test 1 Napisano Jun 20, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan I ja da se prijavim u ovoj temi ne vozim xt vec tt,motori su otprilike isti samo je tt malo agresivniji i bolji za off roud,mada je ovaj moj prepravljen u supermoto. Momak koji mi ga je prodao kaze da staje 4 litra ulja u njega jel to moguce ,vidio sam da je neko pominjao 3,3 ili 2,8l. koliko kosta filter od ulja.i od vazduha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jun 20, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan 4 litre ulja ??? taj nije normalan ;D 2 litre staje bez filtera 2.2l sa filterom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 983 Napisano Jun 20, 2009 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=27492.msg553718#msg553718 date=1245517058] I ja da se prijavim u ovj temi ne vozim xt vec tt,motori su otprilike isti samo je tt malo agresivniji i bolji za of roud,mada je ovaj moj prepravljen u supermoto. Momak koji mi ga je prodao kaze da staje 4 litra ulja u njega jel to moguce ,vidio sam da je neko pominjao 3,3 ili 2,8l. koliko kosta filter od ulja.i od vazduha. U XT-a staje 3,3 l,dakle to je total.....zamena ulja sa filterom 2,8 l....samo ulje 2,7 l..prosle godine sam menjao filter ulja i filter vazduha..ne secam se cene ali nije neka velika stavka..oko 20 - 25 e mislim....kupio sam u guevari... ove godine sam menjao samo ulje i nasuo sam tacno 3 l iako nisam menjao filter.... ulje se meri tako sto se motor prvo zagreje,pa se onda meri nivo.... sto se tice zagrevanja i paljenja... ja ga palim pod saugom i posle par sekundi ga vratim na pola....zatim posle par minuta vratim skroz saug.....i ne vozim ga dok obrtaji ne padnu na 1500...... procitao sam da laki svaka 3 meseca skida karburator i cisti...mislim da nema potrebe skidati ga tako cesto...jedan super majstor mi je jednom rekao da ga povremeno treba ''produvati'' na auto putu ... pun gas 2 - 3 km ...... i da vidis kako se prociste dizne...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jun 20, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao tečnost za čišćenje karburatora, mada verovatno nije bilo potrebe ali mislim da mu ne škodi. U jednoj radnji su mi rekli da je sisica standardna za bilo koji auto pa verovatno i motor, a u drugoj da se sisice razlikuju po modelima. Sad ne znam šta je istina, jedino da je skinem pa da upoređujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jun 21, 2009 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Nisu sve sisice iste! ;D Na mom XTu je sisica od prednje kocnice duza od sisice na zadnjoj ili obrnuto, nebitno, uglavnom ponesi svoju sisicu pa uporedi. Ja licno najvise volim da su cvrste i lepo oblikovane! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi imam jedan problemcic, nije veliki ali pomalo smara. Bio je prisutan otkako sam kupio motor a ostao je i posle mog velikog servisa. Moj 2KF se pali samo na kurblu i to kad je hladna masina pali na prvu kurblu. Medjutim, kad je vruc mnogo ga je teze upaliti i nekad kurblanje ume i da potraje pa upali na 5,6 pokusaj. Obicno ga palim kad je vruc tako sto odvrnem gas do pola pa opalim po kurbli i tako ide mnogo lakse. Kakva su vasa iskustva? Inace, gledao sam boju svecice posle voznje na otvorenom drumu i bas je dobra. Mozda mi je prebogata smesa na leru? Ima jos jedna fora: kad stojim u mestu i nestane mi goriva (dosao sam do rezerve naprimer) dugne mi se ler gas na 2000 i po tome uvek znam da mi je nestalo goriva. Tako stoji na 2000rpm 20 sekundi i onda krepa ako ne okrenem slavinicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan ja moj uvek palim sa sauhom kad je hladan uplali na drugu kurblu,kad je vruc bez sauha upali odma bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan ja moj uvek palim sa sauhom kad je hladan uplali na drugu kurblu,kad je vruc bez sauha upali odma bez problema Takodje. Meni se desava kada ostanem bez goriva i hocu da ga prebacim na rezervu dok je motor ugasen krene da curi benzin na jedno od onih crevca sto idu iz karburatora. Dal je do plovka ili cega vec nemam pojma. btw zasta tacno sluze ta tri crevca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan nebi trebalo da curi bar kod mene ne curi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jun 29, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I meni oce da pljune malo kroz to crevce. Verovatno nam malo glavi ventil u karburatoru pa preliva tu i tamo. Uzecu pre ili kasnije neki kompletic dizne ventili dihtunzi pa cu da ga pretresem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mic 45 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: kocani MKD-Sandhurst UK Motocikl: suzuki gsx,svasta Prijavi odgovor kao problematičan Da Vas sve pozdravim i prijavim se,nedavno sam i ja uzeo xt 600 98 godiste.Od drugih marki u ovu klasu mislim da je xt najizdrzljiv i najbolji izbor. Kako uvek posle kupovine ide sregivanje i sitne popravke,postavicu neke fotografije kad pocnem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i dobrodošao. A i fotografije su uvek dobrodošle . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 2, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan koliko nas ima mogli bi neki skup da organizujemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dingdong 15 Napisano Jul 2, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xt600e Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav novom kolegi i jos da dodam da sam ostavio motor u servisu yamaha u bgd na dušanovcu da mi promene lanac, lančanike, da urade servis, promene ručicu kvačila i da srede ventile pa vam javljam kako sam prošao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Jul 2, 2009 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan A javi kako si prošao i sa cenama usluga . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Jul 2, 2009 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan to si sve mogao da uradis sam a mogao si da se provozas do mene pa bi ti ja uradio za dz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mic 45 Napisano Jul 3, 2009 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: kocani MKD-Sandhurst UK Motocikl: suzuki gsx,svasta Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba imam repair manual za xt 600,ima dosta fotografija pa dobro doge prilikom sklapanja kao podsetnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dingdong 15 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xt600e Prijavi odgovor kao problematičan to si sve mogao da uradis sam a mogao si da se provozas do mene pa bi ti ja uradio za dz bio sam juče i kod tebe u gradu na književnoj večeri u gradskoj biblioteci i bilo je dobro. vidim da je pun grad motora što mi se i svidelo. sledeći put dolazim da se provozamo. ovako stoje stvari što se tiče servisa: MOTORNO ULJE YAMALUBE 4L (ostalo mi je malo manje od litar za poneti kući) 4000,00; FILTER ULJA 800,00; RUČICA KVAČILA 1460,00; LANČANIK ZADNJI 2000,00; LANČANIK PREDNJI 1500,00; POGONSKI LANAC 6400,00; RAD 10000,00 SERVIS+ŠTELOVANJE VENTILA KOJI SU SE ČULI+ZAMENA POMENUTIH DELOVA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 3, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko sliku karburatora da mi naznaci na njoj koji je sraf za podesavanje smese na leru? Cini mi se da je to ovaj ravni sraf sa donje strane skoro skroz do usisne grane ali nisam siguran - sve slike koje imam su neke male i nejasne. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 3, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan bio sam juče i kod tebe u gradu na književnoj večeri u gradskoj biblioteci i bilo je dobro. vidim da je pun grad motora što mi se i svidelo. sledeći put dolazim da se provozamo. ovako stoje stvari što se tiče servisa: MOTORNO ULJE YAMALUBE 4L (ostalo mi je malo manje od litar za poneti kući) 4000,00; FILTER ULJA 800,00; RUČICA KVAČILA 1460,00; LANČANIK ZADNJI 2000,00; LANČANIK PREDNJI 1500,00; POGONSKI LANAC 6400,00; RAD 10000,00 SERVIS+ŠTELOVANJE VENTILA KOJI SU SE ČULI+ZAMENA POMENUTIH DELOVA interesuje me gdje si ovo radio,nije mnogo skupo,ako imas daj mi broj od tog servisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 3, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Snasao sam se za sraf. Ipak je bio veliki ravni sa donje strane karba. Bio je na 3 kruga odvijen, ja sam ga zavio pa je sad na krug i po. Koliko mogu da procenim ovako na brzinu - dani skakanja po kurbli su proslost ;D Ima objasnjeno sve na http://www.xt600.de/xt_werkstatt/_special/-special-vergaser/vergaser.htm , malo sam se namucio da prevedem ali je vredelo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Jul 4, 2009 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom treba imam repair manual za xt 600,ima dosta fotografija pa dobro doge prilikom sklapanja kao podsetnik. Za koji XT600? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mic 45 Napisano Jul 4, 2009 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: kocani MKD-Sandhurst UK Motocikl: suzuki gsx,svasta Prijavi odgovor kao problematičan repair manual je za xt 600 3tb masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 4, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan zar nije u svakome xt600 i tt600 ista masina stim da je tt malo jaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Jul 4, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me jos jedna stvar da li neko ima specifikaciju za tt600 belgarda 2001 godiste ne mogu nidje da nadjem. i jos jedna stvar na tt na instrument tabli imaju 4 lampice,prva je za zmigavac,treca za dugo svijetlo i 4 za ler,a da li neko zna zasta je druga jer mi se nije palila do sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...