ugac 1150 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: koja je razlika izmedju Yamahe XT 600 2kf i Yamahe XT 600 z 1985 god?? razlika u izgledu je ocigledna,ali me interesuje da li je tehnologija,ogibljenje,ram i ostalo isto.....? Ja tek sad vide ovo. Pa glavna razlika je u hladjenju mashine. 600 z se hladi i uljno dok obichna 600ka samo vazduhom. Takodje 600 z ima alnaser dok 2kf kurblu. Razliku imaju i u kapacitetu rezervoara koji je na strani tenere (2kf ~ 13 l, tenere ~ 22 l). To bi otprilike bilo to. Sve ostalo bi trebalo da bude slichno ako ne i isto. Poz Kurosava! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sada uzeo Yamahu XT 600z 1985 god i fabricki nema alanser... rezervoar joj je 30L :o ali mislio sam onim pitanjem da pitam da li ima razlike u ramu ?? da li pi pasovale plastike rezervoar i ostalo sa 2kf ? eto usao sa i ja u vasu sektu XDD dugo nikog nije bilo u ovoj temi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pisao o malo mladjoj teneri. Morao bi da se nadjesh sa nekim ko ima 2kf pa da proverish. A shto se tiche nejavljanja u temi... pa mi ne vozimo afrike i tamo neke kangrbe pa da kukamo za delove i kvarove. Ko tera XTa, taj nema o chemu da pishe. ;D Samo teraj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Septembar 28, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan teracu ja samo da skupim pare za delove....potrebno je da joj se zameni lanac bregaste i karike ;D ali posle toga ima da ide bar 100 000 km ;D nasao sam neke polovne lance bregaste,kazu da su ok kao novi skinuti sa masine koja je malo presla.... dal da uzimam to posto mi je jeftinija varijanta ili da uzimam nov lanac koji kosta 70 e :-\ ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ticma 34 Napisano Septembar 28, 2010 U prolazu, 91 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ6 - BMW R1200GS - Yamaha Xmax 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan ! postao sam vlasnik yamahe XT 600 r, pa rekoh da se prijavim ! Cestitam !!! Postavi slike, meni je ( a mozda ce i mnogima ) pasti napamet da je to ona ukradena u NS Zato slike podhitno ;D ;D ;D Nije, ja garantujem Kupio je moju XT i sigurno će biti zadovoljan, a ja ne idem daleko iz ekipe, nadam se jednoj XTX 660 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Septembar 30, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam citavu temu, retko je dobra i nije izofovana kao skoro sve teme na forumu. U potrazi sam za nekim dobrim primerkom XT-a, model od 96. pa nadalje, 4PT model, pa ako neko zna za neki primerak neka javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Octobar 11, 2010 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan dal ima rezlike izmedju kaleme kod xt-a?dal pase neki od drugog modela? imam 1vj tenere...i koliko to vredi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Octobar 22, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da često ljudima fali plastika sa XT-ova. Ovo je valjda sa off road-a a nisam viđao XT-jeve sa roll barovima pa se plastike češće lome. Meni recimo fali leva plastika rezervoara. Mogli bi ovde da popišemo koje plastike kome fale, pa da se organizujemo da jedni drugima pozajmimo čitave plastike sa naših motora i da ih Brrrka sa foruma napravi, pošto se čovek time bavi a sam se jednom na forumu ponudio da ih napravi prema originalu. Samim tim Brrrki će ostati kalupi od plastika pa ćemo i ubuduće moći da ih naručujemo od njega po povoljni cenama. Šta mislite? Evo ga spisak za sada: 1. dcNiko - leva plastika rezervoara - model XT600E 3TB '94. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Octobar 22, 2010 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva ideja! I meni bi trebala desna plastika rezervoara.Imam je,ali je sva izlomljena,pa sam ja to krpio sa 3 kg gita,samo se pitam kad ce otpasti... (u pitanju je model 3UW) Problem je sto nisam u zemlji,ali bih vam bio zahvalan kada bi mi rekli koliko to para izadje... I jos jedno pitanje:menjao sam ulje:10W40.Prethodno je bilo isto to unutra.Nakon menjanja(nesto preko 5000km),kao da mi je masina promenila zvuk? Jel moguce ili se ja to tripujem?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 22, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Shto gushce ulje, jednocilindrash manje lupka. Mogao si da stavish u njega i 15W-50 (malo gushce), pashe mu ko shamar za uvo. ;D A shto se pitanja tiche, da moguce je. Svako ulje posle odredjenog broja kilometara gubi na kvalitetu i samim tim menja svojstva. Jedno od njih je da ulje postane redje i eto otud malo vishe lupkanja. Koliko je plastika bash ta ispod rezervoara za XT 96. g. kod Brke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dcNiko 157 Napisano Octobar 22, 2010 Svrati ponekad, 479 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je link ka spomenutoj temi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=50174.0 Morao bi da mu se odnese original da napravi kalup pa kopiju. Moraćemo da pitamo Brrrku za cenu. Brrrko javi se . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 22, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Vidimo se u toj temi za 2 dana. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Octobar 26, 2010 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ugac Ali ako se ne varam to ulje nije bas pogodno za hladnije dane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Octobar 26, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam preterano kompetentan da dam odgovor, ali kapiram da je jedina razlika u tome shto cemu malo vishe vremena trebati da se zagreje, tj. nema silovanja motora jedno duzhe vreme. Uostalom, zimi ni priblizhno ne prelazish kilometara kao leti, tako da ulje ipak ostaje za letnju sezonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 1021 Napisano Octobar 28, 2010 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan drugari razmisljam koji zupcanik nazad da stavim?standardni 45 ili 47? kakva su iskustva sa 47 ....bolje ubrzava ali manja krajnja brzina?i pretpostavljam da se lanac sa 47 istegne duplo brze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Octobar 31, 2010 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan dal zna neko namotaje/kaleme/za xt600z 1VJ? ili koja je cena otprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan080 22 Napisano Octobar 31, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Motocikl: Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi,zanima me da li je moguce ugraditi anlaser na xt600 2kf i koliko bi to okvirno kostalo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Octobar 31, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ja iskreno mislim da je izvodljivo ali da je veliki poduhvat,alanser,drugi magnet,prepravka instalacije i jos neke dadzbine.... malo sam gledao uporedjivao moju yamahu sa istom samo sa alanserom tako da je ovo moje misljenje.... e sad ako ima neko strucniji rado cu ga poslusati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Octobar 31, 2010 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan dal zna neko namotaje/kaleme/za xt600z 1VJ? ili koja je cena otprilike? Drugar je na takvoj teneri radio namotaje za 10-15 evra, u firmi koja radi busalice, fiberke itd. Ne znam koliko je dugo to radilo, posto je odmah nakon toga i prodao motor. A nov kosta: www.wemoto.com/bikes/Yamaha/XT_600_ZE_Tenere/87-88/picture/Generator_-_Stator/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Octobar 31, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi,zanima me da li je moguce ugraditi anlaser na xt600 2kf i koliko bi to okvirno kostalo? Moram priznati da je i meni tako nesto padalo na pamet kad sam je kupio al sam brzo zaboravio tu ideju. Sve je izvodljivo ali je pitanje koliko se to isplati. Meni kurblanje uopste ne predstavlja problem. Ako je sajla dekompresora dobro podesena moze da se pali i rukom, provereno;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Novembar 2, 2010 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan da se prijavim jedna plava xt600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Novembar 2, 2010 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan i slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Novembar 2, 2010 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan evo jos jedna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Novembar 2, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Welcome to the club! :hello: PS. Reci koju si kintu dao? Kakvo je stanje motora itd? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano Novembar 3, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko od vas imao problem sa namotajem koji napaja CDI? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...