stinger 35 Napisano Mart 14, 2012 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahahahah i jos kad ga presaltas a da se ne ugasi... like a boss!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 14, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan na prvom startu ulje se dosta zgusne ,pogotovu ako je hladno,i treba nekolika puta pritisnuti kvacilo da bi ga ulje podmazalo ,pa tek onda ubaciti u prvu meni se nikad ne gasi motor ,ali zna da cimne naprijed ako ne pritisnem kvacilo nekoliko puta post od pre jedno dve godine bas u ovoj temi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Mart 14, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan To uvek radim, kad god palim hladan motor! A kada motor stoji recimo mesec dana i kada je hladno, stisnem kvacilo nekoliko puta, pa ga malo gurnem napred nogama, i u trenutku guranja ubacim u prvu. Ide ko u vlaznu p*** Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 14, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan nema ni godinu dana da je kod mene motor, zamenio sam mog za dosta dobar polovnu,ili tako se izgledao,vozio sam stim oko 2500km i preskocio no ni to necu vise raditi da stavim polovnu....a sad sam malo pretrazio na net,negde pise da treba proveriti zazor ventila posle svakih 10.000km i tad isto proveriti lanaca,puno jednostavnoje proveriti lanaca nego stelati ventile,na cilindru ima spaner lanca,s leve strane ,prvo skidas sraf s sredine,posle poalko tog 2 imbus srafa/m6/ i pogledas kolko moze josh spaner da ide prema unutra,ako veoma malo onda treba zameniti lanaca...bas ovde sam ja gresio.....jer je bio u planu servis ovih dana,pokupio sam ulje,filter itd,stvare koje sam hteo promenit,ali nisam stigao,jer sam imao posla,a nisam ni puno vozio jer nisam hteo sa starom uljem.al sad me iznenadio motor.... e ako bi mi neko uslikao tacno koji srafovi sa leve strane cilindra bi trebalo da se odviju da bi dosao do spanera kako bi ga proverio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan nema ni godinu dana da je kod mene motor, zamenio sam mog za dosta dobar polovnu,ili tako se izgledao,vozio sam stim oko 2500km i preskocio no ni to necu vise raditi da stavim polovnu....a sad sam malo pretrazio na net,negde pise da treba proveriti zazor ventila posle svakih 10.000km i tad isto proveriti lanaca,puno jednostavnoje proveriti lanaca nego stelati ventile,na cilindru ima spaner lanca,s leve strane ,prvo skidas sraf s sredine,posle poalko tog 2 imbus srafa/m6/ i pogledas kolko moze josh spaner da ide prema unutra,ako veoma malo onda treba zameniti lanaca...bas ovde sam ja gresio.....jer je bio u planu servis ovih dana,pokupio sam ulje,filter itd,stvare koje sam hteo promenit,ali nisam stigao,jer sam imao posla,a nisam ni puno vozio jer nisam hteo sa starom uljem.al sad me iznenadio motor.... e ako bi mi neko uslikao tacno koji srafovi sa leve strane cilindra bi trebalo da se odviju da bi dosao do spanera kako bi ga proverio ima nas još Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 15, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mario M. Imas pp u vezi one prednje maske od wr-a.Evo resenjaaaaaaa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan - i samo posle skidanja probam koliko uleze spaner? kakav ti je ovo karb? Moj nije takav a i po postovima kako sam citao-vecina je kao moj (mislim karb) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan a sta ti je ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 15, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan - i samo posle skidanja probam koliko uleze spaner? kakav ti je ovo karb? Moj nije takav a i po postovima kako sam citao-vecina je kao moj (mislim karb) Nemam pojma nisam nikad to radio. Morao bih da zavirim u manual. Ovu sam sliku na brzinu skinuo sa neta, nije to moj motor. Mislim da je karb za slike isti kao moj, a ovo dole sto izgleda kao mali kn filter kontam da je iberlauf, tj tu bi trebalo da ulazi crevo od iberlaufa. Kontam da je lik stavio to umesto creva da bi motor lakse ''disao'', bar mi to tako izgleda i ja sad to prvi put vidim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan [ Nemam pojma nisam nikad to radio. Morao bih da zavirim u manual. Ovu sam sliku na brzinu skinuo sa neta, nije to moj motor. Mislim da je karb za slike isti kao moj, a ovo dole sto izgleda kao mali kn filter kontam da je iberlauf, tj tu bi trebalo da ulazi crevo od iberlaufa. Kontam da je lik stavio to umesto creva da bi motor lakse ''disao'', bar mi to tako izgleda i ja sad to prvi put vidim Ok,hvala u svakom slucaju.Sutra probam onako laicki za taj spaner pa javljam rezultat.Nadam se da se nemoze nesto sjebati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 15, 2012 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan hmm pa ne bi trebalo da se moze zajebati al nikad se ne zna Aj pogledacu sutra u manualu pa cu napisati ovde ako se pre toga ne javi neko ko ima iskustva sa tim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 15, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Mart 15, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ovu sam sliku na brzinu skinuo sa neta, nije to moj motor. Mislim da je karb za slike isti kao moj, a ovo dole sto izgleda kao mali kn filter kontam da je iberlauf, tj tu bi trebalo da ulazi crevo od iberlaufa. Kontam da je lik stavio to umesto creva da bi motor lakse ''disao'', bar mi to tako izgleda i ja sad to prvi put vidim Nadam se da nije višak, u pitanju je XT600 Dirt Rad by Radical Ducati http://bikeglam.com/yamaha-xt600-dirt-rad-by-radical-ducati/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 16, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan E,ovako Pokusavao sam da saznam koliko je istegnut lanac bregaste na sledeci nacin ( ako sam pogresio neka mi neko kaze!) ovako izleda kada se odvije taj veliki sraf-prvo on pa tek onda imbusi i polako jer ga gura opruga iznutra da ga ne bi jurili po avliji! evo ga i cika spaner pokusao sam da slikam mesto gde spaner ulazi u cilindar-mnogo je nepristupacno za slikanje ovoliko je spaner napet na mom motoru a ovo je max istegnutost spanera Vratio sve na svoje mesto-veoma lako i pristupacno za odviti-zaviti. Malo paznje da neka necistoca ne upadne u cilindar jer je rupa,jelte,velika k'o gospodjina! REZIME Pod uslovom da spaner ide do kraja,sto je sasvim logicno,moj lanac bregaste je na pola puta do istrosenosti! Mozda i manje jer neznam koliko je istegnut kada se stavi novi lanac. Operacija sa sve slikanjem traje 15 min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6187 Napisano Mart 16, 2012 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali, kada se skida španer, potrebno je da se motor ubaci u prvu, da ga neko lako gurne UNAZAD, da bi se zategao lanac sa prednje strane, a "nakupio višak" sa zadnje strane, gde je španer. Tek tada treba da se vrati španer i da se našpanuje. Ako se to ne uradi, može da dođe do prezupčavanja, odmah pri prvom paljenju, ili da lanac ne bude dovoljno zategnut. EDIT: To važi za sve motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 16, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lepo, ali, kada se skida španer, potrebno je da se motor ubaci u prvu, da ga neko lako gurne UNAZAD, da bi se zategao lanac sa prednje strane, a "nakupio višak" sa zadnje strane, gde je španer. Tek tada treba da se vrati španer i da se našpanuje. Ako se to ne uradi, može da dođe do prezupčavanja, odmah pri prvom paljenju, ili da lanac ne bude dovoljno zategnut. EDIT: To važi za sve motore. E jbg! Ali izleda da sam ipak imao srece pa nije prezubio jer sam se vozio i palio-gasio ceo dan! A kako moze da lanac ostane nenaspanovan ako je spaner automatski tj opruga ga stalno potiskuje( opet laicko pitanje)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6187 Napisano Mart 16, 2012 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ne mora da znači da će se desiti. Samo je moguće. Ako je lanac postao labav, ako se bregasta kada si izvadio španer malo vratila unazad, labav lanac, može da se desi da stane na pola zuba. Kad vratis spaner, može da nategne lanac i da preskoči sa pola zuba. Ako upaiš motor na labavom lancu, dok on odreaguje, opet može da ostane nezategnut, pa tek kasnije da počne da zateže. Dotle, radi sa labavim lancem. Mnogo zavisi i od konstrukcije španera. Ti nemaš šta da se brineš, ako motor radi kako treba, sve je odlično, ne razmišljaj više o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Mart 16, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam vise srece nego pameti. Hvala miso,bar znam za sledeci put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Mart 17, 2012 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Jel može neko da postavi sliku leve plastike rezervoara 3TB modela sa unutrašnje strane, na kojoj se vidi plastični nosač koji se šrafi na rezervoar. Treba mi pošto mi Brrka pravi levu plastiku a na modelu koji sam mu poslao nemam taj držač. Pozdrav . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Mart 17, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan I da izmeri duzinu nosaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Mart 17, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam zaboravio, a sutra obavezno slikam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam zaboravio, a sutra obavezno slikam Hvala, prilično je hitno jer plastika čeka na kopiranje. Posle će te svi imati spreman kalup kod Brrke . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Mart 18, 2012 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Slika 1 Slika 2 Slika 3 Slika 4 Slika 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Hvala OverLord, slike su naišle u pravo vreme i poslate su Brrki . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...