Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Polira mu ivice da bi motor bolje disao, tačnije oslobađao se gasova. Posledice toga su pretpostavljam i bolje održavanje prave radne temperature bez nepotrebnog pregrevanja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Mora da postoji razlog zašto ovi u fabrici nisu ovako obradili ovaj deo.

Bem li ga, ako je ovo rešenje bolje, onda im je jedino bilo na neki način skupo da se i sa tim zezaju, mada čisto sumnjam :stabre: Aj' kad neko od vas odradi da napiše utiske ovde, ako se oseti razlika uopšte, u šta takođe sumnjam :D

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Ja sam ovo hteo da uradim pre dve godine kada sam prvi put skinuo izduvnu granu jer mi nije bilo logicno da tu treba da bude to suzenje al sam odustao jer, sto rece Andreja, verovatno postoji razlog sto je Japanac to tako napravio :neznam: Jos uvek mi nije logicno, valjda ce se naci neki strucnjak da nas prosvetli

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Ljudi aj mi pomozite sa nekim savetom molim vas nešto me zeza motor ne znam koj mu je q,

Skidao sam rezervoar i menjao svećicu i stavio nov akumulator, sve sam dobro povezao znam da sam pustio dotok goriva proveravao sam, evo šta je problem:

Verglam i povučem sauk i upali i brm brm brm i ugasi se i opet to uradim i dam mu gas malo i vrm vrm vrm i opet se ugasi i tako nekoliko puta i posle vergla neće ni da upali, i neće i neće povezao sam i na kablove sa kolima jer sam ispraznio nov akumulator(jbm ti 9 ampera) i opet neće posle nekog vremena vergla u prazno.

Ja ne znam stvarno koji mu je upali se i ugasi zašto? Ranije je bilo isto tako ali je posle dosta pokušaja i upalio normalno a sad neće ni to goriva ima.

Pomozite sa nekim savetom molim vas gubim živce više..

Jel moguće da mi je otišao anaser? On vergla ali na kolima sam imao isti problem iako vergla nije bacao varnice pa sam posle servisa anasera palio normalno.

Ili jel moguće da karburator ne dobija dobru smešu? Kako da sredim ovaj problem ima li neko ideju??? Aj dajte neki savet molim vas nemam koga drugog da pitam...

UNAPRED SE ZAHVALJUJEM

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Ja sam skoro siguran da je problem u dotoku goriva/karburatoru...

Ako upali na sekund-dva, sumnjam da je do struje.

Ja sam i predpostavljao da je problem u karburatoru, koji mi savet dajete da to sredim, nikada to nisam radio ali hoću da pokušam, možda da ga skinem i očistim detaljno i ne znam jel ima nekih delova koji tu mogu da se potroše i koji se menjaju.

I predpostavljam da se tu nešto treba podesiti štelovati kako god, možda neko upustvo da skinem sa neta...??

Siguran sam da je neko od vas radio nešto slično...

• Drug član, 3046 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Skini kapicu sa svećice i stavi neku drugu, donji deo svećice prisloni na mašinu i vidi da li je dobra varnica na svećici dok verglaš. Ako jeste, u pitanju je karburacija. Ako nema varnice, u pitanju je struja.  

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

Ako budes prestelovao karburator, a problem se ne resi, moguce da je problem do pumpe za gorivo. Ako pumpa nije u redu, pocinju problemi kada se ostane sa 5-6 litara benzina i manje. Tad, moze da stuca u voznji, a bude i velika muka za paljenje.

I taj akumulator da zamenis (iako je nov), slab je za taj motor. Fabricki je 12Ah.

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

KAkva pumpa za gorivo? Kod XT-ova gorivo ide prirodnim padom...

Kod XT-a nema, ali zato motor o kome je rec, ima. Slvine su ispod nivoa karburatora i ugradjena je vakum pumpa.

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Mene je tako zezao kad je presisao a svećica ovlažila pa nije bacala varnicu. Pokušaj za početak da promeniš svećicu, meni je uz isti problem sa drugom svećicom upalio iz prve. Ako nije do svećice onda je verovatno karburacija.

Svećicu sam zamenio, kažem vam on upali i vrm vrm vrm par sekundi i ugasi se, i taj postupak ponovim nekoliko puta, znači upali za trenutak i ugasi se i posle nekoliko takvih pokušaja vergla u prazno posle neće da da ni naznaku za paljenje.

A neko reče da je slab akumulator, pa ja sam tražio u radnji akumulator od 12A a ovaj mi je rekao što radi: "ne može tako moraš da mi kažeš koji je motor u pitanju..." ja mu rekao on mi dade akumulator i reče da je po katalogu taj akumulator za njega... Šta sam ja mogao da kažem e druže nemaš pojma ja znam bolje :)

Možda i nije 9 ampera ima u serijskom broju neki broj 9 pomešan sa slovima možda je i jači pojma nemam nigde ne piše, a unibat jbg nisam imao više para :)

Jel ima neko vremena ko je blizu da navrati da pogleda ovo i da mi da savet šta činiti?

Jer ne mogu nigde da ga oteram nigde, a i stručnjak sam u PM <_<

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Gilera Runner

Proveri filter goriva ako ga imas ispred karba ili filter u rezervoaru.Kad skines crevo goriva sa karba trebalo bi,kada otvoris gorivo,da ide pun mlaz iz njega-nikako neko curkanje. Probaj sa tim0stabre.gif

Problem sa akumulatorom je u smeštaju. Ako je veći, nećeš moći da ga staviš na njagovo mesto. To što je jači, nema nikakve veze, akumulator možeš da posmatraš kao rezervoar za struju. Ako je ispravan, znači da na vuče stalno više struje nego što se troši (podrazumeva se da je sistem alternator-regler takođe ispravan), može da bude i slabiji od fabričkog, osetio bi to samo u dužini verglanja. Višak struje se pretvara u toplotnu energiju (zato se regler greje).

Pogledaj flanšne od karburatora do mašine. Moguće je da je neka pukla. Mada, ja sumnjam najviše na sam karburator i sistem dobijanja goriva.

Na dnu lončeta karburatora imaš jedan šrafčić. Stavi neku krpu ispod, pa ga ga odvrni. On služi da se izbaci talog na dnu lončeta. Slavinu ostavi na otvoreno. Još je bolje ako ima sisicu na otvoru da na nju navučeš crevce koje ćušneš u praznu flašu. Kad odvrneš taj šrafčić, trebalo bi da ti potekne gorivo iz lončeta. Ako ide lepo, konstantno, znači da je put goriva sve do lončeta potpuno prohodan. Ako ne ide kako treba, znači da se zapušila dizna za dotok goriva u karburator ili ti je zalepio plovak u gornjem položaju.

Ako je pitanje dotoka goriva, proveriti redom, slavinicu, crevo. Ako je to u redu, skidanje karburatora, rastavljanje i čišćenje dizni.

Ako je dotok u redu, onda opet sledi skidanje karburatora i čišćenje dizni, kao i provera iglice i dizni. Ne preporučujem ti da to sam radiš ako nemaš iskustva sa skidanjem, rasturanjem i vraćanjem karburatora na motor.

Naravno, uvek postoji mogućnost da je u pitanju struja, CDI-TCI, šta već ima tvoj model. K0od mene je bio problem u induktorskom kalemu, ali moj model zahvaljajući takvom sistemu pali bez akumulatora (tj, sa praznim ACC, ne skidaj nikada kleme kad motor radi).

Au koliko to stvari može da bude nisam ni sanjao...

Još jednu stvar nisam rekao, pre par meseci se dešavalo isto ovo znači upali se i vrm vrm ugasi se i posle par puta tako je upalio najzad i radio skroz normalno na 1000 ubrtaja bez gašenja štucanja bez ičega i u vožnji se ništa nije osećalo sve je radilo odlično, a kada je tako zagrejan palio je iz prve. Znači samo cap i odmah pali, ali kad je zagrejan kad je ladan ista priča.

Mada moram da kažem i to da je motor dugo stajao ja sam ga vozio samo par puta, poslednji put sam ga upalio početkom marta odmah posle one zime i snega, palio sam ga na kablove isto je bilo teško upaliti ga ali sam na kraju ipak uspeo i radio je skroz kako treba i jednom mi se ugasio kada sam kretao i posle sa skoro praznim akumulatorom samo sam cap nije ni zaverglao upalio je.

I onda posle toga je stajao 2 meseca nije paljen, i sad ne mogu da ga upalim uopšte, mislim mogu ali to na par sekundi i posle neće.

Ako je karburator u pitanju, zašto čim se malo zagrejao ranije je radio skroz kako treba?

Ja sam baš zato mislio da je svećica u pitanju, jer mi se dešavalo na skuteru da se guši nešto dok je ladan a da radi normalno kad se zagreje i kad sam zamenio svećicu radio je normalno, ali eto i sad sam to uradio i ništa nisam postigao.

Ne znam nisam pametan, ako bi neko bio drug ko se razume, samo da svrati da pogleda i da mi da savet šta da radim bio bih mu večito zahvalan

Znaš, moguće je da tebi nešto nije u redu sa sauhom. Proveri sajlu. Da li lepo i do kraja pomera šta treba da pomeri, ili ako je na polugicu, da se sve pomera kako treba.

Drugo, kad verglaš pod sauhom i neće da upali, skini svećicu i vidi da li je vlažna.

Treće, probaj da zaverglaš BEZ sauha. Možda se javi.

Filter za vazduh ti beše nov? Izvadi ga i probaj da li će bez njega da se javi motor (prvo sa sauhom, posle bez).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja