baltrekk 990 Napisano Januar 5, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i distancer amortizera, ali posto ste bezobrazni pa niko nece da izmeri distancer na tocku nema mera Evo dimenzija malog distancera na zadnjem točku sa leve strane pored velikog lančanika. Nadam se da ti je taj potreban... Izvini što je mereno na motoru, ali drugačije nisam mogao da premerim. Nadam da će ti i ove merke završiti posao. Fine-tuning ti sigurno predstoji kad napraviš distancer i kad pokušaš da ga motiraš - znaš već kako taj deo obično ide naopako. Evo i nekih objašnjenja: - Mera od 17mm je za osovinu što znači da je na distanceru malo šira bar za 1mm - ukupno 18mm nadam se. - Mera od 11mm treba da se duplira i dole - pogledaj fotografiju! - Mera od 5-8mm je moja odokativna procena, jer drugačije ne može da se premeri, jer taj deo ulazi u zadnji točak kao i njegov prečnik. Izmeri deo na osovini zdanjeg točka kako bi znao koja je dimenzija. Mislim da je 40mm na točku, a tebi bi trebalo da bude nekih 38mm, jer je tu potreban određen luft - Kao što možeš videti na krajevima je blagi konus, moje je mišljenje da bi se taj deo ojačao, jer naleže na krejeve i mislim da po 5mm gore i dole ne može da škodi, ali pogledaj na delu zadnje viljuške koliko imaš mesta kako ne bi mnogo pogrešio Ako ima nekih nejasnoća slobodno pitaj pa da konačno osposobiš magare i da se krasno voziš. A sad... ...da vidimo te mere distancera za zadnji amortizer! btw, samo da znaš da sam morao bar 5 puta da se vraćam u garažu ne bi li konačno uzeo meru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Januar 5, 2013 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Da, i moja lupka prvih 15ak sekundi dok ne nabije pritisak ulja. Ovo na klipu ne zvuci tako strasno neznam, ja bih to terao jos. Klika je potrosnja ulja? Kako vuce? Trosi mozda 200-300ml na 1000km full sintetike...ne dimi na auspuh...na iberlauf duva ali nema dima....Ona npr lupka sve dok je ne provozam jedno 2-3km i lepo zagrejem Samo ti sipaj neku polu sintetiku kao sto je Antek rekao i teraj. Na iber mora da duva. Jesi ti cuo nekad kako radi KTM? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Januar 6, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Da, i moja lupka prvih 15ak sekundi dok ne nabije pritisak ulja. Ovo na klipu ne zvuci tako strasno neznam, ja bih to terao jos. Klika je potrosnja ulja? Kako vuce? Trosi mozda 200-300ml na 1000km full sintetike...ne dimi na auspuh...na iberlauf duva ali nema dima....Ona npr lupka sve dok je ne provozam jedno 2-3km i lepo zagrejem Samo ti sipaj neku polu sintetiku kao sto je Antek rekao i teraj. Na iber mora da duva. Jesi ti cuo nekad kako radi KTM? Istina ziva! Nafataj nekog sa ktm-om pa ga poslusaj :) Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Januar 6, 2013 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Eto Žarko, sad Baltrekku nisi dužan da pošalješ mere već sam deo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 6, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i distancer amortizera, ali posto ste bezobrazni pa niko nece da izmeri distancer na tocku nema mera Evo dimenzija malog distancera na zadnjem točku sa leve strane pored velikog lančanika. Nadam se da ti je taj potreban... Izvini što je mereno na motoru, ali drugačije nisam mogao da premerim. Nadam da će ti i ove merke završiti posao. Fine-tuning ti sigurno predstoji kad napraviš distancer i kad pokušaš da ga motiraš - znaš već kako taj deo obično ide naopako. Evo i nekih objašnjenja: - Mera od 17mm je za osovinu što znači da je na distanceru malo šira bar za 1mm - ukupno 18mm nadam se. - Mera od 11mm treba da se duplira i dole - pogledaj fotografiju! - Mera od 5-8mm je moja odokativna procena, jer drugačije ne može da se premeri, jer taj deo ulazi u zadnji točak kao i njegov prečnik. Izmeri deo na osovini zdanjeg točka kako bi znao koja je dimenzija. Mislim da je 40mm na točku, a tebi bi trebalo da bude nekih 38mm, jer je tu potreban određen luft - Kao što možeš videti na krajevima je blagi konus, moje je mišljenje da bi se taj deo ojačao, jer naleže na krejeve i mislim da po 5mm gore i dole ne može da škodi, ali pogledaj na delu zadnje viljuške koliko imaš mesta kako ne bi mnogo pogrešio Ako ima nekih nejasnoća slobodno pitaj pa da konačno osposobiš magare i da se krasno voziš. A sad... ...da vidimo te mere distancera za zadnji amortizer! btw, samo da znaš da sam morao bar 5 puta da se vraćam u garažu ne bi li konačno uzeo meru. Jao drug moj, izgleda da cu stvarno morati da ti napravim distancer a ne samo mere. Ovaj distancer imam, treba mi mere onog drugog....znaci desni distancer do diska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 7, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i distancer amortizera, ali posto ste bezobrazni pa niko nece da izmeri distancer na tocku nema mera Evo dimenzija malog distancera na zadnjem točku sa leve strane pored velikog lančanika. Nadam se da ti je taj potreban... Izvini što je mereno na motoru, ali drugačije nisam mogao da premerim. Nadam da će ti i ove merke završiti posao. Fine-tuning ti sigurno predstoji kad napraviš distancer i kad pokušaš da ga motiraš - znaš već kako taj deo obično ide naopako. Evo i nekih objašnjenja: - Mera od 17mm je za osovinu što znači da je na distanceru malo šira bar za 1mm - ukupno 18mm nadam se. - Mera od 11mm treba da se duplira i dole - pogledaj fotografiju! - Mera od 5-8mm je moja odokativna procena, jer drugačije ne može da se premeri, jer taj deo ulazi u zadnji točak kao i njegov prečnik. Izmeri deo na osovini zdanjeg točka kako bi znao koja je dimenzija. Mislim da je 40mm na točku, a tebi bi trebalo da bude nekih 38mm, jer je tu potreban određen luft - Kao što možeš videti na krajevima je blagi konus, moje je mišljenje da bi se taj deo ojačao, jer naleže na krejeve i mislim da po 5mm gore i dole ne može da škodi, ali pogledaj na delu zadnje viljuške koliko imaš mesta kako ne bi mnogo pogrešio Ako ima nekih nejasnoća slobodno pitaj pa da konačno osposobiš magare i da se krasno voziš. A sad... ...da vidimo te mere distancera za zadnji amortizer! btw, samo da znaš da sam morao bar 5 puta da se vraćam u garažu ne bi li konačno uzeo meru. Jao drug moj, izgleda da cu stvarno morati da ti napravim distancer a ne samo mere. Ovaj distancer imam, treba mi mere onog drugog....znaci desni distancer do diska hehehe... Ništa zato, sad znamo koje su mere levog distancera ako nekom bude trebalo! Što se tog drugog tiče, mislim da se ipak mora skinuti točak kako bi se uzele mere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i distancer amortizera, ali posto ste bezobrazni pa niko nece da izmeri distancer na tocku nema mera Žarko, jesi li namontirao distancer na zadnjem amortizeru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan E nisam jos, sinoc sam ga doradjivao , morao sam jos malo da obrusim da amortizer udje vise kako bi se usice naslonile, samo da izbusim rupe i gotovo. Probao ga tako, ja nisam mnogo visok, dohvatam sa obe noge ali na prstice a imam nekih 176, ne znam sta da radim, bez distancera mi je mnogo nizak kad sednu dvoje. Namontiracu pa glasanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan E nisam jos, sinoc sam ga doradjivao , morao sam jos malo da obrusim da amortizer udje vise kako bi se usice naslonile, samo da izbusim rupe i gotovo. Probao ga tako, ja nisam mnogo visok, dohvatam sa obe noge ali na prstice a imam nekih 176, ne znam sta da radim, bez distancera mi je mnogo nizak kad sednu dvoje. Namontiracu pa glasanje To je i moja visina. Krati ga još malo, minimalno koliko može, jer svaki skraćen mm na distanceru znači na kraju neki cm. Ja sam kod Nikole (Over Lord) probao XT sa podignutim zadnjim krajem i odličan je bio - taman koliko treba. Obavezno izmeri visinu sedišta pre i posle kako bi tačno znao kolika je razlika. Koliko te je koštala izrada i kad će merke? ps. Možda danas uspem da nađem nekog da mi pomogne da podignem motor i da ti skinem mere sa zadnjeg točka, ali ne obećavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 9, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Drug, ja mislim da ga ufinim skroz, izbusim rupe, slikam detaljno sa svake strane i da ti napisem merke. Izrada me je kostala 300 dinara Ja cu sad neki dan da saljem sediste da mi uradi Boban, pa da mu kazem da skine malo sundjer, jer je neko presvlacio pa mi se cini da ima vise sundjera nego sto bi trebalo... Ja sam omeksao amortizer skoro do kraja pa dosta i legne kad sednem. Sad je na gajbici skinut amortizer, izmeri ti tvog kako je fabricki pa napisi a ja cu izmeriti sa distancerom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i distancer amortizera, ali posto ste bezobrazni pa niko nece da izmeri distancer na tocku nema mera Evo dimenzija malog distancera na zadnjem točku sa leve strane pored velikog lančanika. Nadam se da ti je taj potreban... Izvini što je mereno na motoru, ali drugačije nisam mogao da premerim. Nadam da će ti i ove merke završiti posao. Fine-tuning ti sigurno predstoji kad napraviš distancer i kad pokušaš da ga motiraš - znaš već kako taj deo obično ide naopako. Evo i nekih objašnjenja: - Mera od 17mm je za osovinu što znači da je na distanceru malo šira bar za 1mm - ukupno 18mm nadam se. - Mera od 11mm treba da se duplira i dole - pogledaj fotografiju! - Mera od 5-8mm je moja odokativna procena, jer drugačije ne može da se premeri, jer taj deo ulazi u zadnji točak kao i njegov prečnik. Izmeri deo na osovini zdanjeg točka kako bi znao koja je dimenzija. Mislim da je 40mm na točku, a tebi bi trebalo da bude nekih 38mm, jer je tu potreban određen luft - Kao što možeš videti na krajevima je blagi konus, moje je mišljenje da bi se taj deo ojačao, jer naleže na krejeve i mislim da po 5mm gore i dole ne može da škodi, ali pogledaj na delu zadnje viljuške koliko imaš mesta kako ne bi mnogo pogrešio Ako ima nekih nejasnoća slobodno pitaj pa da konačno osposobiš magare i da se krasno voziš. A sad... ...da vidimo te mere distancera za zadnji amortizer! btw, samo da znaš da sam morao bar 5 puta da se vraćam u garažu ne bi li konačno uzeo meru. Jao drug moj, izgleda da cu stvarno morati da ti napravim distancer a ne samo mere. Ovaj distancer imam, treba mi mere onog drugog....znaci desni distancer do diska Žarko, evo ti mere drugog distancera...Javi ako imaš neka pitanja, mada mislim da je sve jasno. ps. Nadam se da nema neki treći distancer... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 9, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @baltrekk - Svaka ti cast kako ga uradi... Od ovoga ne moze preglednije i jednostavnije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Baltrekk, hvala ti puno, kako li cu se oduziti samo da mi je znati.... Da sve je potpuno jasno iscrtao si ga za medalju, ovih dana ti saljem detaljne mere distancera za amortizer, samo da izbusim rupe i gotov je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Drug, ja mislim da ga ufinim skroz, izbusim rupe, slikam detaljno sa svake strane i da ti napisem merke. Izrada me je kostala 300 dinara Ja cu sad neki dan da saljem sediste da mi uradi Boban, pa da mu kazem da skine malo sundjer, jer je neko presvlacio pa mi se cini da ima vise sundjera nego sto bi trebalo... Ja sam omeksao amortizer skoro do kraja pa dosta i legne kad sednem. Sad je na gajbici skinut amortizer, izmeri ti tvog kako je fabricki pa napisi a ja cu izmeriti sa distancerom Evo mojih mera visine motora po referentnim tačkama A, B, C i D. Ako su mere simetrične pri merenju, leva i desna strana, znači da ti je motor u dobrom položaju. Ne znam šta da radim sa oprugom da li da je još zategnem ili ne? Da li je neko probao da se igra za zatezanjem - opuštanjem zadnje opruge i kakva su iskustva na off-road vožnji? Moja je porpilično opuštena, rekao bih, što se po fotografiji može videti. Sećam se da sam pre par godina vozio nekog belog 2kf modela koji je bio neverovatno mekan sa suspenzijom u odnosu na ovaj 3TB model. Što se same visine tiče mislim da su tu negde. Ako nekog od ovih što voze 2kf ne mrzi, zamolio bih da naprave isto ovakvo poređenje visina po datim tačkama kako bi uporedili da li ima previlikih odstupanja između modela. Može još neko da premeri 3TB. Nikola (Over Lord), dobro bi bilo da nam ti uporediš visine prema tvom modelu, jer je odlično podešena visina zadnjeg kraja kako bi videli kolika je razlika u odnosu na standard. Ako ima dodatnih pitanja - tu sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ali moras da uzmes u obzir jednu veliku cinjenicu...msm da amortizer od 2kf modela ima mnogo veci hod podesavanja ! znam kad sam pre dve godine dizao Teneru....imala je isti amortizer kao 2kf....bila je toliko visoka da sam se jedva peo na nju ! a imam oko 182,183 cm... evo slike ako se vidi amortizera od 2kf-a ! slabo se vidi ali msm da uocavate razliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li se na ovoj slici vidi razlika izmedju ova dva motora ! Sve isto,ali samo je razlika u zadnjem amortizeru ! jedan ima od 3TB a drugi od 2kf...prosudite sami Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo merica distancera. Ja sam podesio da rupe budu maksimalno pribliyene jedna drugoj, znaci na klin gde se distancer kaci u ram ulazi solja amrtizera i dodiruje klin po sredini ako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Od Tenere je isti kao ovaj sto je Bishke slikao...znam jer ja imam takav, a taj se razlikuje, koliko ja vidim od 3TB sto je Baltrek slikao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo merica distancera. Ja sam podesio da rupe budu maksimalno pribliyene jedna drugoj, znaci na klin gde se distancer kaci u ram ulazi solja amrtizera i dodiruje klin po sredini ako. Par pitanja: 1. Koliko su debeli zidovi ovog materijal? 2. 35mm je unutrašnja mera + 2x debljina zidova materijala? 3. Koji je promer rupe? fi10 ili fi12? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 12, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Debljinu zidova cu ti reci sutra mada to mozes po svojoj proceni, da 35 ti je unutrasnja gde ubacujes amortizer a spoljasnja gde distancer upada u ram, rupa je 12. Ovo su mere distancera gde se motor sa distancerom minimalno podize, manje od ovog ne moze sa ovim principom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 12, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Debljinu zidova cu ti reci sutra mada to mozes po svojoj proceni, da 35 ti je unutrasnja gde ubacujes amortizer a spoljasnja gde distancer upada u ram, rupa je 12. Ovo su mere distancera gde se motor sa distancerom minimalno podize, manje od ovog ne moze sa ovim principom Obavezno izmeri koliko se podiže zadnji kraj sa distancerom po onim referentnim tačkama. Još jedna molba: molim te izmeri dužinu tog amortizera sa 3tb kako bi mogli da uporedimo kolika je razlika sa 2kf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Januar 13, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo izmerio sam motor sa ugradjenim distancerom,s'tim sto moram da napomenem da su na motoru full cros gume pa verovatno i one bacaju 1-2 cm vise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 13, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo izmerio sam motor sa ugradjenim distancerom,s'tim sto moram da napomenem da su na motoru full cros gume pa verovatno i one bacaju 1-2 cm vise. Super! Nije to mala razlika bez obzira na gume. Kad stigneš, obavezno premeri i dužinu zadnjeg amortizera pre nego što sve sklopiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Januar 15, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Neda djavo mira....masina je ipak dole...pa cemo da vidimo sta kaze http://i1227.photobu...zps01486210.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Januar 15, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Ko rece odje da ima rezeorvar od 20-25 litara za XTa? Pukla mi je bocna plastika pa nesto gledam cijene po netu i krecu se od 60 do 120 eura. U yamahino predstavnistvo ne smijem ni da pitam pa mi je bolje mozda rezeorvar da promijenim nego plastike da krvavo placam ... Ako ko zna dje imaju da se naruce jeftinije u pitanju je 4pt model 2002 godiste ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...