna sredstva za to tzv. "filter solvents" , ali ko ne vozi trke i sl. WD cemu biti vise nego dobar. Razlike izmedju tog sredstva (koje kosta davo i po) i WD-a su u nijansama i za nas "obicne smrtnike" - neprimetne. Pravi problem u celoj toj prici je sto se vecina seti filtera tek kad nesto pocne kucka, lupka, curka... Jednom godisnje oprati filter u benzinu i poprskati ga WD-om je vise nego dovoljno. Mene licno mnogo nervira to sto zadnjih godina kompanije i trgovci forsiraju pricu da ukoliko ne kupis to i to, za samo i iskljucivo to i to, odmah nisi normalan. Ako fabrike, u svojim manualima, popisuju "obicne" stvari za odrzavanje motocikla, cemu onda komplikovati sebi zivot i bacati pare na kojestarije? Ok, ko ima specificne zahteve, ali 99% ne spada u medju takve. Istina je da su i sredstva za odrzavanje kao i sami motogikli svake godine sve nekvalitetniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan slazem se sa tobom da ga preterase sa marketingom tipa 'ako ne kupite namenski proizvod nesto ce se pokvariti' ali isto tako verujem da su ti namenski proizvodi odlicni samo je pitanje realne potrebe za njima i njihove isplativosti. ali mislim da wd ne moze da zavrsi posao. imamo sam priliku da odrzavam k&n sa originalnim setom. kako ono sredstvo cisti-to nije normalno! ostao sam zacudjen. ulje je u bocici sa pumpicom koja ga rasprsuje tako da ceo filter bude jednako nauljen. ulje je crvene boje i tacno se vidi gde je naneto a gde ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...